'başımdan' kalbimden gelen duygularım..

evt.cnm.çok soru soruyorlar hatta vazgeçirmeye çalışıyorlar...benim en çok duyduğum söz"aa niye kapandın ki sen şimdi,daha çok gençsin güzelim gençliğini yaşa sonra ileride kapanırsın olmuştu(yaşlanmaktan bahsediyorlar herhalde---haşa Allah sanki herkes yaşlanıp dini vazifelerini elden ayaktan düşünce yapabildiği kadar yapsın,gençken yapmasın Ben affederim demiş sanki--)....yahu yarına çıkacağımız hangimizin garantisi ki...ya yarın geç olursa...o zaman ben geç kalmış pişmanlığın acısını yaşamayı nasıl kaldırırım...onu bırak hangi yüzle Mevlamın huzuruna çıkarım...O'na iman getirmişken herşeyi bilirken bilmemezlikten,görüpte görmemezlikten,duyupta duymamazlıktan ne kadar gelirim...böyle anca bu dünyada kendimi kandırabilirim ahirette belkide ölüm döşeğinde bir tokat gibi yüzüme çarpar...bu gibi ifadelerle karşımdaki kişiye nedenlerimi açıkladım...eğerki çok yakınımsa uzun uzun konuşup,tartıştık...yakınım değilsede kısa ve öz cvp. vermeye çalıştım...arkadaşım sende,bende hepimiz bu konuda oldukça sabırlı olmamız gerekiyor...haklısın aslında bazen insan dayanamayıp fevri davranabiliyor...ben normalde de sakin bir yapıya sahibim belkide oyüzden çoğunlukla insanları anlayıp,anlatmayı tercih ediyorum...zaten 2 yol var insanların ağzını kapatması için...ya tek bir cvp.vereceksin,susacaklar...ya da sen anlatacaksın eğerki onun anlamaya niyeti yoksa kendi konuyu kapatacak ve bir daha açmayacaktır...ama susdukça daha çok konuşuyorlar maalesef...

canımmmm bugün erkenden uyandım heyecandan eşarp almaya gidicem çünkü bugün inş.dün evdeki eşarplarla yine kapattım anneme gösterdim heyecanını anlar demişin ya yok ya surat asıyo kadın evlenice kapancan deyip duruyor ya evlendiğin kişi açık isterse napıcan diyor.nedicemi şaşıyorum sevdiğim destekliyor istiyor ama onunla evlenicemin garantisi olmadığı için anneme diyemiyorum napıcamı şaştım sanki ben kapatsam ağlıcak o kadar ya..bi de o destek olsaydı ben şimdiye kapatmıştım ama sevdiğimin desteği beni toparladı inşallah onunla evleniriz tez vakitte de annemin korktuğu başına gelmez...onun istediğini de sölüyorum anneme ama evleneceğimizin garantisi olmadığı için yine aynı düşüncelerden çıkmıyor...annemde kapalı namazlı abdestli ama bunu yapıyo işte bana...bugün eşarp almaya gidicem ama evde suratmı yapar ağlarmı artık bilemem ama ben rabbimin istediğini yapıcam üzgünüm annecim seni dinlemeyeceğim çünkü rabbim emrediyor

Son düzenleme:
Canım benim seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de 21 yaşımda kapandım o zamanlar çalışıyordum bir firmada ve ilk kapandığım gün işe giderken herkes bana bakıyormuş gibi gelirdi :1: halbuki hiç de çekindiğim gibi olmadı, herkes çok iyi karşıladı beni sağolsunlar. tabii akraba ve çevreden olumsuz yaklaşanlar da olmadı değil ama sen bu gibi tepkilere kulağını tıkamayı da zamanla öğreneceksin :34: en önemlisi sevdiğin insan da seni destekliyormuş bak ne güzel :16: Bu arada herkesin seni düğünde görmesi de bana göre avantaj çünkü her yeni bir akraba ile karşılaştığında aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamaktansa bir gecede hepsi birden görmüş olur işte :1:

bende 21 yaşındayım canım
düğün konusunda haklısın galiba herkez görür aradan çıkar

Cok tesekkür ederim samimiyetinizden dolayi. InsaAllah bende yasadiklarimi ve düsüncelerimi paylasicam. Biraz uzunda olabilir anlatacaklarim ama elimden geldigince kisa tutmaya calisacam. Belki icimdekileri döküp rahatlarim birazcik. Sizinde sayenizde. InsaAllah. :71:

kimse hosbulduk böylesi yararli ve güzel bir konuyu actigin icin sana tesekkür ederiz :)

Ne zaman kendini hazır hissedersen paylaşabilirsin ve dilediğin kadar uzatabilirsin. Anlattıkça içini boşalttıkça hafifleyeceksin, rabbim yüreğine ferahlık verecek. Burada kimse kimseyi yargılamıyor tesettürlü olup olmamak Allahın emri olmakla beraber kişinin kendi tercihidir, insanları tercihlerinden ötürü yargılayamayız bu bizim haddimiz değil. O sebeple ki kimse burada hislerini paylaşırken acaab bu yazdıklarımdan dolayı tepki alır mıyım diye düşünmesin, bizler burada hislerimizi paylaşmak ve bilgilerimizi pekiştirmek için varız.

canımmmm bugün erkenden uyandım heyecandan eşarp almaya gidicem çünkü bugün inş.dün evdeki eşarplarla yine kapattım anneme gösterdim heyecanını anlar demişin ya yok ya surat asıyo kadın evlenice kapancan deyip duruyor ya evlendiğin kişi açık isterse napıcan diyor.nedicemi şaşıyorum sevdiğim destekliyor istiyor ama onunla evlenicemin garantisi olmadığı için anneme diyemiyorum napıcamı şaştım sanki ben kapatsam ağlıcak o kadar ya..bi de o destek olsaydı ben şimdiye kapatmıştım ama sevdiğimin desteği beni toparladı inşallah onunla evleniriz tez vakitte de annemin korktuğu başına gelmez...onun istediğini de sölüyorum anneme ama evleneceğimizin garantisi olmadığı için yine aynı düşüncelerden çıkmıyor...annemde kapalı namazlı abdestli ama bunu yapıyo işte bana...bugün eşarp almaya gidicem ama evde suratmı yapar ağlarmı artık bilemem ama ben rabbimin istediğini yapıcam üzgünüm annecim seni dinlemeyeceğim çünkü rabbim emrediyor
anneni kırmadan onunda rızasını alarak bu yola girmeni tavsiye ederim. Yalnız benim anladığım kadarı ile annen senin kendi rızanla değilde erkek arkadaşının isteğiyle bu kararı verdiğin düşüncesinde sanırım. Eğer öyleyse hiç niyet etme kendi rızanla ve Allahın emriyle olur bu ancak. Annene kızma kırılma ona bu kararı kendi hür iradenle verdiğini ve gerçekten isteyerek kapanacağını, erkek arkadaşın olsa da olmasa da yine aynı fikirde olacağını anlatırsan belki işe yarar. Allah kolaylık versin önümüzdeki engelleri kaldırsın, şeytanın vesveselerinden korusun inşallah. Bu arada yazmadın mı gözümden mi kaçtı acaba, baban bu konuda ne düşünüyor?

hayır anneme ben hiç onunda istediğini sölemedim bugünlerde bir kere söledim sölemeden öncede sonrada fikri aynıydı yani...onun tek korkusu şimdi kapanırsam evleneceğim insan yada eşim başımın açık olmasını istemesi sonrada benim başımı açmam..tek korkusu bu...babam karışmaz ya bu konulara

Kizlar samimiyetinize inandigim icin bende simdi yasadiklarimi anlatmak istiyorum. Uzun olacagi icin simdiden bastan sona okuyan bacilarima tesekkür ediyorum. :71:

Ben kendimi bildim bileli tesettüre yabanci bir kimse degildim. Söyle ki memlekette akrabalarim muhafazakardir dolayisiyle kadinlarimizda tesettürlüdür (anne tarafi agirlikli olmak üzere - hacilar hocalar vs..) Yazlari memlekete akraba ziyaretine gittigimizde belirli bir yasi gectikten sonra bende basimi kapatir etegimi giyerdim. Ama bunu neden yaptigimi anlayamazdim. Tek bildigim sey türkiyeye gidiyoruz basörtüsü takmam gerekecek dayimlar haci dedemler haci onlarin karsisina pantol ile yada acik sacla cikamam - ayiptir! Yani Allahin bir emri oldugunu kavrayamiyor bilmiyordum sadece büyüklerime karsi ayip olmasin diye kapatiyordum basimi. Malesef türk insani imani cogu zaman örf, adet ve geleneklerle karistiriyor. Bu yüzden cogu yaptigimiz hatalara günah denmiyor ayiptir deniyor.

14 yasimda liseye baslamadan önce kapanmam gerektigini düsündüm. Bi cocukluk arkadasim vardi ona söyle bir soru sormustum 'kapanirsam benimle yinede konusurmusun'. Yani bundan ne anliyoruz ben kapanip kapanmamayi yine Allah icin yapmayacaktim. O zamanlar icimden öyle gelmisti ama bu adimi atmama ramak kala insanlarin neler düsünecegine takilmistim. Akabinde ise tesettüre hazir olmadigimi anladim ve kapanmadim. Ikinci sebebi ise gittigim okulda tesettürlü kizlar alinmiyordu - kayit olmasi cok zorlastiriliyordu. Kendime güvenemedim ve yapmadim. Yapsaydim zaten yanlis sebeblerden dolayi yapardim.

Bir iki sene sonra tekrar türkiyeye gittik. Bu sefer akarablar ziyaretimiz tesettürden sogumama sebeb oldu. Birincisi ben neden sadece akrabalarimin haci hoca olduklari icin kapaniyorum ki dedim kendi kendime. Onlara gösterdigim saygisi Allaha bile göstermiyorum. Bu ne kadar sacma bir olaydir dedim kendime. Üstelik kapanmak üc haftalik yaz tatli boyunca olmasi gerek bir sey degildir. Ya tam kapanirsin ya hic kapanmazsin. Ikinci sebeb ise yazlari türkiyede kapanma seklim su sekilde idi birisinden ödünc aldigim etek üzerine mümkün oldugu kadar uzun bir buluz ve basörtüsü. Yani cingeneye benziyordum gercekten. Buda akrabalarim tarafindan gülünc duruma düsmeme sebeb oldu. Alttan alttan süzmeler giysime basörtüme etegime laf etmeler. Bende o sinirle 'ben kendi evimde kapali degilim burada sadece bir süreligine kapaniyorum onun icinde kendime giymeyecegim esyalar alamam' dedim. Ve söyle düsündüm tesettürü Allah icin takmamiz gerekmiyor mu? O zaman basörtümün armine mi yoksa pazardan mi olmasi bunun ne önemi var? Tesettüre bürünmek bir markayi temsil etmek demek olmamaliydi benim gözümde. Bu sebeblerden dolayi tesettürden sogudum.

Lise senelerimde ise 'üstü mekke alti paris' denilen agir lafi kullananlardandim. Okulumuzda iki kapali kiz vardi benden düsük siniflarda. Onlarin kapanis tarzi beni daha beter soguttu kapanmaktan. Baslarinda örtü daracik jeans asaga egildikleri vakit belleri görünecek sekilde bodyler yüzlerinde tonlarca makyaj takilarinin sesi taa metereler öncesi isitiliyor. O kizlari nerde görsem sesli bir sekilde laf atardim onlar ise yan yan bana bakar yollarina devam ederlerdi. Okulde ise katolik din dersi ögretmeni bir gün bana 'sizde basörtü böyle akesuar olarak mi kullaniliyor yoksa' diye sormustu. Utancimdan yerin dibine girmek istemistim.

Hanimlar simdi yemek yemeye gidiyorum devam edicem birazdan :) Bana cevap vermeden önce lütfen tamami ile anlatmama izin verin cünkü suan kötü bir yerde mola veriyorum farkindayim.

18 yasimda lise sondaydim (sene icinde 19umu doldurdum) ailemden bir kisi iki sene önce kapanmisti ve biz buna cok sevinmistik. Bir gün okudalyken telefon geldi o kisi beni ariyordu. Kuaförden geldigini saclarini boyattigini ve artik basörtü takmadigini söyledi. O an ne kadar kötü oldugumu ne derece hayal kirikligina ugradigimi anlatamam. Basörtüsünü takma sebebi ve birakma sebebinden bir tanesi evlendigi kisi idi. Ilerleyen günlerde giyim tarzinda ki asiri degisikligi fark edince yüregim dayanmadi. Hem üzülüyor hem sinirleniyordum. Bir gün kendimi tutamadim ve yaklasik 6 7 sayfalik bir mail yazdim. Hem o kisiye hem ailemden 4 kisiye daha. Bu mail icine Kur'an'dan tesettür ile ilgili alintilar hadisler vs yazmistim. Ve düsüncelerimi ne kadar cok kizdigimi vs yazmistim. Karsilik olarak o diger 4 kisiden büyük tepki aldim. Asil kisiden hic bir tepki almadim. Ve bir yil sonra ögrendim ki o mailimi ben cocukken kapanmak isteyipte 'kapanirsam benimle konusurmusun' diye sordugum cocukluk arkadasimiza göndermis. Ben yazdiklarimla kaldim ve kötü olan ben oldum cünkü baskalarinin hayatina karisiyor kararlarina saygi duymuyor ondan öte sebeblerini bile bilmiyordum. Arti bende kapali degildim nasil olurda bi baskasina acildigi icin bu sekilde yaklasabilirdim.

2008 yaz tatilinden bir hafta önce Cemil Tokpinarin Sabah Namazina nasil kalkilir kitabini okudum. O bir hafta icinde namaz kilmayi ögrendim. Namaz dualarini ezlerbedim (kunut duasi haric). Ve izine gidene kadar namazimi kildim. Memlekete geldik ilk günlerde kildim daha sonra biraktim. Dini icerikli kitaplar aldim. Ahmed Günbay Yildiz, Emine Senlikoglu, Cemil Tokpinar en cok kitabini okdugum yazarlar bunlardi. Yurt disina geri döndük ve namaz kilmiyordum. Her gece kiyametin koptugunu farkli farkli hallerde görüyordum. Bir sel oluyor, bir ates oluyor, bir evler yikiliyor. Ve bu rüyalari daha dogrusu kabuslari defalarca ayni sekilde gördügüm olduyordu. Iki sefer karabasan bana geldi. Geceleri artik huzurlu bir uyku uyuyamiyordum. Ama gördügüm o kabuslarin ne kadar korkutucu oldugunu burada anlatamam. Geceleri nasil kan ter icinde aglayarak uyandigimi bir ben bilirim bir de o an yanimda olan ablam.

Velhasil bir seneyi de bu sekilde atlattiktan sonra sene 2009 olmustu. Yazin türkiyeye gitmemis calisiyordum. Yabanci bir arkadasimla alman kitab evine ugramistik. Orada Kur'an mealinin almancasini almistim. 2009 Ramazan ayinda namaz kilmaya basladim tekrar ve bugüne dek birakmadim. Ama dini hayatimla sosyal hayatimi bir düzene sokamadim. Namaz saatlerini kacirmayim diye evden disari cikmamaya basladim. Dolayisiyle arkadas cevrem tamamen sifira indi. Ben kendimi gelistirmeye calisiyor Kur'an mealini defalarca okumaya calisiyor namazimi hüsu ile kilmaya calisiyordum. Artik o kabuslarida görmüyordum. Internette kapanmak isteyipte bi türlü basaramayan kardesler aramaya calisiyordum ama buldugum bir iki sitede ise sadece 'ya direk kapanirsin yada kapanmazsin' diye sert bir tepkiyle karsilastigim icin tekrar tesettürden soguacagimdan korktum.

2010 senesinde asiri derecede kapanma hissi olsutu icimde. Bu sefer Allahin rizasini kazanmak icin, insanlara iyi birer örnek olmak icin, yüregimde ve benligimde hissettigim o eksikligi tamamlamak icin kapanmak istiyordum. Artik insanlarin ne diyecegini düsünmüyordum ama bu sefer ki korkum is bulamamakti. (Issizlik yüzünden cok bunalima girdim oda ayri bi hikayeye deger :) ). Sonra dedim ki is bulabilsyedim acik halimle coktan bulduydum. Hem belki Allah kapanmami bekliyor ve kapandiktan sonra bana bir is nasip edecek diye umutlaniyordum. Gercekten cok dua ediyordum bu adimi atabilmek icin ve tesettürün hakkini vererek onu tasiyabilmek icin.

Bir korkum daha vardi eskiden bana göre tesettürü yanlis tasiyan kizlara cok kizdigim icin ya bende onlar gibi olursam diye korkuyordum. Yada ailemde ki o kisiye acildigi icin kizdigimdan dolayi, ya bende iki sene sonra tesettürümü cikarirsam diye korkuyordum. Sonra memlekete gitmeye iki ay kala iyice planlar yapmaya basladim. Memlekete gidip bir sürü esarp etek vs alacagim ve dönünce kapali bir sekilde dönecegim dedim. Icimde öyle bir dini heves olustu ki, arapcayi bilmeyisim beni kahrediyordu. Kendi basima ögrenmeye calisip basaramayisimda beni cok üzdü. 2010 senesinde türkiyeden bu sefer Kur'an'in türkce mealini aldim. Onu almanca meali kadar cok sIk okumadim ama yinede okudum ve ögrenmeye calistim.

Ama sonra memlekete gitmeme bir ay kala o ki$i cikti karsima :69: ve onunlada uzun uzun konustum. Kapanmak istersem ne dersin dedim cevabi basim gözüm üstüne sen benim namusum olacaksin cok hosuma gider oldu. Ve bu beni cok sevindirdi. Namaz kildigimida biliyordu. Ve ona anlatmistim. Namaz kiliyorum ama bir eksiklik var bunu hissediyorum yanliz tam o adimi atmaya ramak kala bir sey oluyor ve geri adim atiyorum. Sonra zaten kalbimin birincisi hayatima girdi ve söz ni$an evlilik türkiyeye tasima vs konulari aklimi mesgul etti. Namazima devam ediyordum ve kapanmak istedigimide biliyordum. Fakat artik 'evlendikten sonra' diye ertelemeye basladim.

Ben isterdim ki burdayken basarayim o adimi yurt disindayken tesettüre bürüneyim ama yapamayacagimi biliyorum. InsaAllah Rabbim türkiyeye gelin gittikten sonra kocaminda destegi ile bu adimi basaririm. Sanirim türkiyede daha kolay kapanabilirim. Buda birazcik üzüyor beni zoru (yani yurt disinda) kapanmayi basaramadigim icin. Ve burada ki insanlar evlendi de kocasi istedi de o yüzden kapandi diyeceklerinden eminim. O yüzden simdi direk evlendigimin ertesi gün kapanicamda diyemiyorum. Ve citlembik ben senin düsüncenin tam tersini düsünyordum biliyormusun. Hep evlenirsem cocuklarim benim kapali halimi bilsinler istiyordum. InsaAllah öyle olur hayirlisi Allahtan.

O kadar cok yazdim ki suan biraz kafam karisik bir sey unuttum mu diye düsünüyorum.

Birde sunu söyleyim. Bende acik sacik giyenlerden degildim. Kisa kol giydigim oluyordu ama mini yada sifir kol yada gögüs dekoltesi olan giysiler hic giymemistimdir. Ama yalan da konusamam lise yillarimda vücut hatlarimi belli edecek sekilde bodyler giydigimde olmustu. Allah aff etsin. 2009 senesinden sonra yani namaza basladiktan sonra kisa kollu disariya cikmadim cikmiyorum. Kot pantol giyiyorum evet ama dar olmamasina oldugu taktirde üzerine uzun bisey giymeye gayret gösteriyorum.

Evet benim hikayemde böyle hanimlar. Zamaninizi ayirip okuduysaniz cok cok tesekkür ederim. Zira okumadiysaniz bile bunlari yazmak ve herseyi olup bittigi gibi anlatmak biraz olsun yüregimin yükünü hafifletti.

:)

:52::52:kızlarrr bugün 2 tane eşarp aldım eve geldim bağladım annemin karşısına çıktım annem kapandım ben dedim nolur tepki gösterme dedim çok üzülüyorum dedim hiç ummadığım insanlar kapanmış dedim tamam yaa ben sana bişey demiyom dedi seni gübaha sokamam karışmıom sen bilirsin dedi normal gördü yani çokk mutlu oldum o öle deyince eşarbımı da çok sevdim kızlar ama henüz dışarı çıkmadım kapandım diyorum yarın dışarı çıkarım sanırım ozaman tam diyecem evet kapandım diye çok mutluyum bide dışarı çıkınca tam olucak

:52::52:kızlarrr bugün 2 tane eşarp aldım eve geldim bağladım annemin karşısına çıktım annem kapandım ben dedim nolur tepki gösterme dedim çok üzülüyorum dedim hiç ummadığım insanlar kapanmış dedim tamam yaa ben sana bişey demiyom dedi seni gübaha sokamam karışmıom sen bilirsin dedi normal gördü yani çokk mutlu oldum o öle deyince eşarbımı da çok sevdim kızlar ama henüz dışarı çıkmadım kapandım diyorum yarın dışarı çıkarım sanırım ozaman tam diyecem evet kapandım diye çok mutluyum bide dışarı çıkınca tam olucak

Hayirli ve daim olsun insaAllah able senin adina cok sevindim :)

QUOTE=KalbiminBirincisi;18959295]18 Evet benim hikayemde böyle hanimlar. Zamaninizi ayirip okuduysaniz cok cok tesekkür ederim. Zira okumadiysaniz bile bunlari yazmak ve herseyi olup bittigi gibi anlatmak biraz olsun yüregimin yükünü hafifletti. :)[/QUOTE]

cnm.yazılarının tümünü okudum...bunları düşündüğün için kendini suçlu hissetme...maalesef ki kadınlarımız aşırı süsü ve kapalılığı bir arada tutunca açık kimselerden daha çok dikkat çekiyor...ve o zamanda senin dediğin gibi başörtüsünün asıl önemi yanlış anlaşılıyor ve yanlış anlamak isteyenlere fırsat verilmiş oluyor...ben kapandığımdan beri markalı eşarp bilerek hiç takmadım...markalıı eşarp takanların takmayanlara karşı tutumundan ötürü...ve çevremdeki kişiler istersem markalı eşarbı alabileceğimi çok iyi biliyor...bir insanın neden marka değil demesi beni güldürürken onların kapalılığın amacının ne olduğunu anlayamamış olması beni üzüyor......ve onlara birşeyler açıklayabilme fırtası veriyorlar bana...düşünsenize Hz.Ömer'i dışarıdan gören birisi halife olduğunu tahmin bile edemezken(çünkü diğer insanlar gibi giyinirmiş) şu an bizdeki bu marka merakı sadece görselliktir,abartıtır diye düşündüm hep...yerine göre marka tercih edilmeli ancak marka kullanmayanlar eleştirilmemeli...yapılan eleştiriler onlar farkında olmasa dahi karşındaki kişiyi daha çok soğutur,yada içinde başka duygular ortaya çıkar...sen de buna benzer konudan soğumuşsun,sen geçte olsa kapanmayı tercih etmişsin...henüz kapanmasanda senin adına sevindim...ama bu soğukluğuna neden olanlar bunun hesabını nasıl verecek bilmiyorum...bir kişiyi dine kazandırmak ne kadar sevapsa,uzaklaştırmakta bi okadar günahtır...o yüzden onlar senin soğukluğuna farkında olmadan sebeb olmuşlar buna rağmen onlara hakkını helal et...

biz millet olarak meraklı kişileriz ve çoğu zaman asıl nedenlerin arkasında bile kendimizce başka şeyler üretiriz"o öyle diyor ama bence böyle de olabilir" diye derken dedikodu başlıyor...dedikodu kadının vazgeçilmesi hele günümüzde erkeklerde onlardan aşağı kalır yanı yok...o yüzden inanırmısın bilmiyorum ama benim kimsenin ne dediği umrumda değil...umrumda değil derken ben yaptığımdan emin olduktan sonra onlar istediği kadar konuşup günahımı alsınlar...ama her zaman dini konuda nedenlerimi elimden geldiğimce açıklarım ki düşüncesi belki değişir belki değişmez kendi bilir...en azından ben bildiklerimi onlara aktarmış olurum,tercih onlarındır...yani demek istediğim şu yönden düşünürsek;öylesine kapanmış olan kişilerin yaptığını doğru bulmuyorum...onlar kapanmak zorunda kalmışladır diye düşünüyorum...ancak onların hatalarından ötürü bir sorgu bize gelirse bizde az çok doğru yönleri anlatabiliriz diye düşünüyorum...kendilerine de anlatabilecek bir ortamımız olursa eminim içlerinde kalmış olan şeyler yerini huzura büründürür...

dini konular çok ince ve keskindir...her ne kadar inanıp iman getirsekte ya kafamız karışır ya da erteleriz...bunda şeytanın ve nefsin büyük payı vardır...en başta ikisi bir arada olduğu için ilk adımı atmak daha zordur...şeytanın belini büküp ibadetlerimize sarılırsak o artık bizimle uğraşamaz ondan sonra sıra nefise gelir inan o şeytandan beterdir...içimizden bir şeyi yapmak gelir nefis bizi yanıltmaya çalışır...biz bunları aşmaya çalıştıkça içimiz daha huzur dolar ve daha çok ibadet etikçe daha fazlasını yapmak isteriz...

sen anladığım kadarıyla bilgili ve gözlemci birisin...yazdıkların maalesfki günümüzün gerçeği...soğuma devrelerini çok şükür ki atlatmışsın...bundan sonra sadece önüne bakacaksın...kararından emin olduktan sonra ileride açılırım diye hiç korkma...hem sende belki çevrene iyi bir örnek olabilirsin...içinde demekki gerçekten kuvvetli bir inanç var ki yüce Rabbim rüyalarla seni uyarıyor...senin doğru yola adım atmanı istiyor...O, sadece kullarının iyiliğini düşünür...hem düşünsene sevap işlemek o kadar kolay ki...günah işlemek ise bir o kadar zor...Allah o kadar merhametli ki günahı işleyene kadar belki vazgeçer diye günah deftere işlenmez...ama iyi bir iş gerçekten yapmak isteyipte yapamasak bile o sevap işlenir...sevap için illaki para gerekmez ibadetlerimizi yapsak imanla o bile yeter...günahı düşünsenize birde üstüne para veriyoruz....yüce Mevlam biz kulları için neler yaratmış...buna karşılık bizden çok şey istemiyor...

şöyle bir örn.vereyim ben bir anneyim bebeğim var yaklaşık 2 yaşında(Allah hayırlısıyla ömür versin)...o kadar hareketli ki...bazen sinirlenip ufak cezalar veriyorum...bazen onun iyiliği için başına daha kötü şey gelmesin diye önündeki engeli kaldırıyorum ya da engelliyorum...bazende canının daha fazla yanmaması için ve bir daha yapmaması için hata yapmasına izin veriyorum(misal sobalı bir evde olduğumuz zaman ufaktan elini değdirmek gibi)böylece az çok idrak edebiliyor yapması ya da yapmaması gereken şeyleri...ve bir ömür böyle gidecektir...benim vazifem doğruları,yanlışları göstermek,tercih onundur...tercihlerinden ötürü hata yapıp canı yandığında benimde canım yanacaktır...kim isterki evladının kötülüğünü...düşün o da benim bebeğim ama ona canı veren Rabbim...buna rağmen bazen fevri davranabildiğimiz oluyor...ama O,o kadar mehametli ve sabırlı ki kullarına karşı...önümüze çıkan herşeyin hayırlısını isterim...bize iyi gibi görünen kötü,kötü gibi görünen iyi olabilir...bunu yalnız Allah bilir...dünya imtihanlarla dolu...Allah bizlerede sabırla kazanabilmeyi nasip etsin inş...

ben çok düşünürüm bazen...düşünürüm,anlamaya çalışırım...aklımın idrak edemediği o kadar çok şey varki orada tevekkül edip,şükür ederim...Mevlam Sen ne kadar büyüksün...herkesin kalbinden geçirdiğini daha geçirmeden bilensin...gözümün gördüğünü,kulağımın duyduğunu,yaşadıklarımızı düşündükçe anlıyorum ki Sen'in kullarından istemiş olduğun şeyler gene kullarının iyiliğini düşündüğün içindir...

Arkadaşım yazdıkça yazdım ama amacım biraz da olsa içinde soğukluk gene olmaya kalkarsa düşün,düşün ki Yaradan'ı , yarattıklarını o zaman yaptığımız hiçbir şey kullar için değildir...herkes ilk önce kendinden mesuldür...unutma ki ahirette herkesin kendi sevap-günahları kendinedir...varsın çevren hata yapsın ama sana yaptırmalarına izin verme...ben bu devirde insanlarımızı ateş böceklerine benzetiyorum...yanacaklarını bile bile ateşin o harika dış görünüşe aldanıp içinde onlarda yanıyorlar...unutma dikensiz gül olmaz...dikeni batsada sen inadına gülü kokla...kokla ki kokusunu içine çekebilesin...ya dikeni batarsa diye tutmazsan güzelliğinide göremezsin,uzaktan seyredersin...

biz düğünümüzü mevlidli yapmıştık...eğerki içinde gelinliğimi giyip,saçlarımı yaptırıp,gülüp oynamak istiyorsan saygı duyarım...herkesin bir hayali vardır...ben kınamda açıktım...saçımıda yaptırdım...güldüm oynadımda ama erkekler yoktu...düğündede tesettürlüydü gelinliğim...bir daha da açılmadım...belki senin içinde bir öneri olabilir diye düşündüm...zaten düğünden ötürü heyecanlı oluyorsun...ilk seferinde hepsinin heyecanı çıkmış olyor...ertesi günde ayrı bir heyecan oluyor tabi...düşün istersen cnm...zaten gelinlik tesettürlüde olsa o kadar güzel duruyorki...kim ne der diyede düşünmüyorsun...en azından düğünde birşey diyemiyorlar...sonra deselerde en azından o ilk heyecanı atlatmış oluyorsun...senin için bir avantaj olabilir...

bu arada anlatmak istediğin kadar anlat cnm...biz dinleriz...hem bak bizim içinde iyi oluyor...herkes az çok konuşup rahatlıyor...rahatsızım, bir yandan çocuk...kötü bir şey yazmak istemedim..onuda belirteyim...yanlış anlama olursa üzülürüm...kafanda takılan şeyler varsa konuşabiliriz...bu arada tebrik ederim...

cnm.çok sevindim...zaten evleneceğin kişinin senin kapanmanı istememesi gibi bir durum söz konusu olsaydı evlendikten sonra işin çok zor olurdu.dini istediğin gibi yaşayamazdın zamanla ya sen onun istediği gibi ya da o senin istediğin gibi biri olurdu ya da boşanmak zorunda kalırdınız...annenin bu yöndende düşünmesi gerekir...o yüzden insanların evleneceği kişiyle bu konuda uyumuda çok önemlidir...kii sevdiğin kişi zaten senin kapanmanı destekliyor...anneninde kabul etip rızası olması da çok güzel...gerçekten adına çok mutlu oldum...Allah bu mutluluğunu hiç bozmasın cnm...Rabbim hiç birimizi doğru yoldan şaşırtmasın...:71:

Bende kapalı değilim ama çok isterm kapanmayı .
2 sene kadar önce daha lise3teydim cemaate bağlı bir dershaneye gittim evime yakın diye orada sohbetler çok keyifliydi başlarda severek dinliyordum ve kapanmaya karar verdim . Aileme açtıım bu konuyu. Benim ailemde hiç kapalı yok buna rağmen annem haftasonu gider kıyafet bakarız gardrobunu yenilemen lazım dedi . 1-2 gün geçti aldı annemle babam beni karşısına . Annem ben nasıl yemek yapıyorum dedi . Önce sebzeleri alıyor,yıkıye atıyor,soyuyor öyle atıyorum tencereye daha sonrasında da kapatıyorum kapağını . Tesettür de buna benzer eğer sen namaz kılmaz oruç tutmaz gerçek bir Müslüman gibi davranmazsan içi boş kapalı tencereden bir farkın olmaz . Karar senin dedi .. Erteledim . Şimdi üniversiteye gidiyorum eğer nasipse okul bittikten sonra düşünüyorum .
Bir arkadaşım var yeni kapandı namaz kılmıyor alkol sigara kullanıyor nadiren de olsa . O kadar saygı duyduğum arkadşım su an gözümde hiç .

Efe. Öncelikle bu güzel cevabin icin cok cok tesekkür ederim. Allah razi olsun. Gercekten vaktini alip onca satirlari yazman benim yazdiklarimada deger verdiginin bir göstergesidir benim icin. Tekrar cok tesekkür ederim.

Marka takintim zaten hic olmamisti benim. Kückken belki degil ama simdi istesem bende markali giyebilirdim. Istemiyorum ama. Oldum olasi ne modayi takip etmisimdir ne markayi. Iste bu yüzden hele ki tesettür konusu olunca marka ve moda takintisina cok karsiyim. Tamam cok paran olabilir ve bu yüzden pazardan 10liraya degil de magzadan 100liraya esarp aliyor olabilirsin. Ama senin 100liralik esarpin digerinin 10liralik esarpindan daha kiymetli degildir. Ve her kim o sekilde hareket ediyorsa o tutuma karsiyim. Bu sadece esarp icin degil giyilen ve takilan kullanilan her sey icin gecerlidir. Yani kisacasi demek istedigim markali giyebiliyorsan iyi hos güzel ama bu insana baskasini yargilama hakkini vermez. Hz. Ömer misalini yazman da cok güzel oldu ve cok yerinde oldu.

Dedikoduya gelince yine cok haklisin. Yeter ki bize ufacik bir yem verilsin sazan gibi atlamaya tabiri caizse ne kadar ya yatkiniz. Hani diyorsunya ben yaptigimdan emin olduktan sonra kim ne derse desin. Iste bende yaptigimdan emin olabilmek istiyorum. Yani icimden bir ses yapipta basaramayacagim. Yada bana neden kapandin diye sorarsalar affallayip vermem gereken cevabi veremeyecegim diye bir korku var icimde. Simdi ki aklima olsaydi zamaninda ailemden kapanipta acilan o kisiye cok farkli bir sekilde yaklasirdim. Ama herseyde bir hayir vardir. O olaydan sonra en kendime ders aldim. En basta kimsenin hayatina karismama karari aldim. Aileme deger verdigim icin herhalükarda günaha girmelerini istemem kimse istemez. Ama ben yinede inaniyorum ki o yazdigim mail ile üzerime düsen görevi yerine getirdim. Evet dedigim gibi simdi ki aklim olsaydi farkli sekilde uyarirdim. Ama o zaman ki aklim o kadarina yetiyordu. Elimden gelen o kadardi. Ama simdi diyorum bir insan belirli bir yasi gectikten sonra sen ne kadar konusursan konus o yine kendi dogru buldugunu yapacaktir.

O yüzden öncelikle ben kendi dogrumu bulmak istiyorum. Kendi dogrumu yasamak istiyorum. Ve o sekilde insanlara örnek olmak istiyorum. Sözlerimden cok davranislarimla. Ama tabi ki de ögrendiklerim ve bildiklerim ile örnek olmak istiyorum. InsaAllah.

Evet, insanin en büyük düsmani seytandan ziyade insanin kendi nefsi imis. Ve buda cok dogru. Söyle bir etrafimiza bakarsak yasanan tüm huzursuzluklarin önde gelen sebebi nefis arzu ve istektir. Evlenen bir cift örnegin: dügünümde bana 5 degil 3 bilezik takildi neden nicin bu sekilde kavgalar basliyor. Komsum yeni mobilya almis bende istiyorum. Televizyonda yeni bir esya gördüm cok pahali ama bende istiyorum. Vsvsvs. Aklima gelen en basit örnekleri yazi vereyim dedim. Umarim ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.

Gözlemlemeye ve bilgi hatta ilim sahibi olmaya calisiyorum. Bi aralar öyle bir heves vardi ki icimde hatta hafiz olabilirmiyim acaba diye düsünmüstüm :) ama sonra hafizligin büyük emek istedigini uzun zaman istedigini ve büyük bir sorumluluk istedigini ögrendim. Hafizliktan önce basarmam gereken daha farkli seyler oldugunu anladim. Bir büyügüm ise bana bir gün demisti ki din ve iman cok derin bir olaydir düsündükce derinlere batarsin dikkat etmessen de cikamazsin (harifyen böyle dememisti tabi ki ama o manaya gelmisti). Yani sanirim demek istedigi suydu ki bazi seyleri oldugu gibi kabul etmeyi ögrenmelisin. Riza göstermelisin. Kabul edebilmelisin. Bazi seylerin bir aciklamasi yoktur. O öyledir. Nokta. Sanirim demek istedigi buydu. Ve evet Allaha sükür tesettürden soguma günlerim artik geride kaldi. Simdi kapanmayi istedigimi ve ne icin istedigimi de biliyorum. Son adimi yada daha dogrusu ilk adimi atmam gerekiyor sadece.

Rabbim evladiniza hayirli bir ömür nasip etsin insaAllah. (Anne olmayi benim gibi evlenecek olan kardeslerimizede nasip eylesin insaAllah :emir_bebek:). Verdigin örnekle de ne demek istedigini anliyorum. Amma ne zaman ki kendim ana olursam o zaman cok daha iyi anlayacagim bundan eminim. Ve o gün geldimi de senin bu yorumun aklima gelecektir :)

"varsın çevren hata yapsın ama sana yaptırmalarına izin verme" diye yazmissin. Iste bende tam bunu demek istedim az yukarda. Her bir insan kendi dogrularini ve yanlislarini kendi günah ve sevaplarina göre yasar. Fikir alis verisinde bulunabiliriz. Hatta birinin dogrusu digerinin dogrusuna agir basar. Ragmen herkes kendi yolunda ilerler. Bundan sonra bende insaAllah hata yapmamaya calisacagim. En azindan yaptigim hatalar (Allah aff etsin) kendi hatalarim olmasi lazim.

Dügün noktasina iyi ki deginmissin. Cünkü tekrar kk'ye gelme sebebim aklima dügün meselesi gelmis olmasiydi. Ben en basta mevlidli olsun istedim dügünümüz. Ama sonra bunun mümkün olmayacagini ögrendim. Ve bunu duyunca cok üzüldüm. Ve gelelim asil söylemek istedigime. Ben caligili dügünde tesettürlü bir gelin olmak istemiyorum. Nasil ki mevlidli dügünde acik basli bir gelin olunmazsa bana göre calgili dügünde tesettürlü gelin olamaz. Bu bir celiskidir cünkü. Ama ayni zamanda dügünden önce kapanip dügünüm icin tesettürümü birakip sacimi yaptirmakta istemiyorum. Tesettür bir ömürlüktür ve dügün icin cikarilmamasi gerekir bence. Sende durum farkliymis kina gecesinde kadin kadinaymissiniz. Ne demek istedigimi umarim anlatabilmisimdir. O yüzden de kararsizim.

Yani uzun lafin kisasi: kapanip dügünümde acilmak istemiyorum, tesettürlü bir gelin olarak caligli dügün istemiyorum. Ya kapanirim mevlidli dügünüm olur. Yada acik sekilde calgili dügünüm olur. Böylesi en dogrusudur diye düsünüyorum. Yanlissam eger beni aydinlatin lütfen.

Tekrar tekrar coook tesekkür ederim. Allah razi olsun. :71:

Son düzenleyen: Moderatör:
Efe. Öncelikle bu güzel cevabin icin cok cok tesekkür ederim. Allah razi olsun. Gercekten vaktini alip onca satirlari yazman benim yazdiklarimada deger verdiginin bir göstergesidir benim icin. Tekrar cok tesekkür ederim.

Yani uzun lafin kisasi: kapanip dügünümde acilmak istemiyorum, tesettürlü bir gelin olarak caligli dügün istemiyorum. Ya kapanirim mevlidli dügünüm olur. Yada acik sekilde calgili dügünüm olur. Böylesi en dogrusudur diye düsünüyorum. Yanlissam eger beni aydinlatin lütfen.

Tekrar tekrar coook tesekkür ederim. Allah razi olsun. :71:

arkadaşım bende sana tşk.edr...Allah hepimizden razı olsun inş...eğerki bir kişiye dahi bu konuda azıcıkta olsa faydam olursa ne mutlu bana...neden biliyormusun?bazen ahireti düşünürüm Allah'ım derim ne olur düşmanımı bile bana orada gösterme...bu konuyu fazla uzatmayacağım yanlış anlama olabilir...

zaten şöyle bir bakıyorum bazı yazıların benim düşüncemle örtüşüyor...düğün konusunda en mantıklısını düşünüyorsun...kapanıp düğününde açılırsan o zamana kadar yapmış olduğun emekleri bir kalemde kenara atmış olursun...çevredende daha çok tepki alırsın...sen ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman kapan...ama şunuda unutmamalısın yarının kimseye garantisi yok arkadaşım...artık ben bunu yaşam felsefesi gibi edindim...çünkü yaşadıklarım bana onu gösterdi...bir keresinde bende bir rüya görmüştüm...Azrail efendimiz gelmiş(onu gördüğümü hatırlamıyorum ama o gelmiş işte...) canımı almaya anlatamam nasıl korku nasıl yapmadıklarımdan ötürü pişmanlık duyduğumu "ne olur diyorum bana bir şans verin ne olur biri bana yardım etsin" ama ne gelen var ne giden...sadeece en son bir ses duyduğumu hatırlıyorum..."artık çok geç,o kapı sana kapandı geri dönüş yok zamanında o şansı kullanmadın" gibisine...halen aklıma geldikçe çok kötü olurum...nefsimi terbiye etmek için her an Azrail efendimizin nefesini ensemde hissederim...Yüce Yaradan'ı çok sverim o sonsuz bir sevgidir ancak O'nun azabından gene O'na sığınırım...birde babamın hiç birşeyi yokken ölümden döndü...yoğun bakımda yattı falan...dr. şok oldu nasıl hayatta kaldı ve ameliyat izleri dışında hiç bir rahatsızlığı kalmadı diye...Yüce Mevlamın bir lütfuydu bu bize...ve en büyük ibretlerden birisi...

din konusu öyledir cnm...bu devirde her hocayada güvenilmez...burada mantığımız devreye girer...misal bazı kişiler kadınların hacca gitmesini istemiyor...neden?orası bu devirde çok kalabalıkmış erkeğe değermiş...normal yaşantımızda evt.öyle...ama burada mantık devreye girip düşününce Rabbim geçmiş ve geleceği bilen ilah olduğuna göre bu devirde haccın kalabalık olacağını bilmiyormuydu(tövbe aşa)...o zaman şartına erkekler hacca gitmeli ya da şu kadar asır sonra kadınlar gitmemeli demezmiydi?bu yukarıda yazdığım kısa örn.mantıkla yola çıkıp karar verebileceğimiz şeyler içindir...mantığın devre dışı kalıp tevekkül etmemiz gereken durumada şöyle bir örn.vermek istiyorum...düşün biz insanlara olduğumuz yer kadarıyla duyarız,görürüz.hele birde olduğumuz ortam çok kalabalık olunca sesler birbirine karışınca ne dediğimiz anlaşılmayabilir...ama düşün Rabbim milyarlarca insanı kontrol edebiliyor...ne üstün birşey değilmi...işte bu gibi şeylerde tevekkül etmek ve fazla düşünmemek gerek çünkü okumaktan araştırmaktan aklını kaybetmiş kişilerde vardır...her konuda derine inmek iyi değildir,batabiliriz...bunun içinde üstün bir iman gerek...

kapanıp düğünü nikah salonunda yapmaya ne dersin??kına gecesini de evde kadınlar arasında yaparsın...olmadı karşı komşunun dairesini erkeklere açarsınız...böyle bir imkanın varmı bilmiyorum....

2 sene kadar önce daha lise3teydim cemaate bağlı bir dershaneye gittim evime yakın diye orada sohbetler çok keyifliydi başlarda severek dinliyordum ve kapanmaya karar verdim . Aileme açtıım bu konuyu. Benim ailemde hiç kapalı yok buna rağmen annem haftasonu gider kıyafet bakarız gardrobunu yenilemen lazım dedi . 1-2 gün geçti aldı annemle babam beni karşısına . Annem ben nasıl yemek yapıyorum dedi . Önce sebzeleri alıyor,yıkıye atıyor,soyuyor öyle atıyorum tencereye daha sonrasında da kapatıyorum kapağını . Tesettür de buna benzer eğer sen namaz kılmaz oruç tutmaz gerçek bir Müslüman gibi davranmazsan içi boş kapalı tencereden bir farkın olmaz . Karar senin dedi .. Erteledim . Şimdi üniversiteye gidiyorum eğer nasipse okul bittikten sonra düşünüyorum .
Bir arkadaşım var yeni kapandı namaz kılmıyor alkol sigara kullanıyor nadiren de olsa . O kadar saygı duyduğum arkadşım su an gözümde hiç .

cnm.hatasız kul olmaz...hiç kimse 4 4lük değildir...arkadaşın için bende üzüldüm çünkü o ne için kapandığını bilmiyor olsa gerek yada nefsine sahip çıkamıyordur...annenin söylediği bir yerde doğru aslında hepsini bir arada yapmak o ayrı bir güzelliktir...ama sende bir annene sorsana örn.vererek"anne ben sana ufak bir yalan söylesem mesela geçende bana sormuştun ya yemeğimi beğendin mi diye aslında biraz tuzu eksikti beni affedermisin diye"...sonra biraz daha ağırlaştır "anne geçen gün sormuştun ya okula gittinmi diye aslında ben sana yalan söyledim son 1 saat kız arkadaşlarımla buluştuk,beni affedermisin?"diye... sonra da de ki "anne sen benim senin istediğin bir şeyi yaptığımı zannediyorsun ama ben onu yapmıyorum aslında,affedermisin beni?"de...göreceksin ki annen yaptığın hataya göre kızacak yada cezalandıracakdır...yani demek istediğim şu ki insanın yapmış olduğu ya da yapmamış olduğu her şeyin cezası Allah katında farklıdır...namaz kılmamanın farklı,oruç tutmamanın farklı gibi...sadece günahlar ve sevaplar toplanır hangisi ağır basıyorsa ona göre ceza ya da ödül alırsın...Rabbim çok mağfiretlidir...belki tmmm herşey bitti günahkarlar arasındayım dediğinde Rabbim'in çok hoşuna giden bir sebebden ötürü günahlar affolunur...

bir yerlerden başlamak gerek belki ilk önce kapanıp sonraları içine feyiz düşecek ve namazınada başlıyacaksın...belki önce namazını kılıp sonra kapanacaksın...belki hacca gidip sonra kapanıp namazını kılacaksın...vs..herkesin yaşantısı,fikirleri çok farklıdır...zamanın ne getireceği kişiye göre değişir...ister sade oruç tutsun ister sade namaz kılsın ister sade kapalı olsun...eminim ki içinde kuvvetli bir inanç varsa zamanı geldiğinde hepsi bütünleşecektir...bir yap boz düşünün hepsini birden bozabilirsin bozunca hep aklında kalır...ama hepsini birden yerine koyamazsın...parçalarını tek tek yerine koyarsın bir parçayı yerine koyduğunda diğerini düşünürsün...düşününce onuda koymak istersin...sırası önemli değildir...önemli olan yapbozu yerleştirmektir...ya da sıkılıp bırakırsın...ama bu çok zor bir ihtimal...çünkü insan emeğini kolay kolay bozamaz ya da gün gelir tekrar tamamlamak ister...

bizde isteriz birgün seninde kapanma hikayeni okuyabilmeyi cnm.önemli olan kalbinin ne dediğidir...kalbinde bir inaç,sevgi,bir eksiklik duygusu varsa birgün hepsi olur inş....Rabbim bu huzuru sanada diğer arkadaşlarımıza da yaşatsın inş...

arkadaşım bende sana tşk.edr...Allah hepimizden razı olsun inş...eğerki bir kişiye dahi bu konuda azıcıkta olsa faydam olursa ne mutlu bana...neden biliyormusun?bazen ahireti düşünürüm Allah'ım derim ne olur düşmanımı bile bana orada gösterme...bu konuyu fazla uzatmayacağım yanlış anlama olabilir...

zaten şöyle bir bakıyorum bazı yazıların benim düşüncemle örtüşüyor...düğün konusunda en mantıklısını düşünüyorsun...kapanıp düğününde açılırsan o zamana kadar yapmış olduğun emekleri bir kalemde kenara atmış olursun...çevredende daha çok tepki alırsın...sen ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman kapan...ama şunuda unutmamalısın yarının kimseye garantisi yok arkadaşım...artık ben bunu yaşam felsefesi gibi edindim...çünkü yaşadıklarım bana onu gösterdi...bir keresinde bende bir rüya görmüştüm...Azrail efendimiz gelmiş(onu gördüğümü hatırlamıyorum ama o gelmiş işte...) canımı almaya anlatamam nasıl korku nasıl yapmadıklarımdan ötürü pişmanlık duyduğumu "ne olur diyorum bana bir şans verin ne olur biri bana yardım etsin" ama ne gelen var ne giden...sadeece en son bir ses duyduğumu hatırlıyorum..."artık çok geç,o kapı sana kapandı geri dönüş yok zamanında o şansı kullanmadın" gibisine...halen aklıma geldikçe çok kötü olurum...nefsimi terbiye etmek için her an Azrail efendimizin nefesini ensemde hissederim...Yüce Yaradan'ı çok sverim o sonsuz bir sevgidir ancak O'nun azabından gene O'na sığınırım...birde babamın hiç birşeyi yokken ölümden döndü...yoğun bakımda yattı falan...dr. şok oldu nasıl hayatta kaldı ve ameliyat izleri dışında hiç bir rahatsızlığı kalmadı diye...Yüce Mevlamın bir lütfuydu bu bize...ve en büyük ibretlerden birisi...

din konusu öyledir cnm...bu devirde her hocayada güvenilmez...burada mantığımız devreye girer...misal bazı kişiler kadınların hacca gitmesini istemiyor...neden?orası bu devirde çok kalabalıkmış erkeğe değermiş...normal yaşantımızda evt.öyle...ama burada mantık devreye girip düşününce Rabbim geçmiş ve geleceği bilen ilah olduğuna göre bu devirde haccın kalabalık olacağını bilmiyormuydu(tövbe aşa)...o zaman şartına erkekler hacca gitmeli ya da şu kadar asır sonra kadınlar gitmemeli demezmiydi?bu yukarıda yazdığım kısa örn.mantıkla yola çıkıp karar verebileceğimiz şeyler içindir...mantığın devre dışı kalıp tevekkül etmemiz gereken durumada şöyle bir örn.vermek istiyorum...düşün biz insanlara olduğumuz yer kadarıyla duyarız,görürüz.hele birde olduğumuz ortam çok kalabalık olunca sesler birbirine karışınca ne dediğimiz anlaşılmayabilir...ama düşün Rabbim milyarlarca insanı kontrol edebiliyor...ne üstün birşey değilmi...işte bu gibi şeylerde tevekkül etmek ve fazla düşünmemek gerek çünkü okumaktan araştırmaktan aklını kaybetmiş kişilerde vardır...her konuda derine inmek iyi değildir,batabiliriz...bunun içinde üstün bir iman gerek...

kapanıp düğünü nikah salonunda yapmaya ne dersin??kına gecesini de evde kadınlar arasında yaparsın...olmadı karşı komşunun dairesini erkeklere açarsınız...böyle bir imkanın varmı bilmiyorum....

Allah razi olsun yazdiklarini cok iyi anliyorum ve katiliyorumda. Rabbim cümlemizi Cehennem atesinden korusun insaAllah. Yalniz tabi ki bazi seyler icin sadece dua etmek yetmez icraatta göstermeliyiz. Cenneti istiyorsak onu kazanmak icin iyi ameller islemeliyiz degilmi. Allah yardimcimiz olsun bu dünyada ve öteki dünyada insaAllah.

Babacigina cok gecmis olsun Allah hayirli saglikli bir ömür nasip etsin insaAllah. Ibret demisken, aslinda görebilene hersey ibretliktir. Hersey bir mucizedir. Herseyden ders alabilirdik. Ama bunu basarabilmek önemli olan degilmi. O ilme i imana sahip olabilmek, yada olabilmek icin caba sarf etmek. Cok haklisin her konuda derinlere inmek iyi olmaz gerekmezde hatta. Dedigim gibi bazi seyleri Allahin emrettigi yarattigi gibi kabul edebilmek lazim. Bunun icinde yine senin dedigin gibi güclü bir imana ihtiyac var.

Bazi insanlar dinini kendine göre ayarliyor. Halbu ki Islam ve Müslümanlik üzerine giydin mi tamamiyle oturan bir elbisedir. Ama bazilar bir ordan cekiyor bir burdan cekiyor biraz ordan kisaltiyor burdan kisaltiyor oraya bunu ekliyor buraya bunu ekliyor. Herkes dahil olmamak üzere bazilari islami yada her hangi farkli bir dini kendi cikarlarina göre ölcüp biciyor. Bu ne kadar dogru ne kadar yanlis uzunca tartisilabilinir. Cünkü her insanin düsüncesi farklidir. Amma ve lakin asirlardir degismeyen Kur'an'imizi oldugu gibi kabul etmekten baska dogru olan nedir ki? Hacca gitmek misali? Asirlardir kadin kocasi abisi babasi (misal) ile hacca gidiyordu. Simdi birden neden kadinlara uygun bir yer olmasin? Hasa. Rabbim o kutsal topraklara basmayi bizlerede nasip etsin insaAllah.

Canim nikah salonunda da düsündüm ve olabilirmi diye sordum. Ama kayinannem ben büyük ogluma nasil yaptiysam digerlerine de o sekilde yapicam demis. Sözlümde Allah sizi inandirsin cok temiz kalpli cok iyi yürekli bir insandir. O benim icin bir mucizedir ve hayatimda verdigim en dogru karardir. Ama onunda bir istegi var beni karisi olarak aldigi gün tabiri caizse güzelcene kurtlarini dökmek istiyor. Ve bende ona kiyamiyorum. Cocuklugundan beri beni sevmis. Sonra birden bire gercekten bana sahip olmus (sahip olmus derken onunla evlenmeyi kabul ettigimi kast ediyorum). Bu sefer ikimiz birlikte hasretlik cekiyoruz. Ve önümüzde de bir cok engel var asmamiz gereken. Birde dügünü erkek tarafida yaptigi icin daha da bir sey demiyorum. Ve caligili olacagini kabul ettim.

Tabi ki yarina cikacagimiza dair elimizde bir senet yok. Ama sen söyle canim ne yapayim o halde? Dügünden önce kapanip dügün icin acilmak istemiyorum. Ama caligli dügünde tesettürlü bir gelin olmakta dogru degil ki?

InsaAllah Rabbim dügünden sonra hayirli bir ömür nasip eder ve tesettüre bürünmem icin bana imkan verir.

Hayırlı uğurlu olsunn able çok sevindim kapanmış olmana
Rabbim sana yaptığın hiç bir şeyden pişman olmadan yolunda dosdoğru ilerlemeyi nasip etsin inş.
Ve hiç bir zaman Unutma bu sözüm giyicek kıyafet bulamayıpta bunaldığında aklına gelsin
Sen ALLAH RIZASI İÇİN TESETTÜRE GİRDİN

Tabi ki yarina cikacagimiza dair elimizde bir senet yok. Ama sen söyle canim ne yapayim o halde? Dügünden önce kapanip dügün icin acilmak istemiyorum. Ama caligli dügünde tesettürlü bir gelin olmakta dogru degil ki?

InsaAllah Rabbim dügünden sonra hayirli bir ömür nasip eder ve tesettüre bürünmem icin bana imkan verir.

cnm.hayırlı duaların için tşk.edr...seni anlayabiliyorum...erkek tarafınında gönlü olması lazım düğününüz için...kayınvalidende bir yerde haklı...diğerlerine nasıl yaptıysa ona da öyle yapmak ister en azından çevreye karşı...benim kayınvalidem diğerlerine çalgılı,içkili yapmış düğünlerini bize mevlidli yapınca çok eleştiri almıştı çevreden...hatta paran yoksa söyleseydin biz verirdik diyen bile olmuş...ama biz kız tarafı olarak ortak karar olduğunu maddiyatla ilişkisi olmadığını üstüne basa basa anlatmak zorunda kalmıştık...demek istediğim o ki çevreden gelecek eleştirilerde olcaktır ve bunu herkes kaldıramaz...sözlün ilk evlenecek erkek olsaydı tepki fazla olmazdı...ama senin sözlünde çalgılı olmasını istiyorsa haklısın yapılacak birşey yok gibi görünüyor...sana bir şey sormak istiyorum...düşün ki evlendikten sonra en yakın birisi çalgılı düğün yapıyor eşin birlikte oynamak istiyor,oynarmısın...eğer cvp. evt. ise şimdi kapan düğününde de tesettürlü ol...bazen mecbur kalıyoruz kurtlarımızı dökemesekte oyun sahasında görünmeye...ben ilk evlendiğimde 1-2 kere düğünde oyun sahasında görünmek zorunda kalmıştım...Allah affetsin...

kızlar bugün ilk defa dışarı çıktım şimdi tamamen diyorum artık kapandım...
kendimi garip hissettim ama alışırım heralde
çok heyecanlandım yeni görenler olunca hepinize teşekür ediyorum darısı isteyenlerin başına

cnm.hayırlı duaların için tşk.edr...seni anlayabiliyorum...erkek tarafınında gönlü olması lazım düğününüz için...kayınvalidende bir yerde haklı...diğerlerine nasıl yaptıysa ona da öyle yapmak ister en azından çevreye karşı...benim kayınvalidem diğerlerine çalgılı,içkili yapmış düğünlerini bize mevlidli yapınca çok eleştiri almıştı çevreden...hatta paran yoksa söyleseydin biz verirdik diyen bile olmuş...ama biz kız tarafı olarak ortak karar olduğunu maddiyatla ilişkisi olmadığını üstüne basa basa anlatmak zorunda kalmıştık...demek istediğim o ki çevreden gelecek eleştirilerde olcaktır ve bunu herkes kaldıramaz...sözlün ilk evlenecek erkek olsaydı tepki fazla olmazdı...ama senin sözlünde çalgılı olmasını istiyorsa haklısın yapılacak birşey yok gibi görünüyor...sana bir şey sormak istiyorum...düşün ki evlendikten sonra en yakın birisi çalgılı düğün yapıyor eşin birlikte oynamak istiyor,oynarmısın...eğer cvp. evt. ise şimdi kapan düğününde de tesettürlü ol...bazen mecbur kalıyoruz kurtlarımızı dökemesekte oyun sahasında görünmeye...ben ilk evlendiğimde 1-2 kere düğünde oyun sahasında görünmek zorunda kalmıştım...Allah affetsin...

Biz icki icmiyoruz kesinlikle. Yani calgili dügün olsa bile ickili kesinlikle olmayacak. Sordugun soruyu bende cok düsündüm biliyormusun. Elbet bir gün bir dügüne davet edilecegiz cünkü. Ama e$imin benimle birlikte orda 'göbek atmak' isteyecegini sanmiyorum. Cok kiskanc biridir pa$am :17: Ragmen cevabini bilmiyorum gercekten. Halen bilmiyorum ne yapardim öylesi bir durumda diye =/

Hanimlar bir anket actim cevap veriseniz cok sevinirim :)

http://www.kadinlarkulubu.com/anket...-einizin-maai-kadar-gecinebiliyormusunuz.html

kızlar bugün ilk defa dışarı çıktım şimdi tamamen diyorum artık kapandım...
kendimi garip hissettim ama alışırım heralde
çok heyecanlandım yeni görenler olunca hepinize teşekür ediyorum darısı isteyenlerin başına

hayırlı olsun cnm...alışırsın zamanla...çok sevindim...Allah bir ömür bu huzurdan mahrum etmesin seni ve bizleri...bu huzurunun başka huzurları doğurması dileğiyle...

Back
X