Gezi ruhu binlerce silahsiz, savunmasiz insanin tek yurek haline gelip sokaklara, yollara dokulerek ellerinde kimi zaman kitaplari, kimi zaman karanfilleri, kimi zaman ise sadece yurekleri ile ellerinden zorla alinmak istenen yasam alanlarina, sonra adaletsizlige, sonra adam yerine konulmayan haklarina, hukuklarina, ozgurluklerine karsi koymasi, direnmesi, kisaca halkin cigligidir. Gencecik fikirlerin, bedenlerin biberli gaz bombalari, kimyasal maddeler katilmis tazyikli sular ve plastik mermilere karsi sarkilariyla, danslari ile direnisleridir. Yasli teyzelerin onlara ekmek ve su tasiyisindaki vicdan ve gururdur. Sokaklarda dovule dovule oldurulmekten kacip apartmanlara siginanlara acilan kapilardir. Kadin erkek, coluk cocuk gazdan zehirlenir, mermilerden yaralanir, kimyasal sularla bedenleri yakilirken siginilan ve revir haline getirilen luks oteller, camilerdir, gonullu doktorlar, hemsirelerdir. Gezi ruhu milyonlarca masum gencin, yaslinin ,cocugun, kadinin bir araya gelip tek yurek olarak hakkini savunmasidir. Vatanini seven yuzbinlerin ulkenin peskes cekilmesine, rant ugruna ormanlarinin ve parklarinin yok edilmesine, yolsuzluga, rusvete ve hirsizliga, hukuksuzluga ve adaletsizlige, Cumhuriyetinin, atasinin ve dahi kendisinin yok sayilmasina dur diyen sesidir. Bunca zaman bu ruhu anlayamamissaniz bundan sonra da anlamaya zahmet etmeyiniz, anlayamazsiniz.Herkesin fikrine saygı duyarım sorgularım merak ederim o yüzden şu gezi ruhu dediğini anlamıyorum ve gerçekten merak ediyorum. Nedir?Küçümsemiyorum kesinlikle deadly. Şimdi burada sanırım yasak bu konu üzerine konuşmak ama ciddi ciddi merak ediyorum inanmak istiyorum bu kadar üzerine durulan bir mevzu. Bir imkan bulup Hacı nedir yani diyip karşılıklı tartışasım var bu gezi ruhunu.
Uzun uzun bakmayın TANIYAMAZSINIZ.
O Diyarbakırlı, Kürt kökenli bir Müslüman, adı "YASİN" olduğu için hain medyada göremediniz. Yasin Börü'nün elinde molotof yoktu.
O, kurban eti dağıtırken; pkklı caniler tarafından önce silahla vuruldu, sonra boğazını kesmeye çalıştılar. Dakikalarca bıçaklayıp 3. kattan attılar. Yerde üzerinden araba ile geçtiler. En sonunda başını taşla ezerek öldürdüler..
Polis taşlarken yaralanarak girdiği koma sonrası ölen Berkin Elvan'ın adını günlerce ekrandan düşürmeyen hain medya şimdi neden sessiz ? Ölen kişi kendilerinden olmadığı için mi ? Kendilerinden olmayana insan gözüyle bakmadıkları için mi ? Neden görmüyorsun bunu Kılıçdaroğlu ? Berkin gibi cenazesi Cemevinden kaldırılmadığı için mi ? Erhan D.
Cok uzuldum cokk anliyor musun soyle anliyor musun bir daha söyleeeeklasik akp kafası....
bu çocuğu kim öldürmüş, neden öldürmüş sorumlular kim.
Bunlar konuşulacağı yerde yok geziciler neden tepki göstermiyor.
yaptıkları haber cinayetle ilgili değil gezicilerle ilgili.
yahu yandaşları bile bu cinayetle ilgili haber yapabildi mi. Herkes aptal mı bunlar gibi, duyulsa tabii ki insanlar sorumlusunun peşine düşecek.
sorumlusu da pek tabii çözüm süreci diye diye terör bitmişken ülkeyi devralıp bugüne getiren akp.
Ama yok bunu sorgulayacak zeka ve yürek nerede. En basitinden ölüleri yarıştırsın bu yobazlar çok kolay di mi.
o aleviydi bu kürttü.
Eminim sevinçten göbek atıyorlardır gezicilere buradan vuralım diye. Zerre üzüldüklerini zannetmiyorum.
ali ismaili, berkin elvanı ağırlayan yüreklerde yasin börü için de yer var merak etmeyin.
Eğer çok üzüldüyseniz hesap sorun ,sorumlularının yakasına yapışın hadi görelim sizi. ya da susun daha fazla iğrençleşmeyin.
Size karşı içimde uyanan duygu nefreti de geçti artık sadece tiksiniyorum anladınız mı tiksiniyorum sizden.
Ben sizi heryerde görüyorum ve berkin elvan icn binlerce kişi yürüdü sen ve tayyit gibileri gözümüzde degersizsiniz pislikti temizletemedi onlar tayhitin pisligide kesin ..berkin elvan için pislik oh oldu diyorlar yahu,ne sahiplenilmesi..salı günü sokakları temizleticekti rte tam temizletemedi sanırım,kokmaya başladı
Ayyy cok güldüm size cidden ayhhh gezi direnişcileri gibi olun sahip cıkın yani burda gezideki insanlar sahip cıkmadı diye degil sadece gülüyorum size ve sizin gibilere.gezi ruhu anlatılmış,çok duygulandım ağlıcam : )
neredeyse inanacaktım.
Ayyy cok güldüm size cidden ayhhh gezi direnişcileri gibi olun sahip cıkın yani burda gezideki insanlar sahip cıkmadı diye degil sadece gülüyorum size ve sizin gibilere.
Allah iyilik versin sabh sabh güldüm ...dger msjnızda yazmışsnzhe gül gül bende gülüyorum : )
benim hiç sahip çıkmadılar diye bi endişem olmadı oda nerden çıktı?
Allah iyilik versin sabh sabh güldüm ...dger msjnızda yazmışsnz
Tm cnm k.bkma o zmnyok kız : ) onu karşılık olarak yazdıydım : )
Gezideydim yanıma ne taş aldim ne herhangi birine zarar verecek herhangi birsey hatta borek ve kek yapip götürdüm gezidekilerden çok oranin mudavimi madde bagimlisi cocuklar yedi en az berkin kadar onlarada üzüldüm filistinde ölen cocuklarada üzülürüm somalidekilerede hindistanda cocuk yasta fuhusa suruklenenede ezidi kurtlerinede içim yandi suriyelilerede bu insan olmakla alakali hanimefendi benden farkli dusunenin evi ocagina rabbim ateş salsin diyen muslumanlar gibi olacagima sokak kedilerini gazdan korumaya calisan ateistlerin yaninda yer alirim bunlar inandigin tanriyla alakali degil inanin icinizdeki öfke nedir bilemiyorum ama gercekten islam gibi bir din dahi sizi aydinlatamiyorsa hoşgörülü olmanizi saglayamiyorsa gercekten umutsuz vakasinizDiyarbakir da taş atan cocuga terorist denir gezide tas atana ise direnisci! Vay anasini...
Yine gezi ruhu gezi direnisinden bahsedilmis...yemisim direnisini.hem demokrasi diyeceksin hem demoratik tepki hakkimi kullaniyorm diyip polise tas ve molotof atarken yuzunu gizleyecen.demokratik haklar taslarla bicaklarla istendgi nerde gorulmus hem saldr hem anne polis beni dovdu diye ciyakla.polis seni kutuphanede mi dovdu cay bahcesinde mi.bazi gezici ablalar derki gezi parkinda bambaska bir ruh vardi.onlar bambaska dillerle dunyaya seslendiler onlar apolitik genclerdi onlarin ideolojisi yoktu.sormak lazim bu bagyanlara gezi parkinda yapilan ankette chp ye oy verenlerin yuzde 78 oldgu ortaya cikti hani 'apolitik' tilerdi ruhu baskaydi hani? Amac hukumeti devirmekti.3 -5 agac bahanesiyle olaylar cikarp gencecik insanlarin olumune yol acan ruhtur gezi direnisi.'direnin tayyip ve hukumeti en gec bir ayda gidecek ' direnisiydi.ulkemizi icten ice parcalamaya calisan guclerin, hukumet karsiti kisilerce el ele verip kaos zinciri yaratma cabasidr 'gezi ruhu'.Demokrasilerde iktidarlar sandikta gelir sandikta giderler.Sandiktan umudu olmayanlarin sokaktaki eskiyaligidr cirkefligidr gezi...Herkesin fikrine saygı duyarım sorgularım merak ederim o yüzden şu gezi ruhu dediğini anlamıyorum ve gerçekten merak ediyorum. Nedir?Küçümsemiyorum kesinlikle deadly. Şimdi burada sanırım yasak bu konu üzerine konuşmak ama ciddi ciddi merak ediyorum inanmak istiyorum bu kadar üzerine durulan bir mevzu. Bir imkan bulup Hacı nedir yani diyip karşılıklı tartışasım var bu gezi ruhunu.
Algi yonetimine gel senUzun uzun bakmayın TANIYAMAZSINIZ.
O Diyarbakırlı, Kürt kökenli bir Müslüman, adı "YASİN" olduğu için hain medyada göremediniz. Yasin Börü'nün elinde molotof yoktu.
O, kurban eti dağıtırken; pkklı caniler tarafından önce silahla vuruldu, sonra boğazını kesmeye çalıştılar. Dakikalarca bıçaklayıp 3. kattan attılar. Yerde üzerinden araba ile geçtiler. En sonunda başını taşla ezerek öldürdüler..
Polis taşlarken yaralanarak girdiği koma sonrası ölen Berkin Elvan'ın adını günlerce ekrandan düşürmeyen hain medya şimdi neden sessiz ? Ölen kişi kendilerinden olmadığı için mi ? Kendilerinden olmayana insan gözüyle bakmadıkları için mi ? Neden görmüyorsun bunu Kılıçdaroğlu ? Berkin gibi cenazesi Cemevinden kaldırılmadığı için mi ? Erhan D.
Apolitik olmak demek oy kullanmamak demek değildir.Belli bir siyasi ideolojiye sahip olmamaktır ki sadece Gezi değil Türkiye'nin büyük çoğunluğu apolitik zaten.Yani oy kullanan insanların çoğu ideolojilerden bağımsız oy kullanıyor.Yine gezi ruhu gezi direnisinden bahsedilmis...yemisim direnisini.hem demokrasi diyeceksin hem demoratik tepki hakkimi kullaniyorm diyip polise tas ve molotof atarken yuzunu gizleyecen.demokratik haklar taslarla bicaklarla istendgi nerde gorulmus hem saldr hem anne polis beni dovdu diye ciyakla.polis seni kutuphanede mi dovdu cay bahcesinde mi.bazi gezici ablalar derki gezi parkinda bambaska bir ruh vardi.onlar bambaska dillerle dunyaya seslendiler onlar apolitik genclerdi onlarin ideolojisi yoktu.sormak lazim bu bagyanlara gezi parkinda yapilan ankette chp ye oy verenlerin yuzde 78 oldgu ortaya cikti hani 'apolitik' tilerdi ruhu baskaydi hani? Amac hukumeti devirmekti.3 -5 agac bahanesiyle olaylar cikarp gencecik insanlarin olumune yol acan ruhtur gezi direnisi.'direnin tayyip ve hukumeti en gec bir ayda gidecek ' direnisiydi.ulkemizi icten ice parcalamaya calisan guclerin, hukumet karsiti kisilerce el ele verip kaos zinciri yaratma cabasidr 'gezi ruhu'.Demokrasilerde iktidarlar sandikta gelir sandikta giderler.Sandiktan umudu olmayanlarin sokaktaki eskiyaligidr cirkefligidr gezi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?