Başka Şehirde Okul..

bgirldie

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2008
48
0
286
İstanbul
Belki buda dertmi diyeceksiniz ama içimi dökmek istedim.20 yaşımdayım bu sene üniversiteye gideceğim sakaryaya.Kocaelide oturuyorum ama ikinci öğretim olduğum için sakaryada yaşamak zorundayım.Belki bilmeyeniniz vardır 1 saat arası var izmitle sakaryanın ama bana gerçekten çok zor geliyor.Erkek arkadaşımda izmitte 2 yıldır beraberiz ve elimize geçen her fırsatta buluşuruz 2 gün görmeden duramam şimdi ben ne yapacağım O kocaelide okuyor hafta içi bir gün gelsem her hafta sonuda eve gelsem o zaman görüşsek diye düşünüyorum ama her hafta 3 kere gel gite paramı dayanır.. ailemi düşünüyorum durumumuz orta halli olmasına rağmen çok iyi bir yurda yazdırdılar sırf rahat edeyim diye.Kendimi yanlız hissetcekmişim hep aklım izmitte olcakmış gibime geliyor.Okumak için başka şehre giden varmı tecrübelerinize gerçekten ihtiyacım var..

Ben de bu sene İzmir'den Ankara'ya gidiyorum
Benim de çok çekincelerim endişelerim var bu konuda
Ama sonuç olarak okumaya gidiyoruz mecburi bi gidiş yani
Hem kendin de diosun uzak bi yere gitmiosun
Erkek arkadaşın konusunda bişey diyemeyeceğim daha az görüşeceğiniz kesin ama alışacaksın mutlaka
Şuanki korkularını anlıyorum aynısı bende de var ama gidip ortamı görünce okul başlayıp arkadaş çevren oldukça aslında gözümüzde büyüttüğümüzü anlarız gibi gelio bana
Üni.hayatında başarılar

Teşekkür ederim.Evet insan ne durumlara alışıyor bunada mutlaka alışcaz.İşte beni o alışma süresi korkutuyor.Herşeyi o kadar çok düşünüyorum ki televizyondaki programlarımı bile düşünüyorum nasıl izlerim odadakilerle iletişimim ne olur diye kafamda kurup kurup endişe yapıyorum.Üni hayatında başarılar dilerim..

bunu bende cok istiyorum. ek yerşleştirmeleri bekliyorum. inşalah olacak bende antalyaya gidicem

benimde sevgilim var ondan ayrı kalmak nası olcak nası etkilicek beni bilmiyorum ama ben en cok annemden ayrı kalıcam için üzülüyorum..ama bunu yapmakta istiyorumm olmadı seneye gidicem yani..alışılır nasıl olsa canım.

bu arada 2.ögretimn harçları nekdr

Cnm eğer aynı bölümün kocaelinde varsa ilk yıl deli gibi kas ortalama yapıp istediğin yere geçiş yap 1 yıl sık dişini noolcek:)

:) Canım ben de Ankara'ya 1 saat uzaklıkta olan Kırıkkalede okuyorum :)
Merak etme haftasonları evine gitsen bile 5 gün ayrılık iyi olr özlersniz .
Başarılar diliyorum

canım vala ben kayseriliyim ve edirnede okuyorum 13 saat arası ben sıkıntı çekmedisem alışmakta sen hiç çekmezsin :) en kötü 2 haftada bir gidersin hiç korkma

amannnnn kızlar valla üniversite öyle yoğun bir ortam sunuyor ki insana,sosyal etkinlikler falan,özlemek için kalan süre daralıyor
hem ne güel kazanmışsın,tadını çııkar

1.sınıfta genelde boş günler oluyor. izmit-adapazarı arası da 3 ya da 3.5 tl idi yanlış hatırlamıyorsam. eğer çok zorlanırsanız görüşmediğiniz için,atlar gidersiniz. belki de boş günleriniz pazartesi ve/veya cuma olacak ve ailenizle görüşmek için 1gününüz daha olacak. böylece haftasonu da sevgilinizle rahat rahat görüşebileceksiniz okullar açılsın,elbet bir çaresi bulunur,sıkmayın canınızı..

Ben de Sakaryada oturuyorum ama kocaelide okuyorum yurtta kalıyorum. erkek arkadaşımlada geldiğimde yada o geldiğinde buluşuyoruz. Bu kadar sorun etme tatlım :) yakın mesafe hemen alışıyorsun ortama:)

canım öncelikle tebrik ederim okulun hayırlı uğurlu olsun durumuna kendimden örnek vereceğim

erkek arkadaşımla zonguldakta okurken tanıştık ve 1 sene beraber okula gidip geldik sonra ben okulu bitirdim istanbula döndüm işe girene kadar bir boşluktaydım ve o hala okuyordu ama inan uzaklık birşey kaybettirmedi hep özledim ve bekledim 3 senedir bekliyorum onun okulunun bitmesini arada mesafe var bazen 1 ay bazen 2 ay görüşmüyoruz ama engeller aşılıyor ki kusura bakma ama sen çok yakın şehirdesin senin yerinde olsam halime şükrederdim istanbul zonguldak 6 saat ve günübirlik gidip geldimmi perişan oluyorum o istanbulda oturuyor yalnız ayda bir görüşüyoruz ama bize birşey kaybettirmedi mesafeler değeri dahada arttırdı gözden uzak asla gönülden ırak olmuyor bence.

sizde orta yolu bulucaksınız o gelcek sen gelceksin herkes bir şekilde ödün verecek ve ne güzel ki üniversiteye başlıyorsunuz bence ikinizde kendinizi bu duruma göre ayarlayabilecek yapıda insanlarsınız uç yerlere gitmemişsiniz bence sevinmelisin dert değil bu.

İlgilenip cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Hepiniz teker teker haklısınız çok uzak şehirlerde olanlarınız var şükretmeliyim Allah hepimize sabır versin.Başka deneyimleri olan arkadaşlar varsa onlarda yazarlarsa çok mutlu olurum çünkü herhalde başka şehre giden çoğu öğrencinin benim gibi endişeleri oluyor ve bu durumları yaşamış olanları dinlemek iyi geliyor.

Ben de Sakaryada oturuyorum ama kocaelide okuyorum yurtta kalıyorum. erkek arkadaşımlada geldiğimde yada o geldiğinde buluşuyoruz. Bu kadar sorun etme tatlım :) yakın mesafe hemen alışıyorsun ortama:)

Canım sana birşey sormak istiyorum özel mesaj atamıyorum da :) Ben pazartesi günü kayıt için okula gideceğim biliyorsundur esentepe kampüsü serdivanda.Herkes trenle git diyor ama ben halkevinde adapazarı izmit minibüsleri görüyorum.Minibüsle gidebilirmiyim hangisiyle daha çabuk gidebilirim önerin varmı?

Canım şu kadar söyleyebilirim adapazarına minibüsle 45 dk. trenle 1 saat gibi.ama kampüs arabalarına gideceğin için bence trenle git.çünkü tren tam merkezde indiriyor. minibüsler terminalde indiriyor daha uzak kalır:)

kesinlikle alışırsın bende izmirde okumustum konyalıyım en fazla bir hafta zorlanırısın..hem özlem iyidir ilişkiyi besler :)) ayrıca benm sevgilim yurtdısı calısıyordu gittimi 3-4 ay görmüyordum ne telefon ne bir haber..haline şükretmelisin bence :)

ilk gittiğinde zor gelir başka bi şehirde okumak ki ailenle aranda bi saatlik mesafe olsa bile ama alıştıktan sonra belki ailenin yanına dönem sonları gitmeye başlarsın
üniversiteye gitmek aileden ayrılmak korkulcak öcü bi olay değil

bende istanbulda oturuyorum sakaryayı kazandım bu sene bende zorlanıcam sanırım ama alışırım diyorum düşünüyorumda daha uzak yerlerde olanlar var onlar nasıl dayanıyorlarsa bende öyle dayanabilirim senin tabi sevgili durumun var benim öyle bi durumum olmadığı için sorun değil ama bi hafta sen gidersin bi hafta o gelir hem biraz ayrı kalmak ilişkiyi daha güzel yapar hergün dip dibede olunmaz tabi oda sizin bilceğiniz iş :)

vakti gelecekki okudugun yerden evine dönmek istemeyeceksin emin ol =) sonuçta uzak yerler degil arası 1 saat haftasonları gidip gelirsin e hiç bi sıkıntnda olmaz bende evime 8 saat uzaklıkta okudum sevgilimle aayrı kaldık bi kaç ay zorluk çektik sonrası ikimizde alıştık herşeyde çok güzell oldu. güzell günler seni bekliyo tadını çıkarmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…