Başka şirkete girişimi yaparsa tazminatım ne olacak?

Ben hep usulu neyse ona gore ıslem yapan yerlerde calıstım .Usulu sızden ımza almaları tabı.Ama yan yollara sapma ımkanları var mı bılemıyorm.Sıkayet edersınız zaten oyle bısey yaparlarsa.
Şimdi o sağ kolları dediğim muhasebeciye sordum. Tüm haklarımızla geçtiğimize dair kağıt imzalayacakmışız. Zaten geçmemiz daha iyi şuan olduğumuz şirket batık dedi diğeri temiz. Yani tazminat aldığımızda şuan ki şirket ödemeyebilir çok dava dosyası falan var diye de konuştu.

Geçiş yapılırken tüm haklarımızla geçtiğimize dair kağıt imzalayacakmışız. Bir sorun olmaz herhalde yani o kağıt imzalandığında haklarımız korunacak o zaman, ki geçmemiz daha iyi dedi sorduğum kişi tazminat alamayabilirdik dedi eski şirkette

Her ikisini de yapmayıp geçişimi yapabilir mi? Ben zaten yapıldığı anda tazminatım verilmezse avukata başvuracağım ama benden habersizce yapıp ne olsa bilmez diyebilirler mi?
Onu konuşarak haklarınızı devredebilirsiniz büyük bir firmayasa zaten direk hakları devreder.

bizim şirket kapanmıştı yani kağıt üzerinde kapanmıştı ve patron biriyle ortak başka bir şirket açmıştı. hepimizi o şirkete devrettiler mesela ama bunu bize tane tane açıkladılar. şu şu işlemleri yapıcaz, sigortanızda şöyle gözükecek, haklarınız yanmayacak devir olmuş olacak, bundan sonra şu şirket bünyesinde gözükeceksiniz, maaşınız yattığında şu ismi göreceksiniz falan gibisinden gayet açıklandı yani. bunları sana haber vermeden yapamazlar ki. ayrıca gidip sor yani nedir ne değildir neden çekindiğini anlamadım.

Yok hakkım yenilmesi durumunda kesinlikle dava açacağım hakkımı asla bırakmam. Soracağım en azından bildiğimi bilsinler haklısınız
O noktaya gelirse önce arabulucuya gidiyor ki anlaşmazlarsa bile pandemide bile 1.5 yılda sonuç buldu bizim . Şehir efsanesi var bide alacağindan çok harcarsin diye oda yalan . Yüzdeli anlaşılabiliyor hiç para ödemedik avukata dava son bulana kadar ,zaten ben adliyeye gidiyorum o arada hallederim dedi ve son buldugunda odemesini yaptik aldigimiz paradan hakkinizi birakmayin kimseye

Aynı kişinin farklı işyerleri arasında geçiş yaptığınızda tazminat hakkınız devam eder.

Bende sadece dosya açma parası ödedim avukatıma. Başka bir ödeme talep etmedi ama benim de pandemi de oldu süreç 2 sene olmak üzere dava açılalı sonuçlanmadı halen. Belli olmuyor süreç

Sordum haklarımızın devam ettiğine dair bir kağıt imzalatacaklarmış. Ben geçeceğimi tesadüf öğrendim haftaya avukat geldiğinde imzalanacakmış

Geçiş yapılırken tüm haklarımızla geçtiğimize dair kağıt imzalayacakmışız. Diğer şirket batık durumdaymış zaten öyle deniyor.

SGK'lı bulunduğunuz firmadan diğer firmaya aktarılırken SGK koduna dikkat edin.

Hiçbir belgeyi okumadan imzalamayın.

imzalanan belgelerin birer fotokopisini de almayı unutmayın.

SGK kodunda neye dikkat etmeliyim?
e devletinizden bu devir işlemi yapıldığında kontrol edin misal eğer değişmediyse (yanlışsam düzeltin lütfen arkadaşlar)
evlenen kadının tazminat hakkı için çıkışı yapılırkan SGK'da çıkış kodu 13 olarak gözükür.

e devlette 4A hizmet dökümünde görebilirsiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…