Valla ben sadece güzel pasaportu olup dünyanın her yerinde uzun tatiller yapıp bilgisayariyla para kazanan insanları kıskanıyorum :)
Mesela eski sevgilim (güzel pasaportu yok gerçi ama) birkaç senede bir iş yerinden beş altı aylık uzaktan çalışma izni alıyor, bazen Türkiye'de , bazen ülke ülke Asya'da ,hindistan cevizi sütü içe içe geziyor
Bu tarz bir hayatım olmasını isterdim. Ya da şimdiki konuştuğum çocuk, istese hemen şu an alaskaya bile gidebilecek bir pasaportu var, ve para birimi çok değerli. Sevdiği bir işi var, bol bol tatili var var timsahli nehirde sala binmek gibi,Afrika'da yetimhanede öğretmenlik yapmak gibi, medeniyetten uzakta birkaç gün şamanlarla beraber yaşamak gibi ilginç deneyimler yaşadığı bir hayatı var

Böyle şeyleri kıskanıyorum daha çok.
Ama o da kıskanmak gibi değil de, 'ulan insan istedikçe her şeyi yapabilir aslinda' gibi.
Mesela ilk bahsettigim çocuk yüksek lisansı bittiginden beri, on yildir, iki ay bile ara vermeden hep çalıştı. İşini çoğu şeyin önüne koyuyor, patronunu ikna etmek için uzun zamanlar uğrasmisti ve uzaktan çalışıyor diye tam iş yapmasına rağmen 3/2 para alıyor.
ikinci bahsettiğim çocuğun sevmedigi bir işi varmış, yaşı 25lerdeyken kovulmuş ve yeniden okumus. şimdi sevdiği işi yapiyor.
açıkçası bana ilham oluyorlar.
Tutup da link paylaşan, anasının babasının parasıyla emek harcamadan gezen, tek derdi kombini olan boş beleş insanların neyini kıskanayim ki? Ya da kocam da kocam diye aşk hayatını paylaşıp sabah akşam kahve,kahvaltı masası atanların

hiç tarzım değil. Kendi aşk hayatımdan gayet memnunum, boğazda kahvaltı yapacağıma Maçka parkında piknik yaparim, aynı hesap

hiç de kıskanmam.
kendi hayatımı da ozendigim hayatlara benzetmeye çalışıyorum.
hayata pozitif tarafından bakmaya çalışıyorum.
mesela negatif tarafından bakarsak; ben şu an 31 yasinda , bekar, yalnız, hala ailesiyle yaşayan, issiz ,boş beleş biriyim:) ama pozitif tarafından bakarsak; gençliğinin baharinda, keyifli bir aşk hayatı olan, gönlünce diyar diyar gezmiş, birikmiş parası olan ve hazır şu an calismiyorken kendisine yeni yurtdisi biletleri almış, özgür ve güzel bir kadinim :)))
Baktığın yere göre değişir.
sen de kendine hangi pencereden bakıp yetersiz görüyorsun,başkalarına özeniyorsun? Belki pencereni değiştirmek sana iyi gelecektir