Başıma dert olan dürtüsel davranışlar

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Aniden öfke nöbetleri geçiriyorum, bir anda parlıyorum. Sıklıkla karşımdakine tahammülsüzlük, yalnız kalma isteği ile karşılaşıyorum. Bir anda gelen dolaptaki her şeyi yeme isteği (kase kase çerez, dibini görene kadar makarna mesela)
Bitmek bilmeyen enerji, saatlerce yürüme isteği.
Anlık değişen ruh hali, kararsızlık, planlar yapıp sürekli iptal etme. Uzaklaştığımdan tamamen uzaklaşıp, yakın ilişki kurduklarımla sürekli yazışma, konuşma isteği. Herhangi bir zorlukta intihar düşüncesi (asla ciddi boyutta değil sadece düşünceyle sınırlı), dikkatsiz dürtüsel davranışlar, gereksiz alışveriş vs. son zamanlarda kendimde gittikçe tuhaflaşan davranışlar görüyorum ama yakın çevreme sorsanız sadece kendi kuruntularım. Ama yakın çevrem ne kadar yakın orası muamma. Hayatımın büyük bölümü 08:00 - 17:00 bilgisayar başında geçiyor. Özellikle de ani değişen kararlar, her şeyi tahammülsüzlük, dürtüsel yemek yeme, alışveriş gibi dertlerden muzdaribim. Bunları yaşayan, herhangi bir yorumu olan, tanı koyabilecek (en azından fikri olacakbilecek) olan var mı?

geçmiş olsun öncelikleyaşını medeni durumunu bilmiyorum ama önce fiziksel bişeyin varmı?hormonlarına ve kan değerlerine baktır.hepimiz hayatımızda iniş çıkış yaşarız ve bunun altında mutlaka bir sebep vardır?çok yemek yeme genelde duygusal açlığımızdan boşlukdan olur.hayatını gözden geçir,bir hobi bulabilirsin.yürüyüş yada koşmakda iyi gelir.derdin varsa biyerlere yaz yırt at oda iyi gelir ama önce bir dahiliyeye git fiziksel bişeyin olmadığına emin ol.allah şifa bersin

Teşekkür ederim. Düşük tansiyon problemim var onun dışında herhangi bir problem görünmüyor çok şükür. Tabi fiziksel olarak :)

Herhangi bi kayıp travma yaşadınız mı

Psikoloğa gitmeyi hiç düsunmediniz mi?
Sosyal fobi tanısı koyulmuştu küçükken şimdi ise psikolog arkadaşımla görüştüm ama bu tür davranışların hemen hemen herkeste olabileceğini söyledi
doktora git bence,kanına ve hormonlarına baktır.tirod şeker vs
Hormonlar vs normal çıkmıştı daha önce baktığımda
Uzman yardımı almayı düşünmez misiniz?
Tanıdık psikologlarla birebir görüştüm tanı koyamadı hiçbiri, özel olarak yardım almayı düşünüyorum ama kendi kuruntum mu değil mi ondan emin olmak istedim önce

Profesyonel yardım almalısınız. En iyi tanıyı o size koyar

Tanıdıkla olmaz, psikiyatriste psikoloğa tekrar gidin. Dürtüsel bozukluk olabilir mesela, bunun da tedavisi var.

Bence bir endokrin doktoruna gidin

Belki duygusal bi ihtiyacınızın karşılanmamasından dolayıdır. Yalnızsanız bu da tetiklemiş olabilir. Altinda yatan sebebi bulmaniz lazim, psikiyatri doktoruna gitmenizde fayda var.

Tanıdık psikologlarla birebir görüştüm tanı koyamadı hiçbiri, özel olarak yardım almayı düşünüyorum ama kendi kuruntum mu değil mi ondan emin olmak istedim önce

nasıl tanı koyamadılar ki?
yani ille tanılı bir hastalığını olmayabilir de bazı yönlerden taktiksel önerilerde de mi bulunmadılar?

Psikolog bunların normal olduğunu mu söyledi iyi bir psikolog bulmalısınız, hayat kalitenizi tamamen baltalayan durumlar bunlar. İlerlediğinde karakter haline dönüşüyor ki, hem kendi hem çevresi için eziyet.

Net bipolar BENCE NET

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…