Merhaba ben 18 yaşındayım.Bu sene üniversiteye başladım.Benim eskiden beri hayalim öğretmen olmaktı anadolu öğretmen lisesinde de okudum.Bütün arkadaşlarım sana öğretmenlik çok yakışır sen çocukları çok seviyorsun derlerdi.Gerçekten de öyleyim hatta lisede staj yaptığım okulda bütün hocalar beni hep övdü ve staj defterime çok güzel şeyler yazmışlar.Her neyse geçen sene yani bu seneki sınava girdim ve çok da iyi bir puan aldım.Okul öncesi öğretmenliğinde odtü bile tutuyordu ama bana başta ailem olmak üzere herkes şöyle dedi''anaokulu öğretmeni mi olacaksın ? onların hiçbir saygınlığı yok dadı görevi görüyorlar bebeklerin altını mı temizleyeceksin....''ben de büyüklerim diye onların sözünü dinledim ama karar benim diye sınıf öğretmenliği yazdım.
Ama tercih zamani hiç işitmediğim hakaretler aşağılamalar işitttim.Seni doğuda köye atayacaklar teroristler öldürecekler seni asla atanamayacaksın...ve bunun gibi birçok laf işittim ve çok ağladım çok

hele benim bir kuzemin var o şimdi dekan yardımcısı bana demediğini bırakmadı.Yok ben cahilmişim bari üniversitede kalıp yüksek lisans yapmalıymışım.Sınavı kazandığımda bir kere bile tebrik etmedi bile sadece babama aman bu kıza öğretmenlik yazdırmayın zaten kendisi de öğretmendi eğer ben istesem yüksek lisans yaparım hem de onun yaptığı okulun çok daha iyisin de !!!!tabi tüm bunlar olurken annem beni kolladı kızım hangi mesleği istiyorsa onu yapsın diye.
ve bardağı taşıran son damla birkaç gün önce oldu.Ben vizelerim bittikten sonra bir hafta evime gitmek istedim uçakla.Babam da dedi ki kızım uçakla gelme otobüsle gel paran cebinde kalsın.Fakat babamın arkadaşı demiş ki zaten ''BASİT BİR İLKOKUL ÖĞRETMENİ olacak bırak uçakla gelsin.Bunu duyduğum günden beri ağlıyorum nasıl beni böyle hakaret edebilirler ben dansöz olmayacağım öğretmen olucam ya!!!!!!
ama ben o kadar hırs yaptım ki hiçbir zaman ortalamam 3.50 altına düşmeyecek hem ben baya araştırdım profösörler bile söylüyordu bazı özel okullarda 3 buçuk milyardan başlıyormuş öğretmen maaşları.Zaten ben çok iyi bir okulda okuyorum aynı zamanda keman ve piyano çalıyorum özel ders vericem canımı dişime takacam ve onlardan öyle yüksek bir maaş alacağım ki pişman edicem bana bunnları söylediklerine

hala ağlıyorum ya ben bu kadar hakareti işitecek ne yaptım ?