Basit bir ilkokul öğretmeni

insanlar o kadar önyargılı ki..mesela konu sahibi bile derdini anlatırken başka bir işi küçümseyerek örneklendirme yapmış..

siz nasıl dansözlüğe önyargılı yaklaşıyorsanız bir başkası da "oo 3 ay tatili var,4000 L.maaşı var,yarım gün çalışıyorlar,zaten napıyolar ki" vb...cahilce yaklaşımlarda bulunabilirler öğretmenlik mesleğine karşı.

insanların düşünce yapısı değişmedikçe bugün öğretmenliğe yarın dokroluğa laf atarlar ve bu böyle gider.bu önyargıları,genellemeleri kıracak olan biz öğretmenleriz ama bizim de kafamız bu genellemelerle odlu..bakınız dansöz örneği..

bence de ...başkalarının ön yargılarını kırmak için önce kendi ön yargılarımızdan kurtulmalıikim ne derse desin
emin adımlarla hedeflerimize yönelmeliyiz..o ne der şu ne derler ömür geçmiyor..yarın bir gün tek başına bir odada
kaldığında kaç para aldığınla değil ne kadar mutlu olduğunla sen yüzleşeceksin..

adam kıskanclıgından oyle dedı belkıde ... ya babana ne demelı cevabını vermedıgı gbı bıde lafı sana mı soyledı ?

aman millet tümden çıldırmış canım. sen ne kafana takıyosun ki! ben de and.öğretmen lisesi mezunuyum, hukuk istedim akudum avukat oldum. o zaman da bana dediler, bayan için en iyisi öğretmenlik, hem öğr.lisesinde okudun neden öğr.olmadın,hata ettin vs.vs. sen sınıf öğr.değil de matematik veya edbyt okusan bu sefer de asla atanamaz derlerdi, hukuk okusan yapamaz derler, işletme okusan işsiz derler ooooo.

boşver tatlım, öğretmenlik bayan için cidden ideal. kızım olunca bin pişman oldum öğr. olmadııma. kızımla daha çok ve kaliteli zaman geçirebilirdim belki öğretmen olsam, hem ben de çocukları çok severim, büüyük insanlarla uğraşmaktan daha zevkli bence çocuklarla uğraşmak. hem benm annem de sınıf öğretmeniydi ve emekli oldu, onunla hala gurur duyarım. bu arada benim hakim savcı arkadaşlarımdan hepsi öğretmenle evlendi, bizimkiler hukukçu bayan istemiyorlar çabuk yıpranıyolar diye:) boşver sen hiç takma. inşallah abbim gönlüne göre verir bol bol kazanır başarılı olursun...

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim herkes etrafımdaki o birkaç saygısız insan gibi değilmiş.Dansöz konusuna gelince ben kesinlikle aşağılamadım sadece sizin de dediğiniz gibi toplumumuz çok önyargılı ama dansözlüğe önyargıyla yaklaşabilirler.Ama neden bir insan öğretmenliğiye ön yargıyla yaklaşsın ki ben bunu anlatmaya çalıştım yanlış bir cümle kurduysam özür dilerim.

Merhaba ben 18 yaşındayım.Bu sene üniversiteye başladım.Benim eskiden beri hayalim öğretmen olmaktı anadolu öğretmen lisesinde de okudum.Bütün arkadaşlarım sana öğretmenlik çok yakışır sen çocukları çok seviyorsun derlerdi.Gerçekten de öyleyim hatta lisede staj yaptığım okulda bütün hocalar beni hep övdü ve staj defterime çok güzel şeyler yazmışlar.Her neyse geçen sene yani bu seneki sınava girdim ve çok da iyi bir puan aldım.Okul öncesi öğretmenliğinde odtü bile tutuyordu ama bana başta ailem olmak üzere herkes şöyle dedi''anaokulu öğretmeni mi olacaksın ? onların hiçbir saygınlığı yok dadı görevi görüyorlar bebeklerin altını mı temizleyeceksin....''ben de büyüklerim diye onların sözünü dinledim ama karar benim diye sınıf öğretmenliği yazdım.
Ama tercih zamani hiç işitmediğim hakaretler aşağılamalar işitttim.Seni doğuda köye atayacaklar teroristler öldürecekler seni asla atanamayacaksın...ve bunun gibi birçok laf işittim ve çok ağladım çok :( hele benim bir kuzemin var o şimdi dekan yardımcısı bana demediğini bırakmadı.Yok ben cahilmişim bari üniversitede kalıp yüksek lisans yapmalıymışım.Sınavı kazandığımda bir kere bile tebrik etmedi bile sadece babama aman bu kıza öğretmenlik yazdırmayın zaten kendisi de öğretmendi eğer ben istesem yüksek lisans yaparım hem de onun yaptığı okulun çok daha iyisin de !!!!tabi tüm bunlar olurken annem beni kolladı kızım hangi mesleği istiyorsa onu yapsın diye.
ve bardağı taşıran son damla birkaç gün önce oldu.Ben vizelerim bittikten sonra bir hafta evime gitmek istedim uçakla.Babam da dedi ki kızım uçakla gelme otobüsle gel paran cebinde kalsın.Fakat babamın arkadaşı demiş ki zaten ''BASİT BİR İLKOKUL ÖĞRETMENİ olacak bırak uçakla gelsin.Bunu duyduğum günden beri ağlıyorum nasıl beni böyle hakaret edebilirler ben dansöz olmayacağım öğretmen olucam ya!!!!!!
ama ben o kadar hırs yaptım ki hiçbir zaman ortalamam 3.50 altına düşmeyecek hem ben baya araştırdım profösörler bile söylüyordu bazı özel okullarda 3 buçuk milyardan başlıyormuş öğretmen maaşları.Zaten ben çok iyi bir okulda okuyorum aynı zamanda keman ve piyano çalıyorum özel ders vericem canımı dişime takacam ve onlardan öyle yüksek bir maaş alacağım ki pişman edicem bana bunnları söylediklerine :( hala ağlıyorum ya ben bu kadar hakareti işitecek ne yaptım ?

Arkadasım malesef milletin agzını buzebilecegimiz bir torba henuz geliştirilmedi o nedenle insanları bosver ve mutlu oldugun mutlu olacagına inandıgın işi yap.
eger işini seviyorsan o kpss belasını da asarsın işini seviyorsan zorluklarını da goze alırsın canını dişe takarsın. sonucta sevmedigin bir işte milyarlar kazanacagına sevdigin işte daha makul hayat yasamak yegdir buna inan.

ben iktisat kazandıgımda da beni kuzenim aglatmıstı onune gelen iktisat okuyor işsiz kalıcaksın diye.

neyse gunumuze gelelim, okulu bitirmeden iş buldum, su an gayet iyi bir firmada calısıyorum cok sukur maddi olarak rahatım.
kuzenim ise okulunu 9 senede bitiremedi okuldan atıldı simdi cıkan aftan yararlanıp okulunu bitirmeye calısıyor.

o nedenle takma

mesleğimizin itibarsızlaştırıldığına son örneklerden biri. üzülerek okudum...

İlkokul öğretmeni olduğun halde gitar ve piyono çalman gerçekten çok garip.

Bilmiyorum ama hangimizin ilkokul öğretmeni gitar ve piyono çalıyordu?

Bence ortada garip olan tek şey sizsiniz , bende mesleğimi yapmasamda anaokulu öğretmeniyim gitar çalıyorum şu anda keman çalıyorum daha doğrusu çalmaya çalışıyorum. Kimler çalıyor o zaman söyleyinde bilelim. Size göre öğretmen öğretmendir , kemanı kemancı , piyanoyo piyanist , gitarı gitaris çalar herhalde :52::52::52:

Canım sende takma kafana zaten babanınızın arkadaşının mantığını çözemedim ben Basit bir öğretmen otobüsle gelsin " dese neyse dicektim patavatsız adamın tekiymiş diyecektim ama bunun mantığını çözemedim inan. Boşver ya baskana banada dadı diyorlarmış seninkiler :52:

bende sınıf öğretmenliği okuyorum ve çok memnunum hayatımdan. Boşver boş insanların sözlerini sen. Hatta bu sözleri duyduğun zaman onlardan ne kadar üstün olduğunu farket.Üzülüyorum böyle insanlara ya kalpleri fesatlıkla dolu. Ne söylesemde karşımdakinin canını acıtsam derdindeler en büyük zarar kendilerine halbikü haberleri yok.İçlerindeki kompleksleri başkalarını aşağılayarak kapatmaya çalışıyorlar. O sözü söyleyen babanın arkadaşı gerçekten sözü dikkate alınıp üzülünecek bir insan değil. Aklı başında her insan bir ilkokul öğretmeninin ne kadar kıymetli ve kutsal bir meslek yaptığını bilir.

Bence ortada garip olan tek şey sizsiniz , bende mesleğimi yapmasamda anaokulu öğretmeniyim gitar çalıyorum şu anda keman çalıyorum daha doğrusu çalmaya çalışıyorum. Kimler çalıyor o zaman söyleyinde bilelim. Size göre öğretmen öğretmendir , kemanı kemancı , piyanoyo piyanist , gitarı gitaris çalar herhalde :52::52::52:

Canım sende takma kafana zaten babanınızın arkadaşının mantığını çözemedim ben Basit bir öğretmen otobüsle gelsin " dese neyse dicektim patavatsız adamın tekiymiş diyecektim ama bunun mantığını çözemedim inan. Boşver ya baskana banada dadı diyorlarmış seninkiler :52:

öğretmen ne yapsa batıyor zaten millete. tebrik ediyorum sizi.

öğretmenim... ve bundan gurur duyuyorum...

28 yaşındayım, 1 sene doğuda görev yaptım. şimdi batıdayım. teröristler tarafından öldürülmedim çok şükür, ama batıda öğrencim tarafından öldürülmeyeceğimin de garantisi yok:ssz:

her zaman söylerim, öğretmen olmak hele de doğuda görev yapmak bir ayrıcalıktır. oranın atmosferini yaşayıncaya kadar birçok gerçeğin farkında değilmişim meğer. elimde kovalarla suda taşıdım, -39 derecede titreyerek dersde yaptım, beni görünce saygıdan ne yapacağını şaşıran velimde oldu, "ben bu kızı okutmam hoca zorlama istersen" diye tehdit eden velimde, 13 yaşındaki öğrencimizin düğününe de davet edildik, 15yaşındaki öğrencimizin kucağında çocuğuyla bizi ziyaret ettiğinide gördük.

öğretmenlik bana hayatı öğretti, hala da öğretiyor.

kim ne derse desin, boşverin siz. bitirin okulunuzu, geçin kpssyi atanın, ve hayalinizdeki mesleğin tadını çıkarın. "basit" insanların basit lafları yıldırmasın sizi.

Atatürk'ün bile en çok saygı duyduğu bir meslek bizimkisi. birkaç kendini bilmez boş boş konuşsa ne yazar.

bu nasıl bi yaklaşım bu nasıl bi cehalet!!! senin kuzenin miydi o dekan olan?bence canım inan bana boşuna okumuş!insanlar bu devirde sadece para için çalışıyo...devir öyle bi devire geldi kş sistem öyle bi sistem oldu ki sadece para kazanmaya endeksli...artık istediği mesleği yapan çok az insan var.bence sen şanslı insanlardansın...bırak okumuş ama birazcıkta olsa kendine bişeyler katamamış cahilleri....işini severek yapan senin gibi öğretmenler oldukça,siz temelden eğittikçe, böyle insanı kılıfıyla yargılayan insanların yerini gerçekten eğitilmiş insana değer veren bireyler yetişecek...çünkü siz çocuk için anneden sonraki basamaksınız.anneyle birlikte şekillendireceksiniz çocuğu...
insanlar dansözde olabilir..tercihleri kimse yargılayamaz...herkes sevdiği mesleği hakkını vererek yapsın yeter.....

çok sinirlendim doğrusu...açıkçası ben bu insanların bu meslek takıntılarından gerçekten bişey anlamıyorum.öğretmen basit olur okula gider adam yerine koymaz ahkam keserler sanırsın 4 sene eğitim fakültesinde o okudu... hastaneye giderler hemşireyi beğenmezler aferdersin or...pu olursun adam yerine koymazlar.televizyondan duydukları 2 satır şeyle serviste de değil yoğunbakıma hastasını görmeye girdiğinde senin yaptığın bakımı,doktorunda verdiği tedaviyi yargılarlar.yinede terbiyesizliğine karşı anlatmaya çalışırsın,suçlu durumuna düşüp yönetime toplu halde savunmanı verirsin.yani bütün emeğin çöpe gider,yok sayılır.herkes bi haddini bilse....

Mesleğini en iyi şekilde yap, mesleğin ne olursa olsun insanlar sana saygı duyar. Öğretmen de olsan, dansöz de olsan sonuç fark etmez.

Çevrendekiler bu kadar saçma konuşmuşsa onların cehaleti, ayıbı, hiç kusura bakma. Kafalarındaki öğretmenlik mesleğini nasıl şekillerdirdiyseler artık. Bazı insanlar sadece kendine saygı duyuyor, diğer tüm meslekler tu kaka onlar için. Öyle insanları kaale bile alma.
Sen en önemli işlerden birini yapacaksın. Bireylerin yetişmesine, bu ülkenin geleceğini belirleyecek zihniyetin oluşmasında katkıda bulunacaksın. Yaş ne kadar küçükse, yaptığın işin önemi o kadar artıyor.

Mesleğini ne kadar iyi yaparsan, o kadar haz alacaksın, o kadar çok sevenin olacak. Yolda karşılaştığın öğrencilerin ve velilerin tebessümü, selâmı, gününe güzellik katacak.

Onların fikrine göre, mesleğini değerlendirme, idealist ol.

O rektörlerin çocukları da öğrencin olunca, velisi olarak gelecek, seninle gayet saygılı biçimde konuşacaklar. Yeter ki sen mesleğinin hakkını vererek yap.
Birilerine nispet olsun diye değil, kendini geliştirmek için yap.

Eğitim hayatında başarılar diliyorum.

üzülerek söylüyorum benim erkek arkadasım türkiyedeki en iyi üni. sınıf öğretmeni olarak bitirdi ve atamadı 324 kişi aldılar bu sene sadece tatlım 87.5la kapattı doğu :( ve özel okullarlar ise 1000tl maası kabul edersen basla dediler simdi hala kpss zımpırtısıyla uğrasıyor cok ders calısyor ancak burası türkiye heran hersey olabilir sen umudunu kırma cok calıs üniversitede kalmaya bak sonucta yeni nesiller sizlerin olacak iyi değil en iyi olman dileğimle :)

Önemli olan kendi emeğin ve alın terinle kazandığın paradır. Hangi meslekte olursak olalım, farketmez. Bu meslek, ilkokul öğretmenliği de olabilir, anaokulu öğretmenliği de, dansözlük de... İnsan yaptığı işten memnunsa diğerleri ne derse desin umursamamalı.. Huzuruna gölge düşürmemeli..

öğretmenim... ve bundan gurur duyuyorum...

28 yaşındayım, 1 sene doğuda görev yaptım. şimdi batıdayım. teröristler tarafından öldürülmedim çok şükür, ama batıda öğrencim tarafından öldürülmeyeceğimin de garantisi yok:ssz:

her zaman söylerim, öğretmen olmak hele de doğuda görev yapmak bir ayrıcalıktır. oranın atmosferini yaşayıncaya kadar birçok gerçeğin farkında değilmişim meğer. elimde kovalarla suda taşıdım, -39 derecede titreyerek dersde yaptım, beni görünce saygıdan ne yapacağını şaşıran velimde oldu, "ben bu kızı okutmam hoca zorlama istersen" diye tehdit eden velimde, 13 yaşındaki öğrencimizin düğününe de davet edildik, 15yaşındaki öğrencimizin kucağında çocuğuyla bizi ziyaret ettiğinide gördük.

öğretmenlik bana hayatı öğretti, hala da öğretiyor.

kim ne derse desin, boşverin siz. bitirin okulunuzu, geçin kpssyi atanın, ve hayalinizdeki mesleğin tadını çıkarın. "basit" insanların basit lafları yıldırmasın sizi.

Atatürk'ün bile en çok saygı duyduğu bir meslek bizimkisi. birkaç kendini bilmez boş boş konuşsa ne yazar.

özenerek, saygı duyuyorum...:nazar:

ben de 6 senedir doğudayım hem de baya bir doğuda(batman)
allahın izniyle kimsenin beni öldürdüğü yok çok mutluyum
maaş konusuna gelince türkiye şartlarında gene de iyidir
sen izin vermezsen kimse senin canını sıkacak laflar edemez
:52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52:

kimsenin öldürdüğü yok diyorsunuz da öldürülenler canları sıkılıp intihar edenlermi?
öğretmenlik kutsaldır da alay etmeyelim yani.

Back
X