Baskı

Legendwomen

LİFE GOES ON EVERYTHİNG İS OKEY
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2021
1.391
1.371
63
25
Merhaba hanımlar, bugün babamla konuşurken geleceğim hakkında ben başarılı bir kadın olacam dedim ve bana söylediği şey şu neden başarılı bir kız demiyorsun da kadın diyorsun dedi laflarına dikkat et dedi ve ben bu baskıdan nefret ediyorum ve korkuyorum ağzımdan bakire değilim ben lafı çıkacak diye ki ben pişman bile değilim bakire olmadığıma ama bu baskı çok saçma geliyor ne yapabilirim bu konuda

Merhaba hanımlar, bugün babamla konuşurken geleceğim hakkında ben başarılı bir kadın olacam dedim ve bana söylediği şey şu neden başarılı bir kız demiyorsun da kadın diyorsun dedi laflarına dikkat et dedi ve ben bu baskıdan nefret ediyorum ve korkuyorum ağzımdan bakire değilim ben lafı çıkacak diye ki ben pişman bile değilim bakire olmadığıma ama bu baskı çok saçma geliyor ne yapabilirim bu konuda
Kadın olmanızın bakirelikle bir alakası yok biliyorsunuz değil mi? Bakire olsanız da olmasanız da kadınsınız.

Bunu biliyorum ama kadınım diyince ilişkiye girilmiş kadın olarak anılıyor ne yazık ki
O zaman neden biri size kız deyince bakire olmadığınızı söylemek istiyorsunuz o zaman? Bu ayrımın farkında olan biri “ben kadınım, cinsiyetim kadın, 18 yaşını geçmiş her dişi kadındır” der geçer. Bin bikiri diyilim demez.

O zaman neden biri size kız deyince bakire olmadığınızı söylemek istiyorsunuz o zaman? Bu ayrımın farkında olan biri “ben kadınım, cinsiyetim kadın, 18 yaşını geçmiş her dişi kadındır” der geçer. Bin bikiri diyilim demez.
Daha yeni farkına vardım haklısınız 😊

İçinde yetiştiğimiz toplumun belli başlı ifade tarzlarını bilmemiz lazım bence . Mesela evlenmeden önce istersen 60 yaşında ol kız , bekar derler .
Evlenince 20 yaşında olsan dahi evli barklı kadın olur adın .
O yüzden boşanmış bir kadın bekar bir anneyim dediğinde anlaşılmaz .
Babanız kaç yaşında ? O zamana kadar bildiği , yerleşmiş düşünceler var . Neyin derdini yaşıyorsunuz ? Kız desin yani ne var ? Bak ne güzel hayallerini anlatacağın bir baban var .
Ayrıca adam sizin sevişmediğinizi düşünüyordur hala , çünkü ona göre evlenmeden önce öyle şeyler yapılmaz . Siz de zaten bunu biliyorsunuz ki söyleyemiyorsunuz .
Azıcık sosyal medya gazını üstünüzden atın , 50 yaş üstü çok katı kuralları olan ve çoğunlukla değişime kapalı insanlar . Kelime oyunu yapmayın bence . Böylelikle dert tasa kalmaz ortada .

Pardonda burda nerde baskı var?Dün vicdan azabı çekiyorum ailemin aşırı iyi niyetli olmasından diyordunuz.Henuz 21 yaşında baya baya aktif bir cinsel hayatiniz var ,siz baskıcı bir ailede olsaydınız bu şekilde yaşayamazdiniz.Klasik bir Anadolu babasi yani belli bir yaşın üstündeki bütün bireylerde bilinçli ya da bilinçsiz bir kadın, kiz ayrımı vardır, ifadede.Cinsel hayatınızın aktif olması kötü yönde bir ayrım olmadığı gibi iyi yönde de size bir üstünlük sağlamıyor, farkında mısınız?Konularınıza mesajlarınıza baktim da 21 yaşında ki bir kadin icin cok hızlı adımlarınız var.Henuz 2 haftalik daha doğru düzgün adı konmamış ilişkilerde aktif cinsellik yaşamak sizi sadece değersizleştirir ,bunlar güçlü ya da özgür kadın olma sıfatları değildir.Yasiniza paralel gerçek ve düzgün ilişkileriniz olur ne isterseniz yaşarsınız ya da fb olmayı kabul ederseniz ,sizin tercihinizdir.Ancak ortada bir baskı yok bir dertte yok

Dediğini yapmalısın . Çok başarılı ve kimseye muhtaç olmayacak bir kadın olacaksın ...

Yas genc olunca kiz denilebilir bunda ne var🙄 baban bekaret mekaret dusunerek soyledigini sanmiyorum.

Bi kadin mesela evlenmemisse 40 yasinda ona kiz demezler bakire oldugunu dusunselerde..kadin derler. Bence biraz abartiyorsun..

Onu değiştiremeyeceğinizi bilip yolunuza bakabilirsiniz. İspatlamanıza gerek yok.

Burda baski nerde?
Adam kac yasina gelmis degismez.
Asil sen ona de bakire degilim diye sen adama baski yapmis olursun kalpten gider valla.
Zaten bakire olsan ne olmasan ne kadinsin iste bu ispat cabasini yasina veriyorum.

Kadın ve kız farkı neymiş ki onu anlamadım hem kadınız hem de kız

Pardonda burda nerde baskı var?Dün vicdan azabı çekiyorum ailemin aşırı iyi niyetli olmasından diyordunuz.Henuz 21 yaşında baya baya aktif bir cinsel hayatiniz var ,siz baskıcı bir ailede olsaydınız bu şekilde yaşayamazdiniz.Klasik bir Anadolu babasi yani belli bir yaşın üstündeki bütün bireylerde bilinçli ya da bilinçsiz bir kadın, kiz ayrımı vardır, ifadede.Cinsel hayatınızın aktif olması kötü yönde bir ayrım olmadığı gibi iyi yönde de size bir üstünlük sağlamıyor, farkında mısınız?Konularınıza mesajlarınıza baktim da 21 yaşında ki bir kadin icin cok hızlı adımlarınız var.Henuz 2 haftalik daha doğru düzgün adı konmamış ilişkilerde aktif cinsellik yaşamak sizi sadece değersizleştirir ,bunlar güçlü ya da özgür kadın olma sıfatları değildir.Yasiniza paralel gerçek ve düzgün ilişkileriniz olur ne isterseniz yaşarsınız ya da fb olmayı kabul ederseniz ,sizin tercihinizdir.Ancak ortada bir baskı yok bir dertte yok
Hayatımı daha yavaş bir vitese almalıyım fark ettim

Back
X