Başka Şehre Gelin Giderken Ardımda Kalacak Ailem

Yeliz-35

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2017
3
0
1
33
Merhaba herkese, ben bir konuda çok kararsız kaldım. Daha doğrusu ikilemde. Şöyle ki 2 seneye yakın süren bir ilişkim var. Fakat ayrı şehirlerdeyiz. Ben izmirde yaşıyorum. Evlendikten sonra bulunduğum şehre yerleşicekti o şekilde anlaşmıştık fakat haklı sebeplerle gelemeyecek. Bu durumda ilişkiyi bitirmek yerine benim gitmem uygun ama şöyle bir problem var ki kardeşim yok. Tek çocuğum. Ankaraya evlenir de gidersem ailem yalnız kalıcak ve bu sebeple Ankaraya gitme fikri de içime sinmiyor. Onları kime emanet ederim. Bunun hastalığı var, yaşlılığı var.. çok ikilemdeyim. Siz olsanız napardınız? Hatta başka şehre gelin giden arkadaşlar aileniz ile ilgili böyle bir ikilemde kaldınız mı?

Ben evlenip baska ulkeye geldim.Arkamda agabim vardi ama yinede icim buruk gittim.Onlardan ayrilmak cok zor gelmişti..yillar oldu.ben gittim onlar geldi böyle böyle alıştık care yok.

Merhaba herkese, ben bir konuda çok kararsız kaldım. Daha doğrusu ikilemde. Şöyle ki 2 seneye yakın süren bir ilişkim var. Fakat ayrı şehirlerdeyiz. Ben izmirde yaşıyorum. Evlendikten sonra bulunduğum şehre yerleşicekti o şekilde anlaşmıştık fakat haklı sebeplerle gelemeyecek. Bu durumda ilişkiyi bitirmek yerine benim gitmem uygun ama şöyle bir problem var ki kardeşim yok. Tek çocuğum. Ankaraya evlenir de gidersem ailem yalnız kalıcak ve bu sebeple Ankaraya gitme fikri de içime sinmiyor. Onları kime emanet ederim. Bunun hastalığı var, yaşlılığı var.. çok ikilemdeyim. Siz olsanız napardınız? Hatta başka şehre gelin giden arkadaşlar aileniz ile ilgili böyle bir ikilemde kaldınız mı?
Hangi şehire gelin gidiyorsun??
Sürekli ziyaretlerini yaparsın onlarda senin yanına gelirler... ailemle aynı şehirdeyiz sen böyle yazınca bende biraz empati yaptım duygulandım :(

evlenmeden evvel hiç ayrılmadınız mı evden?
zor olacaktır ilk etapta.
ama en azından iletişim çağındayız, sık sık görüşür konuşursunuz, İzmir Ankara arası da gidip gelinebilecek mesafe sık sık,
dert etmeyin.

ben evlat olarak ailemden farklı bir ülkede yaşıyorum, herhangi bir vicdan azabı duymuyorum şahsım adına,
anne olarak da büyüttüğüm (inş) çocuklarımın mutluluğundan gayrı bir şey istemem.

Evlencegin kisinn onemi bu evrede devreye giriyor canim iste.. eger anlayisli merhametli dusunceli tek kendi ailesi varmis gibi dusunmezse.ailene sen nezaman istersen gitmene iIn verdigi ailennde rahatlikla kizlarinn evlerine gelebildigi bir erkek ile evli olman lazim once oyle birisimi bunu bi olc ona gore mantikli kararlar verebilirsin

Dünyanın kanunu bu sanıyorum,
annelerimiz de ailelerini bırakıp, yaşadıkları yerlerden göçüp farklı bir aile olmaya geldiler, iyi de ettiler .
Ben de anneme çok düşkünüm, üstelik babam da hayatta değil, fakat iş gereği şu an ondan çok uzaktayım. Yeter ki sağlık olsun , imkanlar el verdiğince görüşülür .
Umarım çok mutlu olursunuz ..

Millet evlenip Amerikaya yerleşiyor .Izmır Ankara arası sadece 6 saat ...

Gidip gelirsiniz onlarda gelir gider seviyorsanız başka yapabileceğiz birşey yok bence sevdiğinizi bırakmayın

En azından Izmirde bir kardesim daha olsaydı ona emanet ederdim. Cünkü yaşları da var baya. Acil bi durum olsa yanlarına gelmem en az 4 saat :/

yine baska sehirmis baska ülke degil
yillardir ailesini göremeyenler var
bence gidip gelirsiniz
bir süre sonra alisirsiniz

Evlencegin kisinn onemi bu evrede devreye giriyor canim iste.. eger anlayisli merhametli dusunceli tek kendi ailesi varmis gibi dusunmezse.ailene sen nezaman istersen gitmene iIn verdigi ailennde rahatlikla kizlarinn evlerine gelebildigi bir erkek ile evli olman lazim once oyle birisimi bunu bi olc ona gore mantikli kararlar verebilirsin
+1000
En onemlisi bu..

biz 3 kardeşiz hiçbirimiz ailemin yanında değiliz, üstelik de 18 yaşımızdan beri...
hayat sizin hayatınız, önceliği kendinze verin, çünkü eminim ailenizin önceliği sizin mutluluğunuzdur.

Izmir ankara yakin istersen her hafta sonu bile gidebilirsin.
Gercekten baska bir sehire yerlesmene degecek bir insan ve degecek bir iliski oldugunu dusunuyorsan sorun olmayacaktır.
Istanbul icinde bir yerden bir yere 3 4 saatte gidiyoruz bazen

Aynısını erkek söylese anneci oluyor. Yeni ailen eşin ve sen olacaksın. Başka şehire evlenip gidince " ah annem vah babam" dersen sürekli huzurun falan olmaz. Anadan vazgecemiyorsan da yardan geçeceksiniz.

Tabi ki de ilk zamanlar gideceksiniz diye korku,üzüntü ve bu düşünceleri yaşarsınız. Ama sonra alışılıyor merak etmeyin.
Ben 4 sene önce başka şehire geldim evlendikten sonra,ilk zamanlar inanılmaz zorlandım. Ama şimdi annemlere gittiğimde bile biran önce evime dönmek istiyorum :)

Aileni arkanda bırakma düşüncesinin yaninda sen ankarada yapabilecek misin izmirden sonra ankara zor. Şimdi burda ankaraya tapanlar çıkar ama ege insanından sonra iç anadolu insanına alışmak zor

Back
X