Basarili çocukların anne ve babalari cok sansli degil mi?

anneolmakkk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2024
70
46
3
38
Arkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
Gerçekten ellerinden geleni yapıp asla muafak olamıyorlar.
Bazı annelerinde bisey yapmaları gerekmiyor cocuklari zaten istekli azimli ve başarılı.
Kimisi bana katılmaz biliyorum ilgisiz çocuktan basari beklemek olanaksız
Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .
?

İlgi ve destek gösterilip yeterli derecede başarılı sağlamayan mutlu olmayan öğrenci görmedim.

Olay parasını verip kursa yazdırmak/özel ders aldırmak değil. Onun takibini yapmak önemli.

Başarı tanımlarımızda sorun olduğunu düşünüyorum ülkece. Herkes her işi yapamaz. Kapasite, ilgi, yetenek farkı mutlaka olmak zorunda. Bir çocuk sırf matematik yapamıyor diye ailesi tarafından bile başarısız lanse edilmemeli. Belki resimde iyidir, tiyatroda iyidir, elektrik işleri elinden geliyordur.

Son düzenleme:
çöpe atacak haliniz yok ya. Çocuk ağaç kovuğundan çıkmadığına göre bir dönüp kendinize bakacaksınız karı koca. Başarısızsa (neye göre kime göre) ilgi ve yetenek alanını bulmaya yönlendireceksiniz destek olacaksınız

Peki başarısız çocuğun anne ve babasıda mi başarısız?

Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .

Sevgiyle sarılıp, kucaklayacağız.

Kucaklarken de ' yemişim"yeterli derecede" başarıyı, senin canın sağ olsun, yeter ki sen vatana millete faydalı, ahlâklı, ilkeli, fikir dünyası geniş bir birey ol, sağlıklı ol, huzurlu ol, huzur veren bir insan ol. Başka da bir şey istemem! ' diyeceğiz.

Sonra da iyi bir psikologdan randevu alacağız, 'benim değer ve başarı kavramlarına ilişkin normlarımda ciddi yanlışlarım var, çocuğumu yetiştirriken hasar verebileceğimden korkuyorum, diye.

Çocuğunu tanımayan annelerin genel feryadı bu. Her çocuk akademik anlamda iyi olmak zorunda değil. Çocuk süper bir koşucu mesela ama annesi matematik notuna takıyor hoca tutuyor. Geleceğin belki olimpiyat birincisi olacak çocuk tiksinerek matematik dersi çalışıyor, spora gönderilmek yerine. İstemeden çalıştığı için de zaman da boşa gidiyor çocuk mutsuz not yükselmiyor para gidiyor. Bu sadece bir örnek tabi..
Çocuğun fiziksel/zihinsel/psikolojik problemi yoksa her şeyi yaptım olmuyor bakış açısı biraz bana hatalı geliyor. (Onun bile tedavisi eğitimi ayrı özel ilgi gerekiyor)
Her çocuk farklıdır iyi olduğu hususlar da öyle.. evet bazısı iç disiplinli kendi kendine yapar bazısı değil. Ha şunu da unutmamak lazım bizler de çocukken anne babamızın burnundan getirdik dört dörtlük değildik.. sosyal medya ve çevrenin dediği her şeye de inanmamak lazım kimse kötü anlarını paylaşmıyor iyiyi herkes gözüne sokar karşıdakinin

İlgi ve destek gösterilip yeterli derecede başarılı sağlamayan mutlu olmayan öğrenci görmedim.

Olay parasını verip kursa yazdırmak/özel ders aldırmak değil. Onun takibini yapmak önemli.
Kurs para vsr konuşması yapmıyorum
Tabiki de takibini yapiyoruz

Neye göre başarısız kime göre başarısız? Spora, sanata yeteneği olan bir çocuğu, Matematik ve Fen çözeceksin doktor olmak için derseniz; ve yapamazsa size göre başarısız olur ve bu bir file ağaca tırman demekle aynı şeydir.

Edep ahlak dürüstlük bireylere saygı
Öz güven hepsinde 100 puanımız var .
Benim demek istediğim akademik başarı
Yoksa diğer türlü çok memnunuz Allaha şükür

Haklısınız hepsini konuştuk okumak istediği yapmak istediği alanda ilerliyor .
Anneler beni anlayacaktır istemek ayrı istikametle ilerlemek ayrı.

Evladı kanser atlatmış bir anne olarak diyorum ki her şeyin başı sağlık. O olmadıkça başarının bir anlamı kalmıyor.

Özel okulda okuyan kızım sınıfın sondan beşte. Çok ta önemli değil. Öğretmeni kapasitesini kullanmıyor dedi, mutlu olsun ama kullanmasın önemli değil dedim. Sınıfta sorun yaratmıyor, saygısızlık yapmıyorsa, topluma uyumlu bir bireyse, okul başarısı dediğimiz şeyin çok da önemli olduğunu düşünmüyorum.

Kızımın okulunda bir çok arkadaşı özel ders aldırıyor, kurslara gidiyor. Biz sadece evde tekrar yapıyoruz. Eğer öğretmen isteseydi destek alırdım.

Ne yapacağız derken alıp biryerlwre iade edelim değil bu ufak bir serzeniş sadece.
Tabiki sevgimiz ilgimiz daimi
Ama bu kendi içimde yaşadığım bir sitem diyelim

Çok haklısınız ama bazı anneler çocuğun azmini başarısını tamamen kendisine bağlıyor.
Demek istediğim ilgili bir annenin çocuğuda basarız olabilir
Bu sanırım biraz çocukta bitiyor .
Biz üzerimize dusen heŕseyi yapiyoruz .
İstemedi diye dershane düşünmedik
Ne istediyse uygun görmuşsek o doğrultuda ilerledik .
Bu arada geçmiş olsun Rabbim şifa versin kızınıza.

Çocuk bunu istiyor mu, gerçekten emin olmak lazım. Günümüzde çocuklar malesef anne ve babalarının egolarına kurban oluyorlar. Sanata ilgi duyan bir çocuğa Matematik ve Fen eğitimi alması için baskı kurarsanız elbet başarısız olur. Herkesin yetenekli olduğu bir alan mutlaka vardır, çocukla oturup enine boyuna konuşmak lazım bunu. Bizim eğitim sistemi yarışa dayalı, çocukları kıyaslamaktan ve yarış atı muamelesi yapmaktan vazgeçelim. Herkesin çocuğu doktor ve ya mühendis olmak zorunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…