ilk yazımı yazıyorum doğru yere mi yazıyorum diye düşündüm aslında ama en uygun burası gibi geldi. şımarıklık değil kesinlikle söyleyeceklerim belki gözümde büyütüyorum bilmiyorum küçükken herkes ne kadar zeki olduğumdan çalışkanlığımdan bahsederdi şimdi değerler mi değişti insanlar mı değişti bilmiyorum ama sadece vücudumun güzelliğini söylemelerinden çok sıkıldım. yakın uzak herkesten bunu duymaktan çok sıkıldım. tek iltifat edilesi şey bu mu hayatta ya da bu kadar önemli mi dış görünüş artık? sekiz ay aynı insanla beraberdim ve durup düşününce ruhumdan çok vücudumla daha çok ilgilenmişti sanırım. insanlar bu kadar değişti mi gerçekten? göz bir tek nesneleri görmeye mi başladı artık?
haklisin.. insanlar artik yaptigin güzel seyleri görmek istemiyorlar,
cünkü kiskanclar, cekemiyorlar.. bu yüzden kimse sana gelipte demez, ne güzel yapmissin..
ama güzellik bos bise oldugu icin herkes merakli.. cünkü boslar, ugrasacak baska biseyleri yok..
bos beyinlerin ancak disini süslemeye ve disiyla ugrasmaya akillari erer..
ve artik öyle bir zamandayizki gercekten, asiri derecede dis görünüs konusu sürekli acilmakta,
sürekli konusulmakta..
öyle zaten.. bazen ben bile kendimin bu dialoglarin icine sürüklenip gitmis bir sekilde buluyorum..
mesela o gün kk'da bir konu acilmisti, bir bayanda böyle bahsedince bu konudan..
dedim hakikaten nereye gidiyoruz biz, niye medyanin dayattigi o mankenler gibi ince olmak zorundayiz,
güzel olmak ve güzel giyinmek ??
insanlar uyusun diye bu bos seylerle mesgul ediyorlar insanlari, dis görünüs, facebook, dizi, bilmem ne..
bu forumda bile acin bakin, bir sürü insan var dis görünüsle ilgili bir sürü konu acan cevap yazan..
bir bayan hatta o gün konu acmis.. almis yüzüne peeling sürmüs, iyice mahvetmis cildini,
oysaki güzelmis..
güzel olmazsam kimse beni begenmez, kimse beni adam yerine koymaz, ben digerlerinden daha güzel olmaliyim..
hep bunlarla dolu insanlarin beyni..
çirkin olup zeki olmak mı,
zeki olup güzel olmak mı ?
amerika'da yapılan bir araştırma vardı,
yakışıklı ve atletik erkekler, şişman ve çirkin erkeklere oranla %30 daha fazla zam alıyorlarmış.
aynısı kadınlar içinde geçerli hatta hatun çok seksi, güzel diye artı performans zamları verildiğini hiç mi duymadınız çalıştığınız şirkette.
güzellik de ekmek, su gibi bir şey evet gönül tam tersini söylüyor da fiilen olan bu
çirkin olup zeki olmak mı,
zeki olup güzel olmak mı ?
amerika'da yapılan bir araştırma vardı,
yakışıklı ve atletik erkekler, şişman ve çirkin erkeklere oranla %30 daha fazla zam alıyorlarmış.
aynısı kadınlar içinde geçerli hatta hatun çok seksi, güzel diye artı performans zamları verildiğini hiç mi duymadınız çalıştığınız şirkette.
güzellik de ekmek, su gibi bir şey evet gönül tam tersini söylüyor da fiilen olan bu