Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim

Yani kısaca anlatmak istedim aslında iyi biridir genel olarak özel günlere önem verir düşüncelerime önem verir kaba saba hakaret efen biri değildir ama son zamanlarda tahammülü yok özellikle daha önce üzerine tartıştığımız konuştuğumuz bişey üzerine ya da benzer durumla ilgili birşey sorsam direkt deliriyor,geçiş yok direkt kızıyor ben de buna üzülüyorum anlatıyorum hak ediyormuşum gibi konuşuyor sen kibar değilsin ki ben kibar olayım diyor yani sözümona o kadınlar o kibarlığı hak ediyor.
Haklı da olabilir kapanmış bir konu açılmamalı ama ben de bunu becerebilen biri değilim..
Benden habersiz arkadaşıyla birkaç sevmediğim bişeylere kalkıştı ve ben tesadüfen duydum çok sinirlendim özür diledi ama güvenim kırıldı ona benzer bi telefon mesaj gelince de soruyorum yine mi giz diye o da deliriyor halbuki öncesi var ben de paranoyak değilim ki..
O da benim paranoyak olduğumu söyleyip deliriyor işte..küsür döngü
O zaman şunu kendi içinizde çözün ilk önce.
Eşinizi affettiyseniz bir kere, o konuyu (aynı durum tekrar yaşanana kadar ki dilerim tekrarı olmaz) tamamen hayatınızdan çıkarın ve hiçbir sebepten hiçbir tartışmayı oraya bağlamayın. Dediğiniz gibi, bu bir kısır döngü ve çok yıpratır. Başka da hiçbir işe yaramaz.
Haklı olmak mı istiyorsunuz, mutlu olmak mı?
Mutlu olmak uzun vadede daha önemlidir. Bu anlattığınız şeyleri ben de yaşadım. Yanlış anlamalar, eşimin düşüncesizce davranışları, benim fazla abartılı tepkilerim falan derken, aramıza bir soğukluk girdi ve iletişim baltalandı. O tatlı dilli adam gitti, geriye her şeye sinirlenen biri geldi ve hayatıma sakince bir baktım. Bu nereye kadar böyle gidecek dedim kendime.
Sonra eşimi karşıma aldım ve kendi yaptığım her aşırılık için pişmanlığımı belirtip özür diledim. Eski günlerdeki gibi olmak istediğimi, o günleri, beni seven kocamı özlediğimi söyledim. Sonra o da yumuşadı. Üslup her şeydir inanın. Eğer onun da içinde anlattığınız gibi sevgi olan taraflar varsa, hem anlaşıldığı için mutlu olacak, hem de sizi sevdiğini hatırlayacaktır. Ben çözümü böyle buldum.
Sen kibar değilsin ki demiş mesela size. Ondan incelik talep etmeden önce, siz başlayın incelik göstermeye. Bir çocuk gibi eğitin gerekirse. İnsan gördüğünü yansıtır. Hani çocuklara sürekli "yalan söylemek yanlıştır" deyip, çocuğu geçiştirmek için "pembe" yalanlar söyleyen ebeveyn tavrı göstermeyin çünkü o çocuk nasihat olanı değil, ebeveynin davranışını model alacaktır. Yetişkinlikte de durum aslında böyle. Eski konuları unutun, bunlar için yaptığınız kırıcı konuşmalar için özür dileyin ve müşterileri ile konuşmalarına takılmayın. Orada gerçekten bir sorun yok. Onlar müşteri ve çıkar ilişkisi söz konusu. O kadar.
İnsanlar hata yapabilir. Ya affedip unutun ve konuyu kapatın, ya da affetmeyip ayrılın. Ortada kalmak zordur. Hatalar düzeltilir. Siz de hatalısınız mesela. Onun kendini düzeltmesine süre ve izin vermiyorsunuz. Sürekli suçlanan insan agresif olur. O da bu açıdan haklı.
Bence evliliğiniz için güzel bir başlangıç yapıp, kendi içinizde her şeyi bağışlayın ve sonra konuşup özür dileyin. İlk adımı siz atın. Onur kırıcı bir şey yaşanmamışsa, sizin ya da onun haklılığının gerçekten önemi yok.
Dilerim her şey güzelleşir ve çiçeklenir ömrünüz.