• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başıma geleceğini hiç düşünmezdim

Üzüldüm sizin için de cok.Umarim şuan mutlusunuzdur.Kayınvalidem tekrarı olursa benim izimi bulamazsın kendimi kaybettiririm dedi.O normal karşılamıyor ama sonuçta yine onun evladı daha affedici olabilir bana göre
Kumar bagımlısından acıma, üzülme, mınnet duyma , empati beklemeyin.Onun bütün davranışaları kendi konfor alanını saglamlastırma uzerıne kuruludur. Annesi intihar etse üzüntüden oynadım der. Kaybetttıgım parayı yerine koymak ıcın oynadım der. Senın yuzunden oynadım der. Derde der. O konforda paradır. Kendınızı maddı-manevi korumalısınız. Bagımlıların her davranışı bir amaca hizmet eder. Sizin eşinizin derecesini bilemem ama bana göre bagımlı

Bu söyledikleriniz zaten benim en büyük iç savaşım🥺O yüzden hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etmedim. Güvenin tekrar inşa edilmesi kolay değil, bunu ben de çok iyi biliyorum. O yüzden körü körüne bir affetme değil bu; izleme, gözlemleme ve değerlendirerek karar verme süreci içindeyim.

O dönem de araba borcu ödüyorduk onu bir yandan ödemiş.Ben işten çıktım her hafta yüksek lisans için farklı şehire gidiyordum beni destekledi bir yandan ev geçimi çok içeri girmiş .Çok içeri girince kredi çekmiş,onu ödeyememiş yeni kredi cekmiş, ödeyememiş nakit avans çekmiş saçma sapan bir kazanırım umuduyla da bu illete bulaşmış.Elden alabileceği çok yakın arkadaşı yok.Ama yine ben defalarca sordum.İkna da olmuş değilim.Off çok zor ya yazarken tekrar yaşıyorum.
Öyle bir anlatmış ki size, sanki harcamalardan dolayı oluşmuş bu 500 bin borç , sonra girmiş 3 bin tllik kumar oynamış gibi. Ben size söyleyeyim, dersiniz yorum yapan haklıymış diye. Öncelikle o borç harcamalardan dolayı oluşmadı, eşiniz kumar oynadı , borçları ödemek için değil kumar oynamak için kredi çekti, tüm anlattığınız bu kredi üzerine kredi süreci en az 1 yıllık bir süreç. Yani eşiniz 1 yıldır size yala söylüyor ve kumar oynuyor. Siz elden alacak kimsesi yok diyorsunuz ama 10 bin istese arkadaşından vermişken mi, ya da ailesinden ? Evdeki altınlarınızı kontrol edin eksik var mı? Ve e devletine girip hangi bankalarda hesapları var kontrol edin, genellikle gizli hesapları olur , uygulamayı siler , ayrıca kredi notu incelemesini yaptırın , orada da görebilirsiniz kredilerini.
En kötüsü ne biliyor musunuz, çocuğunuz yokmuş neyseki ama artık harcamalarını , hareketlerini , davranışlarını kontrol etmeniz gereken yetişkin bir çocuğunuz var, Nasıl aldatma niyeti olan bir şekilde aldatıyorsa
Kumar oynadigi borca battigi ortaya cikan herkes namaza basliyor
sanki önceden Allah yoktu , kumarı ortaya çıkınca yandım Allah 😂😂

Çok geçmiş olsun neyseki bitirmişsiniz borcunu Rabbim bir daha yaşatmasın.

Size sormak istediğim birkaç şey var bu süreçte siz nasıl toparlandınız özellikle de kendi akıl sağlığınızı nasıl korudunuz çok merak ediyorum. Kiminle paylaştiniz ben çünkü kafayı yemek üzereyim kimseye söyleyemiyorum.Belki bana da biraz yol gösterici olur diye düşündüm.
Evet bu yazdıklarınızı hissedip bunlarla yaşadım. Bu sebeplerle kavgalarımız çok oldu. Ama ben artık çevreden utanmayı bırakmıştım. Çünkü eşimi düzeltmek istiyordum. Ticari zekası guzeldi sadece çevresine çabuk aldanıp ne isterlerse yapıyordu. Bu yuzden onu çevresine rezil ede ede düzelttim. Çocuklarımın geleceği okumasi benim için daha önemliydi. Buna tutundum. Ve hâlâ takip ederim. Allah kolaylık versin🙏

Back
X