Başkasına bakma ihtiyacım olmamalı dedi

Sukran333

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2021
39
40
3
35
Acil yardıma ihtiyacım var
3 yıldır evliyim. Aslında mutlu huzurlu bir yuvam var ama son zamanlarda biraz kilo aldım kocam buna çok takıyor evlenirkende biraz balık etliydim hep zayıflamamı istiyordu. Ben biraz uğraştım. spor yapmaya çalıştım bir kaç kere yapamadım. Son zamanlarda da biraz fazla abartınca yeme olayını kilo aldım. Ben aldığım kiloları savunmak için yazmıyorum ama şuna takılıyorum insan gerçekten kişiyi mi sever yoksa bedeni mi? Bütün erkekler hep böyle şekilci mi? Bugüne kadar hiç bir isteğini eksik etmedim mutlu olsun diye elimden geleni yaptım. O da beni çok sevdiğini söylüyor ama kilolu olduğum için bazen çok ağır sözler sarfediyor. Beni çok üzdüğünü defalarca söyledim. Ama çok umursamıyor ama beni çok sevdiğini söylemeye devam ediyor. Anlamıyorum. Bazen sevişmekten kaçıyor. Bir iki kere konuşunca tahrik olmak istiyorum yoksa çok zevk almıyorum dedi aslında başka şeylerde söyledi ama hepsini söyleyemiyorum. Bu kadar önemli mi güzel vücutlu olmak. Çalışıyorum bu kadar işin arasında kilo vermeye vakit bulamıyorum. Çocuk istedim. Vücudun şimdi bana zor yetiyor çocuk yaptıktan sonra iyice salarsın dedi çocuk istemediğini söyledi. Gerçekten kilo verince bütün sorunlarımız bitecek mi bunu da merak ediyorum. Bazen boşanmayı bile düşünüyorum beni beğenmediğini düşündüğüm için. Sözle beni sevdiğini söylemesi beni mutlu etmiyor davranışlarıyla da göstermesini istiyorum. Ben şunu merak ediyorum gerçekten problemler benim kilolarım mı yoksa biz hep böyle problem yaşayacağız da kilolar kılıf mı? Genel olarak düşündüğüm de başka sorun yaşamıyoruz ama bu sorun bittiğinde başka problem bulur mu ondan korkuyorum. Ben sadece onu seviyorum bedeninin ne hale geldiğiyle ilgilenmiyorum kilo almış zayıf olmuş. Onu o olduğu için seviyorum. Biraz vücut konusunda takıntılı kilo almamaya çalışır spor yapar fit vücudunu korumaya çalışır. Bazen çok yıpratıyor kendini yeter biraz dinlen diyorum hep sana güzel görünmek istiyorum diyor. Erkekler hep böyle şekilci mi kilo versem biter mi sorunlarım. Şöyle bir gerçekte var ben hayatın kısa olduğunu düşünüyorum ve istediğimiz gibi yaşamamız gerektiğini düşünüyorum spor yapmayı sevmiyorum. Bana bu konuda saygı göstermesini istiyorum. Sürekli elimden geleni yaparım diyor ama hep başa sarıyoruz. Lütfen fikir verin çıkmazda kaldım.

Şimdi boy ne kilo ne o da önemli.
çıtı pıtı yasak elma ŞAHİKA gibi bişey istiyorsa ilk başta evlenmeyecekti. Ama bende şahsen eşim accayip kilolu olsa sorun yapardım. Ama bu azmine ve bi hastalığın olup olmamasına da bağlı.

Haklısın benim gibi sorun yaşayanların tecrübelerine de ihtiyacım var
Ben aşırı kilolu biri değilim yaklaşık 4-5 yıl önce insülin direncim olduğunu öğrendim ve değerim yüksekti, bu değeri düşürmeden kilo vermemin zor olduğunu söyledi doktor. Sonrası ilaç, diyetisyen vs. 4-5 kilo verdim sonra diyeti ve ilacı bırakınca geri aldım. Yaklaşık 1 yıldır düzenli spor yapmaya çalışıyorum önceside var tabi. Diyeceğim şu belki şu süreçte spor dışında fazla hareketli bir hayatım olmadığı için şu kadar kilo verdim diyemem ama çevremdekiler ne kadar kilo vermişsin incelmişsin demeleri bile yetiyor. Sen bir yerden başla gerisi gelir :super:

Tam tersi olsa eşin kilolu olsa istersen misin? Kilo insanın güzelliğini gizliyor, yaşlı gösteriyor, sağlığını bozuyor. Kaç kilosunuz bilmiyorum ama doğumlarda da insan kilo alıyor. Ben hayatımda 65’in üzerini görmezken doğumdan sonra 75 oldum. Tam dikkat edeyim diyet yapayım diyorum sütüm azalıyor. Hele pandemi döneminde dışarı çıkamıyoruz, sürekli evdeyiz. Size tavsiyem hamile kalmadan sorunu çözün.

Katılıyorum bende güzel bir vücuda sahip olmak istiyorum ama yeteri kadar fırsat bulamıyorum
Kilo vermek için fırsata ihtiyacınız yok.Yoğun çalışıyorsanız bile yediğinize dikkat edeceksiniz.Ne güzel spor yapan bir eşiniz var onunla birlikte spor yapmaya çalışın.Her şeyden önce sağlığınız için.Yaşınız daha gençtir şimdi veremezseniz ilerde çok daha zor olur.Ve üzgünüm şekilcilik kabul etmesek de hepimizde var.Ben de eşimin fazla kilolu olmasını istemezdim.

Şuan bana zor yetiyosun çocuk olunca daha fazla salarsın demesi çok incitici değil mi sizce de
Söylediklerinin hepsi çok incitici. Başkasına bakma ihtiyacım olmamalı nedir ya sanki kendisi Brad Pitt. Kilo vermenizi isteyebilir ama kesinlikle bu şekilde değil. Kırgınlığınızı dile getirin, karşılıklı konuşun. Sağlığınız için kilo verin muhakkak, diyetisyene giderseniz daha iyi olur. Canınızı sıkmaya değmez kilo ne ki alınır da verilir de dünyanın sonu değil :)

Katılıyorum bende güzel bir vücuda sahip olmak istiyorum ama yeteri kadar fırsat bulamıyorum
Fırsatınız yoksa tükettiğiniz enerji kadar yemeniz gerek fazlasını değil. Zaten bunun bahane olduğunu düşünüyorum günlük yarım saat 1 saat yürüyüş bile insanın vücudunu şekle sokan bişey buna da herkesin fırsatı olur, siz üç günlük dünya yiyeyim gitsin modundasınız

Eşinizin dediği gerçekten incitici bir durum. Ama sizde bahanelerin ardına sığınıyorsunuz. Zamanım yok diyorsunuz. Az yemek için ayrı bir zamana ihtiyacınız yok ki.

Back
X