ben araştırdım ve birşey bulamadım...bilen birileri var baksanıza...aydınlanmak istiyorum..ve bir soru sordum sadece, cevabını bekliyorum...tartışmaya yol açmasın adam akkılı sorumu cevaplayın o zaman
yazis tarziniz bile yeterli...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben araştırdım ve birşey bulamadım...bilen birileri var baksanıza...aydınlanmak istiyorum..ve bir soru sordum sadece, cevabını bekliyorum...tartışmaya yol açmasın adam akkılı sorumu cevaplayın o zaman
Büyük bi ilgiyle ve beğenerek okudum tecrübelerinizi,ne güzel aile arkadaş ortamı gibi samimice
paylaşmışsınız duygularınızı,
Ben de hala bekleyenlerdenim sanırım,neyi bekliyorsam,ölümün gelip çatmasını mı ?!!
Ama biliyorum eninde sonunda olacak,yapacağım ALLAHın izniyle...:85:
Insallah canim, sana sunu soyleyeyim insanin ici temiz olmadiktan sonra, ici kufur dolu olduktan sonra, Allah icin degilde anne baba basikisi icin kapanmak manasiz olur. Tanidigim okdr kapali olmayan arkadaslarim var ki ornek alinacak ve tanidigim bazi kapali insanlar var ki kapali insanlari rezil ediyorlar.. Allah'tan baska kimse icini bilemez.. Demek istedigim kapali olmadigin icin kendini musrik gorme. Sunu da unutma Allah sirkten baska butun gunahlari affeder, tabi buna siginarak gunah islemek olmaz canimm
Benimkisi tamamıyla kendimle alakalı,önümde engel yok,sadece nefsimle olan savaşımı kazanmaktan
geçiyo bu iş,dağların taşların kabul etmedikleri,üzerime yüklenen o büyük sorumlulukları
biliyorum,yerine getirmeye çalışıyorum elimden geldiğince,yolum üzerindeki taşlara takılıp tökezleyip
düşsem de yine yola devam etmeye çalışıyorum,bazen çok zor görünüyo ama devam ediyorum
işte,inşaALLAH yolun sonunu da zaferle getirmeye niyetliyim...ALLAH izin verirse...![]()
maşaallah ne güzel paylaşımlar olmuş burada...bir süredir girememiştim..ev taşıma telaşı yüzünden, birde bebiş olunca çok zor taşınmak...bir daha kolay kolay taşınmayı hiiiç düşünmüyorum...işleri araladım soluğu burda aldım...
kimler varmış ben bir bakayım...
bu arada kimse konu sahibem nerelerdesin????Şimdiye memleketine dönmüş olman gerekirdi cnm...:79:
bende anlatayım kendi hikayemi :)
bende lise 2de kapandım :)
zaten kapalıları görmeye alışığım ailem akrabalarım vs çoğu kapalı oldugu için pek zorlanmadım.camiye kur'an öğrenmeye giderken teravilere giderkende kapandıgım için sorun olmadı.annem zaten bana çok yakıştıgını söylerdi bende bigün kapanacagımı bilirdim ama o zamanlar ık mık ederdim :) gün geçtikçe tabi istegim arttı.sevdiğim sayesinde oldu birazda o istedi diye değil kesinlikle Rabbimin rızası için ama o benim için bi vesileydi ve bence çokta güzel oldu 3 sene olmuş kapanalı şimdi 19 yaşındayım
benim kuzenim benden 1 sene önce kapanmıştı onunda bi arkadaşı vardı kapalıydı işte daha küçüğüz ya lise1deyiz kuzenime diyomuş işte saçının rengi siyah ama eşarplarla istediğin renk yapabilirsin
bide dün bi kadın gördüm çarşaflıydı yüzü bile kapalıydı gözleri alnı ellerinde siyah eldven kapkaraydı bildiğiniz ve yolun ortasında düşünün adammı kadınmı zaten belli değil o ayrı bide bileziklerini o kıyafetin üstüne takmış nasıl bi gösterişse çarşaflılar dikkat çekmemek için giyiniyolar ama daha çok dikkat çekiyolar sonuna kadar saygım var onlara ama dünkü gibi olmaz ya![]()
Çarşaf giyen hanımlara saygı duyuyorum,ama tesettürden maksat dikkat çekmemektir değil mi,
Ben ise çarşaflı hanımların -bu zamanda- çok fazla dikkat çektiğini düşünüyorum,
Bilemiyorum ne kadar doğru bu düşüncem ama güzelce sadece kapanmış bir bayan gördüğümde benim
aşırı dikkatimi çekmez normal karşılarım,ama simsiyah çarşaflı bi kadın görünce insanın ister istemez
dikkatini çekiyo öyle değil mi?
Yani tamam bu devrin getirdiği alışamama durumundan kaynaklanıyo,Osmanlı zamanında olsa böyle
dikkat çekmezdi,şimdi bir de önyargılı insanların taktığı lakapları falan düşününce karşınızda simsiyah
görünce gerçekten dikkat çekiyo,
Ben daha sade bi renkle,hakkını vererek örtünmüş pardesülü bi hanım olmayı tercih ederdim açıkcası
böyle dikkat çekmektense...:44:
belki dikkat çekme konusu öyle ama yine o insanlar takdir edilecek birşeyi yapıyolar -nefislerini dinlemiyorlar ve itici görünseler bile vücutlarını tamamen örtmeye,cinsel obje olmamaya gayret ediyorlar...ben şahsen kendi adıma konuşuyorum çarşaf giyemem..o iradeyi gösteremem..keşke inançlarımız konusunda dıştan gelen tepkilere rağmen her zaman böyle kararlı olabilsek ama işte o da nefsimize ağır geliyor..allah herkesin elinden geleni kabul etsin....kalbimizi temiz tutalım öncelikle ...ve de niyetlerimizi...
Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim böyle güzel hikayeleri okumaya vesile olduğu için..
Sonra hikayelerini,düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Bu bölüme girerdim hatta başlığı görürdüm fakat nedense hiç bakma gereği duymamıştım.Bir bakayım içeriği ne dedim bu akşam kendi kendime ve üşenmeden 22 sayfayı okudum.Bazı sohbet edilen kısımları atladım yalan olmasın. =) Ben kapalı değilim..Bir zamanlar namaz kılardım bıraktım.Allah tekrar nasip etsin inşallah.Sizlerin hikayelerini okuyunca kendimi kapalı hayal ettim neden olmasın dedim.Genel olarak ailem kapalı zaten,özellikle annem hep inşallah nasip olur der.Bazen aklıma geliyor ama dışarıya çıkacağım zaman her şey siliniyor sanki Allah affetsin. =) İnşallah bir gün nasip olur,Allah hidayet versin.Amin.