Başka Şehre Gelin Giderken Ardımda Kalacak Ailem

Tek cocugum ve yurtdisinda yasiyorum Annemler Turkiye'de. Elbette cok ozleyeceksin zor olacak ama sen de sevdigin seni seven biriyle evlenip yuva kuracaksin.
Izmir-Ankara asiri uzak bi mesafe degil

5 yıllık evliyim bende başka şehire evlendim ve evlenmeden önce hiç sorun yaşayacağımı düşünmüyor hemen alışırım sanıyordum ama öyle olmadı malesef çok zorlandım, her şeyde öyle kalkıp da gidilmiyor bunun maddiyatla da ilgisi yok üstelik, şimdiki aklım olsa bir defa değil bin defa düşünürdüm..Bi sürü şey yazabilirim bu konuda şimdi çıkıpta aileye bağımlılık zırt vırt derler ama alakası yok.Ailemle aynı şehir de olmayı çok isterdim çok.Ama evet alışıyorsun,sorun alışmaksa tabi..

Merhaba herkese, ben bir konuda çok kararsız kaldım. Daha doğrusu ikilemde. Şöyle ki 2 seneye yakın süren bir ilişkim var. Fakat ayrı şehirlerdeyiz. Ben izmirde yaşıyorum. Evlendikten sonra bulunduğum şehre yerleşicekti o şekilde anlaşmıştık fakat haklı sebeplerle gelemeyecek. Bu durumda ilişkiyi bitirmek yerine benim gitmem uygun ama şöyle bir problem var ki kardeşim yok. Tek çocuğum. Ankaraya evlenir de gidersem ailem yalnız kalıcak ve bu sebeple Ankaraya gitme fikri de içime sinmiyor. Onları kime emanet ederim. Bunun hastalığı var, yaşlılığı var.. çok ikilemdeyim. Siz olsanız napardınız? Hatta başka şehre gelin giden arkadaşlar aileniz ile ilgili böyle bir ikilemde kaldınız mı?

böyle düşünme aynı şehirde yaşasan da gidebilirsin belki başka bir şehre

kardeşimle aynı şehirdeyiz ama amerikaya gidecekler sen yine aynı ülkedesin ankara izmir arası ne ki amerikaya göre

ilk zamanlar zor olur elbette ama insanın kendi evi gibi yok evlenince anlarsın

Senelerce ailemden ayrı kaldım okul hayatında
Ama evlenip baska bir sehirde düzen kuramaZdim sanirm
Annemlere evim 15 dakika
Ama anca ayda bir ya da iki kere görürüm
Ama baska sehir bana göre değil

bende ailemden çok uzaklardaydım. Uçakla 2 saat içinde beraberiz . Avantajım Evim havaalanı 10 dakika :) Yorulmuyoruz fazla ziyaretlerde.
İstanbul’dayken karşı yakaya bu kadar kolay geçemiyorduk ki. Yazları tatilimi de ailemin yanında geçiriyorum . Onlar sık sık geliyor. Kuzenlerim anneannem babam annem dayım yengem kimleri ağırlamadım ki evimde. Onlar birbirlerini benim onları gördüğüm kadar görmüyordur. Çocuklarlada zaman su gibi geçiyor ki.
Geçen sene gebelik takibimi bile her ay ailemin yanında yaptırdım gidip geldim :) Doğuma da yanlarındaydım. Bebişimi aldım evime döndüm sonra. Sorun yapma kendine , insan alışıyor zamanla düzenine. Huzur olsun yeter ki. Sağlık olsun yeter ki

Son düzenleme:
Tek cocugum ve ailemle otobusle bir gun surecek bir mesafede oturuyorum. Zor oluyor alistim sayilir ama zaman zaman ariyorum. Benim yakin olma imkanim yok o yuzden alismak mecburiyetindeyim. Ailem de gelip gidemiyor ben de senede 1 en fazla 2 kere iki hafta gidiyorum.

Merhaba herkese, ben bir konuda çok kararsız kaldım. Daha doğrusu ikilemde. Şöyle ki 2 seneye yakın süren bir ilişkim var. Fakat ayrı şehirlerdeyiz. Ben izmirde yaşıyorum. Evlendikten sonra bulunduğum şehre yerleşicekti o şekilde anlaşmıştık fakat haklı sebeplerle gelemeyecek. Bu durumda ilişkiyi bitirmek yerine benim gitmem uygun ama şöyle bir problem var ki kardeşim yok. Tek çocuğum. Ankaraya evlenir de gidersem ailem yalnız kalıcak ve bu sebeple Ankaraya gitme fikri de içime sinmiyor. Onları kime emanet ederim. Bunun hastalığı var, yaşlılığı var.. çok ikilemdeyim. Siz olsanız napardınız? Hatta başka şehre gelin giden arkadaşlar aileniz ile ilgili böyle bir ikilemde kaldınız mı?
Evlendim 3 yıl baska şehirde. Kaldım İlk etapta zor geldi ama zamanla alıştım. Sık sık Gıttım onlar geldi. Bızımkısı görev ıcabı. geldım memleketime yıne 1 saatlık mesafe var doydugumuz yer dedık katlandık.

Back
X