Başı taşla ezilen genç, Berkin Elvan gibi sahiplenilmedi

Akasia

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2010
5.246
556
248

Diyarbakır'daki eylemler sırasında başı taşla ezilerek öldürülen Hüda Par'lı genci Geziciler sahiplenmedi.

Kobani'de yaşanan olayları bahane edip HDP'nin çağrısı üzerine sokağa çıkanlar geçtiğimiz hafta bir çok ilde sokak eylemleri düzenledi. Türkiye genelinde hakim olan ve zaman zaman şiddetlenen eylemlerde 37 insanımızı kaybettik.

HDP'LİLERİN ÖLDÜRDÜĞÜ YASİN'İ SAHİPLENMEDİLER
Eylemlerde hayatını kaybeden insanlardan biri 16 yaşındaki Yasin'di. IŞİD'e yakın olduğu iddiasıyla Hüda Par'a yapılan saldırıda 16 yaşındaki Yasin isimli genç HDP'liler tarafından, başı taşla ezilerek öldürüldü.

BERKİN GİBİ 16 YAŞINDAYDI
Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Berkin Elvan için günlerce eylem yapan Geziciler'in Diyarbakır'da öldürülen Yasin'i sahiplenmemesi dikkat çekti. Konuyla ilgili en güzel tepkiyi Sivil Düşünce Genel Koordinatörü Güldalı Coşkun verdi.

Son düzenleme:
Berkini eylemciler oldurmedi, insanlarin can ve mal guvenliginden sorumlu polis oldurdu, tepki buna... HDP PKKnin legal tarafi, isleri gucleri canilik, adam oldurmek, pusulara dusurmek, askerleri sehit etmek zaten, Yasin onlarin ne ilk, ne de son kurbani olacak ne yazik ki.. Bu ulkeyi geziciler yonetmiyor, tepkinizi bu kargasalarin cikmasina zemin hazirlamis gercek muhatabina yonlendirin, bakin bakalim Tayyip ne tepki veriyor bu ise...

Yazık Allah rahmet eylesin
sahip çıkarlar mı hiç...öyledir ... ay çok üzülüyorum yaa iki yüzlü acılara ayrı bir üzülüyor zavallı gencecik bir çocuk...

Saraylima katilmakla beraber sunu eklemek istiyorum. profil resimlerini rabia yapanlar cok mu sahip cikmis? Onlar icin de filistin de misirdaki ölüler daha kullanisli degil mi ?
Tencere dibin kara senin ki benden kara

Ayrica lutfen resmi kaldırın

Dogru soyluyosun, hamilelerin bakmasi iyi degil. Kaldiriyorum.

Allah Allah saçmalığa bak,"Hüda par" lı genci Geziciler neden sahiplensin?Hüda Par'ın ne idüğü belirsizliği bir yana,Geziyle ne alakası var bu olayın?Amaç Gezicilere bulaşmak olunca dam üstündeki saksağanın beline kazmayı vurursunuz...

Ölen kim olursa olsun Allah rahmet eylesin tabi ki.Gencecik bir hayat soldu

Adi Yasin di.Berkin gibi evden ekmek almaya gidiyorum diye cikip eylemlere katilmamisti..tek gunahi fakirlere kurban dagitnakti.Berkin icin ortaligi birbirine katanlar adi Yasin oldgu icin gıklarini cikarmazlar cunku adi 'Yasin' di....

Allah rahmet eylesin amin.
Ama berkini savunanlar sahiplenmedi de hanginiz sahiplendi söyler misiniz? Ben şuan kimsenin profilinde bu çocugun resmini göremiyorum.? E o halde bu yorumu yapan şahsın yanlı olduğu ortalık karıştırmaya çalıştığı besbelli.
Durduk yerde insanları ayrımcılıga itmenin manası ne ?

Biz ayrımcılık yapmayız Allah ölen çocuklara da şehitlerimize de gani gani rahmet eylesin. Ölüm üzerinden siyaset yapmasın kimse zira çok sahte oluyor.

bu olayın soru

vallahi durum okadar açıkki abd ile anlaşmaya çalışılırken millete hiç bir açıklama yapılmadı..ne olduysa 2 günde oldu..böyle olacağını tahmin etmiyorlarmıydı..suçlusu hükümettir..

Ha bir de Berkin'e "ekmek almaya gitmiyordu,eylemciydi,örgüt üyesiydi" gibi yakıştırmalar yapıp üstü kapalı "oh olsun" demeye getirenler gibi bu ölen genç için "Hizbullahçıymış zaten" demiyor Geziciler en azından.Vicdan yarıştırmak isteyenler önce buradan başlasın bence...

Adi Yasin di.Berkin gibi evden ekmek almaya gidiyorum diye cikip eylemlere katilmamisti..tek gunahi fakirlere kurban dagitnakti.Berkin icin ortaligi birbirine katanlar adi Yasin oldgu icin gıklarini cikarmazlar cunku adi 'Yasin' di....

Aynısını Berkin için niye söylemediniz bir zamanlar ?
Mısırdaki Rabia için ağlayanlar niçin Berkin için en azından ''o daha bir çocuktu'' diyemediler ?
Yasin için de üzülüyorum ben.Yazık daha gencecikti,üstelik vahşetle öldürülmüş...Dün de söyledim bunu,bugün de söylüyorum.Ama aynı samimiyeti sizlerde göremiyorum ben.

hepsi çocuk ..şartlarının iyi olmaması tek ortak yönleri belkide..

Bari çocuklar üzerinden yapmayın şu ölümleri yarıştırmayı..
Ama madem böyle bir şey gündeme gelmiş şunu söyleyebilirim; Berkin in katilinin kim olduğunu bilen birisi bu soruyu sormaz bilense neden çok büyük bir kitle tarafından sahip çıkıldığını anlar.

Kimse ölmek için yaşlı değildir. Ve bir insanı öldüren bütün inanlığı öldürmüş gibidir

Berkin icin de cok uzuldum elbet.burda da yazmistm hatta.eyleme katilmis olsa da o da cocuktu daha yasamasi gereken cok seyi vardi.bazi kesimler gibi ölüyu ayirteden zihniyete sahip deglim cok sukur..

düşünce ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir.kan akıtanları Rabbim bin misliyle canını alsın.amin...Allah zalimlerin belasını versin.bu yavrucağı kim bu şekilde öldürmüşse hakkını Rabbim kahhar adıyla alsın inş.

Ne guzel celisiyorsunuz oyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…