Oo aksandan, gunesten, egitim sisteminden, emeklilikten, Avrupa koylerinden vs vs bahsedilmis :)) bi iki bi sey yazem ben de. :)
Uzun yillardir yurtdisinda yasiyorum. Ingiltere Almanya, Fransa, Abd hepsini biliyorum :)
O oyle en kotu köyunde bile yasarimla olmuyor gercekten de.
Adamlarin buyuk sehirleri bile bayik, köyleri direk depresyon sebebi.
Bi uzman doktora gideyim dedim 3 ay sonraya rendevu veriyorlar. Doktorlarini da begenmiyorum.
Oglum bronsit olmustu, evi havalandirin burnunu acin deyip deyip gonderdi ev doktoru hanfendi.

Bana yanlis teshis kondu vs. Evet Trde uzman doktora ozel gitmek pahali, ama buraya gelmeden Turk doktorlarimizin ne kadar iyi oldugunu bukadar anlamamistim.
Emeklilik sistemi de kotu burda. Adamlar yardim alarak geciniyor yetmiyor maaslari.
Yasam ultra mega sıkıcı. Bu oyle, amaann deniz kum gunes Turkiye cennneettt ben Avrupada sıkıliyoruuummm simarikligi degil.
Depresyona sokacak kadar sıkıcı :) bukadarini tahmin etmemistim, daha once turist olarak cok gezmistim ama yasamak cok farkli.
Nufus cok yasli (ozellikle Almanyada) Sokakta, cafelerde 70yas ustu yasli ve yalniz mutsuz Alman gorursunuz;(( iki muhabbete hasretler ..
Bi arkadasim uzun yillar yurtdisinda yasayip Trye dönmustu, bana kattigi en buyuk sey, ulkemin degerini anladim demisti :)
Konu sahibi sizi cook iyi anliyorum, ben de arkadaslarima Trye donmek istedigimi soyleyince cok sasiriyorlar. Yasamak pahalilasti zorlasti falan. Tamam anliyorum ama hic bir yer kolay degil. Maddi manevi zorluk hele bir de sevmedigin ait hissetmedigin yerde yasayinca daha da depresyona sokuyor adami.
Baska ulke tavsiyeleri gelmis. O da bi opsiyon olabilir sizin icin en azindan denedik dersiniz.