- 22 Mart 2019
- 690
- 1.072
- 18
- 51
- Konu Sahibi Crescent Blue
-
hanımlık görevimi yapar, kendimi çocuklarıma adar, gerisini kafaya takmazdım...Merhabalar hanimlar 11 yıllık evliyim.Düşünün ki gün geçtikce kötü giden bir evliliğiniz var.Ve çocuklarınız var.Bosanamiyorsunuz çünkü bir mesleğiniz veya işiniz yok, aileniz de bosanmanizi istemiyor.Ne yaparsınız?
Evet. Para biriktirsen de olmaz iyi bir is bulman lazim. Acaba az daha sabretseniz belki duzelir. İsin yok cocuklari elinden almaya kalkacaktir. Mahkeme de sana vermezse nasil yaparsin? İyice düşün.Ben senelerimi gencligimi verdim 34 olucam yakinda.Evi asla iki çocuğu alıp ona bırakmam.Eşime bazen diyorum gitmesi gereken sensin ayrilirken.
Teyzem mutlu deildi çocukları kızları avrdı kücük yasta evlendirilmis esini sevmıyordu bosanmak istedi kmse destek ckmadı ailesnden cnku onlara gore bosanmak ayptı gınahtı elalem ne derdi oda boasanamadı ama tum aileye küstü sırtını dondu yetmedi hırslandı herkesn icini bozdu ustune enisteyi aldattıgınıda duyduk feci bocaladı / meslegi yok calıssa mantıcıda calıstı cıkdı kayboldu iyice blemıyorum iyi dusunun iyi tasınınMerhabalar hanimlar 11 yıllık evliyim.Düşünün ki gün geçtikce kötü giden bir evliliğiniz var.Ve çocuklarınız var.Bosanamiyorsunuz çünkü bir mesleğiniz veya işiniz yok, aileniz de bosanmanizi istemiyor.Ne yaparsınız?
sartlari olgunlastirip ayrilirdim
Boşanmadan önce iş arar bulurum kendi eğitim seviyeme uygun . Ayrıca hiç bir çocuk mutsuz bir evlilikte büyümeyi hak etmez, huzur her çocuğun hakkıdır.
Sonra içinde olduğum duruma göre bir kanıt gerekliyse kanıt toplarim yine içinde bulunduğum duruma göre değişir ama eşime uzaklaştırma alıp içinde yaşadığımız evi yuva olarak gösterirdim yani yuvadan ben değil eşimi uzaklastirirdim böylece ailemin yanına da donmeme gerek kalmak .
Sizlere anlatamadigim daha büyük sorunlar var aslında eşim çok sinirli ve ben de susan biri değilim yani cevap veriyorum haklı olduğum zaman.Ve en büyük kavgalar küçücük şeylerden çıkıp büyüyor.O konuşunca ben susamiyorum aslında hiç oralı olmasam bu kadar büyümeyebilirCanım önce boşanmayı son seçenek olarak görmeni istiyorum çünkü ortada dönülmez veya atlatılmaz bir olay görmedim. Burda boşanıp mutlu olanların hikayesini bol bol dinliyoruz ya bir de ben ne yaptım diye dövünenler var. Önce bir işin yok ve iş bulmakta sandığın kadar kolay değil. Sen gireceğin bir çekişmeli davada işsizsen çocuklarını babasınada vermek zorunda kalabilirsin. Ayda iki görür burada da bize yazarsın. Eşin çocukça davranıyorsa sarıl yavrularına olgunlaştırmaya çalış. Malesef şartlarında terazinin diğer tarafı yani boşanmada da ne kadar mutlu olacağın şüpheli. Bir iş ayarlamaya çalış kendine. İnşallah sorunlarını aşar mutlu olursunuz.
Hanımlar sağolun hepinize tek tek cevap veremedim.Ben lise mezunuyum 34 olucam, küçük çocuğum bu sene anaokuluna başlayacak inşallah.Benim yapabileceğim çocuklar okula gidince çağrı merkezinde yarım gün çalışmak olabilir ve onun dışında servis hostesligi var.Çocukları alıp,gidip ona bu evi bırakıp gitmek istemiyorum zaten gideceğim bir yerim de yok.Ben de çareler arıyorum elimi güçlendirmek için çok zor durumdayim ama bu mübarek günde Allah yardımıni çevirmez inşallah...
Bize yakın bir devlet okulunda bu sene ise başlayabilirim ayda 500 veriyorlarmis.En azından birikim yapmış olurum az da olsa çocuklarima da servis ücretsiz aynı okulda olduğu için.Iskura başvurun. Servis anneliği olur , okul anneliği olur, okullarda kantinlerde çalışabilirsiniz.
Bu şekilde geçim.sallanmaz ama en azından bir yerden başlamış olursunuz.
Kosgep e de başvurabilirsiniz.
Bana ne kattı bu durum diye düşünüyorum.Allah'a yöneldim,ibadetlere kabul olursa...Sağlık problemleri,depresyon vs gibi..Şimdi yanlış anlaşılmasından da korkuyorum ama bu tür durumları tek özetleyen cümle buymuş gibi geliyor. Tecavüz kaçınılmazsa zevk alacaksın. Benim de içinden çıkamadığım ve çıkamayacağım sıkıntılarım oldu. Hala da var. E madem el mahkum, güzel tarafından bakıyorum derdimi seviyorum bana kattıklarını görmeye çalışıyorum falan.
Kesinlikle iş güç yoksa böyle eziliyorsunuz...Ah ah aynı şeyi ablamda yaşıyor. Onunkin de aldatma da var. Malesef elde meslek yok aile de olmayınca mecbur katlaniliyor. Belki burdan okuyan kızlar olur lütfen okuyun mesleğinizi elinize alın.
Evet belki de benim cesaretim yok çünkü bir eve ihtiyacım var iki çocukla bir işe ve ben işteyken çocuklarımı bırakacağım anneme vs...Sanki eşinin seni boşamasını bekliyor gibisin. En azından hazırlıklı olmaya çalış, kurslar vs. Kendini geliştir, para biriktir.
Üzüldüm hayat böyle geçmez ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?