Başkalarını hiç kıskandınız-imrendiniz mi?

Angjel

BiLMeM
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
4.514
73
363
46
İstanbul
Burada eşinize karşı duyduğunuz kıskançlıktan bahsetmiyorum .
Annenizi,babanızı, kardeşinizi, arkadaşınızı konunuzu komşunuzu yad ünlü birini ,bir yazarı ,bir bilim adamını,bir oyuncuyu.....
Hiç bunları kıskandınız mı? Kıskandıysanız ne sebeple.

Örneğin ben çok güzel ya da anlamlı bir şiir ,söz duyduğumda çok kıskanırım bunu ben söylemeliydim bu şiiri neden ben yazmadım diye düşünürüm.

bazende dünyaya tarihine adını yazdırmış ve bir ürün bırakmış insanları çok kıskanırım. Ve hep hayıflanırım ne kadar boş yaşıyoruz ne bir ürün,ne bir eser hayata bıraktığımız hiç bişey yok gibi...
Sorum bu işte

grace kellyi kıskanmadım değil. muhteşem güzel ,oscar almış ,birde prens bulmuş. daha ne olsun.

Yok ben kıskanmadım..
Aslında belki kıskansam iyi mi olurdu bilmiyorum,belki biraz hırs yapardım,farklı bir yerlere gelirdim bu hayatta..:uhm:
Ama ben hep kendimle mücadele ederim.. Hiç kimsenin hayatı,yaptıkları,başarıları ile ilgilenmem..
Helal olsun der geçerim,ben de yapsaydım,ne güzel olurdu demedim hiç..buyrunnnnnnnnn
Kendimden memnunum ben..Böyle olmaktan..Kendi hayallerim için savaşmak daha güzel bence..:CüvCüv:
Gerçekte hangisi doğru onu bilmiyorum..
30 yaşımdan sonra değişemeyeceğime bildiğim yola devam...kaydirigubbakcemile4

Yok ben kıskanmadım..
. Hiç kimsenin hayatı,yaptıkları,başarıları ile ilgilenmem..
Helal olsun der geçerim,ben de yapsaydım,ne güzel olurdu demedim hiç..buyrunnnnnnnnn
e4

Aslında bahsetiiğim olumsuz duygular beslenerek kıskanmak değil . Bunun için daha doğru kelime imrenmek olabilir sanırım .Kimseyi kötü duygularla kıskanmadım çok şükür ama imrenmek çok başka

ben kocamı bile kıskanmadım ki..
aslında kimseyi kıskanmadım imrendim, ya da inşallah bende böyle olurum dedim..

mesela annemle, babamın evliliği..
adı kıskanmaksa hep kıskanırım, 30 yıl sonra bende öyle olmak isterim..
ya da kardeşimi kıskanırım, çünkü sevdiği bir işi yapıyor..
ya da bir arkaaşımı kıskanırım. çok özendiğim bir şehirde, çok özendiğim bir hayat yaşıyor..

ama bunların hiçbiri habis bir kıskançlık değil.
aksine mutlu olduklar için de çok mutluyum..

Aslında bahsetiiğim olumsuz duygular beslenerek kıskanmak değil . Bunun için daha doğru kelime imrenmek olabilir sanırım .Kimseyi kötü duygularla kıskanmadım çok şükür ama imrenmek çok başka

Yok yok aslında ben de imrenmek demek istedim cidden..
Hani kıskanmak kelimesi var diye onu kullandım..
Zaten olumsuz bir duygu değidir imrenmek bence de..
Ama ben yapmadım hiç..gamyoncuiremsu

sevgilimle aram kötü olduğu zamanlar sevgilileriyle nispet yapan arkadaslarımı kıskanmışımdır.. hep imrenmişimdir onlara neden ben böyle deilim die..

ya ben köşe yazarlarından bazılarını kıskanıyorum galiba :utangac:

aa aynen ya.. yazarlari kiskaniyorum ben hatta.. bi iskender palayi elif safagi.. ne bileyim kursat basari... gerci o daha asortik kaciyor ama benim elimden de boyle inci gibi guzel cumlelerin ciktigini insanlarin onlari okumak icin can attigini gormek cok isterdim..

ama bilmiyorum her basladigim romanim ilk sayfalarda daha tkanip kaliyor.

ben de sözü kalemi çok güçlü olan insanları kıskanıyorum imreniyorum yani
bir de enerji dolu, günün her anı birşeylere koşturan milyon tane iş halledip bir sürü hobi edinebilen insanlara özeniyorum
ben biraz üşengeçim çünkü

valla canım sen tam beni tarif etmişsin:roflol: benim böyle çok aşırı kıskançlığım,kinim yoktur şükür zemuszemus sadece imreniyorum,keşke ben yapsaydım benim de böyle olsaydı vesaire gibi şeyler düşünüyorum,kendime dert edinmiyorum,hırs yapmıyorum canımopuyorumnanaktan Dediğin gibi güzel işlere imza atmış şair,yazar,oyuncu ya da şarkıcı insanlara ve onların yaşamlarına imreniyorum ama tabi davulun sesi uzaktan hoş gelir ve ayrıca sadece tanınmış kişiler değil etrafımdaki kişiler içinde aynı şeyleri hissediyorum,mesela güzel bir not alan arkadaşımı,üniversiteyi kazananları,dereceye bile girenleri,istediği şeyleri başarabilenleri,hiçbir baskı olmadan hayatını rahat sürdürenleri,sadece doğduğu ülkenin sınırları içinde kalmayanları,yabancı ülkeleri gezebilenleri,güzel bir yüz,saç,vücut ya da güzel şeyler giyinenleri,herkesin içinde dikkat çeken ve güzel kişileri,hayatı mutlu ve hareketli yaşayanları vesaire aklıma bu kadar geldiler.-tatlicadiarzu- ama bu kadar çok yazdım diye aşırı kıskançsın diye düşünmeyin,gerçekten sadece imreniyorum ve bende kendime ders alarak onları örnek alıp daha iyisini yapabilirim diye düşünüyorum,böyle iştea.s

Son düzenleyen: Moderatör:
kıskanmak değil de imrenmediğim olmadı değil..
cok güzelşartlarda bi hayatım yok..olmadı
olanlara imrendim
keşke dedim..

erkek kardesımı kıskanmıstım .. nedenide anneler gununde onun hediyesi benım hedıyemden daha gosterıslıydı.. annemde oğlusuna sarılmaktan benım hediyeme bakmadı bilee :(((
bende hediyemı yanlarına koyup ordan uzaklasmıstım o manzarayı daha fazla gormemek için yattım yatagıma ve uyudum...

eşimi babasından ve kız kardeşinden kıskanmıştım:))))
bir de ilk mezun olduğumda benden önce iş bulan arkadaşlarımı kıskanmıştım:)))

aa aynen ya.. yazarlari kiskaniyorum ben hatta.. bi iskender palayi elif safagi.. ne bileyim kursat basari... gerci o daha asortik kaciyor ama benim elimden de boyle inci gibi guzel cumlelerin ciktigini insanlarin onlari okumak icin can attigini gormek cok isterdim..

ama bilmiyorum her basladigim romanim ilk sayfalarda daha tkanip kaliyor.

ben de Elif Şafak ı kıskanıyorum yav hem yetenekli hem güzel fanı falan değilim ama kıskanıyorum napim :kedi:

Son düzenleme:
Büyük göğüslü hatunları kıskanıyorum :dilcikar:
Doğal sarışınları kıskanıyorum, dip boya sorunları olmuyor :sinifsinif:
Ağlarken gözyaşı sümüğüne karışmayanları kıskanıyorum..
Baba parası yiyenleri de kıskanıyorum :kedi:
Tatil yapanları da..:kedi:

bütün gün işyerinde çalışıp akşam gezmelere çıkabilcek enerjiye sahip herkesi kıskanıyorum...

benim de kıskançlık değil de imrendiklerim var.
-Yiyip yiyip kilo almayanlar
-bahçeli evi olup bir sürü kedi köpeği olanlar
-Romanları birçok dile çevrilen yazarlar
-Gitar çalıp şarkı söyleyenler
-TRT de türk sanat müziği programı dinlerken o arkada ud veya kanun çalanlardan biri ben olmalıydım diyorum.:kahve:

Annesiyle doyasıya vakit geçirip,iki arkadaş gibi olanlara çok imreniyorum..:sinifsinif:
Kızım olmadan önce anne olanlara imreniyordum..:asigim:
Sadece bu ikisi..
Benim hayatta bu iki konudan başka takık olduğum başka hiç bir şeyim olmadı çünkü..:1ninca:

Back
X