Basit bir ilkokul öğretmeni

Bir sınıf öğretmeni olarak size diyebileceğim tek şey inanın bu meslek parası için değilde gönülden kalpten yapılabilecek bir meslek. Birilerine birşey öğretmek.İleri ki zamanlarında onları çok farklı mevkilerde görmek dünyanın hiç bir zevkinde yoktur. Bu sene benim ilk öğrencilerim üniversite sınavına hazırlanıyorlar. İki il değiştirmeme rağmen halen daha ellerim üzerlerinde devamlı arar sorarım. Hani derler ya ilk göz ağrılarım onlar benim.Şimdi yazarken bile içim kıpır kıpr oluyor. Her birinin güzel yerlerde görmek devlete faydalı birer fert olduklarını görmek kadar güzel bir duygu yok..Size diyeceğim seviyorsanız mesleğinizi tıkayın kulaklarınızı..Peygamberlik mesleği diye geçer bazı kaynaklarda. Bir harf öğretmek, iz bırakmak var mı dünyada bundan zevkli birşey ... bence yok...

hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Babamın arkadaşı olan o adam zaten çok patavatsız biriydi ilerde zaten binemeyecek bari şimdiden binsin demeye getirmiş.Aslında çok haklısın hiç takmamam gerek ama ilk defa bana böyle hakaret edildi :( çok şaşkınım çok kırgınım ben de sınıf öğretmenimi çok severim hala da ziyaretine gideriz ilkokul arkadaşlarımla.Acaba sadece bana mı böyle davranıldı yoksa bütün öğretmenlerim aynı cümleleri işitti mi :( ?

ne bicim insanlarmis bunlari diyenler yaa soktayim ve ancak cekememezliklerine veriyorum inan baska hicbir aciklamasi olamaz. gunumuzde hangi meslegin uni.den cikar cikmaz garantisi varmis acaba?? (doktorlar desen onlar da doguya gidiyo nobet ertesi dinlenmeden calisiyo bu insanlik mi)
ama su da guzel ki bunlar seni umutsuzluga dusurmemis aksine hirslandirmis. masallah hobi sahibi uretken de bi insansin. Allah yolunu acik etsin basarilar diliyorum arkadasim:21:

cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim çok haklısın ama hayallerimin yüzüme böyle çirkin bir biçimde vurulması çok üzdü beni :(

Yanlış iş seçimi 40 seneni götürür.Bırak senin için öyle böyle desinler.Sen Yarının çocuklarını yetiştireceksin onlara farklı olmayı sen öğreteceksin.Yaşadıkların senin en güzel öğretmenin bence...
Benimde Hayellerim çok büyük darısı başıma :D:D:D:D

hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Babamın arkadaşı olan o adam zaten çok patavatsız biriydi ilerde zaten binemeyecek bari şimdiden binsin demeye getirmiş.Aslında çok haklısın hiç takmamam gerek ama ilk defa bana böyle hakaret edildi :( çok şaşkınım çok kırgınım ben de sınıf öğretmenimi çok severim hala da ziyaretine gideriz ilkokul arkadaşlarımla.Acaba sadece bana mı böyle davranıldı yoksa bütün öğretmenlerim aynı cümleleri işitti mi :( ?

Hasta olduğunda doktor.Acıktığında gittiğin restoran da ki aşçı.Kendini bulduğun kemanın nasıl çalındığını öğreten sanatçı.Konuşmayı yaşamayı görmeyi herşeyi sana öğreten eğitimini veren öğretmenler.
Eğer öğretmenlerimiz olmasaydı yarına bakabilirmiydik. Basit bir öğretmenmişmiş Laflara bak hele.
Tüm öğretmenlerin öğretmeni çoğunun hayatta ikinci annesi Anaokul öğretmenleri.
Allah yolunu açık eylesin mutlu olacağın yolu seç.Bir zaman sonra para mutluluk vermez.
hele bir düşün Yolda karşılaştığın genç bir bayan ve delikanlı elini öpmeye çalışırken :)
-Hocam bizi hatırladınız mı...

Evet çok haklısınız zaten arkadaşlarımızın dediği gibi bu iş parası için yapılmaz ben çok severek yazdığım hayalim olan bu mesleği böylesine küçümsemeleri en azından ayıp :(

Kendini bosa uzuyorsun cnm.
En kutsal meslegi yapiyor olacaksin.
Ne mutlu sana :))
Belki de bizim cocuklarimizin, aynasi sen olacaksindir.
Kulak asma boyle soyleyenlere.
Gul gec ablacim.

amaaannn salla gitsin.milletn ne dediği niye önemli senin için?? sen mutlu olacağın işi mi yapıosun.geresi boş.üniversite hayatının kıymetini bil öyle canını dişine takıpta nie çalışacaksınki nie kasıyosun kendini.keyfine bak.ilerde zaten bi dünya sorumluluğun olacak.evlilik,iş,çocuk,aileler,mal mülk derdi vs. vs. şimdiden kendini yorma.

ben de bir anasınıfı öğretmeni olarak söyleyebilirim ki ne dadılık yapıyorum ne bebek altı temizliyorum ben sadece mesleğimi yapıyorum.yeri geliyor tuvalete çocukları ben götürüyorum,yeri geliyor kusuyorlar ben temizliyorum.Ama bu benim mesleğimin saygınlığını kaybettirmez.çocukluğumdan beri istediğim tek meslekti asıl branşım lise olmasına rağmen özellikle anasınıfı öğretmenliğini seçtim.sana tavsiyem kimse için hayallerinden vazgeçme.aldığın parayla ya da mevkiiyle mutlu olmuyorsun.her sabah bıcır bıcır o sesleri duydukça,o saflığı,o temizliği gördükçe iyiki bu mesleği yapıyorum diyorsun.etrafını dinleme sadece içindeki heyecanı kaybetmeden yaşamaya bak

Beğenmedikleri o "basit" öğretmene çocuklarını tıpış tıpış götürüp emanet etmeyi biliyorlar ama...

Öğretmenin değerini anlayamamış toplumlardan bir tanesi olduğumuz için aslında ciddiye bile almadım bu insanları. Atatürk'ün öğretmenler hakkındaki sözlerini bir kere daha okumalısın bence, kendine olan inancın yenilensin. İlkokul öğretmenimi yıllar sonra tekrar buldum ben, onun sayesinde başarılı ve azimli bir öğrenci oldum, sorumluluk almayı öğrendim, liderlik özelliklerine sahip olmamı o kazandırdı bana... Ona o kadar minnet borçluyum ki...

Kimsenin aklını çelmesine ve seni üzmesine izin verme, hayatta öyle örnekler var ki, bu insanları utandırır derecede. Herkes sevdiği işi yapsa aslında dünya daha yaşanır bir yer olurdu hepimiz için.

Canım sen kendını neden bu kadar uzdun ki ..evet ogretmenlık belki cok maaşı olmayan bir meslek ama bır kadın ıcın bence en uygun mesleklerdn bırı.emın ol kendıne yetıcek kadar paran olacaktır ve kmseye muhtaç olmazsın! Hele sen bır mezun ol bak evlenıcek çağa gelnce çevrendekı tum erkek annelerı senın gbı bır gelın ısteyecek.neden mı cunku calısma saatlerın bellı aksam 5 olmadn evnde olursun.haftasonu tatıln var.dini ve mıllı tum bayramlarda tatıldesın.çalısma ortamın nezıh olacak.kendn gbı ogretmenlerle çalısacksn. Eve katkıda bulunacaksn.sadece kocanın parasını yemeyeceksın.bu kadar guzel olanaklara sahıpken nedn bu kadar uzgunsun anlayamadm.ıftıhar edecegne neredeyse utanıcaksn.senın yerınde olmak ısteyen kaç genç var blyor musun?

Merhaba ben 18 yaşındayım.Bu sene üniversiteye başladım.Benim eskiden beri hayalim öğretmen olmaktı anadolu öğretmen lisesinde de okudum.Bütün arkadaşlarım sana öğretmenlik çok yakışır sen çocukları çok seviyorsun derlerdi.Gerçekten de öyleyim hatta lisede staj yaptığım okulda bütün hocalar beni hep övdü ve staj defterime çok güzel şeyler yazmışlar.Her neyse geçen sene yani bu seneki sınava girdim ve çok da iyi bir puan aldım.Okul öncesi öğretmenliğinde odtü bile tutuyordu ama bana başta ailem olmak üzere herkes şöyle dedi''anaokulu öğretmeni mi olacaksın ? onların hiçbir saygınlığı yok dadı görevi görüyorlar bebeklerin altını mı temizleyeceksin....''ben de büyüklerim diye onların sözünü dinledim ama karar benim diye sınıf öğretmenliği yazdım.
Ama tercih zamani hiç işitmediğim hakaretler aşağılamalar işitttim.Seni doğuda köye atayacaklar teroristler öldürecekler seni asla atanamayacaksın...ve bunun gibi birçok laf işittim ve çok ağladım çok :( hele benim bir kuzemin var o şimdi dekan yardımcısı bana demediğini bırakmadı.Yok ben cahilmişim bari üniversitede kalıp yüksek lisans yapmalıymışım.Sınavı kazandığımda bir kere bile tebrik etmedi bile sadece babama aman bu kıza öğretmenlik yazdırmayın zaten kendisi de öğretmendi eğer ben istesem yüksek lisans yaparım hem de onun yaptığı okulun çok daha iyisin de !!!!tabi tüm bunlar olurken annem beni kolladı kızım hangi mesleği istiyorsa onu yapsın diye.
ve bardağı taşıran son damla birkaç gün önce oldu.Ben vizelerim bittikten sonra bir hafta evime gitmek istedim uçakla.Babam da dedi ki kızım uçakla gelme otobüsle gel paran cebinde kalsın.Fakat babamın arkadaşı demiş ki zaten ''BASİT BİR İLKOKUL ÖĞRETMENİ olacak bırak uçakla gelsin.Bunu duyduğum günden beri ağlıyorum nasıl beni böyle hakaret edebilirler ben dansöz olmayacağım öğretmen olucam ya!!!!!!
ama ben o kadar hırs yaptım ki hiçbir zaman ortalamam 3.50 altına düşmeyecek hem ben baya araştırdım profösörler bile söylüyordu bazı özel okullarda 3 buçuk milyardan başlıyormuş öğretmen maaşları.Zaten ben çok iyi bir okulda okuyorum aynı zamanda keman ve piyano çalıyorum özel ders vericem canımı dişime takacam ve onlardan öyle yüksek bir maaş alacağım ki pişman edicem bana bunnları söylediklerine :( hala ağlıyorum ya ben bu kadar hakareti işitecek ne yaptım ?

sakın üzme kendini bu senin hayatın 40 yıl bu mesleği sen yapacaksın birilerinin lafı için istemediğin bi mesleği okuyacaksan hiç okuma zaten eninde sonunda mutsuz olacaksın ya hayalleri için boğaziçini bırakan insanlar tanıyorum ben.. önemli olan senin ne istediğin hayattan beklentin kaldı ki çoğu öğretmen özel derste veriyor sorun paraysa.. insanlarımızdaki şu çok para kazandıran meslek oku imajını düzeltemedik bi. bak aynı yaştayız banada edebiyat öğretmenliği tutuyordu ben istemedim çünkü hayalim değildi sinema tv istiyordum ben ailem zorla gönderecekti rest çektim her gün istemediğim bi mesleği yaparsam size söveceğim bırakın az para da kazansam istediğim mesleği yapayım dedim,en azından mutlu bı hayat süreceksin bunu düşün. ayrıca başkaları için değil kendin için yaşa her şeyin mükemmelde olsa insanlar konuşacak bi kusur bulacak sana düşen ''ben o değil buyum'' demek. başarılar şimdiden :)

herkes birbirini asaglarda goruyor iste seninde tıpkı dansoz olmıycamki ogretmen olucam demen gibi bastan okurken sana hak verdim insanların bu denli saygısız davranması ve bu meslegi bu kadar kucumsedikleri icin ama orda kullandıgın cumle hic olmadı

Son düzenleme:
herkes birbirini asaglarda goruyor iste seninde tıpkı dansoz olmıycamki ogretmen olucam demen gibi bastan okurken sana hak verdim insanların bu denli saygısız davranması ve bu meslegi bu kadar kucumsedikleri icin ama orda kullandıgın cumle hic olmadı

Ben de dikkat ettim o ayrıntıya.
Benim dansöz tanıdığım var. İlkokul mezunu. Okutulmamış. 15 yaşında evlendirilmiş. Evlenmesine izin verilmiş,ne derseniz yani.
2 çocuğu var. Onlara bakmak için dansözlük yapıyor.
Neden mi ? ilkokul mezununa asgari ücreti bile çok görüyorlar.
Ve asgari ücret ile 2 çocuk bakılmaz. Babaları başlarında yok.
O da her dansettiği geceden 200 tl alıyor. Her gün 200 tl alsa 1 saat dansetse.
Aylık bir öğretmen maaşından yüksek olur, böyle de bir ayrıntı var tabi :)

Ben de dikkat ettim o ayrıntıya.
Benim dansöz tanıdığım var. İlkokul mezunu. Okutulmamış. 15 yaşında evlendirilmiş. Evlenmesine izin verilmiş,ne derseniz yani.
2 çocuğu var. Onlara bakmak için dansözlük yapıyor.
Neden mi ? ilkokul mezununa asgari ücreti bile çok görüyorlar.
Ve asgari ücret ile 2 çocuk bakılmaz. Babaları başlarında yok.
O da her dansettiği geceden 200 tl alıyor. Her gün 200 tl alsa 1 saat dansetse.
Aylık bir öğretmen maaşından yüksek olur, böyle de bir ayrıntı var tabi :)

helal olsun baskası olsa bakamıyorum der cocukları sefil eder :31: 200 tl alıyor ama kimbilir o kadın cevrede ne tarz tacizlere maruz kalıyordur dansoz ya ondan!

helal olsun baskası olsa bakamıyorum der cocukları sefil eder :31: 200 tl alıyor ama kimbilir o kadın cevrede ne tarz tacizlere maruz kalıyordur dansoz ya ondan!

Tabi canım ... Ne insanlarla uğraşıyordur kim bilir. Sapığı var manyağı var. Çok zor yani. :S

OOOooo bakıyorum da insanlar artık iş beğenmiyorlar !

Eskiden öğretmen diye gözünün içine bakanlar şimdi öğretmenliğimi beğenmiyorlar.

Ülkemiz çok gelişti :20:

insanlar o kadar önyargılı ki..mesela konu sahibi bile derdini anlatırken başka bir işi küçümseyerek örneklendirme yapmış..

siz nasıl dansözlüğe önyargılı yaklaşıyorsanız bir başkası da "oo 3 ay tatili var,4000 L.maaşı var,yarım gün çalışıyorlar,zaten napıyolar ki" vb...cahilce yaklaşımlarda bulunabilirler öğretmenlik mesleğine karşı.

insanların düşünce yapısı değişmedikçe bugün öğretmenliğe yarın doktorluğa laf atarlar ve bu böyle gider.bu önyargıları,genellemeleri kıracak olan biz öğretmenleriz ama bizim de kafamız bu genellemelerle dolu..bakınız dansöz örneği..

Son düzenleme:
Valla ben de basit bir ilkokul öğretmeniyim:27:

O kendini çok yüksek gören tanıdıklarınız sanırım çok zeki ki okula gitmeden, basit sınıf öğretmenleriyle muhattap olmadan kendi kendine öğrenivermişler herşeyi:52:

Senin yerinde olsam onlara öyle laflar ederdim ki canım, basitmiyim, çetrefillimiyim görürlerdi, bi daha da ses edemezlerdi:47:

Son düzenleme:
Back
X