Baskici kayinvalide, sikilgan tembel koca, 3 yavrucak

newhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
345
266
53
Selam arkadaslar, size bisey sormak istiyorum, 10 senelik evliyim, 3 cocugumuz var, ikizlerimiz henüz 10 aylik. Esim ailesi tarafindan hep el üstünde tutulmus, o yüzden tembellige alismis. Calismayi hic sevmiyor, mecburiyetten gidiyor cocuklarimiz icin. Kv cok baskici hep o yönetmek istiyo. Bende esime yük olmamak icin elimden geleni yapiyorum, fazlasiyla. Esimin cok sevdigi bir hobbysi var, calismadigi zamanlar onu yapiyor. Ek is gibi aylik aliyor.Kisacasi bizimle fazla vakit gecirmiyor. Ben genelde cocuklarla yalnizim. Ikizlerimiz dünyaya geleli esim cok degisti. Adam bunaldi sanki herseyden, gecen yil hic tatile gidemedik. Bu yaz bebekleri ailelerimize birakip , ilk cocugumuzla birlikte tatile gidelim diyor. Dinlenmeye ihtiyaci varmis. Sizce tatil iyi gelir mi? Yoksa bu adam bizdenmi sIKILmis, tatille halolacak bir bunalim degil mi? Ayrilsak hersey Daha mi iyi olur ki? Esim tembelliginin farkinda , degismeye calisiyo, yakinda hobbysini birakacak, bizimle Daha fazla vakit gecirebilmesi icin.Bir arkadasim Bana diyor ki ailesi sürekli sorun cikariyor, kocan ise varda yok gibi, Sen zaten herseyi kendin hallediyosun, Simdi ayrilirsan Daha iyi olur. Bu Adam degismez ailesi düzelmez, yaslandikca bunlara katlanamayacaksin, Simdi ayrilirsan Daha kolay olur... Siz ne düsünüyorsunuz?

kocam değişmeye çalışıyor yazmışsınız, bu cümlenizden yola çıkarak:eğer eşinizi seviyorsanız bence boşanmaktan önce elinizden geleni yaptığınıza emin olun, yani herşeyden önce 3 çocuk var ortada

bir anda 3 e çıkan çocuk sayısı, hele ki sonuncular ikiz ise gerçekten bunalıma sürüklemiş olabilir eşinizi
bir uzmandan yardım almayı önerin, eğer gerçekten çabalıyorsa kabul eder, belki iyileşme olur ilişkinizde

tatile gelince, evet tatil iyi gelebilir ama dönüşte bebeklere alışmak daha zor gelebilir
bebeklerinizi ailelerinize bırakmak yerine, bebeklerinizle gidin, onlarla yoğun iş programı içinde değil de tatilde daha iyi alışır belki
eğer biraz maddiyat ayırabilirseniz yanınızda güvendiğiniz, çocuklar uyuyunca başlarında durabilecek birini de götürün
böylelikle başbaşa da kalabilirsiniz
tatile, çocuklardan uzak olmak yerine "aileden" uzak olmak için ihtiyacınız var gibi

bir de bebekler çok küçükler sanki bırakıp tatile gitmek için, ben olsam hayatta bırakamazdım, vicdan yapardım

canim cok tesekkür ederim fikirlerinizi begendim.

bir de şunu yazayım, biraz evvel derdi olan birine böyle nispet yapar gibi olacak diye yazmak istemedim ama...
eşinin tembelliği illa el üstünde tutulmasıyla alakalı olmayabilir
benim eşim de acayip el üzerinde tutulmuş
kendisi evinde bir bardak su almamış desem yeridir (ama kayınvalidem herkese öyle davranır, bana da, görümceme de vs)
fakat çok çalışkandır, hem işte hem evde
yani eşinin tembelliğinden ailesini sorumlu tutuyorsan bu bir önyargı olabilir
yapı meselesi olabilir

Arkadaşın çok ilginçmiş. Falcı gibi. Kocan tembel olabilir, değişmeye çalışıyormuş. Çocuk bakmak zor gelir çoğu kişiye. Ailesinin size verdiği sıkıntı ne anlamadım. Belki değişir eşiniz. Bence boşanmak için çok erken. Yani yalnızlık bence boşanmak için yeterli sebep değil.

boşanılacak bir durum yok adam çaba gösteriyor demekki arkadasın cok bilio dost mu düşman mı belli değil üç çocukla yuva bozmak kolay mı sanıosunuz sanki adam dövdü sövdü aldattı çaba gösterio işte değişmek için sabırlı olun arkadas gazıyla iş yapmayın

Arkadaşınızın dostluğunu tekrar gözden geçirin. Bosanilacak bir durum yok görünüyor anlattığınız kadarıyla.
Adam ek iş bile yapıyor. Tembellik değildir ki bu.

Boşanmak öyle kolay değil 3 çocukla. Insanlar nelere göz yumuyor.

3 çocuktan kim olsa bunalır.
3 çocukla boşanmak kolay mı daha mutlu olacağınızı mı sanıyosunuz?

eşin çok rahata alışmışsa bu kdr sorumluluk zor geliyordur.. biraz zaman ver ona bebekleriniz büyüyünce herşeye değecek.. şuanda boşanmalık bi durum göremedim açıkçası.. tatil de iyi gelirse gidin 1 hafta bebekleri bırakmak için fazla ama 2 gün gidip birbirinize zaman ayırın sevginiz tazelenir

Evet haklisin ! Esimle bir sorunum yok cok sükür, benden fazla cevremdeki insanlar rahatsiz oluyolar tembel olmasindan, Tembel dedigim, uyumayi cok seviyor, Bana 5 Saat uyku yeterken ona 10 Saat uyku gerekiyo, Bende o arada yapilmasi gerekenleri hallediyorum bile. Cevreden tepki görüyorum.

Arkadaşınızın yaklaşım tarzı hiç hoş gelmedi bana !
Burada değişmeye çabalayan bir eş var
Zaman zaman bende bunalıp bunaltabiliyorum çocuk ,ev,iş ,eş bunun içinde bazen kaybolduğumu görüyorum.
Ama eminim sonunu ferah ve aydınlık çok ciddi bunun dışında sorunlarınız yoksa ön yargılarınızı kenara bırakıp bu şekilde mutlu olmaya çalışın eşinizin değişimine yardımcı olun zorlaştırmayın.KOlaylıklar....

10 saat uyuması tembellik değil bence, hele de ek iş yapan biri için,
zamanım olsa ben de 10 saat uyumak isterdim,
ayrıca çevreni aile işlerine bu kadar karıştırtmamalısın, onlara ne eşinin çok uyumasından!

Çocuklarınızın hepsini bırakabilirseniz, başbaşa tatile çıkın bence. İnsanın evladı bambaşka tabi ki, Allah onların yokluğunu göstermesin. Ama hayat kolay değil, hele bir de belli bir rutine girmiş, sürekli aynı şeylerle uğraşılıyorsa insanın ruhunu yorabiliyor. Mutlu anne-baba ,mutlu çocuklar demek. O yüzden eşinizle birbirinize vakit ayırın. Ve asla o arkadaşınızı dinlemeyin...

eş tembel değil arkadaşın gözü göz değil bence siz ilişkilerinizi gözden geçirin eşinizle durumunuzu değil.

bence ikizlerin bakım zorluğundan oluyordur.
tatil iyi gelecktir diye düşünüyorum. emmiyorlarsa ikizleri ve büyük çocuğuda bırakıp başbaşa kısa bir tatil iyi gelir size.

Herkes bizim gibi olmak zorunda değil ki gündelik rutin ya da tarz olarak. Ben de uykuyu çok severim mesela vakti varsa uyusun. Lütfen eşinizi kendi kalıplarınıza sokmaya çalışıp mutsuz etmeyin kendinizi. O arkadaşınız da arkadaş değil bence. Nerde o güzel güzel derdini dinleyip ilişkine yapıcı yaklaşan arkadaşlar yarabbim. Bugünlerde çok arabeskim

Arkadaslar Cok tesekkür ederim yorumlariniz icin, insan disardan olaylara daha objektif bakabiliyor. Allah bagislasin , canlari sagolsun, Ama ikizlere bakmak cok zor gercekten, evet Bende sizin tavsiye ettiginiz Gibi yapiyodum zaten, Allaha sükür kendi isimi kendim hallediyorum. O arkadasda Benim tersim, heralde cekemiyo beni. Evet maalesef bu zamanda insan secemiyo dostmu düsmanmi diye

Genel de hemen boşan deriz :)))
ama bunda boşanılacak bir şey yok ki
Halledilebilecek sorunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…