ben 29 yaşındayım. anadolu yakasında euro fertil tüp bebek merkezinde oldum ilk tedavimi.orası bana beklentilerimi tam olarak vermedi.tecrübesizlik olduğundan ilk tedaviye başlamanın verdiği heyecandan hiç biyer araştırmadan direk oraya gidip orda tedavi olmaya karar verdim ve bundan pişmanım.2.tedavimi istanbul cerrahi hastanesinde olmaya karar vedim.eşimin sperm şeklinde bozukluk bende ise adet düzensizliği var bide küçük tedaviye engel olmıcak kistim varmış ondan dolayı gebelik olmuyomuş.ilk tedavim kısa protokoldü şimdiki dr um uzun protokol uygulayacakmış bana ve eşime çocuğunuzun olmaması için çok büyük bir probleminiz yok dedi.ilk tedavimde eşime sadece sperm tahlili yapıldı bana ise reglimin 3. gününde ultrason ve kan tahlilleri hormon v.s başka bi test yapılmadı.dr uma sorayım sizce başka hangi testleri yaptırmam gerek kızlarr
bende ilk te gözüm kapalı ve büyük umutlar vaad edilerek girdim ama malesef sonuç malum,,,,,,bizlerin gerçekten uyanık ve bilgili olmamız şart bu topiği açmamın etkisi herşeyi burda konuşabilelim,,ne gerekiyor,na yapılması lazım,,aramızda bilgi alışverişi yapabilelim istedim,inş ta istediğim gibide olur
şimdi sana gelelim cumboo cum,,,bu bazı kürler var uyguladınmı hiç(alternatif tıp'tan)kistlerin için,,,,,,,,adet düzensizliğin uzun sürelerdir mi öyle ?yoksa sonradan olan birşeymi?,,,,,,,,,,
şimdi benim fikrimce bu işin olmaması için birkaç sebep var'.....
1-KANDA PIHTILAŞMA=embriyo oluşsa bile onu besleyen damarlarda tıkanıklık oluştuğu takdirde,gerçekleşen gebelik sona erebiliyor,,,
2-KROMOZOM=erkek veya kadın ikisinden birisinin kromozom bozukluğu varsa gebelik ya olmuyor yada düşükle sonuçlanıyor
3-VARİKOSEL=erkeklerin kesinlikle bu işe adım atmadan girmesi gereken bir muayene,,elle ve ultrsonografi ile tanı koyulabiliyor,,ama en güzel tanı elle muayenede konulabiliyormuş(işinin ehli öneriliyor)varikosel intnetten istediğiniz şekilde ulaşabilirsiniz,,varikosel hastası erkekten alınan sperm in kalitesi ve yapısı bozuk olduğu için ne kadar güzel embriyolarda elde edilirse edilsin,,,ya gebelik oluşmuyor yada çabuk bitiyor(ben eşimi kesinlikle bu muayeneden geçirticem)sebep bu kesinlikle diyorum,,,,
daha araştırdıkça paylaşıcam sizlerle,,,,,