Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çarşaf giyen hanımlara saygı duyuyorum,ama tesettürden maksat dikkat çekmemektir değil mi,
Ben ise çarşaflı hanımların -bu zamanda- çok fazla dikkat çektiğini düşünüyorum,
Bilemiyorum ne kadar doğru bu düşüncem ama güzelce sadece kapanmış bir bayan gördüğümde benim
aşırı dikkatimi çekmez normal karşılarım,ama simsiyah çarşaflı bi kadın görünce insanın ister istemez
dikkatini çekiyo öyle değil mi?
Yani tamam bu devrin getirdiği alışamama durumundan kaynaklanıyo,Osmanlı zamanında olsa böyle
dikkat çekmezdi,şimdi bir de önyargılı insanların taktığı lakapları falan düşününce karşınızda simsiyah
görünce gerçekten dikkat çekiyo,
Ben daha sade bi renkle,hakkını vererek örtünmüş pardesülü bi hanım olmayı tercih ederdim açıkcası
böyle dikkat çekmektense...:44:
yıl 2006...
lise 1 bitmiş yaz tatiline girmiştik...
yaz aylarıydı ve evimizin içi yaptırılıyordu...inşaat halinde olduğundan annem beni teyzemin yanına yolladı...
ben anneme çok düşkünümdür.....2 günden fazla ayrı kalamam ondan...
ama o yaz tam 1,5 ay ayrı kaldım...
arada gelip geri gidiyordu...
ama bu çok alışık olmadğım bi durumdu...ve her seferimde içimi bi hüzün kaplıyordu...
gene bi pazaar günü ailecek ve teyzemlerle pikniğe gittik...
dönüşte ben teyzemlerle gittimannem babam abimse eve...
o zamanlar namaz kılmaya başlamıştım...gece yatsıyı kılarken,annemden ayrı olduğum aklıma geldi...
birden ağlamaya başladım...
düşündüm...
bu kadar kısa ayrılık bile beni bu hale getiriyorsa,Rabbim bana annemin ölümünü gösterirse ben napardım?
bu düşünce aklıma geldikçe ağladım...içimi boşaltıyordum sanki...
namazdan sonra alnımı secdeye götürdüm...
ve şunu istedim Rabbimden...
'Allahım annemi bana bağışladığın için sana hamdolsun...Rabbim! bana annemin ölümünü gösterme...kaldırmaz bunu yüreğim,bedenim....benim ölümümü de ona gösterme çünkü biliyorumki o da kaldıramaz...aynı anda al canımızı Rabbim...annemin yokluğunu bana gösterme...ona cennetini nasip et...gerekirse işlediğim tüm sevapları anneme ver Rabbim...onun tüm günahlarınıda bana yükle...yeterki melek annem cennetine nail olsun...
ve buna adak olarak istediğin gibi bi kul olmak için elimden geleni yapacağım Allahım....'
bunları ağlaya ağlaya sabaha kadar tekrarladım...uykumda bile...
ertesi gün kalktım ve Rabbime söz verdiğim,emirlerini yerine getirmeye niyet ettim...ve o gün ilk iş olarak müslüman bi bayanın giyinmesi gerektiği gibi giyindim...
annemlere söylemedim kapandığımı...
aradan bi hafta geçti,evin tadilatıda bitince eve geldim...
annem beni görünce çok şaşırdı ve sevindi :78:
babam henüz erkendi,keşke biraz bekleseydin dedi ama kızmadıda...
5 sene oldu kapanalı...
şimdi üniversiteye gidiyorum...bi kere bile pişman olmadım kapandığıma...
başımı örterken aklıma annecim geliyor
annem bile bilmez kapanmamdaki asıl psikolojiyi...
sizinle paylaşmak istedim
bu arada çok güzel bi konu olmuş...güzel paylaşımlar olur inşaAllah... :81:
Ben kapali degilim ailem ve cevremdekiler hicbiri degil ama tabiki kapali bayanlarada herzaman saygim var.Yanliz dayim ve ailesinin yasadiklarini anlatmak istiyorum.Kuzenim(dayimin kizi) birine asikti cok seviyodu,sevdigi kiside onu cok sevdigini falan soyluyomus ama oglanin annesi falan istemiyodu kizi.Neyse uzatmayayim bi sekilde olmadi iste ayrildilar.Bu ayriliktan sonra kiz psikolojik sorunlar yasadi,hatta kac defa bicakla kendine vuracagi anda ailesi engel oldu.Sonra hastaneye yatirildi kuzenim ve odasina ailesi bile alinmiyodu,camin diger tarafindan izleyebiliyolardi sadece.Artik umutlari kalmamisti kizlarini tamamen kaybettiklerini dusunuyolardi.Sonra hocalara falan goturmusler son care olarak.Bu arada dayim cok alkol ve sigara kullanan biriydi eside sigara kullanirdi.Neyse sonucu anlatmak istiyorum.Istanbulda bi hoca oldugunu ve cok iyi biri oldugunu falan soylemisler.Onlarda gitti tabi.Nasil oldugunu bilmiyorum ama dayim alkolu sigarayi tamamen birakti eside oyle.Kuzenim tamamen iyilesti ve kapandi.Kendini Kuran'a Allah'a adadi o yolda gidiyor.Hatta en son Kuran hocasi oldugunu duydum.Evlendi bir cocugu var ve cok mutlu.Dayim Hacca gitti yani resmen giyinisi konusmasi tamamen degisti.Hatta ulke ulke,sehir sehir diger arkadaslariyla dolasip insanlari bu yola davet ediyor.Eskiden yengem ve dayim surekli kavga eder gecinemezlerdi.Icki sigara kufur havalarda oynardi.Simdi alkolsuz,sigarasiz,mutlu ve huzurlular.
TATLIM YANILDIĞIN BİR NOKTA VAR!
tesettürde ASIL amaç dikkat çekmemek değil, vücudun hatlarını ve güzelliklerini diğer erkeklerden gizlemektir
Kısaca, vücudun güzelliği ve cazibesi tamamen saklı olduktan sonra istediği kadar dikkat çeksin, Allah'ı hatırlatır fena mı?
Eğer bu mantıkla yaklaşırsak, tatil yerlerinde bırak pardesüyü çarşafı başımıza sıradan bir yazma bile takılması doğru olmazdı
Zira öyle yerlerde çokça dikkat çekiliyo
bilmem anlatabildim mi?
kızlar bugünlerde kapanıcam galiba zaten çok istiyodum dün sevdiğimin de desteğiyle çok yakın hissettim bidahaki dışarı çıkışında kapalı olsun olurmu dedi çok heyecanlandım ben nezamandır istiyodum zaten burayada yazmışım dün o desteğiyle gidip eşarp alıcaktım annemle çıkınca alıcam sanırım bugün yarın sanırım olucak
Neden tesettür?Neden olan güzelliğimizi kapatalım diyen arkadaşlara...Okuyun bakın ne kadar anlamlı bir hikaye...
FATMA'NIN TESETTÜRE BAKIŞI
Sessizce mırıldandı; "Verilen ömrün tesettürü de ölümdü"
SENAİ DEMİRCİ
arrtık kimse gelmiyor buraya...eskiden çok kalabalıktık...
Bazı arkadaşların ifade ettiği gibi bazı kapalı hanımların başı açık bir kadından da daha süslü olması, dişiliğini aşırı derecede öne çıkarması, aşırı derecede havalı, zenginliğini insanın gözüne sokan, lüks arabalarından inmeyen başı kapalı kızlar ya da sadece adet olduğu için kapananların dinini bilerek yaşamayan, güzelim dinimizi adetlere, geleneklere indirme cüretini gösteren davranışları gibi olumsuz davranışları ne yazık ki içinde böyle bir istek, bir ışık olan insanları soğutabiliyor. Hatta resmen soğutuyor. Bir de bazı kapalı hanımlar sanki Allah'a inanmak sadece onların tekelindeymiş gibi başı açıklara nefretle bakıyorlar, sanki onlar başka bir dünyadanmış gibi. Ben bu yaşıma geldim, başım açıktı, hala açık ama hiçbir kapalıya öyle bakmadım ama bazılarından (açık giyinmememe rağmen) öyle bakışlar aldım. Bunlar çok ama çok yanlış. Bunlar kul hakkına girer ve hesabını vermek zor olur sanıyorum, Allah bilir tabi.
Baş örtüsünü gereğince taşıyamayanların Allah (c.c.) kalp gözünü biraz açsın, doğruları onlara göstersin. Çünkü, günaha giriyorlar. Ancak, böyle olumsuz örneklere bakarak kapanınca ben de mi bunlardan olacağım diye düşünerek, kapanamayanlara da güç ve irade versin. Bu konuda duygularım karışık. Eskiden yukarıda saydığım örnekleri düşünürdüm, bana çok uzaktı. 2 gündür aklıma düştü. Bilemiyorum ne yapacağımı.
Bir konu da benim başı açık biri olarak hiçbir anlam veremediğim, ne şanslıyız ki Müslüman bir ülke olmamıza rağmen baş örtüsünün bazı yerlerde yasak olması. Ne baş örtüsü takan kimseyi zorlayacak sen de tak diye ne de takmayan takana 'ben seni buraya almam' diyecek. Çok mu zor bunu başarmak? Değil ama bir şekilde olmuyor, olmuyor, olmuyor. Eğer böyle bir yasak olmasa, özgür bir hoşgörü ortamı olsa içinde istek olan çok kadın başını kapatır, kapatanlar da sadece Allah rızası için kapatır. Ah ne güzel olurdu.
Benim blogum var bu arada: Hepimiz Çocuktuk: Bu Aralar Coşuyor İçimde Irmaklar...
sen ne mi yapacaksın ... ?
önce ''senin'' ne kadar önemli olduğunu anlayacaksın...ne denli kıymetli olduğunu...
seni yaradanın seni cevher olarak görüp,örtünmeni istemesindeki gizemi keşfedeceksin !..
allah'u tala kendini gizlemiş,değil mi ?
mevlam kendi nurundan kadına da vermiş ve o nurunu gizlemesini istemiş...