bir yerde okumuştum, özellikle sosyal medyayı pasif kullanıp (pasiften kasıt paylaşım yapmadan sadece başkalarının paylaşımlarını izlemek) ona buna özenip kendinizi kötü hissetmek yerine ya da ben şimdi paylaşım yapsam az beğeni alır gibi bir kaygıya girmek yerine sizler de paylaşım yapıp aktif kullanmaya çalışın diyordu. bence milleti uzaktan izleyip kendini kötü hisseden varsa kendisi de paylaşım yapsın. illa kendini ya da ailesini paylaşmak zorunda değil, çiçeği böceği, çektiği bir fotoğrafı, okuduğu kitabı, gördüğü güzel bir manzarayı, içtiği çayı kahveyi paylaşabilir insan. önemli olan bu mecraları kendinizi iyi hissedecek biçimde kullanabilmeniz. yani sizin çayı, kahveyi, öylesine bir manzarayı paylaşmanız belki başkalarına saçma gelebilir sonuçta herkesin sosyal medya kullanım tarzı farklı ama bu önemli değil. siz beğeniyorsanız paylaşın. benim bir arkadaşım sadece dışarı çıktığı zaman mutlaka story atar mesela. öyle kullanır, öyle sever. huyudur.
benim hoşuma gitmeyen tek şey çocukların paylaşılması ve insanların sosyal medyayı dikkatsiz kullanması. çocuklar küçük olduğu için paylaşırken onların iznini almıyor kimse doğal olarak. bu kişi bir çocuk değil de arkadaşınız olsa izni olmadan paylaşmazdınız, değil mi? küçücük çocukları alenen çekip atmak hoşuma gitmiyor benim. bir de dışarıda gidilen mekanlarda konum etiketlemesi yaparken de dikkatli olmak lazım. etiketlemeyi mekandayken değil de mekandan ayrıldıktan sonra yapmak daha güvenli. tamam sosyal mecralar bizimle alakalı her şeyi zaten biliyorlar ama diğer kullanıcılar da görüyor bu etiketleri ve kendi güvenliğimiz açısından dediğim tarzda uygulamayı daha doğru buluyorum, en azından ben öyle yapıyorum.
benim hoşuma gitmeyen tek şey çocukların paylaşılması ve insanların sosyal medyayı dikkatsiz kullanması. çocuklar küçük olduğu için paylaşırken onların iznini almıyor kimse doğal olarak. bu kişi bir çocuk değil de arkadaşınız olsa izni olmadan paylaşmazdınız, değil mi? küçücük çocukları alenen çekip atmak hoşuma gitmiyor benim. bir de dışarıda gidilen mekanlarda konum etiketlemesi yaparken de dikkatli olmak lazım. etiketlemeyi mekandayken değil de mekandan ayrıldıktan sonra yapmak daha güvenli. tamam sosyal mecralar bizimle alakalı her şeyi zaten biliyorlar ama diğer kullanıcılar da görüyor bu etiketleri ve kendi güvenliğimiz açısından dediğim tarzda uygulamayı daha doğru buluyorum, en azından ben öyle yapıyorum.