Başarısızlıktan sonra

arkadaşlar aranızda diabet hastası olup tüp bebek deneyen varmı.diabet hastalığı tutunmaya engelmi gebelikte düşük riskini çoğalttığını biliyorum ama bu konuda fazla bilgi sahibi değilim paylaşırsanız çok sevinirim

Selam bende yaşadıklarımı anlatım istedım :teselli:

2003 yılında evlendim ve o zamandan beri bebek sahibi olmak için her geçengün biraz daha büyük umutlarla, sabırla, yanlızlıkla bebeğimizi bekliyoruz.

2004 Kasım ayında ilk tüp bebek denemem oldu ve malesef hamıle kalamadım
2005 Nisan Dondurulmuşlarımla denedık Dr um busefer kesın olucak derken yine olmadı
Ve busürecte 3. yü başka Dr denemeye karar verdik nede olsa ayrı kültür ayrı bilgi ve tecrübe belkı birinin bilmediğini diğerı biliyordur diyerek aynı yere bağlı kalmak istemedık
yaşımında verdiği rahatlıktan dolayı 2 sene ara verdık ve o süreçte hiçbir dr ile görüşme yapmadım
2007 Kasım ayında Yenı Dr tanıştım ve Tedavıme başladım bu dr da kesın tutucak dedı çünkü sebep yoktu sadece pko ama bu tüp bebeğin tutmasını engellemıyordu ama ben hamıle kalamıyordum ve sebebı bulunamıyordu malesef buda negatifti fazla ara vermedık 2008 Ocakta hemen dondurulmuşlarımı denedık 4 tane iyi kalıtede 8 8 8 7 hücrelı transfer edıldı ve yine hamıle değildim artık yavaş yavaş yıpranmaya başladım derken dualarım artık allahım benıde kısmetse evlat sahıbı yap değildi Dr lar neden sorunu bulamıyordu ne olur sorun bulunsun diye dua etmeye başlamıştım
4 sene ne çabuk geçmıştı aslında tedavının verdiği bir yorgunluk vardı üstümde ve ilaçlar iğneler derken kıloda almıştım 5. denememı nerde hangı dr yaptıracağımı bilmıyordum aslında istemıyordum kendımı hazır hıssetmıyor ve piskolojık tedavı görmek ıstıyordum iste tam o sırada KADINLAR KULÜBÜ ile tanıştım ve burda bana desek olan birsürü arkadaşım oldu piskolojık tedavı gorucem kesınlıkle hazır değilim derken bırden kendımı burdakı desteklerden dolayı tedavının ıcınde buluverdım
2008 Aralık Dr um Halil ıbrahim Tekın ile tanıştım ve bana kımsenın vermeği umutları ve güveni verdi zaten dr umun butun hastaları başka yerlerde deneyıpte başarılı olamayan hasta gurubu ve yaş ordalaması 35-65 arası idi buyuk umtlarla tedavıye başladık ve yumurtalarım toplandı hiç olmadığı kadar kalıtelı ve çok yumurtam olmuştu aslında bunun benımlede ılgısı olduğuna inanıyorum çok pozitiftim ve rahattım dr um hemen transfer yapmayacağını soyledı bana o an cok uzuldum dondurulmuş embryoların tazelerden şansının az olduğunu biliyordum ama dr um açıklama yaptı ve pko hastalarında yumurtalar oluşurken rahımde sıvı bırıkırmış bu durumda zaten tutmaz dedi ama öncekı dr larım bana bunu hıç solemedıler ve transferımı gerçekleştırmışlerdı tedavı surecımde 2 ay dınnendım ve dr um rahım kasılmasın dıye transferde once yapmak uzere bana fitil verdi şubat 2009 transferım gerçekleştı 5. denememde hamıle kalmıştım Dsünyalar bızım olmuştu ilk defa yaşamıştım ve çok heycanlıydım tam buldum derken onu kaybettım gelişimi durdu bebeğimiz ama olsun dedım ve toparlandım sonuçta ben hamıle kalabiiliyordum üzüntu ve sevincı bırlıkte yasadım dr um sağlıksız yumurta olabileceğini duşündü ve demekkı sağlıklı bi kadınsınkı rahmın bebeği tuttu dedı ara vermeden yenı tedavıme başladım şu anda 6. deneme sürecının içindeyım kızlar 26 sında transferım var bu defa başarmak ıstıyorum kısmetse bende anne olmak ıstıyorum hiç pes etmedım 10 kere daha denemem gerekırse ınanın yıne denerım .........

Offf baya uzun oldu kızlarr pardonnn sızlerı dahada uzatıp sıkmadan noktayı koymak istedim.

Güzel haberler vermek isterdim ama yine OLMADI nasıl dayanıcam bilmiyorum ben buna

Güzel haberler vermek isterdim ama yine OLMADI nasıl dayanıcam bilmiyorum ben buna

canım öyle deme.öncelikle geçmiş olsun.seni anlıyorum.ben de geçtim o aşamadan.aralıksız 7 saat bağıra bağıra ağlamışım,ağlayarak uyuyakalmışım.sabah kaldığım yerden devam...ağlamaktan gözlerim kapanıyordu artık...ama işte dayanılıyor...sonradan yeni deneme için dirilmem gerektiğini eşim söyledi ve kararlıyız toparlan dedi.o beni uyandırdı...bizim okulda 6 aylık hamile öğretmen var.down sendromu olabilirmiş.3 haftadır sonucu bekliyordu.çünkü tahliller 3 haftada sonuçlanıyor.kafayı yiyecekti yazık.ben şükrettim hep halime.onun yerinde ben de olabilirdim...23 nisanda dondurulmuşlarla deneyeceğiz.aklıma geliyor arada üzülüyorum ama sağlığım ve param olsun deneriz ne yapalım:delphin::delphin::lepi:

arkadaşlar aranızda diabet hastası olup tüp bebek deneyen varmı.diabet hastalığı tutunmaya engelmi gebelikte düşük riskini çoğalttığını biliyorum ama bu konuda fazla bilgi sahibi değilim paylaşırsanız çok sevinirim

hiç üzülme kontrol altına alınırsın,,ilaç falan,,,,,dikkat edersin biraz yediklerinede hiçbirşeycik olmazyerimseniben

hepimiz dayanmak zorundayız,kuvvetli olmak durumundayız,,,,,tekrar toparlanıp bir sonraki tedaviye bomba gibi olalım,,,,biliyorsun bende geçenlerde aldım test sonucunu,,,,dirençli ve inatçı olmak lazım:teselli:

fikir alışverişi yaparız,hataları buluruz,başarısızlıktan sonra neler yapmamız gerektiğini burda tartışırız diye açmıştım bu topiği ama görüyorumki hiç katılım yok,,,,hiçmi negatif sonuç alan olmadı?hiç merak oluşmuyormu içinizde?neden diye,,,,,,,,ne diyim artık,,,sözlerin anlamsız olduğu noktadayım,,,,

Moneta inşallah herkes pozitiflerle döner de böyle bir sayfaya gerek kalmaz canım

Moneta inşallah herkes pozitiflerle döner de böyle bir sayfaya gerek kalmaz canım

inş,,,arzum cum,,,,gerek kalmaması içinde neler yapabileceğimizi bilmemiz gerekiyor,,,,yani,,,negatif sonuçlardan sonra doktorlar ne gibi testler istedi?nasıl bir yol çizdi?sebep olarak ne gösterdi??????
bunları birbirimizle paylaşırsak birbirimizide uyandırmış oluruz

Canım bana soracak olursan benim 4 başarısız mikro denemem var 1. denemede tutunma olmayınca araştırma yapılmadı Sonraki 2 denemede olumsuz olunca doktor kromozom tahlili istedi herşey normal histereskopi yapıldı.Problem yok dendi Herşey çok güzel ama tutunamıyor. Bundan sonra ne yapılmalı bende bilmiyorum artık. Merkez değiştiricem arayış içindeyim. Zamanı var galiba

meraba arkadaşlar çok mutsuzum ayrıca yardımına ihtiyacım var benimde ilk tüp bebek denemem dün negatif sonuç aldım bunalımdayım eşim azosperm tese yapıldı çıktı ama 2 tane yerleştirildi sonuç negatif eşime hiç test yapılmadı bu durum kafama takıldı bende transferde fazladan bekledim dr.hastaları varmış gelinceye kadar fazladan sıkıştım anlıyacağınız transfer esnasında çok kasıldım bunun rolü olmuşmudur sizce şimdi merkezi değiştirmek istiyorum yardımcı olun bana

meraba arkadaşlar çok mutsuzum ayrıca yardımına ihtiyacım var benimde ilk tüp bebek denemem dün negatif sonuç aldım bunalımdayım eşim azosperm tese yapıldı çıktı ama 2 tane yerleştirildi sonuç negatif eşime hiç test yapılmadı bu durum kafama takıldı bende transferde fazladan bekledim dr.hastaları varmış gelinceye kadar fazladan sıkıştım anlıyacağınız transfer esnasında çok kasıldım bunun rolü olmuşmudur sizce şimdi merkezi değiştirmek istiyorum yardımcı olun bana

canım merhaba,,,,ilk denemede fazla kurcalamıyorlar,,,,nerde yaptırdınız?yaşınız?stresin önemli rolü olduğu söyleniyor ama transferden sonra önemli,,,,,,,eşinize hiç tedavi uygulanmadımı?(tüp bebek denemesinden evel),,,,,,,sevgiler

Canım bana soracak olursan benim 4 başarısız mikro denemem var 1. denemede tutunma olmayınca araştırma yapılmadı Sonraki 2 denemede olumsuz olunca doktor kromozom tahlili istedi herşey normal histereskopi yapıldı.Problem yok dendi Herşey çok güzel ama tutunamıyor. Bundan sonra ne yapılmalı bende bilmiyorum artık. Merkez değiştiricem arayış içindeyim. Zamanı var galiba

nerde yaptırmıştnız?(hepsi),,,doktorlar bir araştırma yapmadımı?zaten ne hikmetse mükemmel görülür tutmaz,hala bunu anlamış değilim

evet nedense hep oyle olur benim 3 ncu mikro gene tutmadi esimde problem var sozde bende yok ama suan hersey geliyo aklima yoksa neden olmuyo ne dusuncemi ne hissetmem gerektini bilmiyorum iki gundur olu gibi geziyorum sanki hayat durdu uyumak istiyorum ve bebegim olunca uyanmak istiyorum ilk iki denememde dahada kotuydum sanki busefer birazdaha rahatim hic isyan etmedim neden ben demedim sukurler olsun allahim sabir istedim ilk gun cok agladim ara ara simdide oylesine duruyorum nekadar dayanirim bu duruma bilmiyorum benimde kafamda cok soru isaretleri var ben fransadayim belki birazda oyuzden pek guvende yok doktoruma turkiyede denicem kismetse bidahakini

evet nedense hep oyle olur benim 3 ncu mikro gene tutmadi esimde problem var sozde bende yok ama suan hersey geliyo aklima yoksa neden olmuyo ne dusuncemi ne hissetmem gerektini bilmiyorum iki gundur olu gibi geziyorum sanki hayat durdu uyumak istiyorum ve bebegim olunca uyanmak istiyorum ilk iki denememde dahada kotuydum sanki busefer birazdaha rahatim hic isyan etmedim neden ben demedim sukurler olsun allahim sabir istedim ilk gun cok agladim ara ara simdide oylesine duruyorum nekadar dayanirim bu duruma bilmiyorum benimde kafamda cok soru isaretleri var ben fransadayim belki birazda oyuzden pek guvende yok doktoruma turkiyede denicem kismetse bidahakini

ne diyebilirim ki anlattıklarına,,,,,aynıyız,,,,,,,,,,türkiye bu konuda daha başarılı tabiki,ama yinede araştırmadan girme,,,,,,kendni bir an evel toplaman ve bir sonraki tedaviye bomba gibi hazırlanman lazım:teselli:

benim eşimde azolu bizimki ilkinde tutmadı canım pes etme bende çok üzüldüm ama üzerinden neredeyse 1 sene gecti artık umursamıyorum napım olursa olacak düşünmüyorum bile ne olacağını tabiki olumlu sonuc istiyorum ama çok önemli bi olay gibi düşünmüyorum daha rahatım elbette
buarada eşinene test yapılacakki anlamadım?
hangi merkezde yaptırdın

merhaba moneta bende 5 gün önce negatif sonucumu aldım.

1.deneme pozitif 27 haftalık erken doğum doktor hatası vs..bende kan pıhtılaşması varmış.
2.deneme negatif.
3.deneme ise kim bilir ne zamnnnn..

neden tüp bebek yaptırdın dersen 2005 yılında kendiliğimden hamile kaldım fakat dış gebelikmiş sol tüpüme yapıştığı için tüpüm alındı.bu olaydan sonra 2007 yılında tüp bebek yaptırdım bu süre zarfı içinde kendiliğimden hamile kalmadım eşimde hiç bi problem yok.

bende kadıköy acıbadem cem demirel hastasıyım.benim hikayem bu.

ankara güven hastanesinde yaptırdım ilk denememdi ama negatif sonuç eşimde sorun azosperm tese yapıldı 2 tane yerleştirildi genetik test yapmadılar dondurulmuşta yok şimdi
artık umudumda kalmadı çok mutsuz umutsuzum ankarada gürgan klinik düşünüyorum tabii budefa iyi araştırmak istiyorum hiç bilginiz varmı lütfen yardımcı olun karar vermek çık zor

Back
X