Başlık bile bulamıyorum

Aslında diyorumya biçok konuda bakiş açımı değiştirmeye çalışıyorum sorgulamayim diyorum ama biri bi laf ediyor pat diye geri moralim düşüyor
O zaman moralinizi geri yükselteceksiniz.
Densiz insanlar hep var ve hep var olacak maalesef.
Onlara cevap verebilmemiz lazım.
Yoksa bu laflara devam ederler.
Bu insanlar " Aman çok eleme evlen biriyle." Dediğinde "Sen öyle yapmadın ama canım.." diye belirtin..

Biraz sussunlar..

İnsan kendisine bile haksızlık yapıyor bazen. 34 de evlendim. 32 yaşlarında 2 çocuk babası eşi ölmüş adama çevre baskısı ve aileden kurtulma amacı ile yeşil ışık yakmıştım. Mesleği iyi benden büyük adamdı. Ama baktım bana çöp almaya parasına kıymıyor iş yerine gelip yemek ısmarlada yiyelim diyordu. Pislik yine aklıma geldi. Epey kullandırdım kendimi. Sonra 34 yaşımda eşim çıktı karşıma. Rabbime hep dua ederim hangi iyiliğimin yada çektiklerimin karşılığı diye. 31 yaş hiç heç değil hemde hiç

31 yaşta ne varmış Allah aşkına
Bence bir kadının kendini bulduğu, olgunluğa ulaştığı yaştır 30'lar
Hem evlenmek çok abartılacak birşey değil, yani birbirine üstünlük kuracağın bir ayrıcalık değil
Ama malesef bazı kadınlar evlenerek, çocuk çocuğa karışarak sosyal statü kazandığını düşünüyor
Böyle kadınların kendi kimlikleri olmadığını düşünüyorum, yani ancak eş, anne sıfatlarıyla kendilerini tamamlayabilen insan grubundan. bu insanlardan sizi anlamalarını beklemeyin hiç, hatta aranıza mesafe koyun

Aman daha çok gençsiniz. Takılmayın işte dengesiz mi biter? Bizim toplum her şeye karışmayı pek sever. Kulak arşı edin içselleştirmeyin. O kişiyle de mesafe koyun.

İnsanlardaki bu cahil cesaretinden her zaman tıksındım, sanırım ölene kadar da tiksinecegım.

Bu insanlar hep var, her yerdeler.
Buna kafayı takıp uzulmeyın kesınlıkle.

Size boyle bir talebiniz olmadan hal hatır sormadan, kısmet buldum bı bulus diyen tiplere kısmet olmadı tabi evlenmek istiyorum minvalinde konusmayin.
Evlenenlerı goruyorum hepsi birbirinden mutsuz, sosyal medyada foto Paylasmak ıcın yanyana oturan karı koca dolu etrafım, ben böyle iyiyim dıyın. Laf ıstedıgı yere gitsin.

İnsan kendisine bile haksızlık yapıyor bazen. 34 de evlendim. 32 yaşlarında 2 çocuk babası eşi ölmüş adama çevre baskısı ve aileden kurtulma amacı ile yeşil ışık yakmıştım. Mesleği iyi benden büyük adamdı. Ama baktım bana çöp almaya parasına kıymıyor iş yerine gelip yemek ısmarlada yiyelim diyordu. Pislik yine aklıma geldi. Epey kullandırdım kendimi. Sonra 34 yaşımda eşim çıktı karşıma. Rabbime hep dua ederim hangi iyiliğimin yada çektiklerimin karşılığı diye. 31 yaş hiç heç değil hemde hiç
Ne itici adammış. İyi ki olmamıs.
Mutluluğunuz daim olsun ❤️

Çevreye aileye bu konuda fırsat verilmemeli sanırım. Evlilik sadece 2 kişi arasında olan en özel durum. Keşke sevmediniz evlenmeseydiniz.

Asıl bana fırsat verilmedi. Bir de şöyle bir durum var ki ben anne olmak istiyorum. Evlenmeden anne olmayi aile yapim kaldiramazdı. Evet, boşandigimda ailemden destek gordum. Bir yerden sonra sanirim insanin basireti mi baglaniyor nedir o an cevap veremiyorsun. Eşimi uzmek istemiyorum cunku eşi cok uzmus onu. Eski esi defalarca evlendikten sonra geldi agladi. Onunla da konustum. O da kötü biri degildi.

Toplum bekar kadini rahat birakmiyor.
Aile yapiniz biraz daha gevsek ve toplumda statusu yuksek bir mevkide degilseniz savunmasizsiniz. Anne babayi silip bekar hayati yasamak da cozum degil. Istediginiz kadar sehir ve ulke degistirin. Anilariniz sizinle geliyor.

Bu ulkenin arabesk ortadogu kulturu kanınıza oyle bir işliyor ki Batılı halklarin kadinlarini sizden daha şansli olduklari halde asagilayarak bakiyorsunuz.

Bu cografyadan ve yetistirecegim cocuktan yana umudum sıfır. Anne olmaktan emin bile degilim.

Güne 20 yasinda balerin barbie bebek misali guzel bir kizcagizin kalbinden bicaklanarak öldürülmesi haberi ile uyandim. Saplanan bicak kalbini tam ortadan ikiye ayirmis.

Konumuzla ne ilgisi var ?
Konu sahibi ask sevgi ariyordu yuva kurmak istiyordu degil mi ?
Gelin hizmet eder. Erkektir yapar. Aman bosanip da adami cildirtmayin sonra öldürür sizi helal olsundur namusunu temizlemistir. O saatte orada ne isi vardir.

.

İnşallah canm.insanin siniri bozuluyor işte.siz şuan evlimisiniz
Henüz değil ama hızla gidiyorum o yola.Allahtan hep hayırlısını istedim sevgili olduk 1,5 ay sonunda nişan yapacaz (30 unda inşallah) düğünü de 5 ay sonra düşünüyoruz Allah izin verirse.öncesinde tanıyordum tabi damadımı ama hiç ihtimal vermezdim onla bu yollara çıkacağımı 🙂

Henüz değil ama hızla gidiyorum o yola.Allahtan hep hayırlısını istedim sevgili olduk 1,5 ay sonunda nişan yapacaz (30 unda inşallah) düğünü de 5 ay sonra düşünüyoruz Allah izin verirse.öncesinde tanıyordum tabi damadımı ama hiç ihtimal vermezdim onla bu yollara çıkacağımı 🙂
Hadi ya adınıza çok sevindim mutluluklar

İnsanlardaki bu cahil cesaretinden her zaman tıksındım, sanırım ölene kadar da tiksinecegım.

Bu insanlar hep var, her yerdeler.
Buna kafayı takıp uzulmeyın kesınlıkle.

Size boyle bir talebiniz olmadan hal hatır sormadan, kısmet buldum bı bulus diyen tiplere kısmet olmadı tabi evlenmek istiyorum minvalinde konusmayin.
Evlenenlerı goruyorum hepsi birbirinden mutsuz, sosyal medyada foto Paylasmak ıcın yanyana oturan karı koca dolu etrafım, ben böyle iyiyim dıyın. Laf ıstedıgı yere gitsin.
Aynen öyle yapiyorum :)

31 yasinda insana hayat geciyor, gencligin geciyor denir mi yahu? Allah izin verirse hayatin en guzel yillari 30 da basliyor zaten. Okul bitiyor, meslegini eline aliyorsun falan derken 30 geliveriyor zaten. 30 yas gunumuzde gec bir yas olmasini birak hayatin daha yeni baslangici bence.
Dedim heralde hayat bitti cidden bu tip laflar ister istemez bilinçaltima yerleşiyor

Aslinda onlar bu satten sonra birini bulamaz mantigindalar. Kim olursa olsun Kabul eder ve etsin bi zahmet diyorlar. Am a buda kader kismet isi. niyetim hemen birini bulup evlenmek degil. Goruyorsunuz artik bosanmalar daha hizli evlililklerden.
Evet mantik bu buna kızıyorum ve diyorumki acaba haklilarmi gerçekten

ay o salak arkadaşınıza söyleyin gitsin anasına alsın o adamı.Kizim gencecik kızsın dünyada adam mi kalmadı bu ne cahillik ayrıca istesen dünya tane aday çıkar sen kriterlerini belirlemişsin ondan evlenmemişsin olay bu.gorusmeyiniz o arkadasla cidden hiç samimi gelmedi .
Hemen işte öyle diyecen :)) yol canım bana böyle yaklaşanlarla kesiyorum irtibati

1.si 31 yaş hiçte geç değil.
2.si ben de böyle tipleri çok görüyorum çevremde. bana da sevgilimle ilişkimiz başlamadan hep böyle şeylerle gelenler oluyodu çevreden.
bu arada gerçekten 40lı yaşlarda biri de ilginizi çekebilir elbette. kendine bakan erkekler de var gömmeyelim hepsini. ama ben size nasıl bir tavırla gelindiğini çok iyi anladım.
bi de genelde böyle ayarlamaya çalışanların tek vizyonu şu oluyo: evden işe işten eve gidip gelen erkek. daha ne istiyosun!
bana da öylesi geliyodu hep. bak bu adam hiç gezmez hep evdedir. ee ablacım bakalım ben evde kukumav gibi oturan adam istiyo muyum ?
bi de inşallah o adama sizi göstermemiştir. çünkü bazen kadın istemese de erkek beğenip ısrarla görüşmek isteyebiliyor. ulaşmaya çalışıyor zorla vs..
velhasıl hiç takmayın bu tipleri. ben de çok sinir olurdum ama çareyi mesafe koymakta buldum. siz de görüşmeyin o kadınla. çok ısrar ederse de açıkça yüzüne vurun. varsın sizi kendini beğenmiş sansın.
Yok canim bana sordu göstermez fotoğragimi zaten bu densizlikten sonrada daha muhatap olmam .Yaşi büyük biride beğenilebilir elbet ama amca gbi olmayan tipler :)

Seni çok iyi anliyorum.
29 yasinda ve bosanmistim. Bir arkadasim beni 42 yasinda biri ile tanistirmaya kalkti. Nasilsa boşandin dedi. Adamin facebook tan resimlerine bakmistim. Bildigin amcam gibi duruyordu.
Yapi olarak minyon tipli ve istisnasiz herkesin universite ogrencisi dedigi biriyim.
Benden 4 -5 yas kucuk erkekler surekli teklif ederdi. Degil yasitim, ayni yasta oldugum erkekler bile bana bakmazdi. Yaşımı duyan hey maşşallah derdi.
Bir gun bir mimarla tanistim iş ortaminda. O da bosanmis biriydi. Benden 5 yas buyuktu ama adam bildigin 45 duruyordu. Çok çökmüştü. Özellikle cocuklu bir erkek istemedigimi belirtmeme ragmen cocugu oldugunu saklamis ve sonunda itiraf etti. Bana cocuk dusmani oldugumu soyledi. Ki bu bu dogru degildi. Eşi vefat etmis ve cocuklu biriyle evlenebilirdim ama oteki turlu eski es daima rahatsiz eder etrafimda surekli gordum.
Sonra benim gibi cocuksuz ve bosanmis biri cikti karsima.
30 yasindayim. Fazla uzattim diyecegim o ki icinin isinmadigi adam ile evlenme. Bir ömür boyu yalniz kal daha iyi.
Herkesin kendi düşüncesi. 2.eşim cok beyefendi ve fiziksel olarak da sevimli biri. Beni sevdigini dusunuyorum. Ben onu seviyor muyum ? Hayır. Eski esimi gercekten yurekten cok sevdim. Bir daha kimseyi sevebilecegimi sanmiyorum. Kalbim atmiyor iste.
Cevre ve aile baskim olmasa evlenmezdim.
Banada çok ağır konuşyorlar müthiş baski oluyor çok üzüldüğüm oldu ama yinede kendime bunu yapmadim siz neden böyle yaptinizki üzüldüm:( maksatim sizi yargılamak değil herkes kendi yaşadığını kendi bilir elbet .bu arada ilk eşinizle neydiki problem

Bu arkadaşınız sizin hayatınızı kıskanmışa benziyor. 31 de gayet normal bir yaş bir işle uğraşıyor musunuz bilmiyorum ama genelde kadınlarımız da var zaten bu densizlik o da kendi hayatlarını beğenmediklerinden. Benim de bekar ve hala evlenmeyi düşünmeyen arkadaşlarım var. Bana göre (doğru kişiyse) evlilikte güzel, bekar olmakta...
Hemen bir evlilik yapıp 1 sene sonra boşanma olmayacağı ne malum... sakın acele etme... benim görüşüm böyle abuk sabuk konuşanlar kendi mutsuzluklarına seni de çekmek isteyenlerdir.
Evet işim var çalışıyorum bazen bende sizin gibi düşünüyorum insanlar ya muhtemelen kendileri mutsuz kime sarsam kafasindalar yada ciddi ruhsal problemleri olduğunu düşünüyorum:)

Böylelerine haddini bildirmek gerek. Sanane ya.. Bir de evlenmek istemiyor musun diye soruyor? Sanki biz bilmiyoruz neyin ne olduğunu... Ben bile sinir oldum. Sakın böylelerine açıklama yapma. Sizi ilgilendirmez de geç !!!
Bende bazen onu diyorum sanki ben salağim hiçbişe bilmiyorum bana zamanin geçtiğini hatirlatiyor

Konuma resmen başlık bulamadim :) çok kafama takıldı sizle paylaşmak istedim. Ya ben bugün bir arkadaşa çok kırıldım bana yazdıki mesaj canım birşey sorcam ama kızarmısın diye korkuyorm hayır dedim sor evlenmek istemiyomusun 31 yaşındasın yaş geçiyor hayat geçiyor yazık değilmi gençliğine dedi bende dedimki düşünüyorum elbette ama dedim doğru insan çıkmadi ayricada dedim napabilirim zaman geçiyorsa bende istemem zamanında herşeyi yaşamak isterim ama kısmet olmadi bende çok sevdim yeri geldi ama olmadi işte .Sana dedi birini diycem kabul edermisin konuşmalarindan itildim zaten dedim yok ya bu sıra istemiyorum kimseyle görüşmek felan bana dedi ki biri var 40 lı yaşlarda öyle dediya sinirim bozuldu sus dedim tamam .Ya bana insanlar hep bunu yapıyo sanki dünyada adam kalmamış beni anca alsa alsa onlar alir ve tarzimi az çok bilirler.Yanliş anlaşilmasin lütfen kendimi övmek için asla ve asla söylemiyorum çevremde teklif eden oldumu beni 24 25 saniyorlarmiş yaşimi hemen söylüyorum olmuyor tabiki karşı taraf istese bile olmuyor çünkü 23 yaşındakiler teklif ediyor. Bu da olmaz ben kendimden küçük olsun değil beklentim ama en fazla 2 3 yaş büyük olsun istiyorum sanki benim bi beklentim olma hakkım yokmuş gibi davranilmasindan bunaldim ya ben pskolojimi topluyorum biri çıkıp batiriyor herşeyi hayır bide adamlar büyük olduğu yetmiyor bide amcam gibi duruyorlar yemin ederim hani bende güzel bakimliyimdir bende türkiye yakışıklisi beklemiyorum belkide eşim çirkin olcak oladabilir yeterki seveyim ama giyim tarzlari bile ya insan çok güzel yakışıklı olmaz ama kendine bakar bi hoş hava katar nebileyim doğru kelimeleri seçmeye çalışıyorum yanlış anlaşılmamak için bende dünya güzeli felandeğilim sadece insanlar bana birini derken tavırları aynen şu al bunla evlen işte sana bu çok bile ama ben çok yoroldum ya bu tarz insanlardan anında kescem o kızlada iletişimi zatende neden insanlar bunu yapar anlamiyorum:(ay şuan içimdekileri dökünce gerildim umarim anlaşılır yazmışımdır
Bence yaş önemli değil. Adam bakımlı olsun seni sevsin sana ayak uydursun gerisi boş. İlk tanışmadan yaş sormak bence çok doğru bişey değil.

Back
X