Baskasının yemeği!

Sorun olan aslında eşin üslubu olmuş burada sanki. Biri yapinca bir kere yese ballandirip anlatiyormus ama konu sahibini yani esini anlatmıyor sanırım.
E yani ben hergün yemek yapıyorum, başkasında arada bir yiyor, farklı geldiği için cazip olabilir, dışarıda yediği gerçekten daha güzel olabilir. Ayrıca sadece eltinin yaptığı yemeği övmüş, diğerlerinde iştahla yemiş sadece. Kendi yaptığı yemekleri de beğendiğini söylemiş. Benim yaptığıma burun kıvırmıyorsa nerede nasıl yediğine neden takılayım?

Bamyayı yemiş ve hoşuna gitmişse sadece onun için de olsa arada yapabilirsiniz bence de. Hem çok sağlıklı bir yemek yemiş olur eşiniz. O an çok iştahlı bir anına gelmiştir. Yemeği hafif yemiştir. Ya da çok hoşuna gitmiştir. Her yemeğinizi tatlınız vs nizi bir başkasıyla kıyaslamayın. Orda yediği kek sizinkinden güzel olmuş ve 2. yi yemek istemiş olabilir. Ben burda birşey görmedim. 2. Dilimi yiyip yemeyeceğine de biz karışmayalım yani bu adamların

Takılın demedim konu sahibinin üslub kısmına takılmış olabileceğini söyledim. Siz yanlış anlamışsınız.

Aslında olay şu konu sahibi yeni yeni yemek yapmaya başlamış elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ama kocasını evde böyle görmediği için alınganlık yapıyor. Belki yemekleri o kadar güzel olmayabilir evet. Ama insanın kalbini hoş tutmak diye bir şey var. Konu sahibide emeğine karşılık güzel bir iltifat bekliyor belli ki diğer yemeklerin ovulmesinden ziyade. Yeni evli olduğu için daha alisamamistir alışır

Kocamiz sadece kendi yaptigimiz yemekleri begenecek diye bir kural yok ki. Tek güzel yemek yapan da siz olamazsınız degil mi?

Benimki bir yerde bisey yiyip begenip ikinciyi yese sevinirim. Sefasi olsun. Kaldi ki ben 10 yillik profesyonel asciyim, kimseyle yarismam. Lezzetli veya lezzetsiz yemek yapan herkesin eline saglik

Benimki ikinciyi isteyince çocuğum yemiş de doymuş gibi seviniyorum bende mi bir anormallik var acaba Benim yaptığımı da sever, beğenir. Yani senin yaptığına kötü demiyorsa başka yerde yemesinin ne zararı var ki? Nefis bu farklı şey gördü mü hoşuna gider.

Ikinci tabagi yerae gicik olmam afiyet olaun yani .Ben yapıyorum istediği için bunda bisey göremiyorum bamya vs farketmez ayrıca tecrübe ile yemek güzel yapılıyor el lezzeti haricinde belkide lezzetli değildir suanlik

Bundan niye rahatsız oluyorsunuz ki? Eşim bana x şu yemeği çok güzel yapıyor derse söyle x e bir daha yapsın derim. Niye en iyi ben olayım gibi bir kaygım olsun ki başka derdim mi yok

Pasta borek yemrk bir cesit degil ki. Ben de borek yaparim begenirler ama bir baskasi farkli yapar ben de onu begenirim. Bir de misafire genelde en iyi yapabildigimizi sunariz. O yuzden lezzetli gelmis olabilir. Bence cok takmayin derim.

Supriz olarak yemek yapma bak bakalım nasıl beğeniyor o zaman

Belki de her aksam tatli evde hazir oldugu icin albenisi kalmiyordur.
Dun tatli yaptim, saniyorum ki en son 2 ay once helva yapmistim tatli olarak, onu da pek becerememistim. Neyse, dunku tatliya dibi dustu adamin, bir iltifatlar bir guzellikler. Ha ha yaptigim da kabak tatlisi he, mesakkatli bisey de degil

Evet çok abartıyorsunuz. Ben bir sorun göremedim. Eşiniz size sen kötü yemek yapıyorsun yengem çok daha iyi yapıyor demiş gibi bir tavır içindesiniz. Bamyayı orda yemiş orda örnek vermiş ne var bunda? Sorun örnek verdiği kişinin eltiniz olması mı yoksa sizin dışınızdaki birinin yaptığı yemeği beğenmesi mi? Belki yemekleriniz sandığınız kadar lezzetli değildir. Dünyanın en güzel yemeğini de yapıyor olsanız başka yerde iştahlı yemesi neden sizi rahatsız ediyor gerçekten anlam veremedim.

Sürekli aynı elden yemek yiyince cidden sıkılıyor insan belli bir zaman sonra.
Malzemeler aynı, teknik aynı.
Güzel yapsanız da zamanla rutine döneceği için yemekten çok keyif almayabilir.
Farklı bir dokunuş farklı bir malzeme vs o yemeği damağının ayırt etmesini sağlayabilirsiniz.
Hoş,kendisine yemek beğendirmek zorunda değilsiniz.
Sizi kızdırmak için özellikle yaptığını düşünmüyorum.

nerdeeee elınden zeher olsa yerim haççem diyen delikanlılar.

Benim eşim de tam tersi, birinin evinde bir şey yemek ona işkence gibi geliyor. Hiç hoşlanmıyor tiksiniyor sebepsiz. Ama eşiniz gibi yapmış olsa sinir olurdum.

Eşim evlendiğimiz yıl çok güzel yemek yapıyorsun diyordu. Annemlerin şehrine taşındık. Geçen, sende hiç beceremiyorsun bak annen nasıl yapıyor diyor. Napam, anamı mı kıskanam ben köfte yapıyorum 2 tane yiyor bebem, annem yapıyor 5 tane yiyor. Bezdim

Eşimizin aşçılarıyız modundan bi çıksanız diyorum...
Kiminkini beğenirse onu yesin...
Zıkkımın kökünü ister tavada ister ızgarada yesin...
Her çayın yanında tatlısı hazır olur da ne yahu..
Obez mi yapacaksın başına ? Ooohh paşaya bak nerenin padişahıymış bu?

Erkeklerin kalbine giden yol midesinden geçer felsefesi var da kadının kalbine giden yolu tarif etmeye bile gerek duymamışlar...

Yahu kadın yemek yapar erkek yer, bi de beğenmezse eyvah düşüncelerini kızlarımıza aşılamayalım kv ve anneler bakın ondan sonra kızınızın dert ettiği şey bu oluyor...