Başkalarının hayatlarını kıskanmak

Çalıştığım otele ciddi bir kesime hitap eden bi influencer hanım geldi ailesiyle (İş arkadaşım tanıyormuş aaa bu x ve eşi dedi,sayfasına baktım takipçi sayısı yaptığı işbirlikleri falan bayağı yüksek)…Eşinin kendisine gerçek hayatta davranışları çok kabaydı. Adam zaten herkese karşı kabaydı. Ama attıkları reelsler postlar falan oooof ki ne offff :işsiz:

kıskanmıyorum ama üzülüyorum biraz. hayatım ders çalışmakla geçti. tez savunmam var haftaya ona çalışıyorum. kaç yıldır doğru düzgün tatil yapamadım. uğradığım mobbing de cabası.

kuzenim de iki yıllık bir bölüm okudu taşra üniversitesinde, sonra lisedeki sevgilisiyle evlendi. hemen de hamile kaldı. çocuk da uzman çavuştu, sonra istifa etti bitcoinci oldu. ikisi de çalışmıyor şu an. bitcoinden güzel gelirleri var sanırım instagramdan gördüğüm kadarıyla. tüm yaz iyi gezdiler geçen sene, bu sene de bayramda başladılar gezmeye.

kuzenimi kıskanmıyorum. allah daha çok versin. ama kendi çabamın karşılığını alamamak beni üzüyor. bazen diyorum allahım ben hayatım boyunca ders çalışmak zorunda mıyım? gerçekten bu yürüdüğüm yolun mükafatı var mı? ben ve nişanlım streslerden boğulurken, enflasyon karşısında hiç olan maaşımızla zar zor ev eşyası almaya çalışırken kuzenimin dünya s.kinde olmaması beni yaralıyor.

allah hepimizin yardımcısı olsun. çocuğum olursa o inşallah benden daha şanslı olsun.

Kıskanmıyorum ama özendiklerim var.

Mesela youtube da berko adında bir gezgin var akşamları eşimle bakıyoruz videolarına sayesinde çok değişik yerler görüyoruz :) En son Pakistan' da inançsız oldukları için dışlanan azınlık bir köye gitti. Köyün adı '' Kafiristan '' Pakistan halkı inançsızlar diye bu ismi vermiş onlara.

İşte böyle kafasına estiği, aklına geldiği, canının istediği yerlere giden ve bunu çok fazla maddiyat gerektirmeden yapan ve en önemlisi bunlara cesaret eden insanlara inanılmaz özeniyorum.

Birde hamur açabilen hanımlara çok özeniyorum. Bir beceremedim gitti arkadaş şu işi. :hamarat:

Size de oluyor mu bu? Özellikle instagramda herkesin her şeyi mükemmel hayatlarını gördükçe içimi bir burukluk kaplıyor. Benim tanıdığım birçok insan birsürü problemle boğuşuyor ama sosyal medyada gördüğüm bazı insanların bırak derdi olmasını mutluluk ve sefa icinde yaşayıp gidiyorlar. Sizin de böyle çöküş anlarınız oluyor mu?
İnstagrama attığım pespembe fotoğraf (ayda bir anca) diğer yüzlerce kötü ya da zorlayıcı anın arasında kendimi motive etmek için oluyor genelde. Mesela bir engelli kızım bir de 2 yaş oğlum var. Gün içinde yüzlerce cinnet anı geliyor o anda bir fotoğraf çekse onu yayınlar mıyım sizce?

Herkesin kendine göre zor bir hayatı ve o hayata dair imtihanı vardır. İnsanlar herkes iyi bilsin diye fotoğraf paylaşıyor bakanlar da vay be ne evlilik ler ne sevgililikler var diyor. Yani istenilen izlenim veriliyor. Asla Instagram da veya vatsapta paylaşılan hiçbir sevgiye inanmıyorum. Kıskanmiyorumda . Kendimle barıştım eski ben olsa kıskanır di ama insanlar gördüğümüz kadar mutlu değil. Sahip olduklarmizla mutlu olmak en güzeli.
Sende hiç bakma kimse ne yapmış nereye gitmiş bosvr görmezsen takilmazsin.

Bayram boyunca oram ağrıyo buram ağrıyo diye ayrı ayrı odalarda bütün gün yattı görümcelerim, bütün gün yatış modu, moralsiz saçma sapan hallerde...

Ama instaya attıkları storyler😃😃
Kahveler çikolatalar çiçekler güzel sofralar, çok mutluyuz ailece keyifli bayram vs
🤣🤣🤣🤣😒😒😒😒😒

Ay yapmayın Allahasen

yaşadıkları kötü şeyleri çekip koyacak halleri yok. mutlu pozlarını koymak için kullanıyor insanlar sosyal medyayı. sizler de onların hayatlarını toz pembe bir rüya zannedip kıskanıyorsunuz böyle.
hiç kimsenin hayatı göründüğü gibi değil.

Size de oluyor mu bu? Özellikle instagramda herkesin her şeyi mükemmel hayatlarını gördükçe içimi bir burukluk kaplıyor. Benim tanıdığım birçok insan birsürü problemle boğuşuyor ama sosyal medyada gördüğüm bazı insanların bırak derdi olmasını mutluluk ve sefa icinde yaşayıp gidiyorlar. Sizin de böyle çöküş anlarınız oluyor mu?
ASLA OLMUYOR. Çoğu yalan olan hayata neden imrenelim!

Şahsen ben paylaşımda yapmıyorum genel olarak. Paylaşım yapmıyoruz diye mutsuzuz, gezmiyoruz yada eşimiz dostumuz yok gibi davranılıyor ama hayat sosyal medyadan ibaret değil bunu insanlar birgün anlarlar inşallah. Çok sinir bozucu çünkü...

Off benim evliliğimin huzurlu olduğunu nerden biliyorsun ? Neyin nispeti ya diyorsun ki küfür ediyorlar susuyorum ,sürekli gidip geliyoruz susuyorum bunun normal olduğunu duymak istiyorsun benim insanlığıma ,vicdanıma laf anlatma çocuğunu düşün önce sen sana küfür edildiğini görüyor mutsuz ve huzursuz bir ortamda bulunuyor vicdan yapman gereken konu bu . Hani çok iyi bir işin vardı. Ezilmek normal değil ,küfür hakaret normal değil bunun yaşanmamasi başkasının evliliğinin mükemmel olduğunu sana nispet yapıldığını da göstermiyor . İşin kötü tarafı bunu nispet sanman. Gerçekten soyledigin kadar eğitimli misin merak ettim
Bu küfür olayı en son olan olay ve o günden sonra görüşmedim. Öncesinde sürekli eleştiri vardı.
Off benim evliliğimin huzurlu olduğunu nerden biliyorsun ? Neyin nispeti ya diyorsun ki küfür ediyorlar susuyorum ,sürekli gidip geliyoruz susuyorum bunun normal olduğunu duymak istiyorsun benim insanlığıma ,vicdanıma laf anlatma çocuğunu düşün önce sen sana küfür edildiğini görüyor mutsuz ve huzursuz bir ortamda bulunuyor vicdan yapman gereken konu bu . Hani çok iyi bir işin vardı. Ezilmek normal değil ,küfür hakaret normal değil bunun yaşanmamasi başkasının evliliğinin mükemmel olduğunu sana nispet yapıldığını da göstermiyor . İşin kötü tarafı bunu nispet sanman. Gerçekten soyledigin kadar eğitimli misin merak ettim
ablacım sen demedin mi seninki gibi değil evlilikler, normalde sakin huzurlu diye? Sen yazdığını unutuyorsun herhalde. Ben neyi kime anlatıyorum allah askına ya. Ben zaten durumdan rahatsızım bir çıkar yol aradığım için yazıyorum algılayamıyor musun bunu? Yoksa ne isim var anonim sitede çare arayayım? Bunun normal olduğunu duymak istesem neden burada bundan yakınayım? Gerçekten algılayabiliyor musun beni merak ediyorum su an

Mutlu olan insan mutlulugunu ispata ihtiyaç duymaz. Çok egleniyorsa bunu paylaşmaz çünkü o an eğlenmekle meşguldür.
Ben diğer hayatları değil de diğer ülkeleri kıskanıyorum mesela. Sıkı takipçisi olduğum bir İsviçreli fotoğrafçı var,harika manzaralar paylaşıyor o an o adamın yerinde olmayı aşırı istiyorum

Bir kaç sene öncesine kadar aktif kullandığım insta mı görgüsüz insanların sırf gösteris yapmak için kullandıklarni görünce midem artık almıyor.Sirf foto paylaşmak için parti yapan insanları tanıyorum... Fotoğrafi çektikten sonra saatlerce üzerinde oynayıp instaya atıp kendilerince hava atıyorlar.O an mutlular mi derseniz zerre değiller.Bu bir hastalık ....Orda foto paylaşıp beğeni alınca dünyalar bu insanların oluyor .
Bir de çocuklarını alet edenler var tabi.El kadar bebeğe hesap açıp, çocugun uygunsuz afedersiniz üstü çıplak fotosunu fenomen olacağım diye atanlar gördüm hem de çok yakın akrabaları bunlar.Simdi bu insanları uyarsan kıskanıyor derler uyarmasan midem almıyor.Etraf kötü niyetli sapık dolu bilmem farkında mı bu ahmaklar.
Ayrıca sosyal medya insanın psikolojisinide bozuyor.En güzeli kapatmak inşallah kapanır gider bu veret zil takıp oynayacağım.

Ben dunyada mutlulugun esit dagitildigini dusunuyorum.para,saglik vs esit degil ama mutluluk esit bence.ornegin cok.parasi olan da az parasi olan da 40 birim mutlu bence.yok oyle degil demeyin oyle.elinizdekinin kiymetini bilin,elinizdekilere sarilin.
Hayatımda bundan daha saçma bir avuntu duymadım.

Afrika'da ayağında terlik bile olmadan kilometrelerce yol yürüyüp kafasında su taşıyan kadınla Kim Kardashian aynı birim mi mutlu?

Örneğin iyi ailesiyle eşiyle aşkıyla çok gündemde olan sürekli sabırlı tevekkullu her şeyimiz mükemmel bizim gibi bir imaj çizen bir aile vardı ama kadının eşi bildiğiniz sinir hastasıydı. O Instagram videolarındaki aşk dolu çiftten eser yoktu. Adam bizim yanımızda kadına ağza alınmayacak laflar söyleyip küfür bile etti ki ortada sorun da yoktu, yanlarında küçük çocukları vardı çocuk durmuyordu bir türlü sebep buydu yani.
Bahsi geçen adamın uyuşturucuyla bağlantısı var mıydı? Bu çifti tahmin ettim gibi biraz.

Hayatımda bundan daha saçma bir avuntu duymadım.

Afrika'da ayağında terlik bile olmadan kilometrelerce yol yürüyüp kafasında su taşıyan kadınla Kim Kardashian aynı birim mi mutlu?
Aynen oyle.o kadinin ayri bir hayati mutluluklari kim in ayri bir hayati sorunlari var.asil afrikadakilerin mutsuz oldugunu dusunmek sacmalik.
Afrikadaki cocui yemek buldugunda dunyanin en mutlusu olabilir ama kim i o kadar mutlu etmek.icin neye ihtiyac var kim bilir😅

Aynen oyle.o kadinin ayri bir hayati mutluluklari kim in ayri bir hayati sorunlari var.asil afrikadakilerin mutsuz oldugunu dusunmek sacmalik.
Afrikadaki cocui yemek buldugunda dunyanin en mutlusu olabilir ama kim i o kadar mutlu etmek.icin neye ihtiyac var kim bilir😅
Bakış açınız hayret verici. Yemek buldugunda sevinen çocuğu mu savundunuz halis mi görüyorum? Geri kalan saatlerdeki açlığı ne olacak? Yeterli beslenememekten geride kalan gelişimi?

Sizinle konuşabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Gözünüzdeki şey pembe gözlük bile değil çünkü.

Bahsi geçen adamın uyuşturucuyla bağlantısı var mıydı? Bu çifti tahmin ettim gibi biraz.

O dönemde öyle bir duyum almadık açıkçası sonrasında da kulağımıza bir şey gelmedi ama olur mu olur, o çift özelinde kesin bir şey diyemem ama birçoğunun uyuşturucu sorunu var maalesef benim şahit olduğum kadarıyla.

O dönemde öyle bir duyum almadık açıkçası sonrasında da kulağımıza bir şey gelmedi ama olur mu olur, o çift özelinde kesin bir şey diyemem ama birçoğunun uyuşturucu sorunu var maalesef benim şahit olduğum kadarıyla.
Benim söylediğim çift şu anda ayrı. Onlar gibi pek çok çift var tabii. Belki benim dediğim değildir.

Bakış açınız hayret verici. Yemek buldugunda sevinen çocuğu mu savundunuz halis mi görüyorum? Geri kalan saatlerdeki açlığı ne olacak? Yeterli beslenememekten geride kalan gelişimi?

Sizinle konuşabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Gözünüzdeki şey pembe gözlük bile değil çünkü.
Bunu savundugumu nereden cikardiniz?insanlari mutlu ve mutsuz eden seyler farklidir.
Kim kardashian gibi yasamadiginiz icin mutsuz musunuz?herkes ayni yasayamaz.daha zengin daha mutludur dogru degil.nasil mitlu oldugunuz onemli.anlamanizi pek bekley3medim bu mesajinizdan sonra.kendi gibi dusunmeyen insanlari asagilayan tipler cidden konusulacak tipler olmuyor.konusmazsaniz iyi edersiniz evet ayni seviyede degiliz algi olarak

Insan birtakım şeylere imrenebilir, özenebilir, kendi hayatıyla kıyaslayıp uzulebilir, bu anormal değil. Yalnız, sosyal medyaya herkes en kusursuz anlarını yüklüyor genelde, kimse derdini kederini paylaşmıyor yani, o yüzden de herkesin hayatı süper gidiyor gibi görünüyor, arka plani bilemiyoruz.
Bir de, bence kendi hayatinda sıkıntı varsa o zaman baska mutlu hayatlar insanı daha kotu hissettirebiliyor, kendi hayatindaki sıkıntı ve mutsuzlugun kaynagi ne, onu bulmak ve yapilacak bi sey varsa yapmak gerekiyor, bence.

Back
X