Basarili çocukların anne ve babalari cok sansli degil mi?

Ne guzel siz yaptirabiliyorsunyz demek ki ama zora gelmeyen çocuklarda var .

Ben bu yarış atı yetistiren anneleri anlamiyorum. Çocuğunuza sevginiz degisiyor mu ? Balıktan uçmasını isteyemezsiniz.

Evet doğru bu şekilde de bakabiliriz.
Ama ben kendi çevremi baz alarak söyledim.

başarı ölçülebilen bir sey değil bu birincisi. her cocugun becerisi ve kapasitesi farklı sekillerde ve alanlarda olabiliyor.

ayrıca ben bir öğretmen olarak bu zamana kadar üzerine düserek, basarı beklentisi cocuga hissettirilerek basarılı olan bir cocuk görmedim. cocuk ona söyleneni değil, cevresinde gördüğünü yapma eğilimindedir. mesela kuzenimin 3 erkek cocugu var ve ücü de aynı seviye, aynı basarı ve aynı ilgi seviyesindeler. cünkü evde anne-babalarından üçü de aynı seyi gördü. gittkleri her okulda ailelerine ve cocuklara övgü yağdırılıyor. cocuklar sadece derslerde değil sosyal hayatta da çok aktif. eskiden okullarında öğretmendim ve kurulan bütün oyunları onlar yönetiyordu. yani anlatmak istediğim 3 farklı cocuk ama üçü de aynı düzeyde. ücü de aybı zeka seviyesinde veya ücü de aynı sekilde tecrübeler yasadığı için değil.. üçü de aynı örneğe bakarak büyüdü. yani cocuklarınıza sunu yap bunu yap demek yerine siz yaparak örnek olun.

Edep ahlak dürüstlük bireylere saygı
Öz güven hepsinde 100 puanımız var .
Benim demek istediğim akademik başarı
Yoksa diğer türlü çok memnunuz Allaha şükür

benim çocuğum, ortaokul lise çağında defalarca okul bıraktı, okulu bırakmadığında gitmedi, devamsızlıktan sınıfta kaldı, üç dört defa okul değiştirdik. üniversiteyi de bıraktı, bırakmadı sanmayın, bırakıp sonra dönüp bitirdi de sanmayın sakın :)) tamamen bıraktı, sonra tekrar sınava girdi, iyi bir devlet üniversitesinde, bambaşka, 'istediğine karar verdiği' bölümü okudu.

Tam da size şu satırları yazdığım esnada, alanında kıymet verilen başka bir devlet üniversitesinde yüksek lisans tezini savunuyor hocaların karşısında.

Söylediklerimi de düşündüklerimi de hiç değiştirmedim; 5 yaşında da , 25 yaşında da aynı şeyleri söyledim. Akademik başarısı zerre umurumda olmadı, elimden gelen olanakları sağladım, ama benim önceliklerim hep farklıydı:

1- üreten bir insan olacaksın , üretimin para kazanır kazanmaz hiç önemli değil, ama bu hayatta bir şey üreteceksin
2- şu hayattan geçtiğin belli olacak, bir kedi için, 100 metre toprak için, üç insan için, hayatı daha iyi hale getirmiş olacaksın, etrafındaki üç-beş hayat için mutlak pozitif fark yaratacaksın.
3- saygılı, edepli, düşünen, katılımcı, ahlaklı, çalışkan olacaksın. kibirden kaçacaksın, onur ve haysiyet nedir kavrayacak sahip çıkacaksın.
4) yaşadığım sürece, gözümün nuru, kalbimin çiçeği, başımın tacı olacaksın, 100 yaşına gelsen de 'çorap giymeden çıkma , karnını doyurdun mu' diyeceğim, hayatta en çok seni seveceğim, bunun yüküyle yaşayacaksın.

Ben bu yarış atı yetistiren anneleri anlamiyorum. Çocuğunuza sevginiz degisiyor mu ? Balıktan uçmasını isteyemezsiniz.
Ķimseyle yarustirmiyoruz kizima her zaman şunu derim .tek rakibin sen ve hedeflerindir kimse ile kendini yarıştirma

Lgs öğrencisi 9 gecti
O yıllarda başarısızdım. Şimdi iş güç sahibi oldum. Ama şimdi düşününce 9.sınıfta çok galesiz gibi görünüyordum. Ama içimde yaşıma göre bir sürü derdim vardı. Şimdi dert gibi gelmese de.:)) İyi bir insandım. Allah'ta karşıma iyi insanlar çıkarttı çoğunluk olarak. Ergenlik zor. Saydığınız özellikler varsa her şey aşılıyor merak etmeyin.

Of hocam yapmayın Allah aşkına dediğiniz şekilde tanıdığım bir aile var 3 oğluna çok başarılı adamın yaptığı tek şey bugun bu kadar test çözülecek akşam gelip bakicam.
Bu dediğim aile ne oturup kitap okur nede farklı bir aktivide
Ben daha birkere bile bir sanat dalına bir kursa yonlendirdiklerini görmedim
Varsa yoksa tüm derslerin 100 olacak
Başarılı olmak zorundasın
Çocuklarda çok azimli
Benim nazarımda bu anne ve babanın değil cocugun başarısı ve azmi

Evet doğru bu şekilde de bakabiliriz.
Ama ben kendi çevremi baz alarak söyledim.
E işte siz de çok başarılı bir insan değilsiniz, çocuğunuza tüm imkanları veremiyorsunuz. Eşiniz de çok başarılı bir insan değil tonla para kazanamıyor. Çocuğunuz da çok başarılı olmayabilir.
Kendinizin yapamadığı şeyi neden ondan bekliyorsunuz ki? Başarılı olmak o kadar kolaysa neden siz mesela online çalışıp dolarla para kazanan biri olamadınız?
Ben böyle kiyaslari çok acımasız buluyorum.
Çocuğunuz baska - çocuğunun her ihtiyacını alan onu ülke ülke gezdiren ve sınavlarda harikalar yaratmasa bile iyi okullarda okutacak- iyi gelecek verecek bir aile istese, bu tarz başarılı ailelerin çocuklarına öykünse ne kadar kırıciysa sizin bazı ailelerin çocuklarına öykünmeniz o kadar kırıcı

Hepsi var çok şükür.

Bu yazımda başarısız olduğumu nasıl çıkarttınız merak ettim .çünkü beni tanımıyorsunuz.
Maddi imkani olan başarılı değil
Şanslı olmuş oluyor.

Herseyi paylaşıyoruz konuşuyoruz
Bazı ilgisiz aileler oluyor atıyorum okulun hic bir faaliyetinde bulunmayın çocuğu yalnız bırakabiliyorlar.
Destekten kastim maddi değil manevi .
Anliyorum sizi. Başarılı olsun ve iyi bir geleceği olsun diye kaygılanıyorsunuz.

Akademik başarım çok yüksek olunca manipüle edilip istediğimi zannettiğim bir bölüm okudum. Mutsuzluğun dibini gördüm. Sonradan kendi yeteneklerimi keşfedip her şeye sıfırdan başlayıp hayatımı yoluna koydum.

Bir araştırma okumuştum, akademik başarısı olan herkesin hayatta başarılı olmadığı, hatta çoğu zaman düşük başarı gösterdiğini söylüyordu. Hayatta başarı ne demek? İyi insani ilişkiler yürütebilmek, fiziksel ve psikolojik farkındalık, kendisiyle barışık olmak, mental sorunların üstesinden gelebilme gücü, asgari düzeyde yemek temizlik gibi hayati kabiliyetler, kriz anlarını yönetebilmek vb. Bana uzaktan davulun sesi hoş geliyor olabilir ama sanırım çocuğum olsa endişe göstereceğim noktalar bunlar olurdu.

Başarı?
Neye göre kime göre?
Sadece insanın kendine göre değerlendirilmesi gereken bir kelimedir bu.
Dünden 1 milim daha ileriye gitmişsen başarıdır.
Akademik, kariyer veyahut sosyal ilişkilerde mi mesela?
Ben değil ailenin sülalenin akademik ve kariyer anlamında en başarısız kişisiyim, kimse kusura bakmasın onları tırnağımın ucuyla dövebileceğim alanlara sahibim.
Ne oldu şimdi bana ne kaybettirdi ya da aileme ne kattı bu durum?
Ha böyle çocukları olan aileler havasını atamıyor, o mu şanssızlık?

Oğlumun derslerinden sadece matematik kötü yok yani olmuyor, konu tekrarı,özel ders, kurs,kamp her yolu denedik. Öğretmenleri zeki olduğunu ama çalışmak istemediğini söylüyor.
Gırtlak patlattım yine de olmadı.
Üzülüyor muyum evet ama yapabileceğim herşeyi de yaptım. Sevgim zaten sonsuz iliklerine kadar hissediyor.
Futbolda çok başarılı mesela.
Yüzme kursuna gitmek istedi tamam dedik ona da gitti.
Futbolcu olmak istiyor matematiği düzeltirsen neden olmasın diyorum.
Destek olmaya çalışıyoruz köstek olmaktan ziyade. Başka çocuklarla kıyaslamıyorum asla sen istersen yapabilirsin diyorum her seferinde.
Belki yanlış yapıyorumdur bilmiyorum belki baskı bazen işe yarayacaktır ama hiç o yola gitmedim.
Marangoz da olmak istese sanayide dükkan da açmak istese saygı duyarım.
Mutlu olacağına inandığı neyse onun peşinden koşsun.

Çok guzel ifade etmişsiniz ne güzel başarıları daim olsun :)

Çocuğunuz aile konusunda çok şansız, peki çocuğunuz napsin?

Çocuğunuz aile konusunda çok şansız, peki çocuğunuz napsin?
Öyle mi nbunu burdan iki satırla mi çıkarttın. Çocuğum şansız olsa suan bunu dert edip konu acmazdim .
Lütfen anne olmayan alinti yapmasın
Anneler anladı beni

Biz özel çocuk anneleri bu konuya ne yorum yapsak acaba

Öyle mi nbunu burdan iki satırla mi çıkarttın. Çocuğum şansız olsa suan bunu dert edip konu acmazdim .
Lütfen anne olmayan alinti yapmasın
Anneler anladı beni
Ben anlamadım, aksine kınadım.
Çiçek yanlış toprakta açmaz, biliyorsunuz değil mi?
Sizin sağladığınız alanlarda değildir onun yeteneği, bunu hiç düşündünüz mü?
Çocuğunuzun başarılı değil her ne olursa olsun ‘mutlu’ olmasıyla ilgilenirseniz, bunun meyvelerini toplarsınız.

Bence başarı için kaynakların kisitlanmasi lazim. İlgi icinde, bulundugu evden memnun, yediği önünde yemediği arkasinda, mental olarak huzurlu oturduğu yerden kimsenin çalışası gelmez. Hırs için kurtulmam lazim bu hayattan ya da bu kişilerden dedigin birileri biseyler kosullar vs olmasi lazim insanin. Kendime dönüp baktigimda onu görüyorum çünkü bi takim ruhsal problemlerime ragmen basariliydim hep. Hep daha iyi daha rahat kafamdakine yakin bi hayat için didindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…