• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baska ulkede yasamak, adapte olamamak

tamam iste emekli olduktan sonra, cocuklari buyuttukten sonra nereye gidersen git :)

ama oncesinde neden gitmiyorlar?

ben yilin 300 gunu gunesli Maltada yasadim, ama tasindim oradan,
tamam cennetten bir kose diye tarif edebilirsiniz, iklimini, guzelliklerini,
hala daha da ozluyorum yalan yok,

belki emeklilikte ben de yerlesirim,
ama cocuk yetistirirken dusunmem.
E ne yapsın orda para yok
Adam kendi ülkesinde çalışıyor kazanıyor mecbur kalacak .tatillerde hep güneye kaçıyorlar
İnsan doyduğu yerde kalır haliyle

Bir insan yurtdışında yaşayıp gerçekten orayı tercih edebilir, bunda bir sorun yok...ama böyle konularda yorum olarak %70 ülkeme hakaretler sayılmasına ben de uyuz oluyorum... fırsatım olsa 5 dk TR de durmam diyen insanların %95 i hiç yurtdışında yaşamı deneyimlememiş insanlar. Sanıyorlar ki Fransa'ya giden herkesi Eiffel'in dibinde bir yaşam bekliyor...ya da oralarda hiç suç yok, onların adalet sitemi kusursuz işliyor...Ya bir otobüse bindim Paris'de 30 küsür yıllık İstanbul hayatımda bile daha kötüsünü görmemiştim...

Herkes istediği yerde yaşasın, ama kimse başkasının sevdiğine de çamur atmasın...

Aynen ille ya bi' tarafı ya öte tarafı yermenin lüzmu yok çünkü her yerin artısı eksisi var

Bir de ben bizim millet kadar kendini, kendi ülkesini gömen görmedim :D

Her zaman öyle olmuyor o
Belli bir yaşı geçince iş bulmak zorlaşıyor
Birde burda zaten anadili gibi İngilizce konuşan çok insan var Boğaziçili vs .İngilizce bilmek önemini yitirdi .

evet gittim Finlandiya ya hiç gitmedim ama .
Avrupa’da ve Amerika’da çoğu ülkeyi gezdim
Prag mesela küçük bir şehir sıkıcı
Berlin fena değil vanlı
Paris en sevdiğim şehir galiba
Newyork çok güzel canlı
Londra fazla yağmurlu ama yaşanılabilir
York İngiltere de bana sıkıcı geldi güzel insanı sıcak ama yok Yani yaşanılası değil

Amsterdam iyi genel anlamda
Roma güzel sma biraz karışık
Güney Fransa yine çok seviyorum ama cannes çok küçük yaz için güzel.Nice daha büyük ama bir Paris değil
Lüksemburg mesela ufak gelir seviyesi çok Yüksek huzurlu ama baydı beni 2 günde sıkıldım .burda herkes birbirini tanır diye düşündüm azıcık insan var
Ya daha çok şehir var gittiğim şimdi hepsini sayamıyorum
Evet pahalı burda hayat söylüyorum zaten

Berlin fena degil mi? Yasama gözü ile bakmiyorsunuz sehirlere, gezme gözü ile bakiyorsunuz. Birazda maksat hava atmak :) New York güzel fakat zenginsen. Metrolarda dilencileri görmedinizmi? Metronun kokusu? Bir ekmek arasi bile 8-10 dollardan basliyor. Ev fiyatlari vahim. Yani benim nezdimde, hele bir aile icin yasanilcak sehir degil.

Ki bu cok kisisisel birsey. Siz gece hayatini seversiniz, ben sevmem, siz dairede kalmak istersiniz, ben müstakil evde. Berline mesela cok hosuma gitti. Kültürü, sehir anlayisi, toplu tasima bile harika. Yani gayet yasanabilir bir sehir bence.

E ne yapsın orda para yok
Adam kendi ülkesinde çalışıyor kazanıyor mecbur kalacak .tatillerde hep güneye kaçıyorlar
İnsan doyduğu yerde kalır haliyle

tamam iste,
konu sahibi icin de bu gecerli,
Finlandiyada kazandigi kadar kazanmasi icin ya Amerika tarafina gidecek ki memlekete uzaklik o zaman dert olacak,
ya da yine Kuzey Avrupa ulkelerinden birine gidecek, iklimsel olarak cok buyuk fark olmayacak.

Her yerin avantaji dezavantaji vardir zaten,
onemli olan bence once adaptasyonu denemek.

Evet trenler berbat çok eski
Yürüyen merdiven asansör yok
Ayrıca çocuk istismarı tecavüz vs her yerde var
Haberlerde iki olay görüp burada sanki hergün tecavüze uğruyoruz gibi bir algı hoş değil
Bunu bana yabancılarda yapıyor
Gel buraya buraya yerleş senin ülkende savaş var vs
Zannediyolar sokaklarda askerler çarpışıyor her gün
Yoo diyorum böyle bir durum yok
Eski erkek arkadaşım Fransız asıllıydı İstanbul a geldi şaşırdı bir restaurantta gittik böylr bir yer Brüksel de yok dedi .insanlar açlık sefalet içinde yaşadığımızı sanıyor Irak sanıyorlar burayı

bir arkadas ironik olarak yazmis ama nisanlim ve ben her kis istanbulda tatil yapiyoruz. kendisi italyan- biz almanyada yasiyoruz. adam istanbula asik. resmen ask yasiyor.
ISIye nezaman gidiyoruz diye darliyor artik. adamin hayali üsküdarda yasamak. hergün emlak sayfalarinda :)

Pilot
Düşük bütçeli bi' hava yolunda
THY ye sokabilirsem onu ah ahh :KK70:
Çalışma şartları çok iyi ya THYde
Ben kabin memurluğu yaptım .kısa süreli sonra bıraktım başka iş buldum.thy çok super bir yer değil uçuşlar çok fazla .tabi Türkiye şartlarına göre iyi maaşları
İngilterede havacılık nasıl bilmiyorum ama burda canın çıkana kadar uçuyorsun.
THY herkese cazip geliyor ama benim hayatımı nahvetti o yüzden sevmiyorum
Pegasusu Atlas’ı söylemiyorum bile onlar daha berbat
İlla bu iş yapılacaksa Emirates te yapılmalı .orda çalışan arkadaslarım çok memnun asla THY ye dönmek istemiyorlar.

Finlandiya gibi bir ülkede mi çocuğunuzu büyütmek haksızlık gibi geliyor. Hele süper eğitimi varken. Siz bir de şöyle düşünün ben alışamadım diye çocuğumu böyle bir eğitimden ve düzenden mahrum etmeli miyim? Soğuk derken nasıl mesela? Ben de burada insanların tanıdık tanımadık herkese karışmasından her şeye söyleyecek lafı olmasından insanların üzerine kurduğu toplum baskısından memnun değilim. Soğuk insanlarda bu yoktur belki
Arkadaşı İstanbul metrobüsüne bekliyorum görsün sıcak kanlı insanların nasıl birbirini boğazlayacak gibi baktığını
Ayrıca dil sorunu buradada var artık dışarıda Türkçe konuşan çok az:rolleyes:
Afgan Arap Suriyeli Özbek ne kadar gelişmemiş ülke vatandaşı varsa bizim burada
Arkadaşla becaiş yapabilsek keşke

Maddi geliriniz iyiyse,dünyanın heryerinde mutlu olursunuz.Bende 21 yıldır Ingiltere de yaşıyorum evet arada iklimi benide bunaltıyor ama genel olarak düşünürsek burada yaşamaktan mutluyum.
Insanların kültür seviyesi,saygıları,sağlık sistemi hariç diğer konulardaki düzenleri gerçekten güzel.
Ingilizleri de severim öyle birçok insanın dediği gibi soğuk filan değiller.Tanimasaniz bile yanlarından geçerken gülümseyip merhaba derler.
Benimde yaşadığım yer merkezi değil sakin sessiz ve insanların haftasonlari doğayla iç-içe olmak kafa dinlemek istedikleri bir yerdeyim.
Bende sıkıldığımda trene atlayıp geziyorum Londranin merkezi caddelerini,müzelerini,gece kluplerini vs..
Konu sahibi taşınmak istiyorsanız çok geniş düşünerek verin bu kararı.

Heryer aynidir , ona da yabacisin diyenler var demissiniz
Bende 2 aydir yurtdisindayim , hayatimdaki en dogru karardi buraya yerlesmek , oncelikle cocuklarim icin geldik zaten , onlarin egitimi ve gelecegi icin
Adaptasyondaki tek derdiniz gunes ise gunesli bir ulkeye tasinin ama heryer aynidir , yabancisin diye dusunurseniz zaten hicbir yere adapte olamazsiniz

Herkes her ulkede kolayca yasayabilir diye bir kural yok elbette ki ama bu bakis acisi , kultur , hayattan brklebtilerle ilgili bir durum
Benim beklentilerimi turkiye karsilayamiyordu , su anda bulundugum ulke kadsiliyor , o yuzden mutluyum burada
Bence once sorununuzun ana kaynagibi bulun , turkiye disinda hicbir yerde mi yasayamazsiniz yoksa finlandiyada mi mutlu degilsiniz ? Bu sorunun cevabina gore kendinize bir yol cizin

Aynen ille ya bi' tarafı ya öte tarafı yermenin lüzmu yok çünkü her yerin artısı eksisi var

Bir de ben bizim millet kadar kendini, kendi ülkesini gömen görmedim :KK70:
ortalama bi avrupaliya sor ama onlarda owww sis kebap doner der yani :)))

Oo aksandan, gunesten, egitim sisteminden, emeklilikten, Avrupa koylerinden vs vs bahsedilmis :)) bi iki bi sey yazem ben de. :)
Uzun yillardir yurtdisinda yasiyorum. Ingiltere Almanya, Fransa, Abd hepsini biliyorum :)
O oyle en kotu köyunde bile yasarimla olmuyor gercekten de.
Adamlarin buyuk sehirleri bile bayik, köyleri direk depresyon sebebi.
Bi uzman doktora gideyim dedim 3 ay sonraya rendevu veriyorlar. Doktorlarini da begenmiyorum.
Oglum bronsit olmustu, evi havalandirin burnunu acin deyip deyip gonderdi ev doktoru hanfendi.:sinirli:
Bana yanlis teshis kondu vs. Evet Trde uzman doktora ozel gitmek pahali, ama buraya gelmeden Turk doktorlarimizin ne kadar iyi oldugunu bukadar anlamamistim.
Emeklilik sistemi de kotu burda. Adamlar yardim alarak geciniyor yetmiyor maaslari.
Yasam ultra mega sıkıcı. Bu oyle, amaann deniz kum gunes Turkiye cennneettt ben Avrupada sıkıliyoruuummm simarikligi degil.
Depresyona sokacak kadar sıkıcı :) bukadarini tahmin etmemistim, daha once turist olarak cok gezmistim ama yasamak cok farkli.
Nufus cok yasli (ozellikle Almanyada) Sokakta, cafelerde 70yas ustu yasli ve yalniz mutsuz Alman gorursunuz;(( iki muhabbete hasretler ..
Bi arkadasim uzun yillar yurtdisinda yasayip Trye dönmustu, bana kattigi en buyuk sey, ulkemin degerini anladim demisti :)
Konu sahibi sizi cook iyi anliyorum, ben de arkadaslarima Trye donmek istedigimi soyleyince cok sasiriyorlar. Yasamak pahalilasti zorlasti falan. Tamam anliyorum ama hic bir yer kolay degil. Maddi manevi zorluk hele bir de sevmedigin ait hissetmedigin yerde yasayinca daha da depresyona sokuyor adami.
Baska ulke tavsiyeleri gelmis. O da bi opsiyon olabilir sizin icin en azindan denedik dersiniz.

bir arkadas ironik olarak yazmis ama nisanlim ve ben her kis istanbulda tatil yapiyoruz. kendisi italyan- biz almanyada yasiyoruz. adam istanbula asik. resmen ask yasiyor.
ISIye nezaman gidiyoruz diye darliyor artik. adamin hayali üsküdarda yasamak. hergün emlak sayfalarinda :)
İstanbul’a gelen yabancılar aşık oluyor zaten buraya
İstanbul gibi bir şehir yok dünyada
Ben milliyetçiyim belki biraz ondan

Aynisinin Ispanyol versiyonu da bende var :) Istanbul'a asik oldugun icin bana asik olabilir misin diye darliyorum adami arada bir. Daha 1 saat once Istanbul bogazinda cekilmis fotograf atti 'Ikinci evim' diye. Ne zaman Turkiye'ye gezmeye gidiyoruz diye sorup duruyor, ucak biletleri bakiyor, benden daha hevesli :)))

Güneşin olmadığı yerde yaşamak çok zor da biz nelerden mahrumuz burada bir bilseniz. Fırsatım olsa bir dakika beklemeyecek durumdayım. Kıymetini bilin bazı şeylerin.
Biz burada da güneşten mahrumuz artık kalıcı yaz saati uygulamasından beri
Kış başladı başlayalı güneş doğmadan işe gidip güneş battıktan sonra işten çıkıyoruz ancak
Çocukların çoğu ağlıyor niye gece gece okula gidiyoruz diye
O konuda Avrupayı yakaladık şükürler olsun :rolleyes:

Ben kabin memurluğu yaptım .kısa süreli sonra bıraktım başka iş buldum.thy çok super bir yer değil uçuşlar çok fazla .tabi Türkiye şartlarına göre iyi maaşları
İngilterede havacılık nasıl bilmiyorum ama burda canın çıkana kadar uçuyorsun.
THY herkese cazip geliyor ama benim hayatımı nahvetti o yüzden sevmiyorum
Pegasusu Atlas’ı söylemiyorum bile onlar daha berbat
İlla bu iş yapılacaksa Emirates te yapılmalı .orda çalışan arkadaslarım çok memnun asla THY ye dönmek istemiyorlar.
thy neden kotuydu ozel degilse???

pegasusu yolcularda sevmiyor zaten :))

Ben Türkiyede yaşıyorum ve insanların hayatıma burnunu sokacak kadar benimle içli dışlı olmasını itici buluyorum. Ve bu samimiyet ve sıcak kanlılık adına yapılıyor. Bunun olmadığı anneliğimin sorgulanmadığı eşimle seks hayatımın masaya yatırıldığı kadınlar gunu toplantılarının olmaması benim için bir artıdır. Şu an adaptasyon sürecindesiniz o yüzden size bu artıymış gibi geliyor.
Ayrıca ben de bir süre yurt dışında yaşadım ve geri döndüm. Bu sürede ben de büyüdüm ve arkadaşlarımla arama mesafe vs girdi. Ve şu an ne komşularımla ne iş arkadaşlarımla ne de eski arkadaşlarımla samimi bir dostluğum yok. Hersey yüzeysel hersey sahte kimse kimsenin umrunda değil. Bu millet mi sıcak kanlı diyorum bazen. On kere evime davet edip krallar gibi ağırladığım insanlar bir çay içmeye davet etmiyor. Evet istisnasız hepsi boyle.
Ben bizim milletin herseyininin sahte olduğunu düşünüyorum. Dostluklar da arkadaşlıklar da çocuklara gösterilen ilgi de hepsi sadece elalem ne der üzerinden yürüyor. O yüzden elinizde dünyanın 1 numaralı eğitim sisteminde çocuk yetiştirmek ve onun hayatını garanti altına alma şansı varken iki güneşli gün ve çenesi düşük insanlar için boşuna kendinizi üzmeyin.
Belli bir yaştan sonra dostluk kurmak zor olur. Onu anlıyorum ama etrafımın sanattan, tarihten, politikadan konuşabileceğim insanlarla dolu olmasını dedikodu yapmıyorsanız sizi dışlayan insanlara tercih ederim. Nacizane.
+1000000000
Ne kadar arkadaş ortamına girdiysem canım diye boynuna sarılanlar arkasından neler neler atıp tuttuklarını görüyorum

Berlin fena degil mi? Yasama gözü ile bakmiyorsunuz sehirlere, gezme gözü ile bakiyorsunuz. Birazda maksat hava atmak :) New York güzel fakat zenginsen. Metrolarda dilencileri görmedinizmi? Metronun kokusu? Bir ekmek arasi bile 8-10 dollardan basliyor. Ev fiyatlari vahim. Yani benim nezdimde, hele bir aile icin yasanilcak sehir degil.

Ki bu cok kisisisel birsey. Siz gece hayatini seversiniz, ben sevmem, siz dairede kalmak istersiniz, ben müstakil evde. Berline mesela cok hosuma gitti. Kültürü, sehir anlayisi, toplu tasima bile harika. Yani gayet yasanabilir bir sehir bence.
Yoo ne alaka bunla niye hava atayım Avrupa ya gitmek büyük birşey mi yada ABD ye
Sen sordun hiç gittin mi diye bende söyledim
Ben iş amaçlı da gittim daha çok .turist olarak da gittim çoğu kez .arkadaslarım akrabalarımı ziyaret amaçlı da gittimhayır yaşamak olarak ben yorum yaptım orda .
Berlin’i sevmedim evet .ben Almanya’yı sevmiyorum toptan
Evet kişisel birşeu bencede
Ben büyük şehir seviyorum diye eleştirmek niye kendiniz söylüyorsunuz kişisel birşeu diye
Hem soruyorsunuz hiç gittin mi diye
Ben cevap veriyorum bu seferde hava atıyorsun diyorsunuz ben eski bir havacıyım hanımefendi bunla da mı hava atıyırum şimdi?
Yani oraya gitmek yada yaşamak çok da matah birşey değil inanın bunla övünmek vs komik yani

İstanbul’a gelen yabancılar aşık oluyor zaten buraya
İstanbul gibi bir şehir yok dünyada
Ben milliyetçiyim belki biraz ondan

bende severim istanbulu ve gercekdende bencede en güzel sehir - zaten dogdugum yer ve güzel anilarim var ama nisanlim kadar hasret cekmiyorum.
bilmiyorum- ben oldugum yerde gayet rahatim galiba. istanbulda tatil yapmak cok hos ama orda yasayamazdim galiba. ben alismisim yasli almanciklara. sessiz sakin, tingir mingir yasiyorum.
azcik daha gencken New York, Rio ilgilimi cekiyordu- tatillerim action dolu geciyordu. simdi atiyorum havlumu fethiyeye- ohhh gel keyfim gel

Almanlar aşırı ırkçı zaten .ve orda yaşayan Türk göçmenlerden sıkılmış .benim Almanya da akrabam vs çok .heralde hiç yaşayamayacağım bir yer Almanya .
Belki yahudi soykırımından vs Almanlara bir gıcık durumum var .şimdi bu söylediklerim de ırkçılıpa giriyor ama biz bizeyiz şurda
Helsinki ye hiç gitmedim .yolum düşmedi .
Finlandiya ya da ırkçlıpa maruz kalıcağını sanmam çocuğun çünkü babası Finli ama yinede ufak tefek sıkıntılar olabilir artık güçlü durucaksınız.
İslamofobi var .yani başka bir Avrupa ülkesindede sorun olmaz .ama Türkiye den geldim diyorsan ister ateist ol ister deist hatta tut hristiyan ol yinede müslğmansın.onlardan değilsin evet kulağa biraz abartı geliyor ama gerçek bunlar
Siyasetçiler bile İslâm üzerinden propaganda yapıp kazanıyor aşırı sağcı politikacılar şu an bekliyorlar bir dahaki seçimlerde örneğin Fransa için söylüyorum aşırı sağcı bir lider gelebilir yüksek ihtimalle
Biraz politikayla ilgiliyim o yüzden de bu konular hakkında konuşma yetisine sahip olduğumu düşünüyorum.
Yani konuyu çok dağıtmayalım ama sen dediğim gibi şanlısın ailen var o yüzden bu konuları çok düşünme .daha pozitif bak olaylara .

Insanlarda artik bikti. 3-4üncü jenerasyon halen "yok sapina kadar türküm" diyorlar. Buranin vatandasi olduklarini bile kabul etmek istemiyorlar. Halen getto olmus bölgelerde kalip, dili aksanli konusuyorlar yada dogru düzgün hic konusmuyorlar. Yalan dolan ile issizlik maasi, hastalik maasi aldilar. Sosyal evde kalip evin önünde bmw arabasi duruyor,..

Yani bu önyargi ve irkcilik bir yerden geliyor. Bu irkcilari hakli kiliyormu? Hayir, ama Türklerde bir yerde biraz kendilerine bakmalilar. Herseye irkcilik deyip cabalama sifir olmamali. Burda sol partilere oy verip, Türkiyede sagci partilere oy veriyorlar. Burda hiristyan partiye girip, secimlerde oy toplamak istiyorlar, ama sorsan Türkiyede sagci partiye oy verip sapina kadar müslümanlar.

Yani bir kargasa var. Ve evet politikacilar yüzyillardir yaptigi gibi bu kargasayi kullanip, halki bölüp, karsi karsi'ya getiriyorlar.

Back
X