Basit bir ilkokul öğretmeni

kemanci55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
98
1
26
Samsun
Merhaba ben 18 yaşındayım.Bu sene üniversiteye başladım.Benim eskiden beri hayalim öğretmen olmaktı anadolu öğretmen lisesinde de okudum.Bütün arkadaşlarım sana öğretmenlik çok yakışır sen çocukları çok seviyorsun derlerdi.Gerçekten de öyleyim hatta lisede staj yaptığım okulda bütün hocalar beni hep övdü ve staj defterime çok güzel şeyler yazmışlar.Her neyse geçen sene yani bu seneki sınava girdim ve çok da iyi bir puan aldım.Okul öncesi öğretmenliğinde odtü bile tutuyordu ama bana başta ailem olmak üzere herkes şöyle dedi''anaokulu öğretmeni mi olacaksın ? onların hiçbir saygınlığı yok dadı görevi görüyorlar bebeklerin altını mı temizleyeceksin....''ben de büyüklerim diye onların sözünü dinledim ama karar benim diye sınıf öğretmenliği yazdım.
Ama tercih zamani hiç işitmediğim hakaretler aşağılamalar işitttim.Seni doğuda köye atayacaklar teroristler öldürecekler seni asla atanamayacaksın...ve bunun gibi birçok laf işittim ve çok ağladım çok :( hele benim bir kuzemin var o şimdi dekan yardımcısı bana demediğini bırakmadı.Yok ben cahilmişim bari üniversitede kalıp yüksek lisans yapmalıymışım.Sınavı kazandığımda bir kere bile tebrik etmedi bile sadece babama aman bu kıza öğretmenlik yazdırmayın zaten kendisi de öğretmendi eğer ben istesem yüksek lisans yaparım hem de onun yaptığı okulun çok daha iyisin de !!!!tabi tüm bunlar olurken annem beni kolladı kızım hangi mesleği istiyorsa onu yapsın diye.
ve bardağı taşıran son damla birkaç gün önce oldu.Ben vizelerim bittikten sonra bir hafta evime gitmek istedim uçakla.Babam da dedi ki kızım uçakla gelme otobüsle gel paran cebinde kalsın.Fakat babamın arkadaşı demiş ki zaten ''BASİT BİR İLKOKUL ÖĞRETMENİ olacak bırak uçakla gelsin.Bunu duyduğum günden beri ağlıyorum nasıl beni böyle hakaret edebilirler ben dansöz olmayacağım öğretmen olucam ya!!!!!!
ama ben o kadar hırs yaptım ki hiçbir zaman ortalamam 3.50 altına düşmeyecek hem ben baya araştırdım profösörler bile söylüyordu bazı özel okullarda 3 buçuk milyardan başlıyormuş öğretmen maaşları.Zaten ben çok iyi bir okulda okuyorum aynı zamanda keman ve piyano çalıyorum özel ders vericem canımı dişime takacam ve onlardan öyle yüksek bir maaş alacağım ki pişman edicem bana bunnları söylediklerine :( hala ağlıyorum ya ben bu kadar hakareti işitecek ne yaptım ?

salla yaa kimseye kendini beğendirmek zorunda değilsin .bende öğretmenlik okudum hayatımdan memnunum .

Hiç takılma bırak herkes istediğini düşünsün sen mutluysan gerisi boş istersen 1000 lira maaş al ama istediğin işi yap

okumuş tahsilli bir insan olarak size çevrenin etrafın laflarını dinlemek hiç yakışmıyor...canım milletin lafına bakarsan eşeğin kuyruğu ya kısa derler yada uzun...bu hayat senin hayatın neden bukadar üzülüyorsun sen mutlu olduğun meseleği yapacak olduktan sonra herkes basit demiş kötü demiş ne önemi varki..cahil değilsiniz böyle şeylere takılıp gözyaşı döküyorsunuz...elalem bir konuşur iki konuşur sonra geçer gider siz ağladıklarınızla kala kalırsınız..yazık üzüldüm böyle bişey için ağlamanıza, değmez bırakın kim ne derse desin..öğretmenlik gibi kutsal meslek varmı? benim babamda öğretmen, eğitimci kızıyım ve gurur duyuyorum, herkesin yanında bi saygınlığı vardır babamın...türkiyenin çok yerini dolaştık ve bundan hep onur duyduk.... kıytırık meslek sahibi olup da milyarlarca maaş alıp, gönlüm rahat olamayacağınai öğretmenlik gibi gururlu bi mesleği yapar, onurumla kazandığım helal paramı yerim içim rahat rahat...

canım sana bu kadar hakaret edenler ya öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu bilmiyorlar yada hasetleniyorlar.onlara sor bakalım insanı okul hayatında ilk karşılayan ileriki yıllara hazırlamak için ilk temel taşları ana babadan sonra dizen kişi kim acaba.sınıf öğretmeni bana göre diğer öğretmenliklerden hatta üniversite hocalığından(kusura bakılmasın) daha mühim.şöyleki sen çocukların dimağına ne ekersen onunla yeşerecekler ona göre hayatları şekillenecek.sen kendinizi üzme bildiğin yoldan da şaşma.madem annende arkanda gerisi hikaye.özellikle o babanın arkadaşına Allah akıl fikir versin.kendisi her ne işle meşgulse isterse dünyanın parasını kazansın bu lafıyla 5 kuruşluk insan değilmiş.senin yolun açık olsun canım.Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın.Amin...

cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim çok haklısın ama hayallerimin yüzüme böyle çirkin bir biçimde vurulması çok üzdü beni :(

yerinde olsam öyle laflar ederdim ki bi daha ağızlarını açamazlardı basit öğretmen ne demek yaa, babanda mı arkanda durmuyo, ben batmandayım, bi dolu arkadaşım doğuda ve g.doğuda öğretmen, deprem yaşayanlar oldu bir gün bile tayin isteyelim kaçalım demediler, kimsede öldürmüyo onları, şimdi herkes kolay para derdinde, üniversitede kalsan nolacaktı sanıyosun, sana kadro verilene kadar ki kadro kaç yılda verilir bilinmez birilerine kahve götürüp ingilizce çeviri yapacaktın,ben lisedeki üniversitedeki hocalarımı ya hatırlamam ya da ismen hatırlarım soyadlarını hatırlamam ama ilkokul öğretmenim, canım benim yaa vefat haberini aldığımda son kez elini öpemedim diye ne kadar ağlamıştım, bildiğim herşeyin temelinde o var, sen çok güzel bir meslek seçmişsin senin önünden geçecek çocuklar ya temeli sağlam bireyler olucak ya da it kopuk, ya öyle ya böyle önemini anlıyomusun? dilerim çocuklarımızı vatana millete hayırlı bireyler olarak yetiştirirsin

Bu kadar ağır olmasa da benzer sözleri bende duymuştum. Merak etme gün dönüp sen meslek sahibi olunca hepsi unutuyor söylediklerini. Bu sefer övmeye başlıyorlar. Meslek çok para kazandırmıyor olabilir ama öğrencilerin gözündeki pırıltılar, sevgileri paha biçilemez.

çok haklısınız babam da bu milletin konuşmalarının etkisinde kalmıştı o da istemiyordu öğretmenlik yazmamı bir tek annem istediğin mesleği yaz kızım dedi :(

hani bir laf vardır ya "okumak cehaleti alır, eşşeklik baki kalır" diye ..
sana bunları söyleyen insan ister dekan olsun ister rektör. bu kafayla daha çok bayram ederler..
harika bir mesleğin var. umarım çok başarılı olursun ve herkesi utandırırsın.

canım maalesef günümüzde öğretmenlik ikinci üçüncü sınıf meslek olarak görülüyor en önemli en değer verilmesi gereken meslek olması gerekirken. çünkü atanamıyolar az maaş alıyolar daha bir sürü sebep var sen daha iyi biliyosundur. ailen de bunun için tepki göstermişler sana tavsiyem duyma onları senin gibi severek okuyan ilerde de mesleğini severek yapacak olan öğretmenlere bizim toplum olarak gerçekten ihtiyacımız var.

o ''basit'' diye tabir edilen ilkokul öğretmenleri olmasaydı şu an hiç birimiz bulunduğumuz mesleklerde olamazdık..

öğretmenlik çok kutsal bir meslek..seni seçiminden ötürü tebrik ederim..eminim çok iyi bir öğretmen olacaksın.

bende doğuda dağ köyünde tek öğretmenim. inanki buradaki çocuklar daha saf temiz eğitime muhtaç çocuklar. çok da mutluyum hayatın gerçeklerini burda görüyosun. biliyorum terör olayı var. bnm arkdşım da kaçırıldı ama bu birazda kader. bak bana 1 yıldır hiç bşy görmedim. inş. da görmem. mesleğini seviyorsan kimseye aldırma. bnm hayalim ilkokul öğretmeni olmak ve gerçekleştirdim çok şükür. sende seve seve yaparsın doğuda. sen gitmezsen ben gitmezsem bu doğu nasıl gelişecek. buradaki çocuklara yazık değil mi. etrafındakileri dinleme. kalbinin sesini dinle. hakkında hayırlısı olsun.

o lafı diyen insanın "basit" olduğunu düşündüm nedense..

en basitinden,okuma-yazma biliyorsa bunu kime borçlu acaba?

insan istediği mesleği seçmeli,ömür boyu yapacağı işi severek yapmalı.onun bunun sözü ile değil kendi ilgi ve istekleri doğrultusunda bunu yapmalı..

yoksa etrafta o kadar çok boş teneke var ki maalesef çok ses çıkarıyorlar..duymamak en iyisi :34:

niye garip oluyo öğretmenlerin başka ilgi alanları olamaz mı, nasıl yorum yapacağını şaşırdın bugün ha, ama bu yorumun saçmalıkta son nokta gerçi sen kendini aşabilirsin

niye garip oluyo öğretmenlerin başka ilgi alanları olamaz mı, nasıl yorum yapacağını şaşırdın bugün ha, ama bu yorumun saçmalıkta son nokta gerçi sen kendini aşabilirsin

hala bu yorumlarına şaşırabilmende beni şaşırttı :)

tabii bazılarına ilginç geliyor bu özellikler,sonuçta basit bir ilkokul öğretmeni olacak arkadaş :)

Son düzenleme:
sen hiç merak etme çok da güzel atanırsın bende öğretmen lisesi mezunuyum ben öğretmenlik yazmamıştım ama sınıf öğretmenliği kazanan tüm arkadaşlarım atandı bu yıl :54:
hiç üzülme hırpalama kendini milletin saçmalıkları için
öğretmenliği gerçekten sevdiğin için, öğretmen olmak için yap.. öğretmenliğin basiti olmaz
o konuşan densizleri bugünlerine kim getirdi çoluğunu çocuğunu kim okuttu sormak lazım:20:

Back
X