- 23 Kasım 2023
- 17
- 20
- 3
- Konu Sahibi matrixcodes
-
Eğer annesinin kızlık soyadını biliyorsa imzasını da iyi taklit edebilirse çok şey yapabilir. Böyle bir endişeniz varsa ilgili makamlara şikayette bulunun...Merhaba arkadaşlar bilgi verirseniz çok sevinirim, bir yakınımın başına gelen ve bizimde gelebilir olan bir şey hakkında soracaktım. çünkü kim bilebilir bize ne yapabilir bilmiyoruz
Kimlik no, doğum tarihi ve adresini bilen biri en fazla ne yapılabilir nasıl daha fazla koruma sağlanabilir bilginiz varsa yazar mısınız araştırdım ama bilgiler kısıtlı gibi.
Evet bunu mesela x'te öğrendim birde e devlette hat varmı kontrol edilebiliyor ama işte insan ne zaman ne olur korkuyorE-devlet üzerinden kimlik numarasına kısıt koyarak, iradesi dışında şirket ortağı veya yetkilisi yapılmayı engellesin.
Evet biliyormuş zaten yakınlar hep biliyorlarEğer annesinin kızlık soyadını biliyorsa imzasını da iyi taklit edebilirse çok şey yapabilir. Böyle bir endişeniz varsa ilgili makamlara şikayette bulunun...
Korkmakta haklısınız, kimin ne yapacağı belli olmaz.Evet bunu mesela x'te öğrendim birde e devlette hat varmı kontrol edilebiliyor ama işte insan ne zaman ne olur korkuyor
Keşke hiç bir işlem fiziki parmak izi olmadan yapılamasa bence dolandırıcılık çok azalırdıKorkmakta haklısınız, kimin ne yapacağı belli olmaz.
Mesela benim yeni kimliklerden ilk çıktığında imza işlenmesi yakınlarımda var ama bende yok bunu ekletmelimiyim sistemde var mıdırEğer annesinin kızlık soyadını biliyorsa imzasını da iyi taklit edebilirse çok şey yapabilir. Böyle bir endişeniz varsa ilgili makamlara şikayette bulunun...
En basitinden olta mailleri, sms ile gelen fake linkler vs de bir anlık gafletle dolandırılmaya neden olabiliyor. Parmak izi tek başına çözüm olamıyor.Keşke hiç bir işlem fiziki parmak izi olmadan yapılamasa bence dolandırıcılık çok azalırdı
Hayır kimlik değil sadece bildiğiniz kimlik no ve doğum tarihi biliniyor başka bilgiler yok ama adres ve anne soyadı tanıdık olunca zaten bilinmiş oluyorKimlik kayıp ilanı versin yeni kimlik çıkarsın herhangi bir şey olursa kimlikten bulmuşlar ben kaybetmiştim yenisini çıkardım bakın der
Ya inanın hiç bilmiyorum. Hatta benim kimliğimde var mı onu bile bilmiyorum..Mesela benim yeni kimliklerden ilk çıktığında imza işlenmesi yakınlarımda var ama bende yok bunu ekletmelimiyim sistemde var mıdır
Doğrudur aslında ben normal fiziki demek istedim mesela bankada parmak izi hat çıkarırken falan her önemli şeyde mobil değil bildiğiniz gerçek fizikiEn basitinden olta mailleri, sms ile gelen fake linkler vs de bir anlık gafletle dolandırılmaya neden olabiliyor. Parmak izi tek başına çözüm olamıyor.
O zaman hiç bir işimizi online halledemez kurumlarda saatlerce sıra beklerdik.Doğrudur aslında ben normal fiziki demek istedim mesela bankada parmak izi hat çıkarırken falan her önemli şeyde mobil değil bildiğiniz gerçek fiziki
Aslında çok önemli işlerde demek istedim hat çıkarırken gibi tam kilit işlerde bilmiyorum Allah hepimizi dolandırıcılardan korusunO zaman hiç bir işimizi online halledemez kurumlarda saatlerce sıra beklerdik.
Ya hayır işte dümenden kimlik kayıp yapacak ki herhangi bir şey olursa inandırmış olurHayır kimlik değil sadece bildiğiniz kimlik no ve doğum tarihi biliniyor başka bilgiler yok ama adres ve anne soyadı tanıdık olunca zaten bilinmiş oluyor
Konu sahibi madem bu kadar korkuyorsun en güzeli bu yanittaki gibi yapman. Allah korusun adın kullanılarak birşey yapılırsa itiraz edecek sağlam delilin olur.Kimlik kayıp ilanı versin yeni kimlik çıkarsın herhangi bir şey olursa kimlikten bulmuşlar ben kaybetmiştim yenisini çıkardım bakın der
Internetten bulamadıkta kimliği alan biri adres ve anne kızlık soyadını öğrenebilirmi? kimlik yenileyince tehlike azalırmı tedbir falan oluyor muKonu sahibi madem bu kadar korkuyorsun en güzeli bu yanittaki gibi yapman. Allah korusun adın kullanılarak birşey yapılırsa itiraz edecek sağlam delilin olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?