Başkalarının hayatlarını kıskanmak

Aynen öyle. Eskiden evlerde perde vardi ici görünmesin diye. Bugün problemsiz milletin yatak odasina kadar girebiliyoruz. Heleki düsünülmeden cocuklarin paylasilmasini yalnis buluyorum, ama "takipcileri" icin cocuklari da kullanan cok
Evet ben o tarz sayfaları takip bile etmiyorum yaptıklarını desteklemiş olmamak için. Bu sefer de reelsler kısmında çıkıyorlar 😂 Mesleğim sosyal medyada aktiflik gerektirmeseydi o platformdaki hesabımı kapatırdım

Mı acabaa? Dubaide para icin dıskı yiyen influencer haberi görmediniz herhalde..Biz mis gibi oh negzel tatil yapiyor derken millet neler yiyor yahu.Hiiic özenmem sükürler olsun her günüme.
ben o olayı şey diye okudum ya. dubaili iş adamı çok para veriyor influencera , gel benim suratıma/üzerime s*ç diye. varya böyle işemeli falan fantaziler :D

Sizin çöküş nedeniniz eş ve ailesi. İlk önce onları hayatınızdan çıkarın sonra da kendinize güzel bir iş bulun ve buy arada uzman desteği alın. bingoo her şey düzeldi
Umuyorum öyle olacak, yeniden neşeli mutlu günlerime dönmek istiyorum artık. 🙏🏻

Size de oluyor mu bu? Özellikle instagramda herkesin her şeyi mükemmel hayatlarını gördükçe içimi bir burukluk kaplıyor. Benim tanıdığım birçok insan birsürü problemle boğuşuyor ama sosyal medyada gördüğüm bazı insanların bırak derdi olmasını mutluluk ve sefa icinde yaşayıp gidiyorlar. Sizin de böyle çöküş anlarınız oluyor mu?
Millet beni kiskansin ben niye kiskanayim😂😂😂

Çoğu insan "onlar mutlu değil" diye iç rahatlatıyor. Bu bana o kadar komik geliyor ki.. Mutlu olsalar sizin hayatınızda ne değişecek? Olmasalar ne değişecek? İnsanlar hep mutlu ve ya hep mutsuz olamazlar. Tutup instagram'a ağlarken foto koymayacaksınız herhalde.
Kendi hayatınıza yoğunlaşın. Sizi mutsuz eden şeyleri hayatınızdan çıkarın.
Ben şahsım adına gayet mutluyum. Mutsuz zamanlarım da var, nihayetinde insanım.

Valla ben sadece güzel pasaportu olup dünyanın her yerinde uzun tatiller yapıp bilgisayariyla para kazanan insanları kıskanıyorum :)
Mesela eski sevgilim (güzel pasaportu yok gerçi ama) birkaç senede bir iş yerinden beş altı aylık uzaktan çalışma izni alıyor, bazen Türkiye'de , bazen ülke ülke Asya'da ,hindistan cevizi sütü içe içe geziyor🤩
Bu tarz bir hayatım olmasını isterdim. Ya da şimdiki konuştuğum çocuk, istese hemen şu an alaskaya bile gidebilecek bir pasaportu var, ve para birimi çok değerli. Sevdiği bir işi var, bol bol tatili var var timsahli nehirde sala binmek gibi,Afrika'da yetimhanede öğretmenlik yapmak gibi, medeniyetten uzakta birkaç gün şamanlarla beraber yaşamak gibi ilginç deneyimler yaşadığı bir hayatı var 🤩🤩
Böyle şeyleri kıskanıyorum daha çok.
Ama o da kıskanmak gibi değil de, 'ulan insan istedikçe her şeyi yapabilir aslinda' gibi.
Mesela ilk bahsettigim çocuk yüksek lisansı bittiginden beri, on yildir, iki ay bile ara vermeden hep çalıştı. İşini çoğu şeyin önüne koyuyor, patronunu ikna etmek için uzun zamanlar uğrasmisti ve uzaktan çalışıyor diye tam iş yapmasına rağmen 3/2 para alıyor.
ikinci bahsettiğim çocuğun sevmedigi bir işi varmış, yaşı 25lerdeyken kovulmuş ve yeniden okumus. şimdi sevdiği işi yapiyor.
açıkçası bana ilham oluyorlar.
Tutup da link paylaşan, anasının babasının parasıyla emek harcamadan gezen, tek derdi kombini olan boş beleş insanların neyini kıskanayim ki? Ya da kocam da kocam diye aşk hayatını paylaşıp sabah akşam kahve,kahvaltı masası atanların 😅😅
hiç tarzım değil. Kendi aşk hayatımdan gayet memnunum, boğazda kahvaltı yapacağıma Maçka parkında piknik yaparim, aynı hesap 😅 hiç de kıskanmam.
kendi hayatımı da ozendigim hayatlara benzetmeye çalışıyorum.
hayata pozitif tarafından bakmaya çalışıyorum.
mesela negatif tarafından bakarsak; ben şu an 31 yasinda , bekar, yalnız, hala ailesiyle yaşayan, issiz ,boş beleş biriyim:) ama pozitif tarafından bakarsak; gençliğinin baharinda, keyifli bir aşk hayatı olan, gönlünce diyar diyar gezmiş, birikmiş parası olan ve hazır şu an calismiyorken kendisine yeni yurtdisi biletleri almış, özgür ve güzel bir kadinim :)))
Baktığın yere göre değişir.
sen de kendine hangi pencereden bakıp yetersiz görüyorsun,başkalarına özeniyorsun? Belki pencereni değiştirmek sana iyi gelecektir

Şuna karşıyım herkes mutlu görünüyor ama gerçekte mutsuz olma ihtimalleri kadar mutlu olma ihtimalleri de var. Kendim mutsuzum diye kimsenin mutsuz olmasını istemem, herkesin hayatı kendine.
Mutlu olduğumda baskaları daha cok mutlu olsun ki benim hayatım göze batmasın isterim. Ki sadece güzel yaşamaya çalışan biriyim, kıskanılacak bi hayatım yok.
Sosyal kıskançlık bence kişisel gelişimle aşılacak bi durum, herşeyin geçici olduğunu idrak ederseniz zaten hayatınızı başka hayatlarla kıyaslamak yerine kendi hayatınızı güzelleştirmeye bakarsınız. Kısaca motto şu olmalı; Sağa sola bakanlar geride kalır,sadece kendi yoluna bakanlar ilerler. 🌸

Ben kitap paylaşan insanları kıskanıyorum. Kocaman kocaman kütüphane olanları kıskanıyorum. Niye benim az kitabım var diye. Bu yüzden sadece yazarları takip ediyorum. Kimin ne yaptığı ile ilgilenmiyorum. Takip etmeyin rahatlayın.
Daha kitap da alınmaz çok zam geldi

instagramda çok süper mutlu şeyler paylaşıp ,ailevi sorunlarını bildiğim bir sürü insan var o yüzden herkesin derdi kendine diyorum...bu dertler olmasa hep aynı kalırız, gelişim,değişim ,dönüşüm sağlayamayız.mesela siz belki de yaşadığınız sorunların çözümü için kariyerinize odaklanıp çok başarılı olursunuz (inşallah), cevher baskı altında mücevher olur...

Bende oluyor bazen bu ama daha sonra kendime bakıyorum ben de sadece mutlu olduğum anları paylaşıyorum. Yani kimse kötü anlarını oraya yansıtmayacağından herkes çok mutlu eşi çok düşünceli aile bağları kuvvetli gibi geliyor ama değil

Bence bu paylaşımlar zaten günümüzün hastalığı, kimse yaşadığından tat alamıyor ki bakın, görün diye yapılıyor. Ben geziyorum, mutluyum, eşim var, işim var tarzında. Ben çok paylaşım yapmıyorum açıkçası bu kadar övünen kesimi görünce onlarda bir sorun var anlıyorum. ama ayda yılda bir yaptığım zamanlarda oluyor. Yine de bende mutluyum, birşeyler yapıyorum görüntüsü vermek dürüst olmak gerekirse 😅 anı kalsın diye de oluyor tabi

Ya sen nasıl bir insansın? Belli ki hayatımın zor bir dönemindeyim gelip başka konuda da bulup sen gibi değil herkes huzurlu sakin evliliği ne demek? Neyin nispetini yapmaya çalışıyorsun nasıl bir gaddarlık bu? Bir de hamilesin daha anlayışlı olman gerekirken insanın yarasına tuz basmaya çalışıyorsun, ne biçim bir vicdan mekanizman var
sorulara cevap vermeden yeni konu mu açtınız?
önceki konunuzda sordum kp car car konuşup küfrederken EZİK eşiniz ne yapıyor yaptı?

konuya cevap vermemek ve üzerine başka konulara atlamak saygısızlıktır.

kp nize cevap verseniz ne olur eşiniz ne yapar döver mi söver mi boşar mı?
bunları da sormuştum

İnsanlar neden başkalarının hayatlarını takip eder anlamam. Banane tanımadığım alakam olmayan insanların ne yaptığından. Onlar da normal insan işte ne vasıfları var ki milyonlarca kişi onları takip ediyor. Yaptıkları sıradan şeyler bile sanki çok büyük bir şeymiş gibi izleniyor
Bilmiyorum anlamsız benim için

Zaten her günleri de öyle laylaylom geçmiyordur sadece hayatlarından bir kesiti paylaşıyorlar gerisi yok. O kesitlerin çoğu da normalde yapmadıkları ama sırf içerik üretebilmek için yaptıkları şeyler

Son düzenleme:
Instagram veya face gibi sitelerde yalnizca ozel ve guzel anlarini paylasan biri olarak, hic kimseye ozenmiyorum.

Evde paspal temizlik yaparkenki hallerimi degil, 10dk mola verebilmissem kendime hazirladigim kahveyi cicekli balkonumda icerken, ciceklerle suslenmis balkonumda kahvenin fotosunu paylasiyorum mesela. :)

Yani sekerim, gercekler ve paylasilanlar ayni degil. Uzme kendini bosu bosuna

Back
X