baskalarinin cocuklari gozume batar oldu

3 tane kuzenim var,dayımın çocukları.
9,8 ve 4 yaşlarındalar.
Üçü de kız.
Yengem sağ olsun 2 güne bir gelir muhakkak.
Çocuklar bir yaramaz,anlatamam.
Yani ben öyle yaramaz çocuk görmedim.
Koltuklara çıkarlar,gider mutfağı karıştırırlar,odaya girip benim eşyalarımı karıştırırlar.
Herkes yapmayın etmeyin der,kimseyi dinlemezler ama ben biraz kızıp yapmayın diyorum desem geçer otururlar.
Ama bir o kadar da çok severler beni. EsSmMa Abla EsSmMa Abla diye dolanırlar peşimde.
Ben de çok severim bıcırıkları.
Yani yaramazlık yapıyorlar diye batmazlar bana.
Anne olmayı çok istiyorum ileride,belki annelik duygularım güçlüdür bundan mı bilmem herkesin çocuğuna hep ilgi şefkat gösteririrm,çocuklar da sever beni.
Benim Allah izin verir İnşAllah,ömrüm olur,evlenir çocuklarım olur,misafirler gelir de çocuklarım onlarla yaramazlık yapıp ortalığı dağıtırlar.
Ben ne kadar mutlu olurum.
Siz eğer bu tavrınızı belli ederseniz gelen misafirler ayaklarını çeker yalnız kalırsınız ve ileride keşke böyle düşünmeseydim diye kendinizi yersiniz.

Benim çocuğum yok ama garip geldi bu tutumunuz bana Aslında tam tersi olması gerekmezmiydi çocuğunuz olunca diğer çocuklarıda sevmeniz... Sizinki tahammülsüzlük olmuş.. Kendi çocuğunuz olunca diğer çocukları hor görmeye başlamışsınız.. Galiba doğum sonrası psiklojiniz bozuldu

Son düzenleme:
Geçici bi duygudur eminim:))
Ben anne olduktan sonra tüm çocuklara daha şefkatli ve sevecenlikle bakmaya başladım.
TAm tersi oldu yani.
Öncesinde bu tür duygular beslemezdim çocuklara.
Şimdi ise bir başkayım.Hele ki çocuk hasta ise,yalnız ise ,kötü durumda vs. ise ben gözyaşlarımı tutamıyorum nerde olursa olsun ağlıyorum

bu konuyu görünce Yenidendoğdum nickli bir üyenin yorumunu hatırlamıştım. çocuklara şiddeti eleştiren bir konuda, kendisinin yorumu şöyleydi: 5-6 yaşlarındaki bir çocuk bu bayanın çocuğuna vurmuş, bu da gitmiş sen benim çocuğuma niye vuruyosun diye bağırmış sarsmış biraz. sonra da gelmiş buraya çocuğuna şiddet uygulanmasına dayanamayacağını söylüyordu.

insan sevgisi ve merhamet birtek kendi çocuğunu sevmekle kazanılmaz, bunun adına bencillik denir

aslında anne olduktan sonra tüm çocuklara daha bi sevgi ile yaklaşıyor insan en azından bende öyle oldu.hatta bırakın çocukları dünyadaki tüm yavruların annesi gibi hissetmiştim kendimi :)

ayrıca hamilesiniz çocuklara karşı daha bi sevgi ile yakaşıyor olmanız gerekirdi bence daha bi merhametle mesela.

Son düzenleme:
Hangi durumlarda katlanamadiginiz onemli gibi.
Her halleri eve girmeleri bile batiyosa bence sorun var kesinlikle cozum bulmalisin. Ilerde cocugun oynamak istediginde yanlizmi kalicak hep?

Benimde iki tane var arkadaslariyla oynarlar ev darmadagin olur " guzel vakit gecirsinler" yeter.
Ama bazen olur ki asiri yorgunluktan kafam kaldirmaz o gurultu agir gelir. Sessizlik olsun isterim:)
Amaa cook nadirdir yani

Araba kullanmayı öğrendikten sonra,başkasının araba kullanmasına başka gözle bakarız.
Çoğu zaman tedirgin oluruz.Ben ona benzettim.

Çok yeni annesin ve hamilesin.Duyguların karışık olabilir.

Kendini ve kendi çocuklarını fazla idealize ediyor olabilirsin.
Mesela ben olsam çocuğumun bunu yapmasına izin vermezdim,benim çocuğum böyle yapmazdı gibi...

Bir başka ihtimal,koruma veya kıskanma içgüdüsü olabilir.
Kendi çocuğun içeride uyuyorsa,diğer çocuğun bağırması seni rahatsız ediyordur.
Veya diğer çocuğun seninkinin oyuncağıyla oynaması hoşuna gitmiyordur.

Biraz daha rahat olmaya çalışabilirsin.Bence geçici bir durumdur.
Şu an için kendi anneliğini çok yoğun yaşıyorsun.
İkinci çocuğun hayırlısıyla doğduktan sonra çok çocuklu ortamlara daha çok alışırsın.

Benim bildiğim ve çevreden de gördüğüm,bir insan anne olunca diğer çocuklara karşı daha merhametli,daha anaç,daha empatili olup kendi çocuğu gibi görür.

slm arkadaslar hepinizin yorumunu okdum ama oglum cok huysuz bu aralar cevap yazamadim oncelikle sunu belirteyim ben merhametsiz degilim cocuklarin cani yansa benimde yanar tvde bile gercek olmayan seylere aglarim mevzu cocuksa herneyse ben dunku pisikolajiyle konu actim dun kotu bi haber aldim bide deddigim gibi oglum cok huysuzlasti gecede hic uyumamistim dun ki olayda iyice sinir etti beni anlatayim dun tam evi temizledim bastan asigi hem yorgun hem moralim bozuktu ben temizligi bitirdim esimin amcasinin oglu geldi 7 yasinda ama hareketleri bebek gibi gelir gelmez kanepe cikti ziplamaya basladi oglumun oyuncaklarini kirdi evi darmadagin etti zaten kafam kazan gibi bide bit bit konusup bagirip cagirdi oglumun uykusu geldi tam uyutacam bunun sesinden uyuyamadi evine gitdesem eve gidince beni kovdu diyor boyle bi gun gecirdim ve sinirimden buraya doktum icimi

sizi haklı gördüm... hem hamişsiniz hem çocuğunuzla uğraşıyorsunuz. eh birde 7 yaşındaki çocuk evi talan edince, çocuğunuzu uyutmayınca normal sinirlenmeniz...

Son düzenleme:
sizi haklı gördüm... hem hamişsiniz hem çocuğunuzla uğraşıyorsunuz. eh birde 7 yaşındaki çocuk evi talan edince, çocuğunuzu uyutmayınca normal sinirlenmeniz...

tesekkur ederim dun o anki sinirle pat diye konuya girdim arkadaslar beni merhametsiz yapmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…