- 15 Temmuz 2019
- 4.443
- 6.866
- 158
- Konu Sahibi loveinnovember
-
Şimdi o sağ kolları dediğim muhasebeciye sordum. Tüm haklarımızla geçtiğimize dair kağıt imzalayacakmışız. Zaten geçmemiz daha iyi şuan olduğumuz şirket batık dedi diğeri temiz. Yani tazminat aldığımızda şuan ki şirket ödemeyebilir çok dava dosyası falan var diye de konuştu.Ben hep usulu neyse ona gore ıslem yapan yerlerde calıstım .Usulu sızden ımza almaları tabı.Ama yan yollara sapma ımkanları var mı bılemıyorm.Sıkayet edersınız zaten oyle bısey yaparlarsa.
Geçiş yapılırken tüm haklarımızla geçtiğimize dair kağıt imzalayacakmışız. Bir sorun olmaz herhalde yani o kağıt imzalandığında haklarımız korunacak o zaman, ki geçmemiz daha iyi dedi sorduğum kişi tazminat alamayabilirdik dedi eski şirketteBelirttiginiz sirketlerin herhangi bir katalog, web sayfasi vb basili bir tanitim brosurunde kardes firma oldugu yaziyor mu? Yaziyorsa sorun olmaz. Sirketler arasi personel degisikli sikca uygulanan bir sey. Sirketle iliskiniz tamamen kesildiginde grup bunyesindeki calismaniz esas alinir ve tazminatinizi alirsiniz.
Onu konuşarak haklarınızı devredebilirsiniz büyük bir firmayasa zaten direk hakları devreder.Her ikisini de yapmayıp geçişimi yapabilir mi? Ben zaten yapıldığı anda tazminatım verilmezse avukata başvuracağım ama benden habersizce yapıp ne olsa bilmez diyebilirler mi?
O noktaya gelirse önce arabulucuya gidiyor ki anlaşmazlarsa bile pandemide bile 1.5 yılda sonuç buldu bizim . Şehir efsanesi var bide alacağindan çok harcarsin diye oda yalan . Yüzdeli anlaşılabiliyor hiç para ödemedik avukata dava son bulana kadar ,zaten ben adliyeye gidiyorum o arada hallederim dedi ve son buldugunda odemesini yaptik aldigimiz paradan hakkinizi birakmayin kimseyeYok hakkım yenilmesi durumunda kesinlikle dava açacağım hakkımı asla bırakmam. Soracağım en azından bildiğimi bilsinler haklısınız
Aynı kişinin farklı işyerleri arasında geçiş yaptığınızda tazminat hakkınız devam eder.Hanımlar gün geçmiyor ki şu iş yerinden dolayı konu açmadığım gün olsun ama yok.
Ben yaklaşık 2 yıl 2 aydır bir şirkette çalışıyorum ama işe girişte sözleşme yapılmadı ben de takılmadım sanırım bilmiyorum hata ettim sanırsam. Sigortam zamanında ödeniyor sadece.
Bu girdiğim şirketin 3-4 tane içinde şirketi var. Bu şirketler patronun eşinin, kayınpederinin adına olan şirketler.
Bu sabah patronun masasında benim ve iki kişinin adı eşinin üzerine olan şirkete girişleri yapılacak diye yazılan bir kağıt gördüm.
Şimdi sizlere sorum şu bunu benden gizlice yapabilirler mi? Tazminat hakkım gider mi? Nasıl bir yol izlemeliyim? Zaten ekimde düğünüm var evlilik tazminatıyla ayrılacaktım haberleri de yok bu arada henüz.
Bende sadece dosya açma parası ödedim avukatıma. Başka bir ödeme talep etmedi ama benim de pandemi de oldu süreç 2 sene olmak üzere dava açılalı sonuçlanmadı halen. Belli olmuyor süreçO noktaya gelirse önce arabulucuya gidiyor ki anlaşmazlarsa bile pandemide bile 1.5 yılda sonuç buldu bizim . Şehir efsanesi var bide alacağindan çok harcarsin diye oda yalan . Yüzdeli anlaşılabiliyor hiç para ödemedik avukata dava son bulana kadar ,zaten ben adliyeye gidiyorum o arada hallederim dedi ve son buldugunda odemesini yaptik aldigimiz paradan hakkinizi birakmayin kimseye
Geçeceğim şirket kendisine ait değil eşinin kardeşine ait bir şirketAynı kişinin farklı işyerleri arasında geçiş yaptığınızda tazminat hakkınız devam eder.
Sordum haklarımızın devam ettiğine dair bir kağıt imzalatacaklarmış. Ben geçeceğimi tesadüf öğrendim haftaya avukat geldiğinde imzalanacakmışbizim şirket kapanmıştı yani kağıt üzerinde kapanmıştı ve patron biriyle ortak başka bir şirket açmıştı. hepimizi o şirkete devrettiler mesela ama bunu bize tane tane açıkladılar. şu şu işlemleri yapıcaz, sigortanızda şöyle gözükecek, haklarınız yanmayacak devir olmuş olacak, bundan sonra şu şirket bünyesinde gözükeceksiniz, maaşınız yattığında şu ismi göreceksiniz falan gibisinden gayet açıklandı yani. bunları sana haber vermeden yapamazlar ki. ayrıca gidip sor yani nedir ne değildir neden çekindiğini anlamadım.
Geçiş yapılırken tüm haklarımızla geçtiğimize dair kağıt imzalayacakmışız. Diğer şirket batık durumdaymış zaten öyle deniyor.O noktaya gelirse önce arabulucuya gidiyor ki anlaşmazlarsa bile pandemide bile 1.5 yılda sonuç buldu bizim . Şehir efsanesi var bide alacağindan çok harcarsin diye oda yalan . Yüzdeli anlaşılabiliyor hiç para ödemedik avukata dava son bulana kadar ,zaten ben adliyeye gidiyorum o arada hallederim dedi ve son buldugunda odemesini yaptik aldigimiz paradan hakkinizi birakmayin kimseye
O zaman haklarınız devrolmaz. Şirketler arasında bir bağ olması gerekiyor devir olabilmesi için.Geçeceğim şirket kendisine ait değil eşinin kardeşine ait bir şirket
Hakların kaybolmayacağına dair bir kağıt imzalayacakmışız bu geçerli olur mu?O zaman haklarınız devrolmaz. Şirketler arasında bir bağ olması gerekiyor devir olabilmesi için.
Şirketler arasında hizmet devri sözleşmesi yapılmalı. Ancak o şekilde haklarınız korunabilir.Hakların kaybolmayacağına dair bir kağıt imzalayacakmışız bu geçerli olur mu?
SGK kodunda neye dikkat etmeliyim?SGK'lı bulunduğunuz firmadan diğer firmaya aktarılırken SGK koduna dikkat edin.
Hiçbir belgeyi okumadan imzalamayın.
imzalanan belgelerin birer fotokopisini de almayı unutmayın.
Yani bu sözleşmeyi yapıp yapmadıklarını mı sormalıyım?Şirketler arasında hizmet devri sözleşmesi yapılmalı. Ancak o şekilde haklarınız korunabilir.
e devletinizden bu devir işlemi yapıldığında kontrol edin misal eğer değişmediyse (yanlışsam düzeltin lütfen arkadaşlar)SGK kodunda neye dikkat etmeliyim?
Yani bu sözleşmeyi yapıp yapmadıklarını mı sormalıyım?
Sözleşmeyi görmelisiniz ve haklarınızın devrine dair maddeyi de görmelisiniz. Zaten siz de imza atacaksınız, okumadan imzalamayın.Yani bu sözleşmeyi yapıp yapmadıklarını mı sormalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?