• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başımı açma düşüncesi

Zorla olacak bsey degil kapanmak baban hata yapmis insanin icinden gelmesi gerekli bnce bnde kapaliyim fakat baban sen evlendikten sonra acilsanda bu dusuncesni degistirmez gbi geldi kapandigina gore babani cok seviyor deger veriyorsun eger gercektn deger veriyorsan acilma derim cnku tavrini sana karsi degistirir bnce snde bunu kabullenebilir misin once onu dusun ve oyle kararini ver insallah hakkinda hayirli olani verirsin canim

Seni cok iyi anliyorum, aynilarini yasadim ama ben boyun egmedim. Icinden ne geliyorsa onu yap,bir sure sonra istemeselwr de kabullenecekler.

Sevdiğiniz adam oldukça mantıklı yorumlar yapıyor.
Kendi meselenize onu karıştırıp yoktan yere kötü etmeyin bence de.

Kişisel haklarınızı bir başınıza savunacak gücünüz yoksa yeterli olgunluğa sahip değilsiniz demektir.
Aldığınız hiç bir karar da sağlıklı görünmez bana.

Geçin babanızın karşısına ve bir bir anlatın duygularınızı, kararınızı..
Ne olacaksa olacak.

Hayırlı Ramazanlar hanımlar babam çok tutucu bir insan ..İstemediğim halde lisede kapandım uzun ısrarı sonucu...yıllardır buna alışmaya çalıştım ama alışamadım şuan açılmak istiyorum önemli olan insanın içinden geldiğince olması diye düşünüyorum açılınca aynı ben olucam tek değişen başımdaki örtü olucak nişanlanacağım kişiyle konuştum kendi kararın her türlü yanındayım dedi ama babamdan çekiniyorum bunu nasıl yapsam ? Lütfen yargılamayın

Ek olarak gerçekten kapanmamak için lisedeyken çok çabaladım içimden gelince yapayım dedim ama babam gitti bana hediye eşarp aldı bunu bugün takip çıkıcaksın yoksa kızım değilsin dedi yani bu olay yıllardır aklımdan çıkmıyor zoraki olmasa belki şuan bu düşüncede olmazdım
Bunun yargılanacak bir tarafı yok. Anlayamıyorum. Yaratıcı insanı tercihlerinde özgür bırakıyor mecbur etmiyorken nedir bu ebeveynlerin tutumu? İbadetler ve tercihler ebeveynler ister diye yapılamaz. Karar sizin. Hiçbirşeye mecbur değilsiniz. Lütfen kendinizi kötü hissetmeyin.

Evlendikten sonra zor açılırsın bide kocanın ailesi bıdı bıdı edecek. Evlenmeden açıl. Gerçi bu kapanmak nedir ya ne biçim kelime neye kapanmış içinemi kapanmış
B
Sevdiğiniz adam oldukça mantıklı yorumlar yapıyor.
Kendi meselenize onu karıştırıp yoktan yere kötü etmeyin bence de.

Kişisel haklarınızı bir başınıza savunacak gücünüz yoksa yeterli olgunluğa sahip değilsiniz demektir.
Aldığınız hiç bir karar da sağlıklı görünmez bana.

Geçin babanızın karşısına ve bir bir anlatın duygularınızı, kararınızı..
Ne olacaksa olacak.
haklısınız

Bunun yargılanacak bir tarafı yok. Anlayamıyorum. Yaratıcı insanı tercihlerinde özgür bırakıyor mecbur etmiyorken nedir bu ebeveynlerin tutumu? İbadetler ve tercihler ebeveynler ister diye yapılamaz. Karar sizin. Hiçbirşeye mecbur değilsiniz. Lütfen kendinizi kötü hissetmeyin.
Sizin gibi düşünen insanlara ihtiyacım vardı saolun

Bencede nisandan once acilman daha iyi olur senin icin. Cunku sonra acilirsan nisanda kapali, gelinlikte acik olursun. Bi tuhaf olur. Babanla otur bunu ciddi ciddi konus derim ben. Nisanlini karistirma. Once anneyle veya varsa ablayla paylas konuyu. Onlar onden bi girizgah yapsinlar. Sende bi ara al karsina konus. Hayat senin hayatin. Evlenecek yasa gelmissin sonucta. Evlenecek bi kadin kendi kararlarini dile getirirken korkmamali. Evlatliktan red edecek degil seni. Zaten oyle birsey yapicak bir babaysa da ne diyim canim. Dik dur ve kendi hayatini istedigin gibi yasa canim.

Bence bu konu dini bir konu değil nasıl namaz kılarım demiyor başımı açmak istediğimi aileme nasıl anlatacağını soruyor
Anneniz kararınıza saygı duyar ve size destek çıkarsa babanıza kabullendirmek sanki daha kolay olur ama kabul ederse babanız evlendikten sonra ne yaparsa yapsın diyecektir büyük ihtimalle
Nişanlınıza evlendikten sonra açılmayı kabul ettirebilirseniz sanki daha rahat olur gibi

Insan in içinden gelmedikçe o örtüyü takmanin anlamı yok bence. Ben olsam acilirdim nişanlım böyle istiyor derdim kapalı olmamı istemiyor derdim. Ilk başta belki baban tepki verir ama sonra muhakkak alışır.

Back
X