Başımı açacapım yardım

Hayat sizin hayatınız gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın. Kimse sizin hayatınızı yaşamıyor konuşan konuşsun nasıl olsa unutuluyor. Kendiniz için en doğru kararı siz vereceksiniz.

Konu başlığını babaevine dönmek olarak nasıl değiştiririm mune yardım farklı alanlara çekilmesini ben de istemiyorum.

Konu başlığını babaevine dönmek olarak nasıl değiştiririm mune yardım farklı alanlara çekilmesini ben de istemiyorum.
Değiştirmene gerek yok ablacım gelip okuyan,çekmek isteyen gelir yine evde tak tokanı der. Sizin hiç aklınıza gelmemisti dimi bu :KK53:
Bende ailemle ve oğlumla yaşıyorum aynı evde çok kolay değil sizin kadar değil ama illaki uyumsuzluk oluyor.
Kocaman insan anne baba baskısı kabul edemiyor

Konuyu sabotaj etmek istemiyorum ama yazmadan geçemedim.
Giysiden kimlik olmaz hanımefendi.
Bunu geçtim zaten son yazdığınız cümle bana çok acıklı geldi. "Kimlik"inizin isteklerinizi yaşamanıza engel olmaması için bir erkeğe bağımlısınız. Bunda ne özgürlük, ne bireysel hak ne de karakter göremiyorum. Toplum baskısından kurtulmak isteyen bir insana baskıyı nasıl yumuşatacağını yazmışsınız, baskıdan kurtul bile diyememişsiniz zaten kendi isteklerinizi de bastırmışsınız.
Bazı istekler kontrol altına alınmalı diye düşünüyorum . O isteği bitirmeye çalışmak yada bastırmak değil , doğru yerde kullanmak gerekiyor diye düşünüyorum . Bu her istek için geçerli .
Başörtüsü benim kimliğim , çünkü sıradan bir kıyafet değil bana göre . Bi ayakkabı ile bir değil mesela . Bilmem anlatabildim mi ?
Bazı isteklerim için eşime bağlıyım , siz değil misiniz ? Eşime bağlı olmam karaktersizlik mi ?

Saç senin vücut senin yazacakken aklıma "kan benim damar benim geldi:D:D"neyse nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın bence :)

bu düşünceler içinizden geçerken hala kapalı olmanız pek de birşey ifade etmiyor senin hayatın nasıl mutluysan öyle yaşa

43 yaşında bir kadınsınız bu neyin hayali?Ergen misiniz siz?Eşiniz müsade ediyorsa yapın ya da yıllardır zoraki kapanmışsınız hiçbir sevabı yok bunun size.Beyniniz ayrı telden siz ayrı telden.Toplum baskısıyla yapmayın zaten içinizden gelerek kapanın.
Niye 43 yaşında insan hayal kuramaz mı? Hayal kurmak ergenlik midir? Herkes senin gibi OT olmak zorunda mı? Sana ne kadının günahından sevabından?

Konu sahibi inşallah güzel bir iş bulup kızınızla ayrı eve çıkarsınız birlikte bi hayat kurarsınız. Güçlü olmaya çalışın, anne babanızın sizi ezmesine izin vermeyin dik durun karşılarında. Siz artık kendi kararlarınızı verebilecek olgun bi kadınsınız. Nasıl mutlu olacaksınız öyle yapın. Yolunuz açık olsun inşallah

Disarda 7 yasinda cocuklarda bas ortusu goruyorum.Ne kadar üzuldugumu anlatamam.Kucuk cocuk nerden bilsin kapanmayi parkta basörtusuyle oynuyor.Allahim akil versin ailelerine.
Toplumumuz baskisiini biliyoruz. Konu sahibi daha yasin kucuk gonlunden geldigi gibi yaşa.Burda mandali yorum yapanlara ahkam kesmeyi birakin.
Dalga gecicipte iyice kizi uzmeyin.Acilmak varmis icinde baksaniza demekki annesinde ailesinden cekiniyor.
Keske her aileye egitim verilse cocuklari özgur iradesine biraksalar.
Aynen öyle valla bende tesettürlüyüm amam bende üzülüyorum ne gerek o yaştaki çocuğa o kendi versin kararını ilerde geri yobaz kafa ellerınden gelse doğduğu gibi kapatcaklar

Ek olarak,
Allah'in izniyle, tamamen kendi istegim ve kararimla tesetture girdim.. O surec benim icin bile(kendim istedigim halde) oyle zor oldu ki, alistigim bi goruntu var, yasanti var, seytan uğraşıyor bi yandan, yapamam taşıyamam gibi geliyor vs vs.. Bir de ailem, cevrem karışsaydı kimbilir ne kadar sıkıntı yaşardım.. Baskı gerçekten cok kotu bi sey..
"Çek eşarbı çıkar" demek bana cok sığ geliyor.. O kadar kolay olsa, o kadar ozgur olsa zaten konu acmaz, hic tanimadigi insanlardan medet ummaz..
44 yasinda, cocuklu bi kadin olmak ozgur olmayi saglamiyor maalesef bazi ailelerde..

Son düzenleme:
Evde aç bence bende evlendiğimden beri kapaliyim açılmayı düşünmüyorum bole daha rahat hissediyorum.

Aynen öyle valla bende tesettürlüyüm amam bende üzülüyorum ne gerek o yaştaki çocuğa o kendi versin kararını ilerde geri yobaz kafa ellerınden gelse doğduğu gibi kapatcaklar
Gecen seferparka gittik 7 yasinda cocuk kafasinda basörtu vardi okadar sinirle dimki annesiyle konuscaktim.arkadasim bosver gitme dedi bu bir tane dolu boyle insanlar dedi .
Cok sinir oluyorum ellerinde olsa cocuklara kara carsaf giydircekler.
Biraksinlar kendileri ne zaman istersr ozaman kapansin .

Back
X