Başımı açacapım yardım

Hanımlar,
dilerim ama dilerim konu da dini içerikli yazılar yoktur, dalga geçenler zaten yandı da, dini içerik yazan varsa ekstra yandı.

Bir kadın burada derdini yazıyor, konu içeriğinin baş örtüsü olması hemen rahatsız ediyor nedense, oysa mesele kişilik hakları, bir kadın üzerinde kurulan baskı, bir kadının derdi, bir kadının ailevi ve çevresel sorunları, kadın dertli anlatabildim umarım.

Annem babam, ablam ,yeğenim, kızım ve ben aynı evdeyiz. Evde çok büyük sorunlar var. Mesele buraya dayanıyor. Sadece baş değil. Annem yuvamı yıktı, eşimden beni ayırdı, ablama da aynısını yaptı. Kızımın giydiği eteğin rengi bile sorun ve kavga bu evde. Tek başıma eve çıkma gücüm yok. Boşandığım eşim ev alacağım dön diyor.
annem zorla ayirdi esimden diyorsun
esinle mutluysan don kocana geri
annenle de gorusme bir daha
yapma arkadasim 44 yasindasin tamm cok baskiyla buyumussun belli ki
ama evladin icin bir adim at , kendin cekmissin ona cektirme bari
anneler guclu olmak zorunda , evladin icin o evden kurtul yazik degil mi ona?

Lise 2 den beri başı kapalıyım. Artık başımı açmak istiyorum. Rüyalarında saçlarımı kat kat kestirmişim dışardayım görüyorum. Annem de yanımda birşey demiyor görüyorum. Öyle boyatıp çok gösterişli olmak da hoşuma gitmiyor. Saçını toplayıp mandal tokayla bağlayan kadınlara bakıp bakıp iç geçiriyorum. Tek isteğim mandal tokayla saçlarımı toplayıp güneşin altında rüzgarda dolaşmak.
Sadece mandal toka takmak için mi şaka gibisin. Dışardaki güneşi düşüneceğine ahiretini düşün bence. Başında bir ayet taşıyorsun. İstediğin için değil Allah emrettiği için örtüyorsun. İstediğin zaman atılacak bişey değil ki. Bi daha düşün derim

Hanımlar,
dilerim ama dilerim konu da dini içerikli yazılar yoktur, dalga geçenler zaten yandı da, dini içerik yazan varsa ekstra yandı.

Bir kadın burada derdini yazıyor, konu içeriğinin baş örtüsü olması hemen rahatsız ediyor nedense, oysa mesele kişilik hakları, bir kadın üzerinde kurulan baskı, bir kadının derdi, bir kadının ailevi ve çevresel sorunları, kadın dertli anlatabildim umarım.
mune lutfen konuyu kapatmayin
gercekten destege ve fikirlere ihtiyaci var konu sahibinin
dinle alakali degil bu konu

Eşim şans oyunları oynuyordu

O zaman is degisir. Oncelikle evi aldirin, tapuyu da alin. Sonra maas/kredi kartini vermesi sartiyla evlenin. Maas karti sizde dursun, siz ona harclik verin. Parayi siz idare edin yani. Bana kalirsa evlilik oncesi anlasma da yapin, tekrar kumar oynarsa mal varligini alip oyle bosanin.

Geri evlenmeseniz bile evi aldirin derim, cocugunuzun gelecegine yatirim olsun. Gecer otururrsunuz hem de. Enikonu konusun. Bak sen parayi kumara yatiriyorsun ama bizim bir cocugumuz var, gel onun rizkini sacip savurma, cocugumuza yatir diceksiniz. Yoksa kazandigi paralar havaya gider. Borca sokun, krediye sokun mutlaka.

mune lutfen konuyu kapatmayin
gercekten destege ve fikirlere ihtiyaci var konu sahibinin
dinle alakali degil bu konu
Büyük bir kavga olmadıkça veya hakaretler havada uçuşmadığı müddetçe dokunmayacağım, az biraz konu sahibesinin yazdıklarına baktım, gerçekten dertleşmeye ve fikir almaya ihtiyacı var.
Kimse bu kadın açılmak istiyor diye yargılamasın, dini yorum yapmasın, dalga geçmesin, yapan olursa kib butonlarına basılsın lütfen.
Artık insanların nasıl giyineceğine, nasıl bir hayat süreceğine karışır olduk, kişilik haklarına saygı kalmadı.

Annem babam, ablam ,yeğenim, kızım ve ben aynı evdeyiz. Evde çok büyük sorunlar var. Mesele buraya dayanıyor. Sadece baş değil. Annem yuvamı yıktı, eşimden beni ayırdı, ablama da aynısını yaptı. Kızımın giydiği eteğin rengi bile sorun ve kavga bu evde. Tek başıma eve çıkma gücüm yok. Boşandığım eşim ev alacağım dön diyor.

Yaşadıklarınız için başkalarını suçlamayı bıraktığınız an, yaşayacaklarınız için kimseye hesap vermemeniz gerektiğini daha net anlıyorsunuz. Bakın 44 yaşındayım diyorsunuz. Bilirim anne baskısının ne olduğunu ve hatta insan yaş aldıkça daha ayrı koyar insana.

Bu bir baş örtü mevzu değil ama düğün günü gelin başımın topuzuna kadar karışıp "Nolur şöyle yaptır" diyen bir annem var, bunun bile deli psikolojik baskısını yapan ve ona kıyamayarak kendi isteklerim ile onun istekleri arasında git gel yaşayan ben...

Kendiniz olamadığınız hayat yarım hayattır, 44 yıl bunu siz yaşadınız, o yarım hayatı ki bir saç tokası hayali, her sokakta karşınıza çıkmaya devam ediyor. Kendinizden de çıktınız yani. Siz tamamen kendi isteklerinize yöneldiğinizde ilk etapta saçma bir suçluluk duygusu da yaşayacaksınız tahminim. O eşiği, mümkün olduğunca kaçarak değil, yüzleşerek atlarsınız. İlk yorumumda da dedigim gibi, el için dogmadiniz, el için ölmeyeceksiniz, o halde el için de yaşamayın.

Konunuzu keşke aile içi her işime, giyimine kadar karışan ve bunun baskısını yapan, beni olmadığım biri haline getiren anne babam olarak acsaydiniz, inanın daha faydalı yorumlar alırdınız.

Yani benim anlamadığım sen başını açarken Allah neder diye değil de elalem ne der diye mi düşünüyorsun.eger elalemi düşünüyorsan zaten ortmenin de bir anlamı yok.aç gitsin

Canım ablam başını kapatıp kapatmamak Senin kendi şahsi düşüncem ben 16 yaşında kapandım şu an 29 yaşına girmek üzereyim kendi isteğimle ve kendi rızamla annem karşı çıkmasına rağmen kapandım Çünkü bu benim Çünkü bu benim özgürlüğüm. Sen 44 yaşındasın bu konuda annenin dahil hiç kimseyi dinlemek zorunda değilsin Senin gönlünden kalbinden geçen neyse onu yapmak senin için en güzeli Bana sorarsan başını açmamak Bu saatten sonra en doğrusu olur ama kendini nasıl rahat hissedecek sen nasıl mutlu olacaksan bunu uygulamak Senin elinde her başı kapalı imanlı Mümin olmadığı gibi her başı açık da kötü bir insan diye bir kural yok insanların üzerindeki kıyafetler onların kişiliğini göster memeli kendinizi baskı altında hissediyorsanız annenizin zoruyla kapandıysa nız zaten onu takmanız size pek bir şey kazandırmaz zaten yaşınızda gelmiş iyi yani gönlünüz ne diyorsa kalbinizden geçen neyse onu yapın hep bize bize sorarsanız açmayın deriz sevgilerle kal ablacığım dilerim Doğru olanı yaparsın kendin için en doğrusu neyse onu yaparsın Allah yardımcın olsun bu zor durumda

Lise 2 den beri başı kapalıyım. Artık başımı açmak istiyorum. Rüyalarında saçlarımı kat kat kestirmişim dışardayım görüyorum. Annem de yanımda birşey demiyor görüyorum. Öyle boyatıp çok gösterişli olmak da hoşuma gitmiyor. Saçını toplayıp mandal tokayla bağlayan kadınlara bakıp bakıp iç geçiriyorum. Tek isteğim mandal tokayla saçlarımı toplayıp güneşin altında rüzgarda dolaşmak.
Başörtüm benim kimliğim , onunla gurur duyuyorum . Gençliğimde senin gibi isteklerim olmuştu , olabilir , normal . Hepsini eşimin yanında yapabiliyorum artık , bu yetiyor :)

Başörtüm benim kimliğim , onunla gurur duyuyorum . Gençliğimde senin gibi isteklerim olmuştu , olabilir , normal . Hepsini eşimin yanında yapabiliyorum artık , bu yetiyor :)

Konuyu sabotaj etmek istemiyorum ama yazmadan geçemedim.
Giysiden kimlik olmaz hanımefendi.
Bunu geçtim zaten son yazdığınız cümle bana çok acıklı geldi. "Kimlik"inizin isteklerinizi yaşamanıza engel olmaması için bir erkeğe bağımlısınız. Bunda ne özgürlük, ne bireysel hak ne de karakter göremiyorum. Toplum baskısından kurtulmak isteyen bir insana baskıyı nasıl yumuşatacağını yazmışsınız, baskıdan kurtul bile diyememişsiniz zaten kendi isteklerinizi de bastırmışsınız.

Ben de cidden şunu anlayamıyorum. Aynı konuyu "Başım açık kapanmak istiyorum" diye açsa çok sevgili hoşgörülü üyelerimiz hemen yardımda bulunup kapanması için elinden geleni yapacakken başı kapalı bir kız açılmak istediğinde yok açılış töreni deyip aşağılamaya çalışanlar yok kapananların açık olanlara göre daha namuslu olduğunu kanıtlama çabasına girenler var. Herkes kendini kapanmaya hazır hissetmeyebilir ya da istediği şey bu olmayabilir. 5 vakit namazını kılıp başı açık olan arkadaşlarım da var, sizden daha mı az Müslümanlar? Neyin kompleksini yaşıyorsunuz veya ne konuda eksikliğiniz var? Tesettürlüyüm deyip "İstemiyorsan, hazır değilsen açıl" diye gayet saygılı yaklaşan kişiler de olmuş, nedir sizin onlardan farkınız? Hoşgörünüz tek taraflı ne yazık ki, cidden üzülüyorum.

Davalarımı reddediyordu o yüzden boşanamıyorduk, ancak ortak yaşam sağlanamadığı için yanı ev boşanma davamız karara bağlandı. Boşandık. Bu arada ilk günden bu yana etrafımda dolandı durdu. Bir daha kumar oynar yine yapar diye dönmedim ama döneceğim. Yine oynarsa en azından şu evden bi çıkayım.

Çok teşekkür ederim tüm mesajları dikkatlice okudum. Önümü görmem için bana ışık tuttu. Meselem sadece saç filan değil. Boşanınca aile yanına sıpındım. Dışarı çıkmama yürüş yapmama hatta kızımı verdiğim spor kurslarına kadar baskı altındayız. Evde babam annem ve bir de onları kışkırtan ablam var. Bir sn önce evini ayıracağım. Evini ayırınca buradan müjdeyi vereceğim. Ben ben olacağım. Kızım da kendisi olacak. Herkese çok teşekkürler ediyorum.

Yolunuz bahtınız açık olsun dilerim. Buradaki bazı gereksiz insanlara aldırmayın, kendi hayatını dilediğince yaşamasına zamanında izin verilmediği için belli bir hayatı kanıksamış insanların burada verdikleri canhıraş tepki aslında "Ben istediğim gibi olamadım o da olamasın" mantığından başka bir şey değil. Her şey gönlünüzce olsun.

Back
X