• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başarılı bir iş kadını olmak..

Yurtdışında okumadım, yabancı dilim her türkün olduğu gibi (anlıyorum ama konuşamıyorum :1:), önlisans mezunuyum, lisansa tamamlamaya calısıyorum hala ama ben başarılı bir kadınım. Kariyerimi iyi inşaa ettiğime inanıyorum.

Bazen iş dünyasında diploma herşey demek değildir, her yerin olduğu gibi bu dünyanın da kendine has kuralları vardır.

*Duygusal dünyanızı kapının dışında tutacaksınız. Asla ama asla duygusal kararlar alıp, ağlayıp zırlayıp bir yerlere gelemezsiniz.
*Ayağınızı kaydırmaya calısan, kuyunuzu kazan sevimli(?) iş arkadaşlarınızla azimle, güleryüz maskesiyle başetmek zorundasınız.
*Amirinizin/müdürünüzün fevri cıkışlarını, sacmasapan azarlarını, gereksiz iş yığmalarını göğüsleyecek çelikten sinirler edinmek zorundasınız.
*Çok çalıştığınızda bazen karşılığını alamasanız bile tecrübe hanenize attığınız çentikleri hayal edip gayret etmelisiniz.
*Bakımlı olmalısınız, pür makyaj anlamına gelmiyor bu, temiz, uyumlu, her an toplantıya girebilecek, misafir karşılayacak şekilde giyinmelisiniz. Unutmayın insanlar kıyafetleriyle karşılanır. Ve ne yazık ki iş dünyasında kadın olarak ayakta kalabilmenin yolu bazen güzel ve bakımlı olmaktan geçer.
*Ve öğrendiğim en önemli şey şu; 2 düşünüp bir konuşmak, eğer boş boğazsanız işiniz zor. Söyledikleriniz, iş arkadaşlarınız tarafından bir gün size silah olarak dönebilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) Ve şunu da ekleyeyim; her daim güleryüzlü olmalısınız :D

söyledikleirnizi print ediyorum sürekli okumak ve uygulamak için cok teşekkür ederim harika yazmışsınız,
bunların çoğunu suan yapamıyorum belki dedikleriniz gibi yaşımdan olsa gerek ama yapmaya baslayacağım yolun daha cok basındayım inşallah istediğim hedeflere ulaşabilirim

Kişisel gelişim seminerlerine katılabilirsiniz , belediye kursları var dil olsun bilgisayar olsun kişisel gelişim olsun birçok alanda ücretsiz kurs imkanı sunmakta, onlardan faydalanabilirsiniz, İngilizce konusunda bir gramer kitabı edinin ve konulara çalışın, birkaç saat özel ders alabilirsiniz çok maliyet gerektireceğini sanmıyorum, püf noktaları öğrenmek açısından, sonra bol bol kelime ezberlemeye çalışın, reading comprehension passages çözün hem kelime öğrenirsiniz hem anlama yeteneğiniz gelişir, İngilizce filmleri önce altyazılı izleyin daha sonra yavaş yavaş alt yazısız izlemeye falan başlayın, İngilizce şarkılar dinleyebilirsiniz vs.. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, başarılar dilerim :)

teşekkür ederim,
ingilizce için suan bu dediklerinizin aynısını yapıyorum grammer alt yapım var sadece kahretsinki konusabilmek istiyorum eğilimimde var aslında ama cesaretim yok.Cümleleri kelimeleri çok iyi anlıyorum ama cevap vereceğim zaman hık diye kalıyorum.
aslında başarabilirim ama bu cesaretimi nasıl kıracağımı bilmiyorum :( grammer için cok kitap cd hersey var ama pratik için hiçbirşey yok :(

söyledikleirnizi print ediyorum sürekli okumak ve uygulamak için cok teşekkür ederim harika yazmışsınız,
bunların çoğunu suan yapamıyorum belki dedikleriniz gibi yaşımdan olsa gerek ama yapmaya baslayacağım yolun daha cok basındayım inşallah istediğim hedeflere ulaşabilirim

Yaşın kücük ama azimlisin, ne yapman gerektiğinin de farkındasın. Kızkardeşim seninle yaşıt, önceleri cok zorlandı ama simdi dişli bir bankacı oldu.

Azmin elinden hicbirsey kurtulmaz, sevgilerimle :)

Back
X