Başlık Bulamadım

Cloudydreams

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2017
455
225
53
31
Merhabalar,

1,5 yıllık evliyim. Evlendikten sonra ilk zamanlar da ev ve iş hayatına aynı anda adapte olmakta baya zorluk çekmiştim, hatta baya bayaa ağlamalı zırlamalı zamanlarım olmuştu. Neyse bir şekilde yoluna girdi.
İşim eskiye nazaran daha fazla yoğun geçiyor, eve gidiyorum bazen yemek yapıyorum,bazen annemden alıyorum bazende aparetif şeyler zamana göre..
Eşim genel olarak yardım eder, yapmaya çalışır uyum sağlar ve destek olur.
Ama kendimi kötü hissediyorum. Kendime zamanım kalmıyor, evet eşim yardım ediyor ve doğal olarak ona vakit kalıyor ama benim resmen işim bitmiyo ne yemeği ne temizliği ne ütüsü sonu gelmiyo gibi tamam bitti diyorum sonrasında saçımı düzleştirmeye halim kalmıyor.
Bakımsız mıyım bu aralar fazlasıyla.. Kendi içimde yaşadığım bu problemleri ister istemez dışarıya huysuzluk olarak yansıtıyorum ve ne yapıcağımı biliyorum.
Diğer bir konu sigara
Maddi gelir olarak güzel bir gelirimiz var bende eşimde sigara içiyoruz bırakma yada azaltma kararı almıştık malesef 1 ay düzgün sürebildi. Sigara içenler bilir arkadaş,kardeş veya dışarda birşey yaptığınızda sigaranız daha çabuk biter ki bir paketi 11 TL, sigara yüzünden sürekli içerdeyiz. İnanın artık param gidicek diye almıyorum. Almıyorum çünkü sigaraya vereceğim parayı yapmak,almak istediğim farklı şeylere kullanmak istiyorum. Oturup konuştuğumuzda gayet mantıklı kararlı bir şekilde eşimde onaylayıp destek oluyor ama uygulama bir süre sonra kayıyor.
Normalde takıntılı bir insan değilim ama bu aralar fazlayla takmış durumdayım. Çok fazla rahatsızlık duyuyorum. Kendi adıma almamak için direnebildiğim kadar direniyorum ki başardığımı da düşünüyorum.
Üstüne uyuyamıyorum örn dün gece 5 kez kalktım uyanıyorum kendiliğimden uyuyamıyorum. Saç diplerim kabuk atmaya başladı. Birşeylere kızmaya yer arıyor gibiyim.
Eşimde sigara konusunda ben almamaya çabaladıkça kredi kartıyla aldığı için bahanesi oldu biraz limoniyiz.
Ruh halim geçer mi bilmiyorum ama çok mutsuzum.
Ne yapıcağımı bilmiyorum.

çare sigarayı bırakma polikliniği

Uff sigara bırakmak öyle zor ki.. siz azaltmaya çalışıp eşiniz çabalamazsa ne yazık ki hiçbir anlam ifade etmez daha ucuz bi sigara alsanız?

bende yetiştiremiyorum ama zorlamıyorumda kendimi bitsin heryer tertemizz olsun diye..
hatta bugün eşime dedm ki akşam yemegimiz var akşam eve gidince süpürgeyi acabilirim.
beni şaşırtıyosun dedi o kadar uzun zaman olmş açmaayalı dalga geçiyo bnmle

sigarayıda ben bıraktım bence isteyince cokta zor değil. kendinize saat belirleyin su saatlerde içicem diye
sonra azaltarak gidin en son günde 1 taneye kadar inebilir
sonrası iradenize kalmş ben hala günde 1 tane içiyorum

Uff sigara bırakmak öyle zor ki.. siz azaltmaya çalışıp eşiniz çabalamazsa ne yazık ki hiçbir anlam ifade etmez daha ucuz bi sigara alsanız?
kolay ilaçlar ile ve para sıkıntısı ile paket almayıp bırakıyosunuz. su an evde bi yarım paket var 20 gündür içemedik. almıştık lazım olur die.

Ben de yetişemiyorum ev işine
Calısan bayan için cok zor
Bışver oldugu kadar
Şusnda evimin camlari kirli mesela
Balkon da kirli
Salon halım da
Hsonu dolu iş yaptım
Bide onları yapqmazdım kaldı yani
Napalım

Çocuk var mı? Benim bir de çocuk var. Valla haftaiçi haftasınu full curcuna daima bir işim var. İşim gereği bakımlı olmak zorundayım bu da beni iyi hissettiriyor aslında. Sizde biraz Makyaj yapsanız biraz taksanız takıştırsanız belki yaşama isteğiniz artar.
Benim eşim de geçen salondaki çekmecede limon bulmuş. Oğlan biraz deli olduğu için her şeyi heryere sokuşturuyor. Adam da alıştı artık bu duruma tepki bile vermiyor Yani, gerçi tepki verse takan da Yok :))

Kadınlık zor meslek vesselam

bence eve tmizlige birini alınca da o evde durmak gerekiyosa diye ben almadım bu zamana kadar:)
bi şekilde ev işi oluyır. ev hnmları bile yetştremiyor ev işinii

Ben de yetişemiyorum ev işine
Calısan bayan için cok zor
Bışver oldugu kadar
Şusnda evimin camlari kirli mesela
Balkon da kirli
Salon halım da
Hsonu dolu iş yaptım
Bide onları yapqmazdım kaldı yani
Napalım
+1 bende deli oluyordum yetiştiremediğimde hala da oluyor arada
benim de camlarım bayağıdır silinmedi
her hafta sonu dolu iş yapsam da yetmiyor zaman

konu sahibi sigaraya ciddi para gidiyor gerçekten
azaltmak da çözüm değil tamamen bırakmak lazım

Ben su an mesela tasinma derdindeyim bi ufak kizim var esyalari toplayip koliliyorum eski evin temizligi yeni evin temizligi ugrasiyorum.isten gelince mutfaga girip yarinin yemegini hazirliyorum yemek pişerken ortaligi topluyorum arada kizimla ilgileniyorum.sonra haber saatinde yemek yiyoruz haberleri izliyoruz.sonra tekrar sofrayi toplayip is yapiyorum.bir yandan da cay koyuyorum ocaga .cay hazirlandiktan sonra odaya gecip hem cay iciyorum hem sevdigim programi izliyorum.kizimla lego resim cizme vs oyunlar oynuyoruz.bu sekilde bir iki saat dinleniyorum bu bana iyi geliyor.sonra kizimi uyutuyorum sonra ben de uyuyorum.

Merhaba nikotin bantini denedinizmi 1 paketi 30 tl civari 1 hafta gidiyor birkac hafta sonra 1 banti 2 gun kullanarak birakiyorsunuz ev islerinide dert etmeyin ben ev hanimiyim habersiz biri gelecek diye odum kopuyoro isler hic bitmez

Sigarayı boşverin hiçbir faydası yok ona verdiğiniz parayla 10 güne bir temizlikçi çağırın silip süpürsün heryeri ütüyü yapsın. Kalan vakti kendinize ayırmaya çalışın gezin

Siz kendi sigara paranızı almış gibi biriktirip istediğiniz bir yere harcayın bence. Eşinizde bu tutumluluğa katılmadıkça eve harcamayın biriktirdiğinizi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…