Merhaba bende Bülent tıraşta başlamayı düşünüyorum kadın doğum doktorum 3 doktor Öner’di Semra kahraman,Bülent tıraş,Gürkan Bozdağ. Süreçten bahsedebilrmisiniz yaklaşımları nasıl. Ben 41 yaşındayım doğal yollardan gebe kalmıştım fakat 8 aylık bebeğim karnımda öldü mart ayında.doktorlar hiçbir sebep bulamadı. 3 aydır tekrar deniyoruz fakat yaş faktöründen bekleme riskini almak istemiyorum.
Merhaba, öncelikle başınız sağolsun, Allah acınıza dayanma gücü versin.
Bülent Tıraş'ı bana öneren de kadın doğumcum oldu ki onu da burada tavsiye edebilirim, kendisi son dış gebelik ameliyatımda aşırı kan kaybına rağmen hayatımı kurtarmış, cevval bir hekimdir: Evrim Bostancı Ergen. Eğer ki tüp bebek tedavisi öncesi farklı bir göz daha görsün derseniz şiddetle tavsiye ederim.
Bülent Hoca'nın Acıbadem Maslak Tüp Bebek Merkezi'nde kurmuş olduğu sistem açıkçası bana en başta çok tuhaf gelmişti, eşimle garipsedik. 2024 yılının Mart ayında tedaviye başladım eğer süreç değişmediyse şu şekildeydi: İlk randevuya Bülent Hoca gelir, muayene eder, tetkik ister ve tedavi planını sizinle hemşiresi, asistanı görüşür. İki yol vardır: Ya her muayenenizi Bülent Hoca yapacaktır ya da siz tedavi boyunca geldiğinizde hangi doktor müsaitse o sizi muayene edecek ve süreç bu şekilde devam edecektir. Bu iki seçenek arasında fiyat olarak epey fark olduğundan ben ikincisini seçtim ama iyi ki de onu seçmişim zira Merkez'de ne oluyorsa her şey Bülent Hoca'nın onayından geçerek oluyor zaten. Yani hangi doktora muayene olursanız olun muhakkak Bülent Hoca o doktorun da görüşünü alarak bir sonraki adıma geçiş onayı veriyor. Yani aslında herkes doğrudan Bülent Hoca'nın hastası gibi. Açıkçası başta beni tedirgin eden, içimde ukde bırakan bu tercih, süreç ilerleyince, her doktordan farklı görüş almak ve inanılmaz iyi, ilgili doktorlar olması sayesinde beni çok mutlu etmişti. Bülent Hoca duayen zaten, yalnızca aşırı, aşırı meşgul biri ama her şeyi kontrol altında tutabiliyor ve doğru kararları, en azından benim tedavi sürecimde çok net verebildi.
Tüp bebek başarı oranları beni ilk randevuda çok tatmin etti. Elbette sizin yaş faktörünüz var orası ayrı bir konu ben 33 yaşımda tedaviye başladım, 34 yaşımda doğurdum, başarı oranları fark edecektir. Bülent Hoca ilk randevuda yaşım sebebiyle, tüplerim olmadığından benim tek şansım tüp bebek tedavisi olduğundan, "Sakın bekleme, nerede olursa olsun bir an önce başla tedavine, yumurta rezervin ve kaliten düşmeden embriyo oluşturulmaya başlansın." demişti. Bu sözü sizin de işinize yarayabilir. Yaklaşımları güzel, olması gerektiği gibi. Özellikle her biri Bülent Hoca'nın yetiştirmesi olan doktorlar çok ilgili ve sorulara iç rahatlatan yanıtlar veriyorlar. Benim tedirginliğim üzerine bir doktorun, "Sizin gebe kalmanızı biz sizden daha çok istiyoruz, bu bizim başarımızı gösterecek bir şey." demişti. Karar vermeden önce ilk muayeneye gidip bir görüşün derim ben. Ben de birkaç farklı yere gitmek üzere ilk oraya gittim, tedavi masrafları fazla olacağından pek sıcak bakamıyordum oraya ama içim rahat etti gidip görüşünce. Masrafları çok ama tüp bebek tedavisi pahalı bir tedavi ne yazık ki. Aklınızda farklı bir soru varsa yanıtlayabilirim daha detaylı. Allahtan size sağlıklı bir evlat diliyorum. Sevgiyle kalın.