Başlığa ne desem bilmiyorum içimi dökmek istiyorum 😥

yaz kizim

Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2023
225
137
23
30
Biraz uzun lütfen okumanizi rica ediyorum. Zamanınızı aldığım icin affedin.

Herkese iyi geceler. Buralarda aktif değilim çoğu zaman. Konulara baktigim dönemde yorum fazla yazamıyorum hakkınızı helal edin..
Önceki konularımda da bahsettiğim gibi boşanma davam var. 25 kasimda ilk duruşmam var çekişmeli...

Annemlerde kalıyorum hala, şükür memurum çalışıyorum bir tane oğlum var. Eşim ayrı olduğumuz dönemde annesini kaybetti. Benim evden ayrılmam ve annesinin vefatına kadar olan 4aylik süreçte de kumar oynadigini itiraf etti Kurana el bastigini tövbe ettiğini belirtti.

Ben eşime güvenmiyorum. Hala eninde sonunda gene bu işe bulaşacak diye düşünüyorum. Kendisinden aşırı soğudum. Çünkü boşanmaya karar vereli 2 yıl evi terkedeli 7 ay olmuştu. Eşim eve gel davani cek aramızda cinsellik de olmasın istemediğin takdirde, maaşta senin olsun yeterli dön cocugumla olayım diyor. Ben bunun çocuğun psikolojisinj daha çok bozacagini düşünüyorum ancak boşanmış bir ailenin çocuğu oğlumuz ilerde seni suclyacak suça dahi karışırsa sebebi sensin diyor ben bu adamin derdini anlamıyorum. Sans vermek istemiyorum. Beni böyle boğup boğup atıyor. Kimseyle konuşamıyorum destek alıyorum psikolojik olarak başka da biseyim yok. Nolur tecrübeli arkadaşlar bu konuda bana yardım etsin.

Oğlunuz suça karışsa sizi mi suçlayacak demek ne kadar kolay. Sizi yıldırmak istiyor. Yedi aydır evden ayrı bir eş için çözüm olarak psikolojik savaşı mı bulmuş?
Ayrı yaşayan ailelerde, sağlıklı bir anne ile büyüyen gayet aklı başında bir çok örnek gördüm.
Kumarbaz bir babayla büyümekten daha iyidir bazen sadece anne ile büyümek.
Herkesin daima travmaya sebep olacak durumları olabilir, bazen hayatın gidişatına müdahil olamayabiliriz. Babasını savaşta, iş kazasında, askerde, görev başında kaybeden nice insan var. Fakat sizin çocuğunuzun babası olan kişi, fiilen hayattayken ne sağlıyor çocuğuna manevi bakımdan?
Eve dönmediğiniz süreçte size beddua etmek dışında ne yapıyor?
Merak etmeyin, siz sağlam durup doğru örnek oldukça elbette çocuğunuz kendi yolunu bu bilinçle çizecektir.

Bende boşanmış bir aile çocuğuyum. İnan senin yaşadıklarını benim baba kişisi de anneme yapmıştı. Hayal meyal hatırlıyorum sırf biz varız diye boşanmak istememişti. Ama o zaman bile aklımda kalmış o evde ki mutsuzluğum küçücük bedenime yük olmuştu sanki. Benim annem senin gibi memurda değildi. Aşçıydı. Annem sonunda boşanmaya karar verdi. Ve biz boş bir evde kaldık. Ve benim anneme dediğim şey şu olmuş annem hala söyler. Yerde karton üstünde buz gibi hava da yatarken; Anne ben çok mutluyum demişim. Özetle mutsuz bir evde çocuk asla büyütme. O zaman psikolojik olarak daha kötü bir birey olabilir. Sen çok güçlü bir kadınsın. Çocuğun ve sen güzel bir yuva olabilirsiniz. Asla ona inanma ve geri dönme.

Ben sağlam durmaya çalışıyorum. Karşı tarafında psikolojisi aşırı bozulmuş durumda ve böyle böyle bana sarıyor. Çocuk kırmızı çizgim olunca oradan vuruyor beni

O ne ya çocuğun için kendinden özel hayatından mı vazgeçeceksin? Oldu.. Manipüle etmiş seni saçmalık. Çocuğa daha çok zararı var zaten.
Çocuklara hiçbirşey olmuyor valla öteki türlü.
Yani beni aşırı yoruyor tavırları sanki benim için herşey güllük gülistanlık gibi bide bunun psikolojisi ve manipülasyonlari ile uğraşıyorum

Yorumunuz için çok teşekkür ederim bende oğlumun sessiz gerginliğin olduğu bı evde büyümesini istemiyorum. Sırf anne babası yanında diye... Ancak bu soylemleri malesef kafamı karistiriyor

2 sene önce karar almışsınız
yeterince düşünüp taşınmış olsanız gerek
ezilecek çocuğu ezdirecek bir durum yok işiniz gücünüz var

aynı evde yaşayalım ama cinsellik olmasın demek (ki insansınız belki bir gün bir noktada zaafınız olur bir yerde aranız ısınır filan ihtimaller ihtimaller) ama olmasın bile varsaysak :
sen evin işini gücünü gör, kısaca donumu yıka (!), beni de toplumda idare et, kiraya da ortak ol, çocuğu da büyüt... ama bu sırada kendine ait bir hayatın da olmasın demek!

oldu paşam
oldu ağam...

maddi imkan olmasa, aile evinde ezilecek olsanız, boşanmadan emin olmasanız o durumda denilecekler başka olabilirdi.

Şu hiç şaşmaz, boşanma esnasında erkek suçluysa sürekli karşıdakini suçlar ki kendi suçunu bastırsın, sürekli duygusunu sömürür ki kafası karışsın, tehdit de eder bi güzel ki vazgeçsin. Bunlara inanmayın bence. Oğlunuz ileride suça karışırsa ( ki ne alaka yani her boşanan çiftinin evladı suça mı karışıyor saçmalık) belki babasından aldığı huylardandır diyin siz, malum kumar var yalan var.

Siz çok akıllı ve güçlü bir kadına benziyorsunuz.
Bu oyunlara gelmeyin, ne münasebet birşey hissetmediğim, cinsellik yaşamadığım bir evde sırf çocuk için mahkum olmak.
Evet anneyiz ama bireyiz de. Siz çocuğunuz için en iyi olanı bilir, yaparsınız. Döndünüz diyelim mutlu olup o çocuğun mutlu yuvada olduğunu hissettirebilecek misiniz?
Çocuğunuza bu durumu güzellikle anlatıp, bu duruma alışması için ikiniz de işbirliği yaparsanız bir sorun olmaz bence. Ve siz gerçekten çocuğunuzun önünde istemediği yerde durmayan, kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadın rolünde olarak çok güzel örnek olacaksınız hatta.

Kumar pandemiden beri hayatımızda vardı annesi vefat edince bırakmis yaniniki ay önce
Para kasasından olmak istemiyor çalışın çocuğunuzun istediklerini alın kocanızın kumar borcunu ödeyeceğine
7 ayda bir düzen olmuştur zaten tekrar kavga ortamına çocuğu sokmayın
Manipule edilemeyecek kadar güçlü kadın olduğunuzu hatırlayın çocuğunuza siz baktınız 7 aydır belki daha güzel bir gelecek kurarsınız kumar bağımlısı enerjinizi paraınızı alacak bir adamdan kurtulun

Bu mesajı tekrar okuyun

Yorumunuz için çok teşekkür ederim bende oğlumun sessiz gerginliğin olduğu bı evde büyümesini istemiyorum. Sırf anne babası yanında diye... Ancak bu soylemleri malesef kafamı karistiriyor
Hiç öyle birşey yok inanın oğlunuz yarın büyüdüğünde sizden bağımsızlaşıp kendi hayatını kuracak sizin elinizde kala kala mutsuz bir evlilik giden bir ömür olacak. Bu yola çıkabilmişsiniz tebrik ediyorum ama geri dönerseniz bir daha bu cesareti bulamayabilirsiniz kendinizde.Ayrıca ebeveynlerinizde size saygı duymayabilir.Ciddiye almayabilir. Nasıl olsa gidip -geliyor böyle diye Siz evladınıza sahip çıkıp gerekli takibi sağladığınız müddetçe evvel Allah hiçbir şey olmaz. Yeter ki özü sağlam olsun. Benim teyzem de boşandı üstelik öyle doğru dürüst mesleği bile yoktu. Sizin yine düzenli geliriniz varmış. İki çocuğunuda okuttu biri Türkiye nin en iyi otellerinde müdür diğeri de matematik öğretmeni oldu. Erkekler bu gibi durumlarda ajitasyon yapmayı çok iyi başarabiliyor inanmayın hayatınıza yolunuza bakın. Unutmayın Allah sizinle

1.5 yıl oldu boşandım. Muhtemelen meslektaşız. Benim asla gel gitlerim olmadı. Boşanmaya karar verdiğimde çok emindim. Asla da keşkem veya pişmanlığım olmadı. Keza çocuklarım içinde böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca biz ayrıldık. Çocukları ile istediği şekilde görüşüyor. Ben insanların değişebileceğini düşünmüyorum. O eve dönseniz yine aynı şeyleri yaşayacaksınız.

Anası ölünce kumara mı başlamış? Laf. İpimden kurtulmuş eşşekler gibi özgürlüğe koştum demiyor da. Ölüye bahane buluyor. İnanmayın. Hele hele sizi çocuğunuzla vurmaya çalışana asla inanmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…