başlık bile bulamıyorum

Canım nişsanlının işi ne? Evlendıkten sonra ailesıyle maddı bagın kalmayacak her iatedıgını rahatca alırsın. Sevıyorsan idare et. Nişanlında bal gibi biliyordur herşeyi. Ama ne yapsın ailesı atamazki.

Ayrıca evet, şu altın isteme mevzusu bana da çok saçma gelir. Evlenirken ailemin altın, takı mevzusuna girmesine kesinlikle müsaade etmedim. Neden evlendirilen kız için gram gram altın istenir ki. Kim ne takıyorsa taksın. Velhasıl baştan sona tuhaf bence.
Canim bence konus sahibinin kirildigi konu su bababasiyla yaptigi bilezikleri 23 gram yapmis ve erkek tarafina soylemis. Anladigim kadariyla onlar da tamam 23 yapicam demis ama kuyumcuda kp sessiz sessiz 19 olsun demis ya. Ona kiziyor heralde yapicam deyip de yapilmamasina. Benim ailemde hic karışmadi durmunuz neye el verirse dedi cekildi kenara. Kv ilk gelinime ne yaptiysam aynisini yapicam dedi. Vel hasili kelam yapti da ama bir farkla bizim evi duzmek icin cekdigimiz krediyle ve ben bunu dugunden cok sonra farkettim. Iste insan boyle bir pislik yapildigini gorunce 1 gramin bile pesine dusuyor malesef.

Canim bence konus sahibinin kirildigi konu su bababasiyla yaptigi bilezikleri 23 gram yapmis ve erkek tarafina soylemis. Anladigim kadariyla onlar da tamam 23 yapicam demis ama kuyumcuda kp sessiz sessiz 19 olsun demis ya. Ona kiziyor heralde yapicam deyip de yapilmamasina. Benim ailemde hic karışmadi durmunuz neye el verirse dedi cekildi kenara. Kv ilk gelinime ne yaptiysam aynisini yapicam dedi. Vel hasili kelam yapti da ama bir farkla bizim evi duzmek icin cekdigimiz krediyle ve ben bunu dugunden cok sonra farkettim. Iste insan boyle bir pislik yapildigini gorunce 1 gramin bile pesine dusuyor malesef.
Siz evi neyle düzdünüz o zaman? Nasıl aldı paranızı? Şu sitede hergün ayrı şaşırıyorumo_O

bilmediğimden soruyorum gerçekten,
bilezik alırken gr mı söyleniyor,
ben 30 gr istiyorum falan diye.

sen bilezik seçersin, tartılır, uyarsa alırsın uymazsa almazsın olmuyor mu?

her şeyden çok ben kuyumcunun karşısında düşülen duruma çok üzüldüm ya, biri 23 gr diyor, adam tam çıkarak gizlice 19 olsun deniyor, adam belki bıyık altından gülüyor, belki kınıyor, her şekilde rezil olunuyor...

her şeyden çok ben kuyumcunun karşısında düşülen duruma çok üzüldüm ya, biri 23 gr diyor, adam tam çıkarak gizlice 19 olsun deniyor, adam belki bıyık altından gülüyor, belki kınıyor, her şekilde rezil olunuyor...

alışıktır kuyumcular :D
çok çünkü böyle konular. biz eşimle mobilyamızı almaya gittik 15 dakikada yatak odası, oturma odası, yemek odası, 2 çekyat ve ünitesini aldık bitti.
orda da bir damat adayı ve bir gelin adayı+ bunların aileleri 2 çekyat alamadılar birbirlerine girdiler. mobilyacı bize dönüp sizinki en iyisi ikiniz seçip aldınız dedi.
bana hep garip geliyor bu alışverişler. afedersin geline don alıyorlar kayınbabada gidiyor :D tövbe tövbe

Bende de tam tersi olmuştu, o yüzden bu tür yazıları her okuduğumda şok üzerine şok geçiriyorum. Kayınvalidem annem eşim ve ben gitmiştik kuyumcuya yanlış hatırlamıyorsam ( 20 yıl oldu çünkü evleneli). Kayınvalidem çok cömert kadındır, para harcamayı ve gösterişi de çok sever. Israrla en pahalı pırlantaları setleri aldırmaya çalışmıştı. Bense yok ben sarı altın takmam sevmem (hala da takmam sevmem) ne gerek var modundaydım. Beğendiklerimi almıştık; ben zarif minik şeyler severim çok abartılı şeyler sevmem o yüzden de sanırım ucuzlardan seçmiştim. Kayınvalidem bu durumdan hoşlanmamıştı ama napayım takmayacağım beğenmediğim şeyi sırf en pahalı diye niye aldırayım ki...

Zevkine uygun seçen öyle tipine bakıp seçer bileziği
Para için seçen gram söyler
Bence böyle yani

Bende de tam tersi olmuştu, o yüzden bu tür yazıları her okuduğumda şok üzerine şok geçiriyorum. Kayınvalidem annem eşim ve ben gitmiştik kuyumcuya yanlış hatırlamıyorsam ( 20 yıl oldu çünkü evleneli). Kayınvalidem çok cömert kadındır, para harcamayı ve gösterişi de çok sever. Israrla en pahalı pırlantaları setleri aldırmaya çalışmıştı. Bense yok ben sarı altın takmam sevmem (hala da takmam sevmem) ne gerek var modundaydım. Beğendiklerimi almıştık; ben zarif minik şeyler severim çok abartılı şeyler sevmem o yüzden de sanırım ucuzlardan seçmiştim. Kayınvalidem bu durumdan hoşlanmamıştı ama napayım takmayacağım beğenmediğim şeyi sırf en pahalı diye niye aldırayım ki...

ha ha benzeri de benim başıma geldi, birlikte gittik kuyumcuya, ben bilezik ve set seçtim.
hepsini de beğendim, kv yandan biraz kalınlardan seç diye dürtüyordu.
neyse bunlar olsun dedim, sadece model seçtim ben çıktım kuyumcudan, kaç tane ne alacaklar hiç bilmeden.
onlar alışverişi tamamladı, set gözlerine çok ince gelmiş, planladıklarından 1 fazla bilezik almışlar.

Zevkine uygun seçen öyle tipine bakıp seçer bileziği
Para için seçen gram söyler
Bence böyle yani

sonra işte annemler takım olsun farklılık olmasın deyip aldılar bileziği kuyumcuya gidip kendileri ve dedemler için aynı bilezikten aldılar.
o zaman öğrendik gramını falan.

Arkadaslar Merhaba. Nişanım vardı geçen hafta. Ama gelin görün ki nişan saatine kadar aksilikler yüzünden kuaförde bile ağlıyordum. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Alışveriş berbattı, nişan berbattı. Halbuki ben her şeyi planlamıştım. Alışverişe çıktık hiç bir şeyin pahalisina gitmedim bir şey beğendiğimde ben bunu beğendim demeden önce ilk fiyatını sordum uygunsa bu güzel dedim. Terlikmiş tarakmış o tarz hiç bir şey aldırmadım. Eşarp havlu falan konur ya onları bile kendi evimden koydum öyle getirin dedim. Çünkü sadece karşıma 3 tane eski havlulardan çıkarmıştı kayınvalidem. Babamla 7 tane bilezik yaptık tanesi 23 gramdan. Onlardanda tanesi 23 gram olmasını istemiştik. Kuyumcuya gittik 3 kere 23 gram dememe rağmen biz kupelere bakarken oradaki adama gizlice 19 gram olsun dediğini duydum Kayınpederimin. Durumu yok desem evleri var bir sürü. Hemde yetmez gibi nişan arifesinde ikinci yazlığı ve 80 milyara araba aldılar. Demek istediğim şu durumları varken bana neden böyle yaptılar. Alışverişte annem bohça seti gördü satıcı kıza yavrum bu ne dedi. Kız anlatıp 200 lira deyince hemen atladı kayınvalide buna gerek yok diye. Bu gibi çok şey yaşandı. Nişan günü nişanlıma evde araba var diye araba kiralatmadılar. Ama nişan sabahi abisi arabayi vermedi. Hemde sınava gideceği için vermedi. O kadar berbattıki her şey ağzımı açsam ben suçluyum. Ne yapacağım nasıl davranacağım bilmiyorum. Nişanlım ise sadece susuyor yeri geldiğinde ailesini savunuyor. Mesela araba konusunda ailen neden abine bir şey demedi dediğimde ne desinler diye tepeme çıkıyor. :KK43:

Benzer seyleri yasadim. Ki alisveriste aldiklarina karisamadim firsat vermediler bohcaciya girdik ivir zivir seyler icin en arkada bekledim adam dedi gelin hn kim o gelsin diye. Neyse nisan gunu esimin babannesi yuzunden kavga ettik sebebi ne biliyomusun? Ben kuaförden eve gidemezmisim direkt salona gececekmisim. Hungur hungur kuaforde agladim. Ve kus olarak nisanlandik saçmalığı gorebiliyormusun. Yengesi babannesi halasi kv birsuru seylere karistilar laf soz vs.. Hep onlari savundu duymazdan gel ne var dedi bana bide. Sonuc mu? Koca bi pismanlik. Seni o an savunmuyorsa hicbir zaman savunmayacak.

Ayrica bilezik bakarken kuyumcuya bile sokmadilar bizimkileri ve beni kendileri alip ciktilar. Ne kadar boşver onemsiz desende o an aslinda altinda yatan davranislar baska.

Siz evi neyle düzdünüz o zaman? Nasıl aldı paranızı? Şu sitede hergün ayrı şaşırıyorumo_O
60 bin kredi cekmistik. Parayi da dofal olarak cebimizde tasimiyor evde birakiyorduk. Alacaklarimizi aldik 7-8 bin lira artti. Neyse biz taki alisverisine ciktik aldik takilari vs. Dugun oldu gecti balayina gittik geldik. O kalan parayi da bankaya koyalim dedim esime annem daha vermedi dedi neyi vermedi dedim altin parasini! Nasil yani bizim paradan mi alindi dedim evet babamin alacagi varmis alinca verecekmis dedi. Bu arada krediyi cekerken sozde ev aliyor gibi gosterip esimin ablasinin evini ustumuze alarak kredi cektik yani ev kredisiydi. Neyse gittim kv nin yanina" annecigim siz hic 8000 tl yi birden vererek kendinizi zora sokmayin bizim krediyi 8 ay siz odeyi verin dedim. Kizim biz odeyemeyiz onu dedi. Bizde sikisigiz dedim. Altinlari boz dedi. Onlari bozamam araba alacagim ilerde ne yapalim odeyemessek ablamin ev gider dedim. Ve 8 ay onlar krediyi odedi. Soyle bir durum var durumlari oyle sikisik falan degil ama aldiklarini vermeme gibi bir huylari oldugunu eltimden biliyorum. Normalde cok iyidirler hic bisey kismazlar heraeyi alir getirirler ama boyle kendimi enayi durumuna konmus gibi hissettigimden ben de boyle bir yol buldum kebdimce.

60 bin kredi cekmistik. Parayi da dofal olarak cebimizde tasimiyor evde birakiyorduk. Alacaklarimizi aldik 7-8 bin lira artti. Neyse biz taki alisverisine ciktik aldik takilari vs. Dugun oldu gecti balayina gittik geldik. O kalan parayi da bankaya koyalim dedim esime annem daha vermedi dedi neyi vermedi dedim altin parasini! Nasil yani bizim paradan mi alindi dedim evet babamin alacagi varmis alinca verecekmis dedi. Bu arada krediyi cekerken sozde ev aliyor gibi gosterip esimin ablasinin evini ustumuze alarak kredi cektik yani ev kredisiydi. Neyse gittim kv nin yanina" annecigim siz hic 8000 tl yi birden vererek kendinizi zora sokmayin bizim krediyi 8 ay siz odeyi verin dedim. Kizim biz odeyemeyiz onu dedi. Bizde sikisigiz dedim. Altinlari boz dedi. Onlari bozamam araba alacagim ilerde ne yapalim odeyemessek ablamin ev gider dedim. Ve 8 ay onlar krediyi odedi. Soyle bir durum var durumlari oyle sikisik falan degil ama aldiklarini vermeme gibi bir huylari oldugunu eltimden biliyorum. Normalde cok iyidirler hic bisey kismazlar heraeyi alir getirirler ama boyle kendimi enayi durumuna konmus gibi hissettigimden ben de boyle bir yol buldum kebdimce.
Hayretle okudum. Ama çok iyi yapmışsınız. 8000i vermezsen krediyi de ödemem:KK51: şu yeni evlilerin altınlarına göz koyuyorlar ya sinir oluyorum.

Back
X