Baskasının yemeği!

Evet sen abartıyosun derdini şeyapayım butonu olsa da bassam. Kendi kendini aşağı gördüğün için bu komplekslerin büyüyünce geçer kendine dert uydurma

Her gün çayın yanına tatlı yapman, hep onun istediği şeylerle çocuk gibi karnını doyurmaya çalışman şımartır bir süre sonra hatta başlamış bile. Devir değişti, siz bari eski kadınlar gibi evin tek aşçısı, temizlikçisi, hizmetçisi ve çocuk bakıcısı olmayın bari.
Bariyi de iki kere yazmışım gari, sinirden...

Aha aynı benim eşim Allahim yarabbim eltimlere gidiyoruz basit bi kek yapmış kızın eline sağlık güzelde olmuş ama sanki ömründe ilk defa kek yemiş gibi sen mi yaptın hadi ya baya iyi olmuş felan demez mi görende keki benim eltim icat etti sanır neyse evimize dönük dedim alt tarafı bi kek ben sana baklava bile yaptım eline sağlık demedin bi keke etmediğin iltifat kalmadı dedim bişey diyemedi tabi

Elim gerçekten lezzetlidir ve eminim ki eşim hayatı boyunca yediği en güzel şeylere sayemde kavuştu:)
Ama bu demek değil ki başkasınınkini sevemez.
Annemin birkaç yemeği vardır, eline su dökemem.
O da benim birçok yemeğimi yapamaz.
Hele kayınvalidem bence yemekten hiç anlamıyor ama bir çorba yapıyor, o çorbanın anavatanına gittim içtim, yok arkadaş kayınvalideminki daha güzeldi.

Olabilir yani, ne var ki bunda?
Sizden güzel yapıyor olabilir ya da o gün daha açtır yemiştir, siz yapmadığınız için ayrıca bulunca ikinciye istemiştir falan filan.

Erkekler çocuk gibiler ve çocuklar illa ki dışarıdakini tatlı bulur. Aç gibi saldırırlar anneleri mahçup olur. Evde yedi aslında aç değil bunu evde yapsam yemez vs açıklamalarda bulunmak zorunda hissederler.

Bu sizin kek, yemek yapmanizla, yapmamanizla veya lezzetle alakali birsey degil.
Ben her Allahn gunu cayin yanina tatli vs yapmiyorum, elim de her yemekte asiri lezzetlidir diyemem bazen tutmayabiliyor yemeklerim am eşimin hiçbir yerde ikinci tabagi istedigini görmedim. Annemin evi hariç ben de ikram veya yemegi 2. Sefer istemem begenmiş olsam da bilmiyorum nedense hoş gelmiyor bana sanki.
Eşinizin yaptigi davraniş evde yememekten degil.

Ee nasıl değişti anlatsana biraz
Benim esim de önceden birilerinin yaptigi biseyleri bana hep overek anlatirdi yemekte olsa baska konu da olsa, abisinin esini, kiz kardeşini sunu bunu överdi. Ben de her seferinde trip atar laf sokar küser surat asar pişman ederdim ovdugune. Artik kimsenin biseyini övmüyor

Ayni benim kocam evde yemek secer eltilerin evine gidince görmemiş gibi yer . Sanirsin evde hic yemek yapılmıyor gideriz eltimlere misafirliğe yenge bana bi yumurta yap der öküz gibi yumurta yer gecen gun yengesi gilde pişmemiş salçası az kuru fasulye yedi fasulyeler kirt kirt ediyordu ağzımızda dersin hic yemek yapmıyorum kafasini yemekten kaldırmadı 2 3 çeşit yemek yapıyorum kendiside diyor cok guzel yapiyosun diye ama yemek seciyor milletin evine gidince görmemiş oluyor

Abartıyorsunuz
Siz yemek yapıyorsunuz diye diğer yapılanları beğenmeme kuralı mı var?

Anneni söylediği için kıskanmıyorsun annem gibi yemek yap desin de gör ne hissedersin

Erkekler pis boğazdır çoğunlukla

Anneni söylediği için kıskanmıyorsun annem gibi yemek yap desin de gör ne hissedersin
Aslında dedi onu da, mantı girişimimden sonra. Ama bence haklı. Kv ile yemek kapıştırmayı ben çok saçma buluyorum. Kadın 45 yıl boyunca günde 2 öğün yemek yapmış. Gözü kapalı, ölçüsüz, ezbere yapıyor herşeyi. Ben daha yeni evlenmişim. Nasıl daha iyi yapabilirim ki? Saçma. Şöyle bir 10 yıl falan geçsin, o zaman belki.

Siz aşçı degilsiniz. Esiniz de cocugunuz degil. Evlilikte amac kocayi yedirip icirmek degil. Yeni evlisiniz su an bi kendini ispatlama cabasi normal, zamanla gecer

Açık iletişime geçmekte fayda var. Belki bir dokunştur onun sevmediği. Siz kırılacaksınız diye söylemeye çekiniyordur.
Gittiği yerde yemek yemesi normal, eşim de annesine teyzesine gidince sofraya yumuluyor. Aç bırakıyorum yemek yapmıyorum çünkü ben diyorum şaka yollu. Ben de severim elleri çok lezzetli, kim gitse kalkmak istemez onların sofralarından.
Yada hiç yemediği bir şeyi bir yerde yediyse ne güzel olmuş demesi de çok doğal. Bazen arkadaşının evine gitse onun eşinin yaptığı şey güzel gelebilir ondan tarifini bi alsana diyebilir. Bence çok doğal şeyler. İlk kez yaptığınız bir yemeği birlikte yapabilirsiniz. Hem beraber aktivite olur hem de artısını eskisini birlikte eleştirirsiniz

Eşiniz belli iştahlı biri, belki de damak tadınız farklı,siz yemeklerinizi beğeniyorsunuz ama o aynı tadı alamıyordur,zamanla birbirinize ayak uydurursunuz. Ben hayatımda hiç sebze yememiştim evlenene kadar şimdi çok seviyorum eşimin sayesinde. Ayrıca bamya candır :)

Bence bos yere kendinizi üzüyorsunuz. Ben mesela ahım şahım yemek yapamam. Buna zamanım da yok zaten. Maksat karın doyurmak. Eşim de başka birinin yaptığı yemeği beğenebilir ve övebilir de. Hiç rahatsız olmam. En iyi yemek yapan ben olmak zorunda değilim ki. Evlilik yemekten, içmekten öte bir şey. Hiç takılmayın.

Benim buna çözümüm görmemem duymamam ve takmamam. Yiyen herkesin beğendiği yemeklerime eşim sadece "iyi" diyor genelde. Dışarı da yenen şeyler daha lezzetli gelir.
Alıştın tabi evde güzel şeyler yemeye artık normal geliyor sana diyorum