Başardım

Hmm bu sizi zorlayabilir abi gelince çocuklarınızın tüm düzeni bozulur. Yaşadığınız şehirde kiralar ne durumda? Extra nafaka alıyor musunuz? Tavsiyem taşınacakssnız bile annenize yakın olsun eviniz muhakkak
Aynen öyle oluyo zaten gelinimizi ve abimi seviyorum ama bebi geçtim çocukların düzeni alt üst oluyo geldiklerinde gezmeye falan gitmek istiyolar kendilerince haklılar belki ama ya çocuklar okula gitmek istemiyor yada ders yapmak istemiyorlar. Nafaka var icradaydı aylardır sigortasız çalışıyor ödemiyor ikinvi kez icraya verdim hapis falan çıkarsa gözü korkup öder belki

Kesinlekle ayri ev derdim ama gunumuz şartları malum asgari ucret ve 2 cocukla geçinmek cok zor kirada ödeyeceksin eger bence
Bir sure daha yapabildiğin kadar yanlarında kalıp birikim yapmaya calis dayanamadığın yerde çıkarsın
Birde 20 binii tl olarak tutma
Altına yatırıyorum paramı büyük küçük demeden ne kadar yapabilirsem.

Şu durumda kiralar da uygun madem ayrı ev.
Babalarından nafaka vardır inşallah.
Ona güvenilmez ama 3-5 de harçlık veren olsa çocuklara.
Geçim herkese zor artık, gül gibi geçinemezsiniz ama olur.
Nafakayı icrada olmasına rağmen sigortasız çalıştığı için yatırmıyor ikinci kez dava açtım bu yüzden

Eğer annenizle problem yoksa aranızda
1 sene orda idare edin
Daha cok para biriktirmiş olursunuz .

Böyle durumlarda anne baba ise yaramayacaksa hayır gelmez öyle aileden zaten.

Sonra güzelce düzeninizi de kurarsınız

Parayı da altına yatırın
1 sene sonra güzel para getırır

Eğer annenizle problem yoksa aranızda
1 sene orda idare edin
Daha cok para biriktirmiş olursunuz .

Böyle durumlarda anne baba ise yaramayacaksa hayır gelmez öyle aileden zaten.

Sonra güzelce düzeninizi de kurarsınız

Kararında altına yatırın
1 sene sonra güzel para getırır
Valla boşanırken babam gelinle giren kefenle çıkar düşüncesindeydi. Geçtim karşısına kapıyada atsan o eve dönmem çocuklarımıda vermem dedim 31 yaşındayım hayatımda hiç çalışmamıştım işe girdim babama bile muhtaç olmayalım diye elimden geleni yapıyorum 2,5 sene oldu anca alıştı babamda

Valla boşanırken babam gelinle giren kefenle çıkar düşüncesindeydi. Geçtim karşısına kapıyada atsan o eve dönmem çocuklarımıda vermem dedim 31 yaşındayım hayatımda hiç çalışmamıştım işe girdim babama bile muhtaç olmayalım diye elimden geleni yapıyorum 2,5 sene oldu anca alıştı babamda
Öyle ya da böyle kabullenmiş sonucta .
Dedigim sekilde kalabiliyorsanız kalın
Biraz anne babalık görevlerini yapsınlar, kalamıyorsanız ayrı ev tabii ki.

Hayırlı ramazanlar herkese daha önce burda bir konu açıp destek istemiştim. Destek olanda oldu yargılayanda ama ben başardım artık gereksiz insandan kurtuldum. Ve en önemlisi de kendim ve çocuklarım için yeni bir başlangıç yaptım. Psikolog yardımı da almaya başladım. Şimdi size sormak istediğim tek başıma iki çocukla ayrı eve çıkmış olsam yapabilirmiyim. Çalışıyorum asgari ücret alıyorum 20 bin kadar da birikmişim var. Kendimce 1 sene daha anne evinde kalayım diye düşündüm ama çıkmakta istiyorum. Bu arada çalışma saatlerim biraz uzun sabah 8 akşam 6 ama yolla birlikte eve geçmem 7 yi bulabiliyor. Bu şartlarda imkansızı mı istiyorum.
Bence eğer ailenizle yaşamak sizi ve çocuklarınızı zorlamayacaksa bir süre ailenizle yaşayın, eski eşiniz henüz nafaka da vermiyormuş, kiralar ne kadar uygun olursa olsun elektrik, su, yakıt faturaları, mutfak masrafı ve 2 çocuğun hem okul hem özel giderleri derken asgari ücretle hepsine yetişmeniz sizi çok zorlar, 20 bin lira birikim hazıra dağ olsa dayanmaz misali hemen eriyip gider, bu yüzden bana kalırsa şimdilik ailenizle yaşamaya devam edin, birikiminizi biraz daha arttırıp nafaka sorununu da çözünce ailenize yakın ev tutarsınız.

Bence eğer ailenizle yaşamak sizi ve çocuklarınızı zorlamayacaksa bir süre ailenizle yaşayın, eski eşiniz henüz nafaka da vermiyormuş, kiralar ne kadar uygun olursa olsun elektrik, su, yakıt faturaları, mutfak masrafı ve 2 çocuğun hem okul hem özel giderleri derken asgari ücretle hepsine yetişmeniz sizi çok zorlar, 20 bin lira birikim hazıra dağ olsa dayanmaz misali hemen eriyip gider, bu yüzden bana kalırsa şimdilik ailenizle yaşamaya devam edin, birikiminizi biraz daha arttırıp nafaka sorununu da çözünce ailenize yakın ev tutarsınız.
1 yıl daha sabretmek daha mantıklı olucak bu durumda

1 yıl daha sabretmek daha mantıklı olucak bu durumda
Hakkınızda en hayırlısı ne ise o olsun, lakin 2 çocukla kirada ve asgari ücretle her şeye yetebilmeye çabalamak sizi çok zorlayacaktır, günümüz malum, ne faturaların ne gıda fiyatlarının sabit kaldığı yok, sürekli bir artış var, birikiminizde hiç olur gider:KK43:
Evliyken
kendi düzeniniz vardı, ne kadar kanınız canınız olsalar da baba ocağına dönmek tekrar beraber yaşamak zor ama kendi iyiliğiniz için bir süre daha bu şekilde devam etmenizde yarar var, maddi olarak daha güçlü olduğunuzda kendi evinizi açarsınız😌

Son düzenleme:
9 ve 7 yaşındalar. Biri sabahçı biri öğlenci tek kalabilirler. Kiralar 1000 liradan başlıyo annemle iyiyiz şükür hatta ayrı ev konusunu açınva gitmemizi istemiyor. Çok alıştım size diye
Bence annenle kal bir süre daha ..

Hayırlı ramazanlar herkese daha önce burda bir konu açıp destek istemiştim. Destek olanda oldu yargılayanda ama ben başardım artık gereksiz insandan kurtuldum. Ve en önemlisi de kendim ve çocuklarım için yeni bir başlangıç yaptım. Psikolog yardımı da almaya başladım. Şimdi size sormak istediğim tek başıma iki çocukla ayrı eve çıkmış olsam yapabilirmiyim. Çalışıyorum asgari ücret alıyorum 20 bin kadar da birikmişim var. Kendimce 1 sene daha anne evinde kalayım diye düşündüm ama çıkmakta istiyorum. Bu arada çalışma saatlerim biraz uzun sabah 8 akşam 6 ama yolla birlikte eve geçmem 7 yi bulabiliyor. Bu şartlarda imkansızı mı istiyorum.
Siz isteyken cocuklara yine anneniz bakacaksa bence bir süre annenizle kalın

Yedi yaşında çocuğum var evde yanlız kalamaz ki. Bana çok tehlikeli geliyor. Çocuklar biraz daha büyüyene kadar idare edebilirseniz daha iyi olur sanki.

İki sene daha sabredebilirseniz bence çocuklar için daha iyi olur. Eldeki parayı da altın yada dövize yatırın

Kira,faturalar ,kışın yakacak parası.. asgari ücretle maalesef geçinemezsiniz..

Öerhaba benzer durumdayım ben boşandığımdsn beri annemle yaşıyorum çocuklar ilkokula başlsdı biri de seneye başlıycak sz daha büyüsünler başka eve çıkarım benim de birikmişim vardı onunla altın almışstım 3 yıldır annemleyim bu yıl altını sattım belki 3 katına şimdi besi hayvanı aldım bi tanıdığa baktırıyorum ayrıca çalışıyorum çocuklara annem bakıyor okula götürüp getiriyor o olmasa napardım bilmiyorum şuan tek olsaö hem çalışıp hem çocuk bakamazdım. Çalıştığımı anneme veriyorum ozaten emekli srnnde böyle destekleyen ailen varss kendini kurtarana kadar biyere kıpırdama dişini sık çalış para biriktir ilerde lazım olur. Birikmiş paranı da altına çevir en azından bikaç sene sonra satsan güzel kâr elde edersin.

Babamda var. Üniversite okuyan 2 kardrşim var onlar şehir dışındalar. Evli birde abim var. Şehir dışındalar onlarda ama ailesi ile ayda yada en fazla iki ayda bir gelip 2 hafta kalırlar bizde .
Anlıyorum..açıkçası sadece anne /baba olsa hiç başka düzen kurma diyeceğim ama bahsettiğiniz şekilde çocuklarınıza aile evinde bir düzen kurmanız pek mümkün gözükmüyor.Sanırım annenize yakın 2+1 düzen kurmanız en sağlıklısı olacak. Çocukları büyümüş gibi düşünmeyin o çağda çok risklere açık oluyorlar ..Umarım herşey gönlünüzce olur🙏

9 ve 7 yaşındalar. Biri sabahçı biri öğlenci tek kalabilirler. Kiralar 1000 liradan başlıyo annemle iyiyiz şükür hatta ayrı ev konusunu açınva gitmemizi istemiyor. Çok alıştım size diye
Nasil tek kalırlar ya bildiğin küçükler daha...Bu kadar cesaret fazla...akşama kadar çocuklar tek basina evde olacaksa kusura bakmayın cahil cesaretidir bu

Bence ailenize yakın bir ev tutun çocuklar siz gelene kadar orda dursun sizde akşam evinize geçin böylece evinizde konforlu hissedersinuz

Back
X