Baskıdan kafayı yemek üzereyim

Kvrckrpz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
11
4
86
26
Herkese merhaba ben 26 yaşındayım. Annemle birlikte yaşıyoruz ve ailemin işini devam ettirdiğimden sezonluk çalışıyorum onun dışında için sürekli evdeyim . Annem eğitimci biri olmasına rağmen sürekli üzerimde evlenme baskısı kuruyor ve görücü cıktıgında reddettiğim özelliklerini beğenmediğim halde beni ciddiye almıyor karşının ailesine umut vermeye devam ediyor bu durumdan bıktım artık bunalıma girdim beni çok çirkin işe yaramaz biri gibi hissettiriyor eve her gelen misafire arkadaşıma benden 9 yaş büyük adamın fotoğraflarını gösteriyor eğitimsiz ve sırf parası var diye görüşmemi konuşmamı istiyor kafayı yemek üzereyim bu baskıyı üzerimden sıyırmak istiyorum cok cıkmazda hissediyorum bana böyle tavırları yüzünden hasta olucam artık

Ayrı eve çıkma imkanınız varsa çıkın. Sizinki yine iyi ben 22 yaşındayım annem evde kalmışım gibi davranıyor.

Herkese merhaba ben 26 yaşındayım. Annemle birlikte yaşıyoruz ve ailemin işini devam ettirdiğimden sezonluk çalışıyorum onun dışında için sürekli evdeyim . Annem eğitimci biri olmasına rağmen sürekli üzerimde evlenme baskısı kuruyor ve görücü cıktıgında reddettiğim özelliklerini beğenmediğim halde beni ciddiye almıyor karşının ailesine umut vermeye devam ediyor bu durumdan bıktım artık bunalıma girdim beni çok çirkin işe yaramaz biri gibi hissettiriyor eve her gelen misafire arkadaşıma benden 9 yaş büyük adamın fotoğraflarını gösteriyor eğitimsiz ve sırf parası var diye görüşmemi konuşmamı istiyor kafayı yemek üzereyim bu baskıyı üzerimden sıyırmak istiyorum cok cıkmazda hissediyorum bana böyle tavırları yüzünden hasta olucam artık
Annenize net bir şekilde tavrınızı koyun ve söylediklerini umursamayın veya ayrı eve çıkın bu ikisinden birini yapmazsanız mental olarak yorulmaya devam edersiniz

Devamlı bir iş bulup onların yanından ayrılmazsan bu iş çözülmez maalesef.kendi mesleğin yok mu? Görücü işlerinden hayır gelmez bu devirde.

Devamlı bir iş bulup onların yanından ayrılmazsan bu iş çözülmez maalesef.kendi mesleğin yok mu? Görücü işlerinden hayır gelmez bu devirde.
Ziraat mühendisiyim aile çiftliğimiz var onu ben devam ettiriyorum aslında kpss ye de girdim ama alım açılmadı malesef bu yıl tekrar hazırlanmam gerekebilir ama artık o mental sağlık da ben yokmuş gibi hissediyorum heleki böyle bir ev ortamında. Özgüvenim çok düştü annem böyle davrandıkca daha da dibe vuruyor sanki. Devamlı bir iş meslek dışı teklifler geliyor ama çoğu asgari ücretli veya o ücrete yakın işler ailemin parası olmadan eve çıkmam imkansız yani öyle bir durumda da ne ayrı eve çıkması derler zaten.

Görücü usulüne karşı değilim ancak neden annem eğitimci olmasına rağmen sırf mal mülk parası var diye diğer özelliklerini görmememi istiyor. Diğer özelliklerden kastım adam 35 yasında ben 26 yasındayım. Profilini de inceledim paylasımlarından belli aramızda jenerasyon farkı var diyorum beni önyargılı olmakla cok secici olmakla suçluyor. Ayrıca annem de adamı tanımıyor kulaktan duyma bilgilerle böyle üzerime geliyor.Düzgün bir görücü geldi de görüsmem mi dedim.

Kızlara annelerinin yaptığı kötülüğü bu hayatta kimse yapmıyor ne yazık ki. Benim annem de bunun tam tersi yönünde baskı altına almıştı beni. Ödü kopuyordu evlenip gidicem yalnız kalacak diye. Eşim dünya iyisi bir insandır ama şu dakika boşansam ne kadar mutlu olacağını tahmin edebiliyorum. Bu baskıdan ne yazık ki evlendikten sonra kurtuldum. Neyse ki kurtulmak için evlenmedim o yüzden hatalı bir tercih yapmamış oldum. Sana da tavsiyem kulağını tıka minimum seviyede duy. İçinden he he de geç. Onun dediklerinin önemsiz olduğunu söyle kendine hep. Ayrı eve çıkma imkanın olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden kendi içinde çözmelisin durumu.

Başka iş bulup başka bir hayat kursanız

Haklısın, is bulup ayri eve cikabilme.durumun var mi

Haklısın, is bulup ayri eve cikabilme.durumun var mi
Hayır yok malesef abim evli ,annemle ikimiz beraber yaşıyoruz aslında hiç böyle biri değil çok pozitif neşeli aksine ben negatifim ama bana uygun gördüğü ve ısrar ettiği bu kişiyi görünce gerçekten çok şaşırdım acaba benden kurtulmak mı istiyor veya birine yamamak mı bilemiyorum

Ziraat mühendisiyim aile çiftliğimiz var onu ben devam ettiriyorum aslında kpss ye de girdim ama alım açılmadı malesef bu yıl tekrar hazırlanmam gerekebilir ama artık o mental sağlık da ben yokmuş gibi hissediyorum heleki böyle bir ev ortamında. Özgüvenim çok düştü annem böyle davrandıkca daha da dibe vuruyor sanki. Devamlı bir iş meslek dışı teklifler geliyor ama çoğu asgari ücretli veya o ücrete yakın işler ailemin parası olmadan eve çıkmam imkansız yani öyle bir durumda da ne ayrı eve çıkması derler zaten.
Ben de 26 yaşında atandım.o yaşa kadar ailemin yanındaydım.evde kalma, görücü muhabbetleri falan olmuyordu ama yine de çok zor bir psikoloji gerçekten.şimdi başka birşey de tavsiye edemiyorum ki böyle bir ülkede.herkese er geç bir hayat yolu açılıyor size de açılacaktır umarım.

İnsanlar ne yazık ki belli bir yaştan sonra değişmiyor hele ki aileler. Bence bu sorunu anneyle konuşarak çözme ümidinden vazgeçip başka bir yol deneyin. Mesela görücüye gelenlere surat asın, buluşma ayarlanırsa tamam deyin gidin ama adamı soğutun kendinizden. Siz hayır deyince kimse dikkate almıyorsa varsın karşı taraf hayır desin. Ben bir şey yapmadım o istemedi ne yapayım der geçersiniz. İstemiyorum diyen adamı da zorlayacak hâlleri yok. Böyle birkaç olumsuz görüşmeden sonra vazgeçerler bence.

Bir de mesleğiniz var mı aile işine yardım dışında? Eğitiminiz ne durumda?

Görücü usulüne karşı değilim ancak neden annem eğitimci olmasına rağmen sırf mal mülk parası var diye diğer özelliklerini görmememi istiyor. Diğer özelliklerden kastım adam 35 yasında ben 26 yasındayım. Profilini de inceledim paylasımlarından belli aramızda jenerasyon farkı var diyorum beni önyargılı olmakla cok secici olmakla suçluyor. Ayrıca annem de adamı tanımıyor kulaktan duyma bilgilerle böyle üzerime geliyor.Düzgün bir görücü geldi de görüsmem mi dedim.

Annenize sert bir tepki gösterin ki bir daha böyle bir şey yapmasın. İstemediğiniz kimseyle de evlenmeyin. Hemen bir iş arayıp ayrılın bu kadının yanından

Ziraat mühendisiymişsiniz, kpss süreci sıkıntılıysa geçici olarak bir işe girseniz? Bu evlenme baskıları aileniz direkt söylemese de biraz da eve maddi destek sağlayamadığınız için oluyor muhtemelen. Özel sektörde hiçbir işte çok yüksek maaşla başlanmıyor zaten. Hem kafanız dağılır hem de bir yerden başlamış olursunuz. Bunu bir düşünün derim. İşe girmiyorsanız da mutlaka yüksek lisansa başlayın mesleğinizle ilgili sizi geliştirecek ne kadar şey varsa yapın. Bu da iş imkanı sağlar.

Son düzenleme:
Bu platform sayesinde kadınlara en büyük kötülüğü yeni bir kadın olan annelerinin yaptığını gördüm. Sırf evden atmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Boşanıp geri geldiğinde ise yine anne kabul etmiyor maalesef.

Adamın tipini beğenmediniz sanırım, görüşüp o zaman reddedin 🥴 belki karşı taraf istiyordur. Anneniz de susar o zaman.

Anneniz size bağlıysa atansanız da peşinizden gelir. Asgari ücret ile evden çıkmanız zaten mümkün değil. Sezonluk iş yeterliyse devam edebilirsiniz .

Hayır yok malesef abim evli ,annemle ikimiz beraber yaşıyoruz aslında hiç böyle biri değil çok pozitif neşeli aksine ben negatifim ama bana uygun gördüğü ve ısrar ettiği bu kişiyi görünce gerçekten çok şaşırdım acaba benden kurtulmak mı istiyor veya birine yamamak mı bilemiyo
Ben de yaşadım benzer şeyleri.zor.cozumu de yok

Adamın tipini beğenmediniz sanırım, görüşüp o zaman reddedin 🥴 belki karşı taraf istiyordur. Anneniz de susar o zaman.

Anneniz size bağlıysa atansanız da peşinizden gelir. Asgari ücret ile evden çıkmanız zaten mümkün değil. Sezonluk iş yeterliyse devam edebilirsiniz .
En başından yaş farkı olduğu için içime sinmedi dün beni sosyal medyadan ekleyip yazdı ben de yaş farkından dolayı konuşmak istemediğimi söyleyip kibarca reddettim. Adamın tek bildiğimiz iyi özelliği (anneme göre) işi gücü oturmuş mal mülkü olan biri olması. Ben görüşünce o adamın belki beni uygun görmeyeceğini de düşünüyorum. Üniversitedeyken dil sınavını kazanıp bir yıl yurtdışında okudum öğrenci değişim programı yaptım. Geri döndüm yüksek lisansa başladım onu bitirdim. Şimdi atama bekliyorum başvurular yapıyorum kamu istiyorum. Sürekli bi bekleyiş içindeyim iş konusunda. Annemin de bana dediği neden böyle birini değerlendirmiyorsun evlenirsin hayatın kurtulur çalışmak zorunda kalmazsın diyor. Yanıma yakışması önemli değilmiş çok seçici davranıyormuşum her şey dört dörtlük olmazmış öyle diyor. Beni üzen şey elbetteki kabullenecek annem istemediğimi ama destek çıkmaması benim tarafımda olmaması , annem iyi biri kötü biri değildir, beni haklı bulmayışı sürekli negatiflikle suçlaması beni tepetaklak ediyor. Zaten uzun süredir iş konusunda hedeflerime ulaşamamaktan özgüvenim yerle bir oldu benim için çıkış yolunu bu görüyor buna reva görüyor

Ben de yaşadım benzer şeyleri.zor.cozumu de yok
Depresyon içindeyim sürekli ağlıyorum arkadaşlarımla bile görüşmüyorum onlara ne negatif basmamak için. Hiç böyle biri değildim çok esprili hayata bağlı biriydim 2.5 sene önce babamı kaybettim babamla bağımız çok başkaydı o benim psikolojimi anlardı kendimi anlatmaya bile uğraşmadan. Acaba onun kaybını mı atlatamadım her şey tepetaklak olmuş gibi hissediyorum durumum için sağlığım ve sevdiklerimin sağlığı için binlerce kez şükürler olsun ama bie türlü mutlu olamıyorum memnun olamıyorum hayatımdan kendimi sevemiyorum sanki problemim kendimle gibi bu durumdan kurtulmak istiyorum

Annem eğitimci biri olmasına rağmen sürekli üzerimde evlenme baskısı kuruyor

Annemin de bana dediği neden böyle birini değerlendirmiyorsun evlenirsin hayatın kurtulur çalışmak zorunda kalmazsın diyor.
Eğitimci bir anne kızına evliliğin hayat kurtardığını ve evlenince çalışmak zorunda olmadığını söylüyor :olamaz:

Back
X