- 10 Mayıs 2024
- 70
- 46
- 3
- 38
- Konu Sahibi anneolmakkk
-
Ne guzel siz yaptirabiliyorsunyz demek ki ama zora gelmeyen çocuklarda var .Asla katılmıyorum. Her cocuğun içinde var.. Kapasitesi de var.. İlgili olduğunu zanneden veliler var.. Ama bu sadece zannetme.. Kızım 3'e geçti. 1. sınıftan başladım.. Okumayı yazmayı çözer çözmez etkinlik ve testlere başladık. Sınıftan 1 yaş küçük olmasına rağmen deneme sınavlarında birinci oluyor. Örneğin biz 3. sınıfın konularına başladık. Her gün 30 dakika Konu anlatıyorum ve üzerine de 1 ya da 2 test.. Eminim çoğu insan şuan keyifte.. Ama emek vermek gerekiyor..
Ben bu yarış atı yetistiren anneleri anlamiyorum. Çocuğunuza sevginiz degisiyor mu ? Balıktan uçmasını isteyemezsiniz.Arkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
Gerçekten ellerinden geleni yapıp asla muafak olamıyorlar.
Bazı annelerinde bisey yapmaları gerekmiyor cocuklari zaten istekli azimli ve başarılı.
Kimisi bana katılmaz biliyorum ilgisiz çocuktan basari beklemek olanaksız
Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .
?
Evet doğru bu şekilde de bakabiliriz.Arkadaşım, bazı çocuklar var şahit olduğum
Gerçekten ellerinden hiç bir şey gelmese bile asla kötü durumda olmuyorlar
O çocukların bir şey yapmasına gerek yok, aileleri zaten başarılı, önüne her şeyi altın tepside sunuyor.
Kimisi bana katılmaz biliyorum ama orta direk- kendi hayatinda başarılı olamamis ailenin çocuğundan basari beklemek olanaksız
Ne aileler var çocuğun en ufak problemini oyun terapilerinde çözen, yabancı dadı tutup dil öğrenme sürecini en başından çözen, yurtdisina cocuk kamplarına gönderip öz güveni ve dili gelişmesine , kendisine başarılı çevre yapmasına sebep olan , en güzel okullarda okutan, her başarısını tatil ile odullendiren, zaten kendi başarılı bir sürü gelir sahibi, çocuğunun ve hatta torununun geçim derdine düşmeyecek kadar akan geliri olan.
Sence de bazı anne babaların çocukları çok şanslı değil mi???
Olaya bir de bi açıdan bakmanız için yazdım. Bazı anne babalar şanslı ama bazı çocuklar da şanslı. Sizin seçme imkanınız olsa belki daha başarılı cocuk isterdiniz ama çocuğunuzun seçme imkanı olsa o da belki daha başarılı olup onun önüne her şeyi serecek bir anne baba isterdi.
Bunun sonu yok ki:)
başarı ölçülebilen bir sey değil bu birincisi. her cocugun becerisi ve kapasitesi farklı sekillerde ve alanlarda olabiliyor.Arkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
Bazı annelerinde bisey yapmaları gerekmiyor cocuklari zaten istekli azimli ve başarılı.
Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .
?
Edep ahlak dürüstlük bireylere saygı
Öz güven hepsinde 100 puanımız var .
Benim demek istediğim akademik başarı
Yoksa diğer türlü çok memnunuz Allaha şükür
Ķimseyle yarustirmiyoruz kizima her zaman şunu derim .tek rakibin sen ve hedeflerindir kimse ile kendini yarıştirmaBen bu yarış atı yetistiren anneleri anlamiyorum. Çocuğunuza sevginiz degisiyor mu ? Balıktan uçmasını isteyemezsiniz.
O yıllarda başarısızdım. Şimdi iş güç sahibi oldum. Ama şimdi düşününce 9.sınıfta çok galesiz gibi görünüyordum. Ama içimde yaşıma göre bir sürü derdim vardı. Şimdi dert gibi gelmese de.:)) İyi bir insandım. Allah'ta karşıma iyi insanlar çıkarttı çoğunluk olarak. Ergenlik zor. Saydığınız özellikler varsa her şey aşılıyor merak etmeyin.Lgs öğrencisi 9 gecti
Of hocam yapmayın Allah aşkına dediğiniz şekilde tanıdığım bir aile var 3 oğluna çok başarılı adamın yaptığı tek şey bugun bu kadar test çözülecek akşam gelip bakicam.başarı ölçülebilen bir sey değil bu birincisi. her cocugun becerisi ve kapasitesi farklı sekillerde ve alanlarda olabiliyor.
ayrıca ben bir öğretmen olarak bu zamana kadar üzerine düserek, basarı beklentisi cocuga hissettirilerek basarılı olan bir cocuk görmedim. cocuk ona söyleneni değil, cevresinde gördüğünü yapma eğilimindedir. mesela kuzenimin 3 erkek cocugu var ve ücü de aynı seviye, aynı basarı ve aynı ilgi seviyesindeler. cünkü evde anne-babalarından üçü de aynı seyi gördü. gittkleri her okulda ailelerine ve cocuklara övgü yağdırılıyor. cocuklar sadece derslerde değil sosyal hayatta da çok aktif. eskiden okullarında öğretmendim ve kurulan bütün oyunları onlar yönetiyordu. yani anlatmak istediğim 3 farklı cocuk ama üçü de aynı düzeyde. ücü de aybı zeka seviyesinde veya ücü de aynı sekilde tecrübeler yasadığı için değil.. üçü de aynı örneğe bakarak büyüdü. yani cocuklarınıza sunu yap bunu yap demek yerine siz yaparak örnek olun.
E işte siz de çok başarılı bir insan değilsiniz, çocuğunuza tüm imkanları veremiyorsunuz. Eşiniz de çok başarılı bir insan değil tonla para kazanamıyor. Çocuğunuz da çok başarılı olmayabilir.Evet doğru bu şekilde de bakabiliriz.
Ama ben kendi çevremi baz alarak söyledim.
Hepsi var çok şükür.O yıllarda başarısızdım. Şimdi iş güç sahibi oldum. Ama şimdi düşününce 9.sınıfta çok galesiz gibi görünüyordum. Ama içimde yaşıma göre bir sürü derdim vardı. Şimdi dert gibi gelmese de.:)) İyi bir insandım. Allah'ta karşıma iyi insanlar çıkarttı çoğunluk olarak. Ergenlik zor. Saydığınız özellikler varsa her şey aşılıyor merak etmeyin.
Bu yazımda başarısız olduğumu nasıl çıkarttınız merak ettim .çünkü beni tanımıyorsunuz.E işte siz de çok başarılı bir insan değilsiniz, çocuğunuza tüm imkanları veremiyorsunuz. Eşiniz de çok başarılı bir insan değil tonla para kazanamıyor. Çocuğunuz da çok başarılı olmayabilir.
Kendinizin yapamadığı şeyi neden ondan bekliyorsunuz ki? Başarılı olmak o kadar kolaysa neden siz mesela online çalışıp dolarla para kazanan biri olamadınız?
Ben böyle kiyaslari çok acımasız buluyorum.
Çocuğunuz baska - çocuğunun her ihtiyacını alan onu ülke ülke gezdiren ve sınavlarda harikalar yaratmasa bile iyi okullarda okutacak- iyi gelecek verecek bir aile istese, bu tarz başarılı ailelerin çocuklarına öykünse ne kadar kırıciysa sizin bazı ailelerin çocuklarına öykünmeniz o kadar kırıcı
Anliyorum sizi. Başarılı olsun ve iyi bir geleceği olsun diye kaygılanıyorsunuz.Herseyi paylaşıyoruz konuşuyoruz
Bazı ilgisiz aileler oluyor atıyorum okulun hic bir faaliyetinde bulunmayın çocuğu yalnız bırakabiliyorlar.
Destekten kastim maddi değil manevi .
Çok guzel ifade etmişsiniz ne güzel başarıları daim olsun :)benim çocuğum, ortaokul lise çağında defalarca okul bıraktı, okulu bırakmadığında gitmedi, devamsızlıktan sınıfta kaldı, üç dört defa okul değiştirdik. üniversiteyi de bıraktı, bırakmadı sanmayın, bırakıp sonra dönüp bitirdi de sanmayın sakın :)) tamamen bıraktı, sonra tekrar sınava girdi, iyi bir devlet üniversitesinde, bambaşka, 'istediğine karar verdiği' bölümü okudu.
Tam da size şu satırları yazdığım esnada, alanında kıymet verilen başka bir devlet üniversitesinde yüksek lisans tezini savunuyor hocaların karşısında.
Söylediklerimi de düşündüklerimi de hiç değiştirmedim; 5 yaşında da , 25 yaşında da aynı şeyleri söyledim. Akademik başarısı zerre umurumda olmadı, elimden gelen olanakları sağladım, ama benim önceliklerim hep farklıydı:
1- üreten bir insan olacaksın , üretimin para kazanır kazanmaz hiç önemli değil, ama bu hayatta bir şey üreteceksin
2- şu hayattan geçtiğin belli olacak, bir kedi için, 100 metre toprak için, üç insan için, hayatı daha iyi hale getirmiş olacaksın, etrafındaki üç-beş hayat için mutlak pozitif fark yaratacaksın.
3- saygılı, edepli, düşünen, katılımcı, ahlaklı, çalışkan olacaksın. kibirden kaçacaksın, onur ve haysiyet nedir kavrayacak sahip çıkacaksın.
4) yaşadığım sürece, gözümün nuru, kalbimin çiçeği, başımın tacı olacaksın, 100 yaşına gelsen de 'çorap giymeden çıkma , karnını doyurdun mu' diyeceğim, hayatta en çok seni seveceğim, bunun yüküyle yaşayacaksın.
Çocuğunuz aile konusunda çok şansız, peki çocuğunuz napsin?Arkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
?
Öyle mi nbunu burdan iki satırla mi çıkarttın. Çocuğum şansız olsa suan bunu dert edip konu acmazdim .Çocuğunuz aile konusunda çok şansız, peki çocuğunuz napsin?
Biz özel çocuk anneleri bu konuya ne yorum yapsak acabaArkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
?
Ben anlamadım, aksine kınadım.Öyle mi nbunu burdan iki satırla mi çıkarttın. Çocuğum şansız olsa suan bunu dert edip konu acmazdim .
Lütfen anne olmayan alinti yapmasın
Anneler anladı beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?