Basit bir ilkokul öğretmeni

hakaretler dışında cokta haksız olmadıklarını söylersem forum beni taşa tutar. Bu ıstek meselesi ben öğretmenlerin son halini uzunca bir süre gözlemledikten sonra mesleğimi yapmama kararı aldım. Ve hiç pişman değilim. Anadolu öğretmen lisesi mezunuyum ve hazırlık sınıfımdan beri tek ögretmen olmak istiyorum diyen insan olmama rağmen tek öğretmen olmayan ben oldum üstelik okulunu okuduktan sonra. İçimde 1 gr pişmanlık yok hatta tam tersi saygı görüyorum her gün kendimi geliştiriyorum şimdilik tek üzüldügüm nokta çalışma saatlerim ve tatilim. 4 yıl sonra ne hissedeceğini bilemezsin kimseyi takma üzülme ama insanların söylediklerini de yabana atma..

ayyy canım yaaa hiç kendini üzme ben öğretmen olabilmek için nelerimi vermezdim bazen bu yaşta bile sınava hazırlanıp öğretmenlik okuyasım var da gözüm kesmiyor var mı daha güzel bir meslek hemde kutsal insan yetiştiriyorsun yaaa kendini bilmez varlıklara takılma...

bir de aynı olay benim başıma geldi anne ve baba tarafımda hiç üni. okuyan olmamıştı ilk ben kazandım ama şanssız bir şekilde hem katsayılar düşürüldü hemde babam sınava girerken hiç çabalama göndermiyeceğim seni üni. ye diyerek sınava soktu ve ben o moral bozukluğuyla son tercihlerim olan onlarıda her ihtimale karşı boşta kalmayım diye yazmıştım ziraat mühendisliğinin zootekni bölümünü kazandım işim hayvanların bakımıyla ilgiliydi uygulama derslerinde ahır bile temizliyorduk ve bana akrabalarımdan bir kaç tanesi b.k mühendisi deyip dalga geçiyorlardı halbuki kendileri baba parasıyla bir yerlere gelmiş babaya sırtını dayamış ve şimdide babasının kurduğu işi yürüten insanlardı ama ben takmıyordum gülüp geçiyordum....

hiç birşey olmasamda üni. hayatını yaşayacaktım şimdi mutluyum ama hep hayalimde öğretmenlik var...hiç üzülme ve mesleğine sahip çık koru onlara karşı ve öğrencilerini yetiştirirken kimseyi küçümsememeyi öğret...

hakaretler dışında cokta haksız olmadıklarını söylersem forum beni taşa tutar. Bu ıstek meselesi ben öğretmenlerin son halini uzunca bir süre gözlemledikten sonra mesleğimi yapmama kararı aldım. Ve hiç pişman değilim. Anadolu öğretmen lisesi mezunuyum ve hazırlık sınıfımdan beri tek ögretmen olmak istiyorum diyen insan olmama rağmen tek öğretmen olmayan ben oldum üstelik okulunu okuduktan sonra. İçimde 1 gr pişmanlık yok hatta tam tersi saygı görüyorum her gün kendimi geliştiriyorum şimdilik tek üzüldügüm nokta çalışma saatlerim ve tatilim. 4 yıl sonra ne hissedeceğini bilemezsin kimseyi takma üzülme ama insanların söylediklerini de yabana atma..

Merak ettim, neden vazgeçtiniz ? Ben topa tutmuyorum, bence çok normal bir istek. Sonuçta sizin fikirleriniz ve kararınız :)

Öğretmenlik mesleklerin en kutsalıdır.
Kendi ilkokul okudumu okudu.E kimin sayesinde .
O basit dediği ilkokul öğretmenleri sayesinde.
İlkokul öğretmenlerine basit demekle farkında olmadan kendinin basitliğini koymuş ortaya.

Bir sınıf öğretmeni olarak diyorum ki beni sallamayan adamlar mesleğimi duyunca imrenerek bir bakıp senli benli konuşmadan sizli bizli konuşmaya geççiyor. yarım gün çalışıp 2.300 maaş alıyorsun. her gün şık şık giyinip gidiyorsun okula ve herkes san saygı duyuyor.. ben mesleğimden çook memnunum. sınıfçı olarak özel zor olur . devlet daah iyi özel ders de pek olmaz ama yapanlar var tabi. doğu görevi dediğin 3 yıl hatta ben 2 yıl yapıp eş durumu ile batıya geldim. hem doğuyu gezdim feth ettim. 25 bin sınıf öğretmeni alan değiştirdi şimdi 8000 boşluk var branşımızda.. hiç morelini bozma bizim yerimizde olmak isteyen çok insan var

Son düzenleme:
Merak ettim, neden vazgeçtiniz ? Ben topa tutmuyorum, bence çok normal bir istek. Sonuçta sizin fikirleriniz ve kararınız :)

Öncelikle şunu söyleyeyim şu anda amirlerimden birinin kızına ders veriyorum ve çok yol aldık. -ÜCRET ALMIYORUM-
Daha önce de bu forumdaki konularımdada yazıyor bir kuruş para almadan ufacık bir teşekkürü kabul etmeden hiç bir beklentim olmadan ders verdim ve bir insanın hayatını değiştirdim.
Yani hala karsıma cıktıgında ıyy kötü çirkin modunda değilim ama bu benim için bir süreçti. Benim annem babam ayrı ve km lerce öteye öncelikle doguya gitmek istemedim. En önemli sebebi terör ama bir antalya mersin izmir de benim için azap olabilirdi iş hayatı daha farklı. sonra rotasyon kokusu 8 yılda bir il dısı rotasyon yasamak istemediğim bişeydi. aslında en önemlisi her mezunu atamak zorunda değiliz denmes 2 ay resmi tatil olmasına rağmen 3 ay tatil denmesi kısacası yaptıgımız işin hiç bi şekilde kıymetinin bilinmemesi.

Ama tekrar ediyorum durumu hiç begenmiyorum ögretmenlerin cogu bezgin ve isteklerini gitgide kaybediyorlar ben yolumu farklı çizdim ama çözüm bu değil ve toplum acısından cok üzülüyorum. Ayrıca önüme cıkan herhangi ihtiyacı olan birine vaktimi seve seve ayırdım ayırırım..

Öncelikle şunu söyleyeyim şu anda amirlerimden birinin kızına ders veriyorum ve çok yol aldık. -ÜCRET ALMIYORUM-
Daha önce de bu forumdaki konularımdada yazıyor bir kuruş para almadan ufacık bir teşekkürü kabul etmeden hiç bir beklentim olmadan ders verdim ve bir insanın hayatını değiştirdim.
Yani hala karsıma cıktıgında ıyy kötü çirkin modunda değilim ama bu benim için bir süreçti. Benim annem babam ayrı ve km lerce öteye öncelikle doguya gitmek istemedim. En önemli sebebi terör ama bir antalya mersin izmir de benim için azap olabilirdi iş hayatı daha farklı. sonra rotasyon kokusu 8 yılda bir il dısı rotasyon yasamak istemediğim bişeydi. aslında en önemlisi her mezunu atamak zorunda değiliz denmes 2 ay resmi tatil olmasına rağmen 3 ay tatil denmesi kısacası yaptıgımız işin hiç bi şekilde kıymetinin bilinmemesi.

Ama tekrar ediyorum durumu hiç begenmiyorum ögretmenlerin cogu bezgin ve isteklerini gitgide kaybediyorlar ben yolumu farklı çizdim ama çözüm bu değil ve toplum acısından cok üzülüyorum. Ayrıca önüme cıkan herhangi ihtiyacı olan birine vaktimi seve seve ayırdım ayırırım..

Bu cvbı vereceğinizi bilerek sormuştum :)
Siz öğretmenliği sevmiyor değilsiniz, ya da gareziniz öğretmenliğe değil.
Devletin, bizlerin öğretmenliğe verdiği öneme sitem ediyorsunuz :) Ve bence haklısınız.

Basit bir öğretmen olacak uçakla gelsin derken ne demeye çalışmış babanın arkadaşı anlamadım. Senin dansöz olmıcam ki öğretmen olucam demen gibi talihsiz bir cümle herhalde. Başkasının parasını yemediğin kendi emeğinle çalıştığın sürece her iş değerli hepsinin de kendine göre zorlukları, tatmini var.

Ailene gelince aileler kıyamaz çocuklarına hep en iyisi onların olsun ister, ondan beğenmiyorlardır seçtiğin mesleği. Ben lysye hazırlanırken annem hiç bir mesleği yakıştıramazdı bana. -Anne Psikoloji yazıcam -Kızım sen bilirsin ama delilerle mi uğraşıcaksın bütün gün içini karartırlar -Hukuk? -Amaan doğru düzgün kazanamıyorsun başladığında ne yap bayılaıcan avukat olup birsürü işsiz avukat var -Sınıf öğretmenliği? - İyi git doğudaki köy okullarına gör bayılıyorsun zaten oralara. -Sosyoloji/felsefe? - İş bulamazsın ki. Kesinlikle böyleydi diyalogumuz hiçbir işi beğenmezdi, sonra tabi tercih zamanı benim puanım Pdrye psikolojiye vs yetmedi istediğim şehirde bende mecburen uluslararası ilişkilerle, kamu yönetimiyle doldurdum tercih kağıdını. Sanırım şuan mezun olur olmaz bir büyükelçi olmadı diplomat olacağımı sandığı için çok mutlu, çok havalı birşey zannediyor okuduğum bölümü :1: :1: Neyse demeye çalıştığım şu ki aileler daha önce etrafta eşinde dostunda gördükleri meslekleri pek beğenmiyor çocuklarının çok yüksek potansiyelleri olduğuna dair çocuksu bir inanç besliyorlar. Ama senin mesleğini yapmaktan ne kadar keyif aldığını anladıklarında yine sevineceklerdir senin adına.

cevrendeki insanlar oldukca cahiller
bu insanlari mi takiyorsun
ayrica anaokul ogretmeni dadilik mi hem dadilik olsa ne yazar
en güzel ögretmenliklerden biri bence
alt temizlemek ne demek
ne kadar basit insanlar var
hic kimseye takma kafani
herseyi basaracak güc görebiliyorum sende burdanda olsa
basarilar dilerim:)

Öğretmenlik çok kutsal bir meslek, bunu küçümseyenlere acıyorum.
Toplumumuzda öğretmenlerin daha ikinci sınıf meslek gibi gözükmesi bu öyle olduğundan dolayı değil, sağolsun (!) devletimizin bu kutsal mesleğe verdiği mükemmel(!) değerden kaynaklanıyor..

Bu sistemi değiştirecek olanlar gençler, gençleri yetiştirenler kutsal öğretmenler.
Hayallerinizin peşini bırakmayın, ne güzel hırslandırmışlar sizi

Ayrıca insanlar konuşur da, konuşur. asla susmaz. iyiliği veya kötülüğü istemekten değil de, eleştiriyi çok sevdikleri için. Pek tınlamamak lazım

herşey bir yana (zaten arkadaşlar gereken şeyler söylemişler) ''BASİT BİR İLKOKUL ÖĞRETMENİ olacak bırak uçakla gelsin." ne demek? ne ifade etmeye çalışmış anlamadım gerçekten? hani "bırak otobüsle gelsin boşa para gitmesin" dese neyse de... daha düzgün bir cümle kuramayan insanları ciddiye alma boşuna. kendini ifade edemeyişinden anlaşılana göre kendisi düzgün bir ilkokul eğitimi alamamış belli ki o yüzden ilkokul öğretmenlerine garezi vardır belki.

hayalinden asla dönme, ülkenin senin gibi öğretmenlere öğretmen adaylarına ihtiyacı var, bu mesleğin tek kazancı para değil maneviyat da var, bu mesleğe gönül verenlerin emeği asla parayla ölçülemez

Annem fen ve teknoloji öğretmeni. Kurs ile beraber 2500 alıyor. :ssz:
Maaş olarak düşünürsen bir bayn göre yeter. Ayrıca bırak tebrik etmesinkler. sen hırs yap herkesi geç :15:

Keşke şimdiki aklım olsaydı da, o taptığım bölüm matematiğin öğretmenliğini okusaydım....Ne kadar da rahat tutuyordu puanım:50:
Mesleğini öp te başına koy canım...

İlkokul öğretmeni olduğun halde gitar ve piyono çalman gerçekten çok garip.

Sen daha garipsin..

yorumları okumadım
ama ben de öğretmen olduğum için yazmak istedim..
2007 senesinde bölümüm gözde bir bölümdü 2011 de atamalar oldu çok iyi puan almama rağmen atanamadım az sayıda atama yaptılar alanımdan..
atanamadım ama çevremdeki başka alandan olanlar atandı halbuki açık ara farkla en yüksek puan bende idi.. ama sonuca bakıyorlar atanamadın sen!!
neyse bir ay sonra ne mi oldu??
şimdi Amerika'dayımm master doktora yapmaya hak kazandım..
hem de bursluyum babamdan ailemden hiç para istemedi istemiyorum da..
şükürlr olsun rabbime...
babam annem aşırı duygusaldır ama babam dedi ki git kızım ben arkandayım!!
şimdi herkes ama herkes çevremdeki gururla bakıyor bana..
geleceğin yardımcı doçent adayıyım şükürler olsun..
babamda ailemdeki gurur bana yetiyor şükürler olsun!:nazar:

zaman onları takma üzülme zamanı değil!!!

Back
X