• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baskı yapıyolar

Bak burada yanlış düşünüyorsun. Bebek için ortamın 24-25 derece olması yeterlidir. O ısıyı da o odada sağlayabilirsin diye düşünüyorum. Kapı açılıp kapanması çok etkilemez. Cereyanda kalmayacak sonuçta..
Doktorlar bebek için asıl tehlikenin terleyip üşütmek, cereyanda bırakmak olduğunu söyler ki ben de hep buna dikkat ederim. Senin giydiğinden sadece 1 kat kalın giydirmek yeterlidir. Geceleri kışın bile kat kat giydirmem hala terleyip üşümesin diye..

Eşini sen telkin et "babanın yanında rahat olamam. İlk doğuran ben değilim. Bütün bebekler bir şekilde büyüyor" diyerek..
Ilk bebegim oldugu icin biraz tecrubesizim bu konuda.esimede bugunde soyledim gitmicem die ama gulerek tamam dedi ciddimiydi dalgami gecti anlamadim

Var cocugu yatak odasinda birakcam hep :)
Her zaman değil heralde gündüz vakti çok gelen giden olmaz. Akşam belli saatten sonra eşiniz açıyorsa kapıyı o saatten sonra yatırırsınız bebeği. Ayrıca bebek o evde olacak 2-3 aylıkkende o evde hasta olabilir. O zaman ne yapacaksınız ? Bence sizin canınız gitmek istiyor ama destek bekliyorsunuz.

Bu lohasalik gozumu korkutmaya basladi okadardami kotu bu lohusalik donemi ya
Lohusalıkta hormonlardan dolayı herkeste olmasada çoğu kadında gel git yapıyor. Benim çok zordu misal ama kiminin ' Ne var, siz abartıyorsunuz' dedirtecek kadar normal, sakin geçiyor. Demem o ki aman sakın sadece kayınvalide degil mumkunse kimsenin yanina gitme, gelmesinlerde.

Her zaman değil heralde gündüz vakti çok gelen giden olmaz. Akşam belli saatten sonra eşiniz açıyorsa kapıyı o saatten sonra yatırırsınız bebeği. Ayrıca bebek o evde olacak 2-3 aylıkkende o evde hasta olabilir. O zaman ne yapacaksınız ? Bence sizin canınız gitmek istiyor ama destek bekliyorsunuz.
Canim gitmek istese neden sizlere sorayimki giderim direk.tanimadigim etmedigim kisilerin izninimi alcam gitmek icin.ben dusuncelerinizi duymak istedim gitmekle veya gitmemekle iyimi yapiyorum kötumu

Lohusalıkta hormonlardan dolayı herkeste olmasada çoğu kadında gel git yapıyor. Benim çok zordu misal ama kiminin ' Ne var, siz abartıyorsunuz' dedirtecek kadar normal, sakin geçiyor. Demem o ki aman sakın sadece kayınvalide degil mumkunse kimsenin yanina gitme, gelmesinlerde.
Ben gitmesemde ailem esimin ailesi akrabalar gelir bizde oyle :) kurtulus yok

Ben gitmesemde ailem esimin ailesi akrabalar gelir bizde oyle :) kurtulus yok
Bebek görmeye gelmeleri ayrı bir durum. Evde kalan oldumu iş degisiyor. Erkeklerde memnun olmuyor bu durumdan onlar daha çok lohusa oluyorlar. Iki uc gune bebegine alisirsin inan bana tek basina daha mis gibi bakarsin. Ilk bebek acemiyim diye akil verende cok oluyor bir bakiyorsun oz guven yerlerde. Ben nasil bakicam diye sacma sapan bir moda giriliyor. Biz de durum boyleydi en azindan, umarim sen bunlari yasamazsin.

Ben gitmesemde ailem esimin ailesi akrabalar gelir bizde oyle :) kurtulus
Bebek görmeye gelmeleri ayrı bir durum. Evde kalan oldumu iş degisiyor. Erkeklerde memnun olmuyor bu durumdan onlar daha çok lohusa oluyorlar. Iki uc gune bebegine alisirsin inan bana tek basina daha mis gibi bakarsin. Ilk bebek acemiyim diye akil verende cok oluyor bir bakiyorsun oz guven yerlerde. Ben nasil bakicam diye sacma sapan bir moda giriliyor. Biz de durum boyleydi en azindan, umarim sen bunlari yasamazsin.

Umarim :) acikcasi bnde kendime diorum nasil bakcam cocuga die endiselerim var.insallah korktugum gibi olmaz

Kesinlikle gitme.Kendi evinde kal.Zaten onlarla ilişkilerin iyi değilmiş.Bide hayatının en hassas döneminde onların yanında olma.Sonra pişman olup evime gidicem desen gene sorun olucak zaten.Onun için baştan gitme.Allah verir kolayını.Annen gelir yardım eder.Bir şekilde bakarsın.

Kesinlikle gitme.Kendi evinde kal.Zaten onlarla ilişkilerin iyi değilmiş.Bide hayatının en hassas döneminde onların yanında olma.Sonra pişman olup evime gidicem desen gene sorun olucak zaten.Onun için baştan gitme.Allah verir kolayını.Annen gelir yardım eder.Bir şekilde bakarsın.

Aynen iyi degil aramiz eger gidersem dahada kotu olur hersey en dogrusu evde kalmak :)

Iyi aksamlar

Eski konumu aranizda bilenler vardir "çok kızgınım çok :/ "

Dogum zamanim yaklasiyor kv kp gecen hafta bize geldiler beni kendi evlerine göturmek istiyolar dogum yapacagim icin.ben ise gitmek istemiyorum kötü gunumuzde yanimizda olmadilar simdide ben olmalarini istemiyorum.aileme, esime de demisler beni goturceklerini.ben esimle konustum istemiyorum gitmeyi dedim ama esim babamin hatiri icin gidelim dio babamda istiyo dio.annemede soyledim annemde bosver git dio napcami sasirdim kaldim.suan oturdumuz ev oturma odasndan dis kapi aciliyo ve bebegim bi soguk bi sicak yerse hasta olur bu evde.siizce napim gitmelimiyim kv ye :/
Şimdiden kolay ve rahat bir doğum geçirmenizi dilerim.İnşalalh bebeğinizi sağlıkla kurcağınıza alırsınız.Bence gitmeyin çünkü daha şimdiden gerilmişsiniz.Eviniz soğuk yada sıcak sonuçta o evde büyüyecek alışır hem daha iyi olur zaten küçükken soğuğa alıştırmak çok daha iyi geliyor kendi çıcıklarımdan biliyorum.Ama bir tarafta da eşiniz ve ailesi en iyi siz bilirsiniz.

Şimdiden kolay ve rahat bir doğum geçirmenizi dilerim.İnşalalh bebeğinizi sağlıkla kurcağınıza alırsınız.Bence gitmeyin çünkü daha şimdiden gerilmişsiniz.Eviniz soğuk yada sıcak sonuçta o evde büyüyecek alışır hem daha iyi olur zaten küçükken soğuğa alıştırmak çok daha iyi geliyor kendi çıcıklarımdan biliyorum.Ama bir tarafta da eşiniz ve ailesi en iyi siz bilirsiniz.
Tesekur ederim haklisinin.evde kalcam insallah :anneadayı:

Valla bendr gitmeyi hic istemiyorum onlara olan ofkem daha dinmedi ama baski yapiyolar bana.ben baskidan fazla etkilenmem ama bebegim hasta olur die korkuyorum cocuguda hep yatak odasinda birakamamki yazik gunah :anne:
Eee? Git o zaman .. sen ikna olmuşsun zaten , onlar çağırmasa nasıl yapacaktınız o evde ?

Iyi aksamlar

Eski konumu aranizda bilenler vardir "çok kızgınım çok :/ "

Dogum zamanim yaklasiyor kv kp gecen hafta bize geldiler beni kendi evlerine göturmek istiyolar dogum yapacagim icin.ben ise gitmek istemiyorum kötü gunumuzde yanimizda olmadilar simdide ben olmalarini istemiyorum.aileme, esime de demisler beni goturceklerini.ben esimle konustum istemiyorum gitmeyi dedim ama esim babamin hatiri icin gidelim dio babamda istiyo dio.annemede soyledim annemde bosver git dio napcami sasirdim kaldim.suan oturdumuz ev oturma odasndan dis kapi aciliyo ve bebegim bi soguk bi sicak yerse hasta olur bu evde.siizce napim gitmelimiyim kv ye :/
Rahat edemem de , gitme

Yani bebegimin hasta olmasindansa gitmek daha mantikli geliy:) bilemedimki.aslinda lohusalik donemi sinirli olunuyomus ya kv o sinir bende olsa aksine isime gelir butun kinimi dokerim rahatlarim valla :)
Yahu yazık diyorsun kırkın çıkana kadar neden yatakodasında durmasın bebek ne anlayacak emin ol gelen giden olursa bide çok daha iyi yatakodasında kalması ayrıca seninde bol bol dinlenmeye ihtiyacın olacak kendi evin gibi olmaz emin ol çocuk hep o evde yaşayacak sonuçta bi ısıtıcı ile destekle sakın böyle bi hata yapma

Cok haklisn ya zaten evde kalirsam annemde gelir bakar bna o kolay hem oyle olsa daha iyi rahat ederim.bide su aklima geldi sezeryan dogumda 1.2 defa denk geldim dikisleri sıkıyolar aileden biri icinden sivi akiyor bnmkini kv mi yapcak hayatta buna musade etmem cok utanirim
Yok canım dikiş sıkılmaz hiç ellemeyeceksin iyi bakarsan dikişlerin enfeksiyon kapmaz hem annen bakabiliyorsa kendi evinde annem dursun yanında daha rahat olursun azıcık seni düşünsünler bencil olmasınlar doğum yapan acı ceken sensin

Back
X