Başı taşla ezilen genç, Berkin Elvan gibi sahiplenilmedi

Hakli bir dava ugruna ölen tüm gencleri sahipleniriz biz hanimefendi en azindan mitinglerde anasini babasini yuhalatmiyoruz allah rahmet eylesin tüm bu kokusmus sistemin kurbanlarina

inş guzel gunler gorecegiz bu ayrisimdan insanlari yaftalamaktan uzak yaratandan ötürü yaratilani sevdigimiz günler hangi tanriya nasil dua ettigini Onemseme den insani insan olarak gorebilecegimiz gunler gelecek tabi o kirli ellerinizi cekersrniz genclerimizin uzerinden

Gezi ruhu binlerce silahsiz, savunmasiz insanin tek yurek haline gelip sokaklara, yollara dokulerek ellerinde kimi zaman kitaplari, kimi zaman karanfilleri, kimi zaman ise sadece yurekleri ile ellerinden zorla alinmak istenen yasam alanlarina, sonra adaletsizlige, sonra adam yerine konulmayan haklarina, hukuklarina, ozgurluklerine karsi koymasi, direnmesi, kisaca halkin cigligidir. Gencecik fikirlerin, bedenlerin biberli gaz bombalari, kimyasal maddeler katilmis tazyikli sular ve plastik mermilere karsi sarkilariyla, danslari ile direnisleridir. Yasli teyzelerin onlara ekmek ve su tasiyisindaki vicdan ve gururdur. Sokaklarda dovule dovule oldurulmekten kacip apartmanlara siginanlara acilan kapilardir. Kadin erkek, coluk cocuk gazdan zehirlenir, mermilerden yaralanir, kimyasal sularla bedenleri yakilirken siginilan ve revir haline getirilen luks oteller, camilerdir, gonullu doktorlar, hemsirelerdir. Gezi ruhu milyonlarca masum gencin, yaslinin ,cocugun, kadinin bir araya gelip tek yurek olarak hakkini savunmasidir. Vatanini seven yuzbinlerin ulkenin peskes cekilmesine, rant ugruna ormanlarinin ve parklarinin yok edilmesine, yolsuzluga, rusvete ve hirsizliga, hukuksuzluga ve adaletsizlige, Cumhuriyetinin, atasinin ve dahi kendisinin yok sayilmasina dur diyen sesidir. Bunca zaman bu ruhu anlayamamissaniz bundan sonra da anlamaya zahmet etmeyiniz, anlayamazsiniz.

Yahu RTE denilecegine yine Kilicdaroglu deniliyo. Kilicdaroglu gorse ne olacak? Medyada su gosterilmesin, bu gosterilmesin diye Kilicdaroglu karar veriyo saniyosaniz cok buyuk yanlisiniz var.

O cocuk tas atiyo iddasiyla bizi korumakla gorevli polisimiz tarafindan olduruldugu icin herkes bukadar ayaklandi geziyle ne alakasi var.

Facebook listemi actim geziye sallayanlarin biri bile paylasmamis. Paylasan bi'kisi var o da bu haber gibi geziciler nerede demis halbuki nerede bu devlet? demesi gerekiyodu.

berkin için daha çocuk diyorum ,ama o yaştaki insanların eline silah verirsen adam da öldürür
taş verirsen kafa da yarar,bunları yapacak güçteler,biliyoruz ,duyuyoruz,görüyoruz
şimdi bu ne demek ,bu çocuk hizbullahcıydı neden acıyımki buna der gibi konuşuluyor
bu çocuk nedir necidir bilmem hüdaparıda ilk defa duydum,hizbullahın iyi bir şey olmadığını zaten biliyoruz
ama berkin için de dhkpc üyesi deniyordu o zaman onada acımasınlar
şimdi kendinizle çelişmiyormusunuz
ikiside çocuk sonuçta
bu cocuk pķk tarafindan oldurulmus
Hala davasinda hakli olanlari sahipleniriz deniyor.
yinede her ikisinede ALLAH'tan rahmet diliyorum.
kimsenin profilinde bu çocuğun resmini göremiyorum nedir ALLAH aşkına : )
resim koymakla yada koymamaklamı daha çok üzülmüş olunuyor
rabia işaretini avatar yapanlara söylenmedik laf kalmadı
ben bugüne kadar bu tarz resimler koymadım koymamda ama
rabiasını berkinide profil resmi yapanlar hatta rütbesine yazanlar bile oldu
ben rahatsız olmadım şahsen,birileri neden rahatsız oluyor,isteyen istediği resmi avatar yapsın
şahsen sizde pek bi samimi oldunuz çocuklar üzerinden siyaset yaparak.

klasik akp kafası....
bu çocuğu kim öldürmüş, neden öldürmüş sorumlular kim.
Bunlar konuşulacağı yerde yok geziciler neden tepki göstermiyor.
yaptıkları haber cinayetle ilgili değil gezicilerle ilgili.
yahu yandaşları bile bu cinayetle ilgili haber yapabildi mi. Herkes aptal mı bunlar gibi, duyulsa tabii ki insanlar sorumlusunun peşine düşecek.
sorumlusu da pek tabii çözüm süreci diye diye terör bitmişken ülkeyi devralıp bugüne getiren akp.
Ama yok bunu sorgulayacak zeka ve yürek nerede. En basitinden ölüleri yarıştırsın bu yobazlar çok kolay di mi.
o aleviydi bu kürttü.
Eminim sevinçten göbek atıyorlardır gezicilere buradan vuralım diye. Zerre üzüldüklerini zannetmiyorum.
ali ismaili, berkin elvanı ağırlayan yüreklerde yasin börü için de yer var merak etmeyin.
Eğer çok üzüldüyseniz hesap sorun ,sorumlularının yakasına yapışın hadi görelim sizi. ya da susun daha fazla iğrençleşmeyin.
Size karşı içimde uyanan duygu nefreti de geçti artık sadece tiksiniyorum anladınız mı tiksiniyorum sizden.

Yine gezi ruhu gezi direnisinden
Cok uzuldum cokk anliyor musun soyle anliyor musun bir daha söyleeee

berkin elvan için pislik oh oldu diyorlar yahu,ne sahiplenilmesi..salı günü sokakları temizleticekti rte tam temizletemedi sanırım,kokmaya başladı
Ben sizi heryerde görüyorum ve berkin elvan icn binlerce kişi yürüdü sen ve tayyit gibileri gözümüzde degersizsiniz pislikti temizletemedi onlar tayhitin pisligide kesin ..

Ayyy cok güldüm size cidden ayhhh gezi direnişcileri gibi olun sahip cıkın yani burda gezideki insanlar sahip cıkmadı diye degil sadece gülüyorum size ve sizin gibilere.

he gül gül bende gülüyorum : )
benim hiç sahip çıkmadılar diye bi endişem olmadı oda nerden çıktı?

Diyarbakir da taş atan cocuga terorist denir gezide tas atana ise direnisci! Vay anasini...
Gezideydim yanıma ne taş aldim ne herhangi birine zarar verecek herhangi birsey hatta borek ve kek yapip götürdüm gezidekilerden çok oranin mudavimi madde bagimlisi cocuklar yedi en az berkin kadar onlarada üzüldüm filistinde ölen cocuklarada üzülürüm somalidekilerede hindistanda cocuk yasta fuhusa suruklenenede ezidi kurtlerinede içim yandi suriyelilerede bu insan olmakla alakali hanimefendi benden farkli dusunenin evi ocagina rabbim ateş salsin diyen muslumanlar gibi olacagima sokak kedilerini gazdan korumaya calisan ateistlerin yaninda yer alirim bunlar inandigin tanriyla alakali degil inanin icinizdeki öfke nedir bilemiyorum ama gercekten islam gibi bir din dahi sizi aydinlatamiyorsa hoşgörülü olmanizi saglayamiyorsa gercekten umutsuz vakasiniz

Yine gezi ruhu gezi direnisinden bahsedilmis...yemisim direnisini.hem demokrasi diyeceksin hem demoratik tepki hakkimi kullaniyorm diyip polise tas ve molotof atarken yuzunu gizleyecen.demokratik haklar taslarla bicaklarla istendgi nerde gorulmus hem saldr hem anne polis beni dovdu diye ciyakla.polis seni kutuphanede mi dovdu cay bahcesinde mi.bazi gezici ablalar derki gezi parkinda bambaska bir ruh vardi.onlar bambaska dillerle dunyaya seslendiler onlar apolitik genclerdi onlarin ideolojisi yoktu.sormak lazim bu bagyanlara gezi parkinda yapilan ankette chp ye oy verenlerin yuzde 78 oldgu ortaya cikti hani 'apolitik' tilerdi ruhu baskaydi hani? Amac hukumeti devirmekti.3 -5 agac bahanesiyle olaylar cikarp gencecik insanlarin olumune yol acan ruhtur gezi direnisi.'direnin tayyip ve hukumeti en gec bir ayda gidecek ' direnisiydi.ulkemizi icten ice parcalamaya calisan guclerin, hukumet karsiti kisilerce el ele verip kaos zinciri yaratma cabasidr 'gezi ruhu'.Demokrasilerde iktidarlar sandikta gelir sandikta giderler.Sandiktan umudu olmayanlarin sokaktaki eskiyaligidr cirkefligidr gezi...

Algi yonetimine gel sen

Tayyip beyden baska herkes suclu.

Derler adama aylarca ağzından Esmayi dusurmeyen ekranlarda aglayan Erdoğan neden ayni seyi bu gencecik cocuk icin de yapmadı?
Cunku en büyük suclu bu sere.sizlere verdigi tavizlerle kendisi. Bu olayların zeminini kendi hazırladı.

Cambaza bak cambaza iyi taktik ama gercekten millet guzel yiyor

Apolitik olmak demek oy kullanmamak demek değildir.Belli bir siyasi ideolojiye sahip olmamaktır ki sadece Gezi değil Türkiye'nin büyük çoğunluğu apolitik zaten.Yani oy kullanan insanların çoğu ideolojilerden bağımsız oy kullanıyor.
Gezi'nin nasıl başladığını biliyor musunuz?Parkta oturma eylemi yapan insanlara polisin gaz ve tazyikli suyla saldırmasıyla başladı.Hükümetin "biz istediğimizi yaparız,kimse de karşı çıkamaz" tavrına bir isyandı Gezi.Sanıldığı gibi hükümeti düşürmek gibi bir amaç yoktu,öyle bi amaçla gitmiş olan varsa da açıkça söylüyorum bu salakçadır.3-5 günlük (silahsız) eylemle hiçbir hükümet düşmez çünkü.Velhasıl Gezi'nin asıl amacı "hop biz burdayız,öyle her istediğini yapamazsın,bizi de baskı altına alamazsın" mesajı vermekti.Eşkıyalık dediğiniz şey şimdi pkk yandaşlarının eylem adı altında sokaklarda yaptığıdır.Bir hesaplayın bakalım Gezi'de kaç kişi öldü(ve kimler öldürdü),şimdiki olaylarda kaç kişi öldü.Eşkıyalık böyle olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…