ben başarabildim canım nefsimi yenip kapanabildim böyle daha mutluyum keşke daha önce yapabilseymişim allah herkese nasip etsincanım sana uzun uzun yazmayı isterdim ama şuan bu mümkün değil..
kapanmak özelini (güzelliğini) başkalarından gizlemen anlamına geliyor ve sen hayat erkadaşını bulmuşsun zaten.
önemli olan onun seni beğenip beğenmediği değil mi ?
saçını yaptırma hayalin yüzünden sakın kapanmayı erteleme..allah bu isteği kalbine vermiş nefsinin bunu yok etmesine izin verme ve bil ki bu istek allahın nimeti,kıymetini bil.
o,bu değil önemli olan sana bu güzelliği nasip edenin seni beğenip beğenmediği..kır endişelerini güzel görünme düşüncelerini..
emin ol bu şekilde daha rahat hissedeceksin kendini..çünkü kalbin bunu istiyor..
deryadeniz bu yazdıklarım senin içinde geçerli
hakkınızda hayırlısı olsun..
Şu sıralar içerisinde olduğum durum. Nasıl olur, yapabilir miyim diye kıvranıyorum. Namazlarımı elimden geldiğince kılmaya dikkat eden biriyim. Örtünmek de Allah'ın emri onu da yapmak istiyorum. Hele de Kabirde İlk Gece kitabını okuduktan sonra dışarıya çıkarken rahatsız oluyorum açık halimden. Ama öğretmenim okulda açmam gerekecek bunu dini uygunluğu nedir tam bilemiyorum. İnş. seneye de evleneceğim. Ben de arkadaşlar gibi gelinliğimi, saçımı, düğünümü hayak ettim senelerce. 10 senelik aşkımızı neticeye bağlayacağımız düğünde kapalı olabilir miyim mutlu olur muyum bu durumdan bilemiyorum. Duaya ihtiyacım var. Nişanlım da inançlı,namazını kılan bir insan. Ben seni her durumda desteklerim diyor; ama iyi düşün doğru hazırlan tekrar açılmak seni üzebilir diyor. Baştan aşağı dolabımı yenilemem gerekecek ayrıca. Açık giyinen bir insan değilim; ama uzun boylu olduğum için çok tunik vari şeylerim ya da etek-elbisem yok olsa da boyları o kadar uzun değil. Nasıl bir yol izlemeliyim? Okuyup etkilendiğiniz örtüyle alakalı kitaplar var mı? İnanın, başını bağlayabilir miyim onu bile bilemiyorum. İnsan ne de olsa estetik-modern-şık kaygısına düşüyor ister istemez, nefis var, yaşım genç. Poff. Hezeyanlardayım. Rabbim doğru yola sevket, içime sindir.
maşallah allah daim etsin darısı bana inşallahSelam, bende kapanma hikayemi paylaşmak istedim sizlerle , belki konu kapanmıştır ama ben açıkken bu tür hikayeleri okuma ihtiyacı hissederdim belki başka bir kardeşde araştırma içindedir diye yazıyorum ,yalnız gerçekten uzun . Her zaman içimde kapanma isteği vardı , kendimi bildim bileli ama gerek ailem gerekse çevrem bu yaşama çok tezatlardı, 2005 senesinde ben çalışmaya başladım , orada bir erkek arkadaşım oldu o da kapanmamı çok istiyordu, iş yerimde buna müsaitti yalnız önceden haber vermem gerekiyordu,şirket kapalı elemanlarına belli bir baş örtüsü yolluyordu.. yani her kapalı elemanın kafasında aynı örtü olacak. ben müdüre durumu anlattım hiçbirşey demedi ,sonra akşam oldu mesai bitti müdür beni çağırdı sibel gerçekten kapanmak istiyormusun dedi. evet dedim büyük bir kararlılıkla, peki dedi bunda x in etkisi olabilir mi? ne münasebet dedim .. tamam dedi ben merkeze yazı yollayacağım yalnız 32 farzı sayabilirmisin
o neydi? hiç duymadım ! sayamam müdürüm dedim . sen şimdi git iyice bi düşün bunu ne için istediğini dedi beni yolladı, çok kızdım ona. ama sonra düşünmeye başladım.. kabul etmek istemesem de ben bunu sadice gösteriş için istiyordum öyle görünmek istediğim için..ve vazgeçtim. o zaman ki erkek arkadaşım bana çok kızdı, bende ona anlam veremiyordum sonuçta beni açık görüp beğenmişti .. sonra aradan zaman geçti ben o işyerimden ayrıldım, bambaşka bir memlekete gittim ailemle( babamın tayini çıktığı için) bir daha bu kapanma mevzusunu hiç dillendirmedim sadice ileride diyordum.. çünkü artık öğrenmiştim ve ya ağır gelirse yapamazsam açılırsam daha günah diyordum. sonra biri ile tanıştım sadice arkadaşımdı sanal ortamda tanıştık o üniversitenin son senesindeydi,hiç dini konular konuşmadık ne ben sordum ne o söyledi.. yüz yüze görüştük bir kerecik ve sadice arkadaş kalalım dedik, sonra ben rüyalar görmeye başladım dini rüyalar .. beni etkileyen rüyam ise hala hatırlıyorum dün gibi, ben bir camiideyim ,kocaaaman bir cami kanatlı yeşil kapılar yanımda o arkadaş birşeyden kaçıyoruz beraber caminin içinde o kanatlı kapılardan birinden geçiyorum bir anda arkadaşım önümde diz çöküyor gözleri nemli , ne olduda böyle diz çöküyor acaba diye düşünürken kendi yansımamı görüyorum pudra pembesi bir başörtüsü( ki sonra bu örtününün ben daha çocukken bana hacdan gelen örtü olduğunu anlıyorum çok sonra tabi) krem rengi bir elbise ve krem rengi bir çanta yüz benim yüzüm ama sanki ışık saçıyor .. o kaçtığımız şey o andan itibaren yok oluyor ve biz dualar eşliğinde camiden çıkıyoruz.bu rüyadan sonra 1-2 gün sonra rüyamda köy yeri gibi bir yerdeyim yine birşeyden kaçıyorum her yer köy evleri ile dolu birtanesinin tahta kapısı aralanıyor ve bir bayan bana ''- korkma kızım, diyor o an ferahlıyorum,sonra o bayan bana , komşum olmak istermisin diyor, bende isterim diyorum , yapman gerekeni yap o zaman diyor . peki sen kimsin ? diyorum.Tanımadın mı? ben RUKİYE diyor , öyle bi tanıdığım yok ki diyorum ,babamı tanıyorsun ama diyor, kimki diyorum o mübarek ismi duyuyorum hz.MUHAMMED. ve arkadaşlar yemin ederim öyle bir kızı olduğunu asla bilmiyordum ,araştırdım öğrendim hayatlarımızın benzerliği şaşırttı beni ,artık karar verdim kapanacaktım,ama anlamını iyice bilerek Allah için.. o arkadaşım beğenmezse de kendi bilirdi,ondan da vazgeçmeeye hazırdım ,Allah yoluna can feda! ama hemen kapanmadım ,kimseyede bişi demedim sadice o arkadaşa sıcak baktığımı belirttim hayırlısı dedi. 1 yıl araştırdım tam 1 yıl.. o arkadaşım başka bir şehirdeydi ve biz zaten yüz yüze hiç görüşmüyorduk..sadice msnden, onu çok sevsemde o beni sevmiyordu arkadaş olarak görüyordu bunu biliyordum zaten ben ümitlenmiyim diye yüz yüze görüşmek istemiyordu tekrardan... sonra birgün bizim istanbul'a geri dönme durumumuz oldu , okadar çok üzüldüm ki , o arkadaşım o şehirliydi şimdi istanbula gidince karşılaşma ihtimalimiz bile olmayacaktı.. ama yapacak birşey yoktu Allahın takdiri dedim bendeama mucize oldu tam o dönem o da istanbuldan iş teklifi aldı , görüşmeler mülakatlar ve kabul edildi ben net üzerinden hem ona hem kendimize ev bakmaya başladım , birini beğendi istanbula gitti tuttu, biz aynı gün istanbula taşındık:)sonra benimle asla görüşmek istemeyen çocuk ( çok şükür) benimle ramazan ayı boyunca görüşmeye başladı beraber iftarlara gitmeye başladık ..ama çok ilginç birşey vardı bana hiç bahsetmediği 5 vakit namazını kılıyordu,ben acaba ramazandan ötürümü dedim kendi kendime ama ramazan bitti o yine aynıydı.. ama ben namaz kılmayı bilmiyordum ki bana hiçbirşey söylemiyordu sen neden kılmıyorsun vs demedi hiç yine birgün o camiye girdi bende avluda beklemeye başladım,cami görevlisi bana etek ve baş örtüsü uzatıp girecekmisiniz dedi, yok hayır dedim. adamcağız öyle bir baktı ki kendimden utandım,, fotoğraf çeken turistlerden ne farkım vardı?müslümanım diyordum ama namazı bilmiyor camiye girmek bile istemiyordum çok utandım kendimden!ve araştırmaya başladım namazı, o arkadaşımda bana yardımcı oluyordu videolar yolluyordu neden namazı kılmam gerektiğini idrak ettim önce,sonra artık karar verdim kapanacak ve namaza başlayacaktım, peki ya ailem? çevrem?ailem bana inanmıyordu yapabileceğime yani ,bir kuzenimde o arada kapanmıştı iyice feyzlendim,bir hafta sonu buluşacağımız mekana gittim,( bone ve şal almıştım zaten) o camiye girdi bende girdim , namaz kıldım, camiden çıktığımızda şok oldu bakakaldı ,ben tesettür içindeydim Allah daim etsin dedi,gözlerinden ne kadar mutlu olduğu okunuyordu .. ama kararlıydım gerektiği gibi kapalı olacaktım( kimseyi eleştirmiyorum) büyük bir sıkıntı vardı kıyafet! ve ailemin tepkisi! ama korktuğum kadar olmadı sadice annem önceleri adapte olamadı,bak dışarıda kapalı genç kızlar nasıl giyiniyor sen ne yapıyorsun böyle matemde gibi vsvssvvs bir çok laf..ama arkadaşım hep destek verdi ben teyze gibimi oldum dedim. çok güzelsin dedi:)hala kıyafet sorunum vardı,sonra bir etek aldım , ama içten içe ferace istiyordum,annem yok daha neler dese de bunu çok istiyordum,,yine bir gezmemizde camiiye doğru giderken yansımamı gördüm bir anlık ama o an ilk rüyam gözümün önüne geldi ,o arkadaşımın bana hediye ettiği krem rengi çanta kolumdaydı!pudra pembesi uzun boğazlı da bir kazak.. camiye girdik evet burası rüyamda gördüğüm camiiydi .. aylardır geliyordum ama o an fark edebildim ve rüyamdaki gibi yanımda o vardı,ve bana bakışı çok farklıydı aşk , vs değil demek istediğim büyük bir saygı haz bakışı.. neyse arkadaşlar sonra babam bana bir ferace aldı çok şükür artık feraceliyim ve böyle çoook daha mutluyum çok şükür Allah'a kapanmak isteyen herkese nasip olsun inşallah biz kapalılara da daimi kılsın inşaallah çok uzun oldu ama benim kapanma hikayemde böyle.. 2012nin kasımında kapanmıştım bu arada
okul zamanın da ne zaman kapanacaksın diye sorarlardı hele bir okul bitsin ondan sonra derdim ama içten içten kendim bile inanmazdım. yani kapansam mı acaba diye düşünmezdim hiç.
Sonra bir gün alt kata yakın arkadaşımın yanına gittim o kapalıydı eşarplarını düzenliyordu.
Kız dedim bana da bir denesene bakalım nasıl olucak. Denedi. çok hoşumuza gitti. Sonra yukarıya annemın yanına çıktım bizde de kadınlar vardı hepsi çok yakışmış sanki yıllardır kapalısın dediler . Ertesi gün işe kapalı gittim. Kapanış o kapanış bir daha açılmadım 3 yıl oldu bu sene.
Bazen şeytan çok dürtüyordu bak millet açık ne rahat. Sende başın açıkken çok açıktın vs vs ama çok şükür yenilmedim
Maşaallah,yenilmeyelim de inşallahbenim kapalı olarak geçirdiğim ilk yazım bu aralar şeytan bana da ne vesveseler neler neler fısıldıyor.. bak millet buz gibi denize giriyor serinliyor geçen yaz sen de bikinin ile girerdin şimdi öyle bakıyorsun bunalmadın mı? diyo yürü git kör şeytan diyorum:) bu yazı atlatırsam inşallah çok rahat edicem:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?