• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başıma geleceğini hiç düşünmezdim

Niye borc aldin ki abinden ya odemezse bunu dusunmedin mi?
Bu yorumu yazmak kolay, yaşamak çok zor. Elbette bu riski düşündüm ama içinde bulunduğum duygusal, manevi ve psikolojik durumda o an bir çözüm arıyordum.

Şu an zor bir süreçten geçiyoruz ama ben hâlâ ne yapmam gerektiğini tartmaya çalışıyorum. Amacım yargılanmak değil, benzer şeyleri yaşayanların desteğini ve deneyimlerini duymak.

Bu yorumu yazmak kolay, yaşamak çok zor. Elbette bu riski düşündüm ama içinde bulunduğum duygusal, manevi ve psikolojik durumda o an bir çözüm arıyordum.

Şu an zor bir süreçten geçiyoruz ama ben hâlâ ne yapmam gerektiğini tartmaya çalışıyorum. Amacım yargılanmak değil, benzer şeyleri yaşayanların desteğini ve deneyimlerini duymak.
Kk kadınları hemen yargılar hasta insanla bile dalga geçilir sizin halinizi hiç düşünürlermi

ben kumardan korktuğum kadar boşanmaktan korkmuyorum valla😟

ben olsam aileme söylemezdim. hele ailemden onun için para hiiiç istemezdim. kendi ailesine söyler, boşanırdım. burda asıl rahatsız eden sey; bir yıl boyunca oynamış ve size söylememiş. 500 binlik yapmis sizi. hadi bi kez heves etti 10-20 kaybetti ve pişman olup geldi, itiraf etti.. belki ordan dönülür.

ama siz yakalamasanız zaten siz 2-3 milyonluk olacaktınız ruhunuz duymayacaktı. yani esiniz oynadığı için değil, yakalandığı için pişman.

bilmiyorum benim en çok korktuğum sey bu. haybeye para kaybeden adama nasıl güveneyim?

Abinizden borç almakla yanlış yapmışsınız.Kumari nasil oynadiysa borcu da kendi bulsaydi.Bence biraz beklemenizde fayda var.Belkide gerçekten pişman olmuştur.Bir kere daha olursa ne yapacağınıza o zaman karar veririsiniz.Evet kumar tedavisi olmayan bir hastalık bana göre ama bir kere olduğu için ve iyi bir evliliğiniz olduğu için birqz beklemenizde yarar var bence

Herkese merhaba birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var.En yakınlarıma bile anlatamadığım bir süreçteyim.Konuya gelecek olursak ben 10 yıl sevgili olduğum biriyle evlendim.Evliliğimizin 4. yılı ve çocugum yok.Evliligim de hiç bir problem yoktu. Eşim çok anlayışlı,her zaman bana yardım eden, mutlu olmam için gözümün içine bakan herkesçe takdir edilen biriydi. Evimizi ve arabamızı aldık borcumuz yoktu yani ben öyle olduğunu sanıyordum.Abimin bilgiyasayarinda eşimin maili açık kaldığı için Nes.ine üzerinden iddia kuponlarını gördük.Sordugumda önce inkar etti.Sonra nes.ne sitesine girip kontrol ettiğimde son 1 yıldır oynadığını tespit ettim.Toplam borcu 550 bin.Nasil bulastin diye sorduğumda fabrikada herkesin oynadığını biraz borcu olduğunu ve onu kapatmayi denemek için girdiğini sürekli kapatırım umuduyla devam ettiğini söyledi. Abimden borç aldık benim bilezigim vardı onu tekrar yapması karşılığında verdim.Kalan borcu birkaç ay maaşının bir kısmını verdiğinde bitecek.Maasınin kalan kısmıyla da en az 1 sene boyunca abime olan borcunu ödeyecek.Tum hesaplarinin kontrolünü bana verdi cok pisman olduğunu söylüyor sürekli ağlıyor Namaza başladı tövbe ettim dedi.Şuan da sadece abim biliyor annem babam memlekette onların haberi yok, onlara da yüz yüze söylemek istediğim için memlekete gittiğimde söyleyeceğim.Ne yapacağımı şaşırdım.O kadar herkesçe örnek gösterilen adamın itibarı yerle bir oldu.Ögrendigimden beri buz gibiyim yataklarimiz ayrı.Ama bir yandan da inanmak istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Bu arada daha önce hiç böyle bir şey yaptığını düşünmüyorum.Geçmise dönük hesaplarda oynadığına dair bilgi yok.Kizlar yaşayan var mı.Suan aile terapistine gitmek istiyorum ama ona bütçe ayiramiyorum. Ücretsiz destek alabileceğimiz yerler var mı.Basina gelip düzelen var mı
Sorun sadece kumar değil, sorun sizin yüzünüze baka baka yalan söylemesi, sizden gizli iş çevirmesi , size yalan söylemeye devam etmeyi düşünürken yakalandığı için gerçeği söylemek zorunda kaldı. 500 bin borç bir günde olmadı , belki de uzun zamandır oynuyor , size çaktırmadı, bu 500 bini nerden bulmuş , kredi mi çekmiş , elden borç mu almış?
Ben eminim başka hesabı var, elden aldığı paralar var. Ben düzelen duymadım, belki profesyonel yardım alırsa, ama gene de gizli gizli oynayacaktır .

Sorun sadece kumar değil, sorun sizin yüzünüze baka baka yalan söylemesi, sizden gizli iş çevirmesi , size yalan söylemeye devam etmeyi düşünürken yakalandığı için gerçeği söylemek zorunda kaldı. 500 bin borç bir günde olmadı , belki de uzun zamandır oynuyor , size çaktırmadı, bu 500 bini nerden bulmuş , kredi mi çekmiş , elden borç mu almış?
Ben eminim başka hesabı var, elden aldığı paralar var. Ben düzelen duymadım, belki profesyonel yardım alırsa, ama gene de gizli gizli oynayacaktır .
Bu söyledikleriniz zaten benim en büyük iç savaşım🥺O yüzden hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etmedim. Güvenin tekrar inşa edilmesi kolay değil, bunu ben de çok iyi biliyorum. O yüzden körü körüne bir affetme değil bu; izleme, gözlemleme ve değerlendirerek karar verme süreci içindeyim.

O dönem de araba borcu ödüyorduk onu bir yandan ödemiş.Ben işten çıktım her hafta yüksek lisans için farklı şehire gidiyordum beni destekledi bir yandan ev geçimi çok içeri girmiş .Çok içeri girince kredi çekmiş,onu ödeyememiş yeni kredi cekmiş, ödeyememiş nakit avans çekmiş saçma sapan bir kazanırım umuduyla da bu illete bulaşmış.Elden alabileceği çok yakın arkadaşı yok.Ama yine ben defalarca sordum.İkna da olmuş değilim.Off çok zor ya yazarken tekrar yaşıyorum.

Bu söyledikleriniz zaten benim en büyük iç savaşım🥺O yüzden hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etmedim. Güvenin tekrar inşa edilmesi kolay değil, bunu ben de çok iyi biliyorum. O yüzden körü körüne bir affetme değil bu; izleme, gözlemleme ve değerlendirerek karar verme süreci içindeyim.

O dönem de araba borcu ödüyorduk onu bir yandan ödemiş.Ben işten çıktım her hafta yüksek lisans için farklı şehire gidiyordum beni destekledi bir yandan ev geçimi çok içeri girmiş .Çok içeri girince kredi çekmiş,onu ödeyememiş yeni kredi cekmiş, ödeyememiş nakit avans çekmiş saçma sapan bir kazanırım umuduyla da bu illete bulaşmış.Elden alabileceği çok yakın arkadaşı yok.Ama yine ben defalarca sordum.İkna da olmuş değilim.Off çok zor ya yazarken tekrar yaşıyorum.
Öyle bir anlatmış ki size, sanki harcamalardan dolayı oluşmuş bu 500 bin borç , sonra girmiş 3 bin tllik kumar oynamış gibi. Ben size söyleyeyim, dersiniz yorum yapan haklıymış diye. Öncelikle o borç harcamalardan dolayı oluşmadı, eşiniz kumar oynadı , borçları ödemek için değil kumar oynamak için kredi çekti, tüm anlattığınız bu kredi üzerine kredi süreci en az 1 yıllık bir süreç. Yani eşiniz 1 yıldır size yala söylüyor ve kumar oynuyor. Siz elden alacak kimsesi yok diyorsunuz ama 10 bin istese arkadaşından vermişken mi, ya da ailesinden ? Evdeki altınlarınızı kontrol edin eksik var mı? Ve e devletine girip hangi bankalarda hesapları var kontrol edin, genellikle gizli hesapları olur , uygulamayı siler , ayrıca kredi notu incelemesini yaptırın , orada da görebilirsiniz kredilerini.
En kötüsü ne biliyor musunuz, çocuğunuz yokmuş neyseki ama artık harcamalarını , hareketlerini , davranışlarını kontrol etmeniz gereken yetişkin bir çocuğunuz var, Nasıl aldatma niyeti olan bir şekilde aldatıyorsa , kumar oynamak isteyen de bir şekilde oynar. Banka hesabından yapamazsa , gider ganyan bayiiden oynar, maçlara para yatırır, bitcoin alır.

Herkese merhaba birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var.En yakınlarıma bile anlatamadığım bir süreçteyim.Konuya gelecek olursak ben 10 yıl sevgili olduğum biriyle evlendim.Evliliğimizin 4. yılı ve çocugum yok.Evliligim de hiç bir problem yoktu. Eşim çok anlayışlı,her zaman bana yardım eden, mutlu olmam için gözümün içine bakan herkesçe takdir edilen biriydi. Evimizi ve arabamızı aldık borcumuz yoktu yani ben öyle olduğunu sanıyordum.Abimin bilgiyasayarinda eşimin maili açık kaldığı için Nes.ine üzerinden iddia kuponlarını gördük.Sordugumda önce inkar etti.Sonra nes.ne sitesine girip kontrol ettiğimde son 1 yıldır oynadığını tespit ettim.Toplam borcu 550 bin.Nasil bulastin diye sorduğumda fabrikada herkesin oynadığını biraz borcu olduğunu ve onu kapatmayi denemek için girdiğini sürekli kapatırım umuduyla devam ettiğini söyledi. Abimden borç aldık benim bilezigim vardı onu tekrar yapması karşılığında verdim.Kalan borcu birkaç ay maaşının bir kısmını verdiğinde bitecek.Maasınin kalan kısmıyla da en az 1 sene boyunca abime olan borcunu ödeyecek.Tum hesaplarinin kontrolünü bana verdi cok pisman olduğunu söylüyor sürekli ağlıyor Namaza başladı tövbe ettim dedi.Şuan da sadece abim biliyor annem babam memlekette onların haberi yok, onlara da yüz yüze söylemek istediğim için memlekete gittiğimde söyleyeceğim.Ne yapacağımı şaşırdım.O kadar herkesçe örnek gösterilen adamın itibarı yerle bir oldu.Ögrendigimden beri buz gibiyim yataklarimiz ayrı.Ama bir yandan da inanmak istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Bu arada daha önce hiç böyle bir şey yaptığını düşünmüyorum.Geçmise dönük hesaplarda oynadığına dair bilgi yok.Kizlar yaşayan var mı.Suan aile terapistine gitmek istiyorum ama ona bütçe ayiramiyorum. Ücretsiz destek alabileceğimiz yerler var mı.Basina gelip düzelen var mı
kumar oynayan çok yakından tanıdığım biri var, kumar oynayanlar asla düzelmezler keşke altınlarınızı satmasaydınız ve abinize borçlanmasaydınız. Boşansaydınız altınlarınız da sizde kalırdı hem de mallarınız hacize gitmeden mallar ikiye bölünürdü. O kadar ciddi söylüyorum bu ileri boyut bir bağımlılık. Gözünüz mutlaka üstünde olsun tekrar başlaması da an meselesi.

Neden arabanızı satmadınız da abinizden borç alıp adamın önünü açtınız bıraksaydınız bi kendinden kaybetseydi ? Nie abinizin helalini harama kattınız ?

Kumar borcunu ailesine ödeten kadınları anlamıyorum . Abimden korkar öder mi dediniz n’aptınız ?
pişman olan adam ilk kaybettiğinde ben nereye gidiyorum böyle der bi dururdu sizinki durmamış 550 bin az para mı bugün ?
Ben Allah tan korkmadan helalini harama veren adamın yeminine inanmam benden mi korkacak :)

Canim ailene danisman iyi bir fikir olabilir. Onlar yol gosterir belki ama anlatirsan uzulurlerde ben yargilamadim. Allah kimsenin basina vermesin.

Adam düzeltmek için adımı atmış ve hesapları size vermiş. Asla hata yapmasına izin vermeyin. Borçlarını bitirince yine artiya geçer. Borçlar biter.

Bizde yasadik. Dünya borcu 4 yılda bitirdi. Asla aileme bulaştırmadim. Beni millete mahçup edip durma dedim. O kafadaki insan borçla yaşamayı normla kabul ediyor. Ama artık bitti ve borcsuz yaşamanın rahatlığına alıştı. Ama takip şart. Hala takip ederim ve çocuklarım oncelik derim Asla kismam. Erkekleri idare ettikçe ellerindeki i verecek birer buluyor.

Bir de şu var. Durumu olmayıp hadi farklı şehire git gel araç taksidi öde ama akıbeti o zaman merak etmeyiz. Erkek de ne yapsın. Para lazım demek kolay. Neyse bu işin ortası yok ya inanmış gibi yapacaksınız. Normale döneceksiniz. Yatak ayırma olmaz. Ya da tamamen ayrılacaksın.

Bizde yasadik. Dünya borcu 4 yılda bitirdi. Asla aileme bulaştırmadim. Beni millete mahçup edip durma dedim. O kafadaki insan borçla yaşamayı normla kabul ediyor. Ama artık bitti ve borcsuz yaşamanın rahatlığına alıştı. Ama takip şart. Hala takip ederim ve çocuklarım oncelik derim Asla kismam. Erkekleri idare ettikçe ellerindeki i verecek birer buluyor.

Çok geçmiş olsun neyseki bitirmişsiniz borcunu Rabbim bir daha yaşatmasın.

Size sormak istediğim birkaç şey var bu süreçte siz nasıl toparlandınız özellikle de kendi akıl sağlığınızı nasıl korudunuz çok merak ediyorum. Kiminle paylaştiniz ben çünkü kafayı yemek üzereyim kimseye söyleyemiyorum.Belki bana da biraz yol gösterici olur diye düşündüm.

Back
X