Başımı açacapım yardım

Lise 2 den beri başı kapalıyım. Artık başımı açmak istiyorum. Rüyalarında saçlarımı kat kat kestirmişim dışardayım görüyorum. Annem de yanımda birşey demiyor görüyorum. Öyle boyatıp çok gösterişli olmak da hoşuma gitmiyor. Saçını toplayıp mandal tokayla bağlayan kadınlara bakıp bakıp iç geçiriyorum. Tek isteğim mandal tokayla saçlarımı toplayıp güneşin altında rüzgarda dolaşmak.
tövbebismillah... açıl bacım..

Mandal toka hevesiniz de gececek o zaman tekrar mi kapanacaksiniz?Bence tesettur bu kadar kolay olmamali..Keske zorla kapanacaginiza hic kapanmasaydiniz.Cunku tesetturlu olup sonradan acilmak daha günah-miş,öyle diyorlar.

İçinden geldiği gibi yaşa bu senin hayatın.. En çok annenden çekiniyorsan onunla dürüstçe konuş.
Bir çok kişi "keşke hazır olunca kapansaydın" demiş ama galiba bu kişiler başkasının hayatını kendisinin yaşadığı şartlarda sanıyor. Başını örtmeye zorlanan çok fazla genç kız var.
Aileler ergenliğe girince hatta bazıları girmeden daha çocuk yaşta zorlanıyor. Yolda hiç görmüyor musunuz daha minicik çocukların tesettürle dolaştırıldığını. Onlar başka milletten mi?

Çocuktuk daha bir arkadaşımın ailesi onu zorlayacak diye regl olmaya başladığını bile saklamıştı bir kaç ay.. Tabi nereye kadar anlaşılmaz siz düşünün.. Bu derece bir psikolojik baskı var işte..

Konu sahibinin şartlarını da bilmiyoruz. Dalga geçmeden veya eleştirmeden önce ülkemiz şartlarını göz önünde bulundurun ve kalp kırmayın derim..
Mandal toka diye dalga geçenler bu sadece bir işaret. Kızcağızın kendi bedeni üzerinde karar merci olmamasının sadece bir simgesi..

En mantıklı ve en anlamlı yorum bu olmuş...

Çok teşekkür ederim tüm mesajları dikkatlice okudum. Önümü görmem için bana ışık tuttu. Meselem sadece saç filan değil. Boşanınca aile yanına sıpındım. Dışarı çıkmama yürüş yapmama hatta kızımı verdiğim spor kurslarına kadar baskı altındayız. Evde babam annem ve bir de onları kışkırtan ablam var. Bir sn önce evini ayıracağım. Evini ayırınca buradan müjdeyi vereceğim. Ben ben olacağım. Kızım da kendisi olacak. Herkese çok teşekkürler ediyorum.
lutfen guclu olun , dua edecegim sizin icin , insallah istediginiz hayata kavusursunuz

Mandal, tokaya özenmenizi bazilari alaya almis. Ne kadar üzücü ve yanlis bir tavir.
Yetiskin bir kadinin toka takip, icinden geldigi gibi disariya cikamamasi, toka takmayi hayal edecek durumda olmasinin nedenleri elestirilmesi gerekirken.

Konu sahibi, "insan eti agirdir". Kendiniz ve cocuklariniz hakkinda bir cok konuda karar verme hakkiniz elinizden alinacak aileniz ile beraber yasiyorsaniz.

Bence ilk önce hayatinizi gözden gecirin ve bir is bulun, calisin, para kazanin ve cocugunuzla AYRI bir eve tasinin. Kendiniz ve cocugunuz icin yasayin, aileniz, cevreniz icin degil. Inanin bunun icin hic kimse size madalya vermeyecek.

Tesettür konusunda ise: Basinizi acmak istemeniz bir anlik heves mi yoksa gercekten istiyor musunuz iyice düsünün, karar verin. Eger hala basinizi acmak isterseniz, ailenize güzelce aldiginiz karari anlatip konusun.

halbuki 44 yaşındaki bir kadının mandal toka hevesi ne kadar üzücü. şu kadının maruz kaldığı baskıyı görmeyip dalga geçmek o anneden babadan zerre kadar farklı kılmıyor o yorumları yazanları.

Konuyu dinle nasıl bağladınız anlamıyorum, burada ailesinin yanında kızıyla yaşayan giydiğinden yediğine karışılan kavgalara sebep olan bir kadın var. Ben cesaret istiyorum sadece.

44 yaşına gelmişsiniz. Daha önünüzde çok uzun yıllar var bu yılları heba etmeyin yarın mandal tokanızı takıp çıkın dışarı. 1 gün 2 gün garipserler 3. Gün garipseyecek başka birsey bulur sizi unuturlar merak etmeyin.

Hala geç değilken hayallerinizi gerçekleştirin.

sen nasıl yaşamak istiyosan öyle yaşa buraya çok bilmiş arkadaşlar açmak daha günah yazmış günahı sevabı ancak Allah bilir ayrıca istemeyerek takıncada günah değil mi o zaman bu dünyaya bi kere geldiniz istediğiniz gibi yaşayın:kahve:

Disarda 7 yasinda cocuklarda bas ortusu goruyorum.Ne kadar üzuldugumu anlatamam.Kucuk cocuk nerden bilsin kapanmayi parkta basörtusuyle oynuyor.Allahim akil versin ailelerine.
Toplumumuz baskisiini biliyoruz. Konu sahibi daha yasin kucuk gonlunden geldigi gibi yaşa.Burda mandali yorum yapanlara ahkam kesmeyi birakin.
Dalga gecicipte iyice kizi uzmeyin.Acilmak varmis icinde baksaniza demekki annesinde ailesinden cekiniyor.
Keske her aileye egitim verilse cocuklari özgur iradesine biraksalar.

43 yaşında bir kadınsınız bu neyin hayali?Ergen misiniz siz?Eşiniz müsade ediyorsa yapın ya da yıllardır zoraki kapanmışsınız hiçbir sevabı yok bunun size.Beyniniz ayrı telden siz ayrı telden.Toplum baskısıyla yapmayın zaten içinizden gelerek kapanın.

Bıktık başımı açmak istiyorum kapamak istiyorum gibi konulardan. Kendi hür iradeniz kime ne???
Ben kapalıyım mutluyum başkası açık mutlu olur artk milletin ne dediğini bırakın . Bu hayata bi defa geliyorsunuz. İstediğiniz gibi yaşayın..
Sevgili yaparlar aileye sormazlar kocaya kaçarlar aileye sormazlar başımı açmak istiom ama ailem??? Bu mantığı çözmüş değilim..
Kocanla aranda problem olmayacaksa kimseyi takma.

Bi egitiminiz, mesleginiz yok sanirim?
Basinizi acip acmama mevzusunu bilmem, sizin sorununuz 44 yasinda cocuklu bi kadin olup halen ailenizin her seye karismasi, müdahale etmesi ve size soz hakki tanimamasi.. Keske konuyu o sekilde acsaydiniz, daha yardımcı yorumlar gelebilirdi.. Bu tip konularda mutlaka tartisma cikiyor.. Bi de ifadeleriniz biraz komik geldi bana ve bazı uyelere, saclari ruzgarda savurmak filan.. Kusura bakmayin..
Ne zamandir aileniz ile berabersiniz, cok oldu mu bosanali? Calisma sansiniz asla yok mu?
Bi de baya takilmissiniz, aciklayayim, burada sikayet edilince korktugunuz sekilde bi sey olmaz, paniklemeyin, uyari alirsiniz veya bi kac gun giris yapamazsiniz siteye, bilmeden yasakli konu actiniz diye tutuklanacak haliniz yok..

Son düzenleme:
Ben anlayamadım mandal toka hayaliyle dalga geçmenin manasını.Ya da 44 yaşındasın ne bu hayaller tavırlarını.İnsanın hayatıyla ilgili hayaller kurması için yaş sınırı mı var?

Hayat senin hayatın canım.İster açık ol ister kapalı.Gönül gözün kapalı olmasın.Boşver kim ne diyorsa desin.

Bu saatten sonra acamazsin.. cunku cevre baskisini goze alamazsin

Dalga geçenler,yok biz ne yapalımcılar...

Yazık ya.Kadın bile kadının halinden anlamıyorsa erkeklere şaşırmamak gerek.Baskı ile kapanan binlerce kadın var bu ülkede.Herkes sizin gibi kendi hür iradesiyle kapanmıyor ya da açık gezemiyor hanımlar,azıcık yaşadığınızın yerin farkına varın.

Polemik yaratmazsanız polemik olmaz ayrıca.Sıkıntı gördüğünüz yorumları kibleyip geçin,bu konu dini değil sadece toplumsal bir konu gayet de,sonuçta çevre baskısı diye bir gerçek var ülkemizde,insanlar bunu ayıplıyor aileler ayıplıyor kadının kafasının karışması çok çok normal.

Konu sahibi hayat sizin hayatınız,kimseye kulak asmamaya bakın belki laf edenler olur ama he deyin geçin,istediğinizi giyin istediğiniz gibi yaşayın.1 kere geldiniz bu dünyaya,kimsenin keyfi,düşüncesi sizden önemli değil.

Oyle uzuluyorum ki bu sekilde baskiyla yetistiren ailelerin cocuklarina , bende kapaliyim ve halimden gayet memnunum .Sizin yasiniza gelmis bir kadinin kapanmak istiyorum demesi ne kadar normalse , sizinkide o kadar normal ,hakkinizda hayirlisi olsun.

kadınlar bile kadınlara destek olmuyor yazıklar olsun sanki hiç zorlama baskı yokmuş gibi herkes sizinki gibi bir hayat yaşıyormuş gibi davranmaya devam edin bir gün siz de aynı muameleyi görürsünüz

Aynen katılıyorum
Yorumlar komedi sanki Norveçte İsveçte yaşıyoruz. Al kafandan çek eşarbı çıksın yazmışlar sanki toplum baskısı mahalle baskısı yok
Kadın çocuklu yetişkin kadın ama babam parka bile çıkarmıyor yazmış

Böyle bir çevre buyur mu dicek sizce??? Önce boşandı, sonra saçını açtı belliydi zaten yoldan çıkmak istemese boşanmazdı kesin var bir şeyler dicekler, yollu dicekler , dicekler de dicekler

Kadın 44 yıl baskı altında yaşamış, istediğini giyememiş, istemediği bir giysiye zorlanmış. Mandal toka hayal mi olur yazmış bununla bile dalga geçmişler?!

Şu kadına dik dur kararının arkasında, tebrik ederim yazmak bu kadar mı zor?!?,

Back
X