Başka şirkete girişimi yaparsa tazminatım ne olacak?

loveinnovember

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
4.443
6.866
158
Hanımlar gün geçmiyor ki şu iş yerinden dolayı konu açmadığım gün olsun ama yok.
Ben yaklaşık 2 yıl 2 aydır bir şirkette çalışıyorum ama işe girişte sözleşme yapılmadı ben de takılmadım sanırım bilmiyorum hata ettim sanırsam. Sigortam zamanında ödeniyor sadece.
Bu girdiğim şirketin 3-4 tane içinde şirketi var. Bu şirketler patronun eşinin, kayınpederinin adına olan şirketler.
Bu sabah patronun masasında benim ve iki kişinin adı eşinin üzerine olan şirkete girişleri yapılacak diye yazılan bir kağıt gördüm.
Şimdi sizlere sorum şu bunu benden gizlice yapabilirler mi? Tazminat hakkım gider mi? Nasıl bir yol izlemeliyim? Zaten ekimde düğünüm var evlilik tazminatıyla ayrılacaktım haberleri de yok bu arada henüz.

Çıkışınızı yapmaları için ya istifa yazmalısınız ya da "işveren" olarak çıkış yapmaları lazım. İstifada sizin yazmanız gerekiyor, işveren olarak yaparsa da tazminat vermek zorunda

Çıkışınızı yapmaları için ya istifa yazmalısınız ya da "işveren" olarak çıkış yapmaları lazım. İstifada sizin yazmanız gerekiyor, işveren olarak yaparsa da tazminat vermek zorunda
Her ikisini de yapmayıp geçişimi yapabilir mi? Ben zaten yapıldığı anda tazminatım verilmezse avukata başvuracağım ama benden habersizce yapıp ne olsa bilmez diyebilirler mi?

Hukuken ve maliye bakımından grup şirket olarak görünüyorsa evet haklarınız devrolur ama değilse ve sizi istifa olarak gösterirlerse ( bunu e devletten işe giriş çıkış bildirgelerinden sık sık kontrol edebilirsiniz istifanın kodu 3 , diğer iş yerine nakil 16 şeklinde ) ıslak imzalı ( çıktı asla kabul olmaz. El yazısı ile olmalı ) istifanız olmadığı için hukuken yaptırım hakkınızı kullanırsınız

Eşim bir holding bünyesnde çalışıyor. Ara sıra holding içinde şirket değişikliği yapıldığında tazminat ödüyorlar. Ama yanlış hatırlamıyorsam soruyorlar da devir mi edelim almak mı istersiniz diye. Habersiz değişiklik yapabileceklerini sanmıyorum. Endişe etmeyin ya da gidip sorun, ne olacak ki?

Muhasebeci her işlerinde yanında sağ kolları gibi bir şey sağlıklı bilgi verir bilmiyorum o yüzden sorsam mı bilemedim

Başka şirkete geçerken sizden imza almaları gerekiyor. Önce bulunduğunuz şirketten çıkış yapıp
_ haklarimi aldim (tazminat odenir, yeni giris gibi olur )
_ haklarim sakli kalmak koşuluyla(tazminat ödenmez ama tüm haklariniz devir eder )
Sormaya çekinmeyin bence .

Muhasebeci her işlerinde yanında sağ kolları gibi bir şey sağlıklı bilgi verir bilmiyorum o yüzden sorsam mı bilemedim
Bence sorun en azından akıllarında sizi kötü etkileyecek bişey varsa eyvah uyandı bu dikkat edelim derler. E devletten de kontrol edin bu süreçte, haberiniz olmadan yapılan bir işlem görürseniz ona göre aksiyon alırsınız. Sorun olduğunda dava açmaktan çekinmeyin, iş mahkemeleri çok uzun sürmez ve genelde işçiden yana karar çıkar.

İmza almadan gizlice giriş yapacaklarını düşünüyorum açıkçası haberi olmaz belki dediler ama soracağım böyle düşünerek olmuyor çünkü teşekkür ederim

Benım olmustu.Normal cıkıs oluyor,tazmınat yattı hesabımıza.Sonra diğer sirketlerınden gırıs oldu.Bızım kardesler arası devır olmustu.Neden gıırıs cıkıs yapılıyor?Tazmınatınız bırıkmesın dıye mı?

Yok hakkım yenilmesi durumunda kesinlikle dava açacağım hakkımı asla bırakmam. Soracağım en azından bildiğimi bilsinler haklısınız

Geçiş yapılan kişiler olark eşinin adı, 16 senelik muhasebeci, arada çalışan bir usta ve benim ismim yazıyordu. 16 senelik olan sağ kolları ki çoktan tazminatını bile almıştır diye düşünüyorum. Tek hakkı yenecek beni mi gördüler bilmiyorum ki.

Bıkere cıkıs yapıldıgnda sızın hesabınıza tazmınat yatması gerekır,ımza atıyorsunuz tazmınatımı aldım dıye.Yanı sızden gızlı sızı cıkarmaları mumkun değil.

Şirketin çok borcu, mahkeme dosyası vs var her türlü şeyi yapan insanlar o yüzden ben bunlara güvenemiyorum
Ben hep usulu neyse ona gore ıslem yapan yerlerde calıstım .Usulu sızden ımza almaları tabı.Ama yan yollara sapma ımkanları var mı bılemıyorm.Sıkayet edersınız zaten oyle bısey yaparlarsa.

Belirttiginiz sirketlerin herhangi bir katalog, web sayfasi vb basili bir tanitim brosurunde kardes firma oldugu yaziyor mu? Yaziyorsa sorun olmaz. Sirketler arasi personel degisikli sikca uygulanan bir sey. Sirketle iliskiniz tamamen kesildiginde grup bunyesindeki calismaniz esas alinir ve tazminatinizi alirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…